Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

1. Aukeaan voi rekisteröityä vain omalla nimellä

Aukea.net palveluun voi rekisteröityä vain omalla nimellään. Omaa nimeä ei välttämättä tarvitse kuitenkaan paljastaa muille käyttäjille. Voit ottaa käyttöön oman nimesi sijaan salanimen, jolloin käyttäjän oikea nimi jää vain ylläpidon tietoon. Salanimen tulee olla muodossa etunimi sukunimi ja sen tulee näyttää todellisen henkilön nimeltä. Mikäli ylläpito havaitsee sopimattoman nimen käytön käyttäjää vaaditaan vaihtamaan nimi soveltuvampaan.

2. Aukeassa saa olla rekisteröityneenä vain yhdellä tunnuksella

Yhdellä henkilöllä saa olla vain yksi rekisteröity tunnus käytössä. Keskusteluissa ei saa yrittää esiintyä kahtena eri henkilönä itsensä kanssa keskustellen. Myös toisen nimellä, tunnetulla nimimerkillä tai sähköpostiosoitteella esiintyminen keskusteluissa on kielletty.

3. Pisteiden manipulointi on kiellettyä

Tämä tarkoittaa että mm. seuraavat asiat on kiellettyä.

  • Omien töiden pisteyttäminen.
  • Useiden eri käyttäjätunnusten käyttäminen pisteyttämiseen.
  • Pelkästään runsas ykkösten tai viitosten käyttäminen.
  • Järjestelmällinen "parasta juuri nyt" tai "aikojen parhaat listan" töiden ykköstäminen.

Pisteiden manipulointi voi johtaa pisteyttämisen käyttöoikeuden menettämiseen.

4. Aukeassa saa julkaista vain omia teoksia

Aukea.net on tarkoitettu vain ja ainoastaan omien töiden esittelyyn.

Jokainen töiden esilletuoja hyväksyy ehdot, joiden mukaan esille saa tuoda vain omia töitään joihin omistaa tekijän- sekä julkaisuoikeudet ja jotka eivät ole Teoston, Kopioston tai minkään muunkaan vastaavan tahon alaisia töitä. Tämä koskee teosten kokonaan tai osittain esittämistä. Aukea.net ei omista teosten oikeuksia eikä vastaa rikkomuksista.

Mikäli työ on kopio jonkun toisen teoksesta tulee työn yhteyteen laittaa mahdollisimman tarkat tiedot alkuperäisestä työstä, sekä mielellään linkki, jos alkuperäinen työ löytyy webistä. Mikäli valokuvauspuolen valokuva ei sisällä muuta kuin jonkun toisen teoksen (esimerkiksi valokuva pelkästään patsaasta), tulee myös työn yhteyteen laittaa mahdollisimman tarkat tiedot kuvassa esiintyvästä teoksesta.

Aukea.net haluaa omalta osaltaan puolustaa taiteilijoiden oikeuksia töihinsä ja suhtautuu tekijänoikeusrikkomuksiin hyvin vakavasti. Mikäli käyttäjä asettaa esille teoksen, olematta kyseisen teoksen tekijänoikeuden haltija, syyllistyy hän tekijänoikeusloukkaukseen. Tekijänoikeusloukkauksesta on laissa (Tekijänoikeuslaki 7 luku 56§a) määritelty tuomiona sakkorangaistus.

5. Häiriökäyttäytyminen on kiellettyä

Käyttäjien mielipiteitä ei rajoiteta, mutta Aukea.net velvoittaa käyttäjänsä käyttäytymään asiallisesti, muita kunnioittavasti ja Suomen lakia noudattaen. Mm. lapselliset toisten käyttäjien haukkumiset, kommenttien sekä keskustelujen sotkemiset ja ylenpalttinen kiroilu on kiellettyä. Aukea.net:n ylläpito seuraa julkaistuja teoksia sekä käytyjä keskusteluja ja puuttuu häiriökäyttäytymisiin antamalla varoituksen tai rajaamalla häiritsevän käyttäjän oikeuksia kirjoittaa keskustelupalstalle tai kommentoida töitä. Mikäli keskustelu ei pysy asiallisena ylläpito voi myös lukita yksittäisiä keskusteluketjuja.

6. Käyttäjä on vastuussa tunnustensa joutumisesta vääriin käsiin

Käyttäjän oletetaan pitävän salasanansa omana tietonaan. Näin ollen käyttäjä on vastuussa miten tunnuksiaan käytetään.

7. Keskustelupalsta ei ole tarkoitettu keskusteluun joka ei liity Aukean taidealueisiin.

Aukea.net on etupäässä julkaisukanava töille, joten keskustelualueen käyttö halutaan rajata keskusteluihin jotka jotenkin liittyvät taiteeseen ja eritoten Aukean kolmeen eri alueeseen taiteessa. Kaupalliset mainokset ovat kiellettyjä ellei ylläpito ole erityisesti antanut lupaa mainostamiselle. Lupaa mainoksille voi hakea ylläpidolta palautelomakkeen kautta.

8. Ylläpito varaa oikeuden palvelun muutoksiin

Aukea.net on ilmaispalvelu johon ylläpito omistaa täydet oikeudet. Ylläpito varaa oikeuden muuttaa palvelua parhaaksi katsomaansa suuntaan. Teosten esittäjät omaavat ja säilyttävät oikeutensa esittämäänsä materiaaliin.

9. Omien töiden mainostaminen on kielletty

Omien töiden liiallinen mainostaminen keskusteluissa, kommenteissa ja yksityisviesteillä on kiellettyä. Käyttäjät voivat merkitä taiteilijan kirjanmerkikseen jos haluavat seurata hänen töitään.


Mikäli ylläpito havaitsee sääntöjen rikkomuksen, Aukean käyttö voidaan evätä ilman erillistä varoitusta.Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty