Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Aukea.net on alun perin Tamperelaisen Vesa Tienvieren ja Lempääläisen Tuomas Salon lokakuussa 2000 julkaistu yhteistyöprojekti. Aukea.net oli alkujaan yksinomaan valokuvanäyttelyille tarkoitettu pienimuotoinen galleria. Suunnittelun lähtökohtina toimivat henkilökohtainen kiinnostus valokuvaukseen sekä vastaavanlaisen hyvän ja käyttäjäystävällisen palvelun puuttuminen Suomesta.

Valokuvaajat löysivät nopeasti uuteen galleriaan ja palvelun suosio nousi. Mukaan lisättiin keskusteluosio, suuremmat muutokset päätettiin jättää tulevan suuren uudistuksen kanssa toteutettavaksi.

Huhtikuussa 2001 Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolla alkoi projekti jossa yhteistyössä Optinet Oy:n kanssa suunniteltiin uusi Aukea.net. Heinäkuussa 2001 yksi vaihe projektista valmistui ja uusittu Aukea.net julkaistiin, mukaan pääsivät valokuvaus sekä uusina osa-alueina kirjallisuus sekä musiikki.

Myöhemmin Aukean musiikki-osio poistettiin ja Aukea keskittyi visuaaliseen puoleen laajentamalla palveluaan kaivatulla kuvataideosiolla.

Aukea.net kasvatti suosiotaan ennennäkemättömällä vauhdilla ja profiloitui paikaksi joka houkutteli luokseen niin harrastajia kuin ammattilaisiakin.

Alkuvuodesta 2007 Aukea.net koki pahan onnettomuuden ja koko sivustojen sisältö tuhoutui varmuuskopioita lukuun ottamatta. Ylläpito päätti pitkällisen harkinnan jälkeen haudata tekniikaltaan vanhentuneen Aukean palvelun ehkä lopullisesti. Käyttäjiltä tulleen positiivisen palautteen takia Aukea.net päätettiin kuitenkin palauttaa toimintaan ja samalla tehdä vuosia odottanut uudistus. Koko Aukea.net sivustot päätettiin kirjoittaa uudestaan säilyttäen vanhaa ja lisäten uutta. Suosioltaan ja käyttäjämääriltään jatkuvassa kasvussa olevan Aukean uudelleen tekeminen vei ylläpidon tekniseltä tiimiltä satoja työtunteja. Projektiin osallistui ylläpidon lisäksi joukko vapaaehtoisia testaajia.

Toukokuussa 2007 Aukea.net avattiin uudestaan yleisölle. Uudistunut Aukea.net sisältää suuren määrän näkymättömiä ja näkyviä uudistuksia joita käyttäjät ja ylläpito olivat ideoineet kuluneiden vuosien varrella. Uusi Aukea.net on rakennettu joustavammaksi ja kestämään paremmin suuret käyttäjämäärät.

Aukea.net on jatkanut tasaista kasvuaan syntymästään lähtien, Suomen suurin luomisgalleria on onnistunut toimimaan vuosien saatossa taloudellisesti riippumattomana ilmaispalveluna. Tämä on tarkoituksena myös tulevaisuudessa.

Aukea.net kiittää kaikkia avustajiaan, tukijoitaan ja ennen kaikkea käyttäjiään. Kääntyköön seuraava sivu Suomen suurimman luomisgallerian historiassa hyvissä merkeissä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty