Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Täydellinen kuva.

[23:11 23.6.2007] A.R.
Paljon ihmiset vannovat rajauksen nimeen + muihin "kikkoihin". Siihen heillä on toki täysi oikeus. Itseäni ei ainakaan loukkaa jos joku ehdottaa minulle tiukempaa rajausta, suoristusta tai kääntämistä.
On vain hyvä että on eri mielipiteitä, koska onhan se niin ettei yksi kuva voi miellyttää kaikkia. Itse en juurikaan käsittele kuvia, ainoastaan kontrastia ja kirkkautta säätelen. Joskus kokeilen rajaustakin, harvemmin.
Eli itse vannon pitkälti kuvan "autenttisuuteen".
Eli mikä on täydellinen kuva?


[23:17 23.6.2007] J.M.
Sellanen, josta tulee itelle hyvä mieli. Josta seuraa joskus ajatus, että "huh, sainpas tuon nyt paperille". Ja ehkä sen jälkeen vielä kysymys "tuollanenko mää oon".

Ja jos vastaus on vielä, että "joo'o", niin mun mielestä se on täydellinen kuva.


Rajailen itse usein. Mukavinta on tosin aina tietää jo kuvaustilanteessa, etsimestä tiiraillessa, millä kuvasuhteella haluaa kuvan seinälle. Vain toisinaan tyydyn kameran asettamaan kahden suhde kolmeen. Kuuden suhde seitsemään on joskus tosi kaunis, kans. Neljän kolmeen, yms.


[11:11 24.6.2007] A.R.
Samoilla linjoilla olen itsekkin. Juuri se mistä tulee itselle hyvä fiilis. Ja itellä ainakin onnistumisen tunnetta lisää, jos joku ei pidä kuvasta. Silloinhan se on herättänyt tunteita.


[12:22 24.6.2007] I.S.
Makuasioitahan nuo vissiin kaiketi ovat. Minulle täydellisen kuvan teknisellä laadulla ei juurikaan ole mitään merkitystä, vaan lähinnä sen puhuttelevuus. Jos katson samaa kuvaa parikymmentä kertaa päivässä ja totean sen vieläkin näyttävän upealta, se hipoo minun mittakaavassani täydellisyyttä.


[14:05 24.6.2007] A.H.
Teknisellä laadulla on merkitystä aina sen verran, että sen pitää sopia kuvaan, eli toteutuksen pitää olla ideaan sopiva.

Rajausten ehdottelu on sikäli aika turhaa, että yleensä kuvissa on paljon muuta, tärkeämpää parannettavaa. Turhan monissa kuvissa on kommenttina vain "mä ottaisin sentin ylhäältä pois". Kannattaisi paneutua enemmän siihen, kuin olettaa että paras mihin pystyy, on samalta seisomalta, vain hieman erilailla rajaten.


[18:42 28.6.2007] Piisami rämäpää
Joitain parhaimpia kuviani olen saanut, kun en ole nähnyt digikamerani näytöstä kuin just ja just sen kohteen. ELI aurinko on paistanut takaa niin kirkkaasti kameraan, että on ollut vaikeaa, joskus jopa mahdotonta nähdä miten se rajaus tulee? Siksi olenkin ottanut useamman kuvan samasta kohteesta ja poistanut myöhemmin kaikki huonoimmat. Joskus menee kaikki kuvat jostain kohteesta pilalle, se on sitten vain voi voi, sateenvarjon kanssa kun ei kehtaa kulkea auringossa, että sais varjon aikaseksi että näkis kamerasta mihkä tähtäilee. ;) Onko tämä ammattilaista vai ei, en tiedä, mutta nykyään kuvistani jopa pidetään.

Täydellistä kuvaa ei kai olekaan?


[09:41 29.6.2007] P.H.
Keskustelun aloittaja sanoo vannovansa pitkälti kuvan "autenttisuuteen". Kysymys taisi olla, onko täydellistä kuvaa, oma henkilökohtainen mielipiteeni on että - ei ole, ja miksi ei ole, heitän vastakysymyksen onko täydellistä ihmistä olemassa?
Miten me, jotka emme ole edes henkilöinä "täydellisiä" voisimme aikaansaada jotain sellaista kuin täydellisen valokuvan, ei.
Ehkä minä itse vielä, yritän oppia jotain uutta ja siirtää oppimaani vaikkapa valokuvaan, sillä olen sitä mieltä että koskaan ei ole liian vanha oppimaan:)


[10:51 29.6.2007] J.S.
Tuosta "täydellinen kuva"-ajatuksesta tulee mieleen pieni sivupolku tuonne maalaustaiteen puolelle.

Tässä jokin aika sitten kyseltiin ihmisiltä, että millainen on täydellinen tms. taulu ? Vastausten perusteella semmoinen sitten maalattiin. Lopputuloksesta löytyi sitten tutut elementit: järvimaisema, ihmisiä työssä, pelto ja hirvi (olisiko ollut vielä nuo tappelevat Metsotkin, en muista).


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty