Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Pieni toive

[12:31 2.6.2007] M.P.
Heti näin uuden aukean alkuun haluaisin esittää nöyrän pyyntöni kaikille käyttäjille: harrastetaan kommentteja, ei vain pisteidenjakoa! ja erityisesti kommentteja niille ykkösille niin tiedetään mikä mättää/mitä parannettavaa.

Itselläkin varmasti parannettavaa asiassa, mutta tähän pyritään.


[14:46 2.6.2007] M.S.
Samaa toivon. Pisteet kertovat jotakin, mutta vain kommentit voivat olla rakentavia.

Itsekin koetan kommentoida, joskin usein koen olevani liian vasta-alkaja voidakseni antaa muita kuin fiilispohjaisia kommentteja. Kaipa niitäkin tarvitaan?


[14:49 2.6.2007] J.L.
Juuri ne fiilispohjaiset ovat hyödyllisimpiä, tärkeintähän on että kuvista tulee jotain fiiliksiä, ja että jotain tunteita kumpuaa mieleen. Ei aina tarvi maailmoja kaataa kommenteillaan, mutta jotain järkevää annettavaa kuitenkin kannattaa koittaa keksiä. Se "tykkään" ei paljon tunnu missään. khihi.


[16:48 2.6.2007] R.M.
Jo vanhassa aukeassa oli paljon hyviä kommentoijia, toivottavasti uusi aukea aktivoi myös heidät. Itse olen huono kommentoija, yleensä löytyy joku, joka kuitenkin saa kakaistua ulos sen, mitä itsekin haluaisin... Joten jäljelle ei jää muuta kuin "tykkään". =)


[17:27 2.6.2007] -
"ja erityisesti kommentteja niille ykkösille"

toivottavasti myös vitosten antajat laittavat kommenttia miksi kuva on niin hyvä heidän mielestänä.


[22:09 2.6.2007] S.P.
Näin vasta-alkajana tekee välillä häijyä arvostella muiden kuvia. Jussin kommentti antaa oikeutusta pisteyttää kuvia alle "hyvän". Jotenkin vain aukea on saanut ainakin allekirjoittaneessa aikaan melkoista itsekritiikkiä. Omien kuvien tuomisen kynnys esillelaittoa varten on korkea (mikä vamasti on hyvä ja palvelee tarkoitusta), mutta samalla mahdollisuus arvostella muiden kuvia on korkea. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu antamistani huonoistakaan pisteistä. Fiilispohjalla vielä mennään. Taitoa paljon muuhun arvosteluun ei ole. Varmasti myös toiste päin menee pisteitä alan harrastajien teilaamille kuville, mitkä miellyttävät omaa silmääni. Toivon myös aukean olevan tässä suhteessa suvaitsevaisempi... :)


[00:56 4.6.2007] Nimetön
ja huomatkaa mitä nämä pisteet täällä nyt merkitsevät kun annatte niitä. Esimerkiksi ykkönen tarkoittaa tosi huonoa valokuvaa. Monestako valokuvasta täällä voi sanoa sen olevan tosi huono?!


[02:48 4.6.2007] J.M.
Kommenttien kirjottelun voi ottaa myös oppimisena.. Kun analyseeraa ja tarkkailee/tutkailee/mietiskelee vaikka toista tai kolmatta kertaa jotain kuvaa, joka herättää mielenkiintoa, sieltä saattaa hyvinkin irrota syitä ja selityksiä tähän kiinnostukseen. Ja kun oppii ajan mittaa tietämään, mitä se on mitä kuvista hakee ja mitä niillä haluaa jakaa ja kertoa, niin...

... no eikö ookki aika hyvä juttu??

PS: Gaaddäm! Väärä laulaja voitti American idolssin...


[17:24 16.6.2007] T.R.
Aina kritisoidaan niitä "tykkään", "hieno" ja muita ei-niin-valaisevia kommentteja. Mutta mieluummin sellaista silti kuulee, kuin ei mitään. Joten ei morkata heitäkään, jotka eivät osaa kuvasta mitään suurempaa sanoa :)


[19:39 16.6.2007] J.M.
Mutta Taina, jos kuvasta sanoo vaan "hyvä" tai "ompa nätti", on vaikeempaa oppia näkeen niitä asioita, joista oikeesti välittää ja tykkää. Edellisessä kommentissani kirjotin siitä oppimisesta kirjottamisen kautta...

Kuitenki täällä kaikki varmaan haluaa oppia, tai ainaki antaa jotain toisille? Panostamalla kommentteihin tekee helposti vahingossaki molempia :)


[20:56 16.6.2007] J.L.
Tuli muuten tuossa mieleen kun tämän ketjun avasin että kai kaikki tajuaa että noita ykkösiä naputellaan aika pitkälti ihan huvikseen ja kiusallaan, onhan se nyt selvää kun katsoo mitkä kuvat niitä kerää myös. Heh.


[09:11 17.6.2007] E.M.
Lainaus:
”Sami Piiroinen kirjoitti: Näin vasta-alkajana tekee välillä häijyä arvostella muiden kuvia. Jussin kommentti antaa oikeutusta pisteyttää kuvia alle "hyvän". Jotenkin vain aukea on saanut ainakin allekirjoittaneessa aikaan melkoista itsekritiikkiä. Omien kuvien tuomisen kynnys esillelaittoa varten on korkea ...”

Kannattaa kirjoittaa ajatus rohkeasti. Sä näet varmasti kuvan aivan eri tavalla kuin muut, sen takia se on tärkeä. Tuo pisteytys on toisarvoista kuitenkin, eikä sitäkään ole pakko antaa aina joka kannattaa muistaa. Kuitenkin valokuva voi olla sellainen että sen tajuamiseen ja aukeamiseen voi mennä jokunen aika, eli ekalla kerralla se ei välttämättä kolahda. Asiallinen teksti on hyvästä, myöskin terävä kritiikki on hyvästä joskus mutta sen osaa kuitenkin harva.

Myös itsekritiikki pitää olla, ymmärrän miten mukavaa olisi laittaa kuvat esille heti mutta monesti se olisi hyvä vain jättää laittamatta esille. Mutta se kynnys on joskus ylitettävä, että laittaa kuvan näytille ekan kerran! Eikä kannata hätkähtää vaikka ekalla kerralla tulisikin murska kritiikkiä, jos yksikin ihminen tykkää siitä kuvasta niin silloin olet voiton puolella.

Pelko on kuitenkin aina, että kuvallinen taso jää sisällöltään köyhälle tasolle ja yksiulotteiseksi. Sen takia rohkeita ja voimakkaita sekä ristiriitaisia kuvia tarvitaan. Kuten kirjoittajiakin.

Itse olen koettanut maltillisia ja rauhallisia tekstejä kirjoittaa, miten koen kuvan. Pisteytystä harvakseltaan harrastan, kun se tuntuu olevan paikallaan niin annetaan. Huonoja kuvia en rankaise ykkösellä, mieluummin vain ilmaisen mikä on hyvää sekä koettaa kertoa heikkouden. Itse olen sokea omille tekemisille kuitenkin.
[22:32 3.7.2007] Helena Sydänmetsä
Joo, musta on mukava saada palautetta mutta sitä tulee usein vaan niiltä jotka on antanu kolmosia tai ylöspäin. Eli jotka antaa niitä ykkösiä, sanokaa miksi kuva ei miellytä. Kun niissä keskiarvoltaan neliän pisteen loistokuvissakin on annettu ykkösiä ja kakkosia, sanosivat sananasa et mikä ihme mätää!? kun on niin erimieltä muiden kanssa :) "kliseeeee" siksikö 1p loistokuvasta?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty