Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Objektiivisuus - onko sitä olemassa?

Edellinen sivu  [23:34 20.11.2008] A.P.
Eikö vain Jumala kykenee absoluuttiseen objektiivisuuteen..? =)

Tieteemme on jatkuvasti muuttuuvaa ja "objektivisuutemme" on kuin musta väri, joka tarkemmin katsottuna heijastaa ympäröivän tilan sävyjä.

Älkää huijako itseänne. Toivottavasti jokainen täällä olevista edustaa vain itseään. Vaatii rohkeutta olla subjektiivinen.


[15:35 21.11.2008] A.N.
"Tieteemme on jatkuvasti muuttuuvaa"

Sivujuonteena on mainittava, että minusta tämä tieteen muutosvauhti on viime vuosina osoittanut aika selkeitä hiipumisen merkkejä esimerkiksi verrattuna 1900-lukuun, suurten muutosten vuosisataan. Tai ainakin tiede on lakannut olemasta yhtä kiinnostavaa kuin ennen, eikä sille ole enää todellisuudessa samanlaista tilausta. Uskonto ja markkinatalous omilla tahoillaan ovat mitä suurimmassa määrin korvaamassa tiedettä, olemme laskeutumassa mystiseen ja kaoottiseen "uuteen keskiaikaan", kehityksen pyörä on pyörähtänyt akselinsa ympäri ja toiseen suuntaan ja vastapäivään ja niin edelleen ynnä muuta sellaista. Tässä tilanteessa yksilön laaja-alainen, objektiivinen ja muuttumaton tiedonkäsitys näyttelee yhä rankempaa roolia, että kansakunta pysyy järjissään. Ei silti, etteikö ns. omintakeinen omista lähtökohdista ajattelu olisi elämää rikastuttavaa, mutta onko sitä todella??? Kun kaikki on vain loppupelissä yhden ja saman ilmentymää, monissa muodoissaan. Tässäpä onkin pähkinää purtavaksi ja pähkinäallergikoille vaikkapa rusinoita tai kuivattuja hedelmiä.

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty