Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ongelma tekstin kanssa

[20:12 13.9.2008] P.P.
Kyseessä on nano-novelli, jonka aloitin viime vuonna. Olisiko ajatusta julkaista se täällä luku kerrallaan ja kirjoittaa julkaisutauon aikana seuraava luku valmiiksi? Siis varsinkin jos siitä saa haukkuja, jotka innostavat kirjoittamaan paremmin. Ensimmäinen luku olisi "valmis" (olen kirjoittanut senkin noin 3-4 kertaa uudestaan ja aina tuntuu löytyvän jotain tyhmää).[23:24 13.9.2008] A.N.
Kyllä se minusta kuulostaisi varsin hyvältä ajatukselta ja toteuttamiskelpoiselta. Novellisi herättäisi todennäköisesti kiinnostusta, joka taas olisi plussaa aukean proosapuolelle yleisemminkin eli siitä hyötyisivät lisäksesi muutkin aukea-proosan kirjoittajat, koska ihmisten innostus lukea novelleja aukeassa saattaisi kasvaa. Kannatan ehdottomasti, varsinkin nyt kun teos on jo ennakkomarkkinoitu. Minulta tuskin kauheasti haukkuja saat, koska tekstisi ovat yleisesti ottaen olleet melko moitteettomia ja pyrin muutenkin myönteissävytteiseen palautteeseen, mutta kyllähän täältä taatusti ankaria kriitikoitakin löytyy, mikäli negatiivinen palaute on se eniten kirjoittamista eteenpäin potkiva voima. Eli pidemmittä puheitta kyllä.

Yleisestikin ottaen olen sitä mieltä, että jos miettii julkaisua, siinä on vain yksi vaihtoehto: Julkaisu.


[01:21 14.9.2008] Keijo "Ruoska" Kuuttio
Mikä tässä on se ongelma? Ei mikään, mutta mainio markkinointipuhe Paulilta - proosapuolella tosiaan on aika hiljaista. Ja kyllä, minäkin kiinnostuin hieman, ja voisin kenties arvostella ankaran kriitikon mentaliteetillä.


[02:39 14.9.2008] L.A.
Niin mä oon tehnyt. Julkaissut pätkissä ja sitten lykännyt loput varastoon, muokkaamisen jälkeen toki. Hiljaista on kyllä ollut mutta katotaan sitten taas kun saan saagan loppuun tänä vuonna.


[11:39 14.9.2008] V.G.
Ai, mä olen ylibuugattu, mutta huomannut ilokseni, että kaikissa näissä omalaatuisissa ja joskus harmittavissa seura(piiri)hommissa eli vapaa-ajan velvotteissa(?) ilmaantuu yllättäviä ja omaan käyttöön sopivia taukoja, jotka, ilman muuta käytän omaksi ja (ainakin toistaiseksi) aukean hyväksi.

Vähän tyhmää sanoa, mutta olet huomannut varmaan, että en ole harjaantunut antamaan kunnollista ja avuksi olevaa kritiikkiä. Joka kerta kun olen yrittänyt, olen saanut nenilleni. Sitä paitsi jos sanon jotain negatiivista, pahoitan oman mieleni, toivoton tapaus. Viimeksi olin sen verran "tokkurassa", s.o. valmiiksi pahalla mielellä, että annoin tulla kaiken ulos stilisoimatta ja yrittämättä ajatella, miltä se tuntuu vastaanottajasta, sillä seurauksella, että hän selvästi pahoitti mielensä ja minä sain tunnontuskia.

Joten, tuon "kauniin" johdattavan alkupuheenvuoron jälkeen ilmaisen olevani kiinnostunut ideastasi ja olen siinä mukana vointini ja ajankäyttöni aiheuttamien rajoitusten sallimasa määrin. Haluaisin, että kaikista aukealaisista kehittyisi ainakin jossain määrin varteenotettavia kirjoittajia. Se, etten voi siinä itse paljon auttaa, on oma ongelmani.

PS. sinä itse Paul tunnut olevan kaveri, jolle ei oman mielipiteen, jyrkänkin, ilmaiseminen tunnu tuottavan ongelmia. Sanot joskus aika pahasti hyvästäkin tekstistä. Olen sitä ihmetellyt. Mutta kun katsoo kuvaasi kotisivullasi, sen ymmärtää paremmin. Mistähän sinä olet löytänytkin kuvasi paikalle niin tuiman ilmeen? Se on hauska! :)

PS. Aukea on kaikkein paras seura(piiri).[15:11 14.9.2008] P.P.
"Mikä tässä on se ongelma?"

Vähän kaikki, teksti vaikuttaa huonolta ja tylsältä eikä minulla ei ole aavistustakaan miten tarinan keskiosa pitäisi kirjoittaa. Julkaisun avulla siitä voisi tavallaan päästä eroon, ettei jäisi hinkkaamaan samaa juttua jatkuvasti uudestaan.[19:33 15.9.2008] P.P.
Ihan tässä hukkuu kommentteihin ja pisteisiin.


[14:29 12.10.2008] P.P.
Aloin kirjoittaa uudestaan 2. lukua, joka yllätti huonoudellaan.


[21:21 24.10.2008] R.K.
Nyt kun tämä on mukamas turha keskustelu, haluan ilmoittaa aiheeseen sopivasti ongelmastani tekstin kanssa. Ongelma on se, että kun lisään runoon rivin alkuun yhden välilyönnin, se ei näy ainakaan esikatselussa. Toisaalta kaksi välilyöntiä näkyy kahtena välilyöntinä. En pidä taikuudesta, jos en voi hallita sitä. Tämä on aivan kauheaa. En kestä, vaikkei noin pienen välilyönnin puuttumisen pitäisi lyödä näin suuresti. En voi julkaista.
[22:25 24.10.2008] S.L.
Tulin tänne mummoksi muuntautuneena ja se olen vieläkin, siksi en ymmärrä tästä maailman menosta mitään.


[22:42 24.10.2008] R.K.
Katsopas, jos näet, arvon SENIORI (vaikka se kuulostaakin kauhealta, en tarkoita seniiliä). Teille on tuolla vasemmalla yhteisö nimeltään Onnea Susanna!

Osaisitko muuntautumiskokemuksellasi kertoa miksen voi muuntaa tekstiäni haluamanlaisekseni, tai edes haluamanilaiseksi. Entä missä päin on Haluamani?


[22:52 24.10.2008] S.L.
Roni - vai pitäisikö sanoa Kantolan keksi - minua on aina muistettu. Esimerkiksi unikeonpäivänä muistellaan aina minua. On hienoa saada onnittelua, mutta olen vähän surullinen siitä, että maailmassa on niin monta Susannaa. Mutta minä olen se aito kuitenkin, kun olen jo niin vanha.

En tiedä tietokoneasioista ja sen sellaisista teknologia-asioista juuri mitään, mutta taikuudesta tiedän. Vastaus odottaa Nurkan takana. Haluamastasi en tiedä, mutta eiköhän kaikki muutu täyden kuun aikaan.


[22:56 24.10.2008] R.K.
Ooh, viisaus todellakin asuu vanhuudessa! Ja minähän en mikään taiteilia olekaan, vaan enemmänkin keksiä.


[22:56 24.10.2008] S.L.
Hyvä, että oivalsit elämän keksin.


[23:01 24.10.2008] R.K.
Minäkin olen siis jo ehkä hieman vanha. Ihanaa. Ilmeisesti siihen kuuluu surullisuuttakin, kun välitetään välilyönneistä ja yhdyssanoista - varsinkin niistä joita on laimin lyöty.

Tekstin kanssa on kyllä useinkin ongelmia. Lieneekö se sitten niin nuori. Noh, eipäs tässä viidaudessa kaikkea tarvitsekaan tietää.

Kaikkea muistelemista toivoo
Suurin ja mahtavin ihailijasi,
Herkullinen keksipaisti,
Roni.


[23:45 12.11.2008] R.K.
Nyt ratkaisin ongelman, ainakin jotenkin. Erilaisia tyhjiä merkkejä Wikipediassa En ole kaikista varma, riippuu varmaan myöskin käyttäjän selaimesta, mutta esim. Em-merkit toimivat. Välilyöntiä kun ei katsota täällä merkkinä, ellei niitä ole rivin alussa kaksi kappaletta. Liekö tuo tarkoituksellistakin? No, nyt rajoitteita voi ainakin kiertää.


[00:30 13.11.2008] J.S.
Kiitoksia tiedosta, Roni. Tekstin muotoileminen mieleisekseen tietokoneella on välillä kuin yrittäisi ratkaista Rubikin kuutiota kyynärpäillä.

Voisin myös ehdottaa paria konstia, jotka voivat joillekin jo olla tuttuja. Eräänlaisen välilyönnin saa aikaiseksi painamalla pohjaan alt ja näppäilemällä 255 numpadilta. Tiedä sitten poistaako Aukea nekin rivien alusta. Toinen itsekin vastaoppimani muotoilukeino on laittaa tekstin alkuun < pre > (ilman noita välejä), sitten itse teksti kuten tahtoo ja loppuun < /pre > . Pikainen testi antoi varsin lupaavia tuloksia. Joku toinen asiaan perehtyneempi voinee antaa lisää neuvoja.


[00:40 13.11.2008] J.S.
Lisään vielä, että Aukeassa tekstin muotoilu on moneen foorumiin verrattuna varsin helppoa ja käytännöllistä, joten tuota pre-tagia tuskin täällä tarvitsee. Toisaalla se voi olla hyödyllinenkin keino.


[02:55 13.11.2008] R.K.
Toi on käytännössä hyödytön täällä. Alt+255 ei myöskään nähtävästi toimi, vaan vastaa tavallista välilyöntiä. HTML:ssä käytetty   (=ihan tavallinen välilyönti) näyttäis nyt kuitenkin toimivan, vaikka luulisin, että olen kokeillut sitä aiemmin. Ehkä muutos on tapahtunut salaa.


[12:28 13.11.2008] J.S.
Asiat muuttuvat toisiksi, kun käännät selkäsi. Esineet liikkuvat huoneessa, kun et katsele. Hyvä kuitenkin, että jokin toimii. Tuo 255 tosiaankaan ei. Mutta tuo tagi ei ole niin hyödytön kuin luulisi. Se riippuu miten haluaa kikkailla ja miten käyttää Aukeaa mediana runoilleen. Huomasin vain, että se tekee aika hervottomat rivivälit. Beware, my friends.


[20:22 13.11.2008] R.K.
Tekeekö se muuta? En huomannut, että se muuttaisi mitään, mutta jos nuo rivivälit sitten, niin sittenhän sekin on käyttökelpoinen, jos vaikka haluaisi 1,5-kertaiset rivit. En kyllä nyt kokeillessani huomannut vaikutusta siihenkään. Kokeilenkin myös tässä:

1
2 7
3
4
1 57
66
7777

Ei toimi.
Mutta tähän sitä tarvitsen, nimittäin edellisessä viestissäni tuo välilyönnin merkki muuttui välilyönniksi eikä sen "koodi" näkynyt-  [20:25 13.11.2008] J.S.
1
2 7
3
4 1 57
66
77777777


Kokeilenpa minäkin, sillä itse ainakin sain sen toimimaan. Käy vaikka katsomassa.


[20:26 13.11.2008] J.S.
Totta. Ei se täällä toimi. Kummaa. No antaa olla.


[20:27 13.11.2008] R.K.
Eikä se näköjään auttanut siihenkään, että saisin sen välilyönnin merkin näkyviin. Eli tällainen se on (ilman tuota väliin laittamaani viivaa): &-nbsp;

[20:31 13.11.2008] J.S.
No toivottavasti edes joku oppi tästä jotain.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty