Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Adobe CS -tuoteperheen opiskelijalisenssi

[22:09 20.10.2008] T.K.
Tekisi mieli ostaa Adoben CS(3) -tuotepaketin lisenssi kotiinkin, kun tulisi vallan tarpeeseen. Ongelma on vain siinä, että opiskelijalisenssi houkuttaisi hintansa puolesta mielettömän paljon enemmän kuin normihintainen lisenssi, mutta en ole varma mihin kaikkeen tuo opiskelijalisenssi antaa mahdollisuuden.

Pääasiassa tulisi ihan "non-commercial" käyttöön, eli omaksi ja kavereiden iloksi. Kuitenkin todennäköisesti tarvitsisin ohjelmistoa satunnaisesti myös tapauksiin, jotka laskuttaisin freelancena. Lisäksi todennäköisesti taittaisin yhdistykselle jäsenlehteä, josta minulle ei olisi rahallista hyötyä ja tuskin yhdistyksellekään.

Joten, jos joku tietää ihan oikeasti, niin salliiko Adoben opiskelijalisenssi tämmöiset.


[15:25 22.10.2008] J.K.
Adoben opiskelijalisenssin ehdoissa lukee kyllä aika yksioikeisesti, että ei kaupalliseen käyttöön. Lisäksi opiskelijatuotteita saa käyttää vain opiskelutarkoitukseen. Kyllä tuo mun nähdäkseni sulkee pois myös freelancertyöt, jos saat niistä rahaa ja ne eivät liity opiskeluun.

Pointtihan on, ettet saa saada ylimääräistä hyötyä halvemmasta Photoshopista verrattuna täyden hinnan ostajiin. Saisit ylimääräistä kilpailuetua tuosta ja pystyisit tarjoamaan töitäsi halvemmalla kuin normaalin Photoshopin ostajat. Samahan pätee myös siihen, ettet saa käyttää oppilaitoksen kamerakalustoa freelancerhommiin. Tai ainakin joudut maksamaan oppilaitokselle niiden käytöstä, jos rehellisesti kerrot mitä varten olet linssejä tai kameraa lainaamassa.

Yhdistysten lehdet on sitten vähän tulkinnanvaraisempi asia, jos et saa siitä rahallista korvausta. Tosin tässäkin voi ajatella niin, että jos joutuisit maksamaan täyden hinnan CS3 -tuotepaketista, niin tekisitkö hommia lehdelle enää ilmaiseksi.

Se, että kuinka moni tuota noudattaa, on sitten aivan eri asia. Tosin omaa oksaahan tuossa pidemmällä aikavälillä sahataan, jos noin menetellään.
[16:49 22.10.2008] T.S.
Hei vaan!

Olen itsekin pohtinut aloittajan tavoin näiden opiskelijalisenssien käytettävyyttä kaupallisesti. Olen juuri perustamassa toiminimeä, joten päätin selvittää asian suoraan Adobelta.

Adobe tarjoaa kahden kategorian opiskelijalisenssejä: halvin (student-lisenssi) on tarkoitettu vain non-commercial -käyttöön. Tällöin photarin lisenssille tulee hintaa 169¤ + verot + toimitus. lähde

Tapauksessasi järkevin lisenssi on selkeästi education-lisenssi, joka on hieman student-lisenssiä kalliimpi, mutta sallii kaiken sen minkä ns. normaalilisenssikin. Photarin education-lisenssi maksaa 249¤ + verot + toimitus. lähde


[17:04 22.10.2008] T.K.
Mahtavaa, että tuli ihan faktaa pöytään. Tuttujen kautta olen kuullut kahta versiota "ei onnistu" ja "onnistuu", muttei mitään faktaa ole ollut silloin lyötävänä tiskiin. Itse koitin noita Adoben sivuja selailla ennen kysymistä ja löysin vain tuon student-lisenssin.


[20:08 22.10.2008] A.L.
Tässä vielä lisätietoa CS3-paketista:

CS3 Design Premiumin opiskelijaversio, jota voi käyttää kaupallisesti on Educational versio (myös nimellä teachers&lecturers license). Hinta on 791.78 EUR + postituskulut 9,76 EUR.

(01/2008)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty