Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvan sävyt

[16:50 9.9.2008] A.M.
Tietääkö kukaan mistä mahtaa moinen johtua, että kun olen tänne sivuille tuonut kuvan, esim. maisemakuvan, niin sen sävyt ovat reilusti latteammat ja hailakat verrattuna koneella olevaan originaaliin?


[07:41 10.9.2008] M.P.
Ehkäpä kuva on Adoben profiilissa, eikä sRGB?[15:06 10.9.2008] A.M.
Kuvani on olleet SRGB muodossa.


[17:41 10.9.2008] K.E.
Itse samaa joskus ihmettelin omien kuvien kohdalla. Kuvankäsittelystä tms. en juuri mitään tiedä, mutta seuraavan huomion tein. Muutan kuvani sopivan kokoisiksi Photoshop elementsin "Save for web" -valinnalla, ja kun siellä laitoin ruksin ruutuun "ICC profile", parani lopputulos huomattavasti. Joku viisas voi varmaan selittää, että miksi näin on, itse en asiasta sen enempää ymmärrä. Mutta voisiko sinunkin kohdallasi olla kyse jostain vastaavasta jutusta?


[20:19 10.9.2008] S.S.
Kaisan juttun viitaten: Jos jätät rastittamatta ICC profile-kohdan save for web-toiminnossa, niin kuvaan ei tallennu mitään profiilia, joka vaikuttaa suuresti kuvaan. Eli rastit ruutuun ja tsekkaus että profiili on sRGB, joka on netissä toimivin.


[22:56 10.9.2008] A.P.
Olen huomannut monien kuvien kohdalla saman asian kuin Aku eli sävyt näyttävät Firefoxissa ym. yleisissä selaimissa enemmän tai vähemmän valjummilta kuin sama kuva esim. Photoshop Elementsillä tai Graphic Converterilla katsottuna, vaikka kuva olisi nimenomaan sRGB-profiilissa. Ero on selvin punaisissa ja vihreissä sävyissä. Syytä tähän en tiedä, kaikkialla ja joka paikassa kun neuvotaan, että kuvat pitää laittaa nettiin sRGB:ssä, niin ne näkyvät oikein.

Tästä olen sanonut kyllä monta kertaa ennenkin, mutta sanotaan nyt vielä kerran: Safari ymmärtää sisällytetyt väriprofiilit siten kuin pitää, joten sillä katsottuna sävyt eivät muutu valjummiksi, on se profiili mikä tahansa. Safarin saa nykyisin Windowsiinkin, joten kokeilkaapa niin näette (olettaen, että se on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin Mac-versio).

Toinen konsti, jonka olen vain sattunut huomaamaan, onkin tallentaa kuva sRGB:n sijaan yleisessä RGB-profiilissa (Generic RGB), joka löytyy ainakin em. Graphic Converterista ja Applen iPhotosta. Tällöin sävyero eri selaimissa on monesti selvästi pienempi kuin sRGB:tä käytettäessä. Tai sitten ensinmainitussa ohjelmassa voi käyttää valintaa "Merge color profile into image (for web usage)", jolloin sävyt pysyvät muuttumattomina, mutta exif-tiedot katoavat.


[10:02 11.9.2008] K.E.
Santulle kiitos selityksestä, nyt tiedän tuonkin asian :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty