Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Jos harkitsetkaan töidesi esittelyä Aukea.netissä (mistä olemme erittäin iloisia), suosittelemme että luet tämän sivun läpi päästäksesi nopeasti selville kaikista ylläpidollisista ominaisuuksista.

Teoksia voi laittaa esille joko yksittäin tai kokoelmina. Yksittäinen teos näkyy työt-listassa yksinuolisen pallon kera ja sisältää vain varsinaisen teossivun. Kokoelmaa merkataan kaksinuolisella pallolla ja sillä on teossivujen lisäksi yhteenvetosivu. Listoilla kokoelmat ja yksittäiset teokset ovat samalla viivalla myös äänestysarvosanojen suhteen.

Teokset-lista vasemmalla listaa kaikki työsi. Valitsemalla työn pääset muokkaamaan sen tietoja ja yksittäisten osien järjestystä. Kokoelman teosjärjestyksen muokkaaminen tapahtuu valitsemalla alasvetovalikoista kyseisen teoksen uusi järjestysnumero, jolloin muiden järjestys päivittyy automaattisesti.

Valitsemalla kokoelman teoksen nimen voit muokata yksittäisen kuvan tietoja ja kommentteja. Et voi muuttaa kommentteja, mutta sinulla on oikeus ja velvollisuuskin poistaa asiattomat kommentit, sillä ylläpidolla ei ole resursseja valvoa kaikkea kommentointia.

Voit poistaa teoksen tai kokoelman valitsemalla <poista>. Tätä toimintoa ei voi peruuttaa.


Työn esille laittaminen, lyhyesti

0. Valmista materiaalisi
Skannaa tai siirrä kamerastasi valokuvat, tarkista rajaus ja talleta JPG- muotoisiksi, RGB-väreillä, hyvällä laadulla, mittojen ollessa enintään 1200 pikseliä leveydeltään ja 800 pikseliä korkeudeltaan. Kuvat siis saavat olla pienempiäkin, mutta kannattaa pyrkiä lähelle tuota pikselikokoa, koska pienikokoiset kuvat jäävät helposti epäselviksi. Kuvatiedostoille on säädetty 700 kilotavun maksimikoko, jotta Aukean selaaminen olisi mukavaa hiukan hitaammankin yhteyden päästä.

Kirjallisuustöissä tärkeintä on, että sinulla on teksti jossain ohjelmassa, josta voit leikepöydän avulla kopioida sen.

1. Kirjaudu sisään "Omat sivut"-sivulle
Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy ensin Aukea.netin käyttäjäksi.

2. Mieti esityksen muoto ja paikka
Valitse omilta sivuilta <lisää töitä> ja valitse haluamasi aihealue ja yksittäinen teos tai kokoelma.

3. Nimeä työsi ja kirjoita naseva ja mielenkiintoinen kuvaus

4. Jos kyseessä on kokoelma,
valitse kokoelmaan seuraavalta sivulta lisättävä kuva/teksti ja nimeä teos. Hae kuvatiedosto omalta koneeltasi valitsemalla <Browse>/<Selaa> ja etsi haluamasi tiedosto.

5. Päivitä tiedot
Kun tiedot ovat oikein, valitse <lisää kuva/teksti>. Odota hetki, sillä kuvien kohdalla tiedostonsiirto kestää hetken yhteysnopeudestasi ja teoksesi tiedostonkoosta riippuen.

6. Tallenna työsi
Tallenna työn tiedot joko julkaisemalla tai jättämällä sen toistaiseksi julkaisematta.

7. TARKISTA
Tarkista omien töiden sivulta että lisäämäsi työt ovat sellaisia kuin halusit niiden olevan. Huom! Jos haluat korjata teostasi, ÄLÄ POISTA SITÄ, vaan tee muutokset suoraan teokseen. Järjestelmän toimintaperiaatteen takia julkaisu on aina julkaisu, joten et saa teostasi enää uudestaan esille vasta kuin kuukauden kuluttua.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty