Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

ilotulitusta kuvaamassa

[11:59 25.9.2008] P.K.
Terve.

Turun Päivän ilotulituskuvaukset menivät huonoista valmisteluista (unohdin esim. jalustan kotiin) päin ...settä ja kaikki kuvat menivät pieleen.

Onko siis hyviä vinkkejä ensi kertaa varten niin asetusten kuin muidenkin asioiden suhteen? Ja jos on linkkejä hyviin kuviin, niin aina parempi. Jalustan tajuan itsekin ottaa mukaan ensi kerralla :)


[12:22 25.9.2008] -
Tärkeää on ainakin muistaa laittaa manuaalitarkennus päälle ja säätää tarkennus melkein äärettömään, mikäli kuvauksen kohteena on vain taivaalla näkyvät ilotulitukset eikä esimerkiksi niin että etualalla on ihmisiäkin, joihin haluasi tarkentaa.

Koska ilotulitteiden kirkkaudet vaihtelevat kannattaa kuvata RAW:lla, jotta on myöhemmin enemmän varaa säätää valoisuutta kohdilleen.

Suosittelen kokeilemaan eri mittaisia valotusaikoja, koska pitkälläkin valoitusajoilla saa mielenkiintoisen näköisiä "efektejä". Pitkällä aikavälillä ei juurikaan haittaa jos tulee kuvattua vaikkka sekunnin kuvassa 0,9 sekuntia pelkkää taivasta, koska arvatenkin ilotulitus on sellaiseen aikaan että taivat on huomattavasti pimeämpi kuin rakettien loisto.

Kannattaa myös muistaa että jos ilotulitus kestää kauan on alun ja lopun välillä huomattava ero taivaalla olevan savun määrässä.

Jalustan lisäksi olisi hyvä olla myös kaukolaukaisin niin voi paremmin seurata tilannetta.


[14:41 25.9.2008] P.K.
muistaakseni vanha kansa on neuvonut, että aukko pienelle, iso "hitaalle", jalustalta.


[13:43 21.11.2008] A.M.
Mitä tarkoitat tuolla ISO hitaalle? Tarkoitatko että iso mah. pienel esim ISO 100?


[14:15 21.11.2008] R.V.
Hei! Kiitti vinkista, vaikka se tuli pikkasen myohaan. :) Olin tiistaina kattelemassa elamani hienointa ilotulitusta, vaikkakaan en sita karmeasta viimasta johtuen valmistautunut kuvaamaan - harmi. :/


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty