Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Tuotteen käyttö valokuvissa

[16:10 31.8.2008] Peetu Hannukainen
Ajattelin käyttää kaupallisessa tarkoituksessa valokuvaa jossa on kuva erään valmistajan tuotteesta. Kyseinen tuote on helposti tunnistettavissa kuvasta, vaikka muutin tuotteessa olevaa tuotemerkkiä kuvankäsittelyohjelmalla. Eli varsinainen tuotemerkki ei ole näkyvissä, mutta helposti sen tunnistaa kenen vamistamasta tuotteesta on kyse. Mitä olette mieltä, voiko tuollaisen valokuvan käyttämisestä tulla jotain ikävyyksiä?


[16:43 31.8.2008] P.H.
Piilomainontaa???????
hyvä vai huono, paha sanoa näin äkkiseltään.
Kuinka kaupallinen tuo kuvasi on, taitaa vaikuttaa, onko kuvalla tilaaja joka osaisi kenties antaa suoran vastauksen?


[16:49 31.8.2008] Peetu Hannukainen
Kuvan tilaajalle tuotteen käyttö on tuossa ok. Mietin vain tuotteen valmistajan oikeuksia. Eli loukkaanko tuotteen valmistajaa käyttämällä sitä valokuvassa.


[16:57 31.8.2008] P.H.
Ajatellaan, että kuvataan joku henkilö pitämässä tupakka-askia kädessä, mitä sitten ei vaikutusta. Tuo, että kerroit muuttaneesi tuotemerkkiä joka on kuvasta sanomasi mukaan hyvin tunnistettavissa, se tuntuisi olevan huonompi juttu.
Joku viisaampi osaa varmaan antaa vastauksen,joka on oikea, vai onko sitä?


[17:42 31.8.2008] -
Jos tuotemerkkiä ei näy, saa kuvaa käyttää kaupallisessa tarkoituksessa.


[19:46 31.8.2008] Peetu Hannukainen
Tuotemerkki on tosiaan muutettu ja itse merkki ei ole tunnistettavissa. Tuote itsessään on sellainen että sen tunnistaa tietyn valmistajan tuotteeksi. Eli tuotemerkki ei näy. Ehkä sitten uskallan käyttää tätä.


[10:21 1.9.2008] T.T.
Jotkut pakkaukset ja muodot ovat myös rekisteröity "tavaramerkeiksi". Ainakin jossain päin maailmaa.

Tosin esim. matkapuhelimien käyttö kuvissa on ilmeisesti sallittua, jos valmistajan merkki ei näy. Ja kait riippuu tapauskohtaisesti myös siitä, onko ko. tuotteella kuinka merkittävä rooli kuvassa.


[13:31 21.9.2008] H.M.
Mietin tuota tuotteen näyttämistä kuvissa, niin esim. salkkareissa kun nauttivat oluset saunassa, niin pullo on aina käännetty niin ettei tuotetekstiä näy. Jos jokin tuiki tavallisempi tuote niin uskoisin että jos tekstin olet photoshopannu kuten mainitsit, niin tuotteen näyttäminen olisi ok, vaikka voisikin hyvin arvata mikä tuote on kuvassa.. Jos vähän erikoisempi tuote, niin kannattaa pelata varman päälle ja vaikka soittaa ja meilata valmistajalle/maahantuojalle.. Me kun miehen kanssa laitettiin näyttelyyn hänen kuvia, joissa oli pari kuvaa korkeasaaren ökkiäisestä, niin kysyttiin varmuuden vuoksi ja kohteliaisuudesta suullinen lupa ihan vaan asiakaspalvelun kautta.. Eläimiltä ei tarvinnut lupaa kuviin kysyä, vaikka kohteliastahan se olisi ollut:) Saatiinpa ötököitten oikeat nimetkin:) Eipä tule mitään ihmettelyjä jälkeenpäin.. Useinpa julkaista saa muttei myydä. Kannattaa siispä aina ottaa ja kysästä, hyvällä tuurilla ne jopa kiinnostuvat itse kyseisestä kuvasta.

Mukavaa syksyä!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty