Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

NaNoWriMo-kirjoituskilpailu tulossa taas

[12:09 28.10.2008] P.K.
NaNoWriMo on taas täällä!

"Jotkut väittävät, että romaanin kirjoittaminen vaatii taitoa; vahvaa kielellistä kykyä, akateemista koulutusta, vuosien omistautumista.

Roskaa.

Siihen tarvitaan vain deadline - hyvin tiukka deadline. Ja rutkasti kahvia."

Aina marraskuussa 100 000 ihmistä ympäri maailmaa päättää vastata NaNoWriMo-haasteeseen ja kirjoittaa 50 000 sanan romaanin. Tuhannet onnistuvat.

NaNoWriMo on maailman suurin kirjoituskilpailu. Siitä ei heru mainetta, kunniaa eikä rahaa, vaan jotain tärkeämpää - saat tilaisuuden osoittaa itsellesi, että pystyt kirjoittamaan romaanillisen tekstiä - ja vieläpä kuukaudessa - marraskuun aikana. Se on mahdollista. Sadat eri ikäiset suomalaiset ovat sen jo tehneet.

NaNoWriMoon osallistuvat eivät tee sitä yksin - Suomessakaan. Tukena ovat www.nanowrimo.org -foorumin lisäksi myös B2irc.netin #nanowrimo -kanava, sekä tietenkin irl-tapaamiset, joihin kirjoittajilla on mahdollisuus osallistua jokaviikkoisesti torstaisin. Varsinaiset kirjoittajatapaamiset järjestetään SF/F- harrastajien Varjomafia-tapaamisen yhteydessä Terrakodilla klo 18 alkaen. Niitä ennen on mahdollisuus osallistua write in (kirjoittakaamme hiljaa) -tapaamisiin klo 16:00-18:00. Terrakodin osoite on Rehtorinpellonkatu 14, Yo-talo 4 A, 2. krs, 20500 Turku.

Lähde mukaan, ellei muuta niin uteliaisuudesta.

Tervetuloa!

Laura "Laika" Ahlstedt,
Suomen municipal liaison eli NanoWrimo-vastaava
ljahls@utu.fi

http://www.nanowrimo.org/

Terveisin
Suomen Tieteiskirjoittajat ry.
http://tieteiskirjoittajat.utu.fi/


[13:29 28.10.2008] P.P.
Edellinen kirjoitus on vielä kesken!


[16:21 28.10.2008] R.K.
!Ja sitten kaikki haluavat julkaista samaan aikaan niitä (tietenkin netissä), eikä niitä tule sitten luettua! Palkintokin olisi mukava! Deadlinen täytyy olla oikeasti pakottava! Haluaisin, että se tehtäisiin pakolliseksi joillekin ihmisille! Ei kaulaa katki, jos ei saakaan valmista, mutta tietenkin jokin muu rangaistus!!!
!

Mutta onnea yrittäjille :)


[20:47 28.10.2008] M.L.
ai että turku on "virallinen" nanowrimo-kaupunki suomessa! siistiä. viime vuonna piti osallistua, mutta sain töitä. ehkä nyt vois, kun turussakin on ja kaikki. saisi vertaistukea.


[23:46 28.10.2008] A.N.
Pitääkin tänä vuonna osallistua. Pistän sinne valmista matskua täältä aukeasta ja vähän muualtakin. Mikä on systeemi? Pystyykö sen pistämään kahdessakymmenessä minuutissa purkkiin vai joutuuko "kirjoittamaan" joka päivä? :D


[00:32 29.10.2008] R.K.
Se olisikin paha, jos täytyisi kirjoittaa internetissä eikä voisi kopioida ulkopuolelta, mut eiköhän se oo itestä kiinni vaikka ois kirjottanu koko höskän valmiiks, mitä tuskin kuitenkaan on.Tuolla lukeva 175 sivua vaikuttaa pahalta, mut kuten varmaan moni tietää, muutaman sivun novelli voi syntyä muutamassa tunnissa, ja kun joka päivä näkee vähän vaivaa, tehtävä ei ole ainakaan mitenkään mahdoton. En kuitenkaan osaa vastata kysymyksees, kunhan mietiskelen tässä...


[09:29 29.10.2008] K.K.
Tekisi mieli kokeilla projektiin osallistumista, vaikka tuskin siitä mitään lopulta tulee.


[21:31 29.10.2008] A.N.
En tajua täysin. Auttakaa meikää.

Jotenkin tuntuu ainakin itseltä tuo "romaanillisen verran tekstiä" aika mitättömältä jutulta, sillä kirjoitan, kirjoitan suhteellisen vallattomasti, juonellisesti ja melkoisen Valtavasti, joten esimerkiksi romaanin raja (60 sivua?) täyttyy helposti. En pidä scrabblemaisuudesta. En pidä sanoista sanojen tähden.

No innostakaa mua ny vähän!


[22:39 29.10.2008] R.K.
Niin mikä on sitten ongelma, etkös tolla poista kaikki ongelmat? Kirjotat vaan :D


[14:44 30.10.2008] M.A.
En tiedä montako sivua on keskimäärin 50 000 sanaa (onko kukaan mitannut?), mutta Aura: jos kirjoittaminen sujuu, sitten ei muuta kuin kirjoittamaan. Ilmoittaudut Nanoon ja näppäimistö sauhuamaan. Jos se on helppoa, niin sittenhän saat hienon tittelin helposti.

Tietysti, jos sitten aikoo saada kirjoittamastaan romaanista ihan oikean käsikirjoituksen kustantamoa tms. varten, on kirjoittamisen jälkeen edessä vielä hiominen.

Moniko täällä muuten harkitsee osallistumista? Jopa minäkin mietin asiaa, vaikka tuskin rekisteröidyn sitä varten minnekään. Ehkä sitä voisi näin vanhakin kokeilla kepillä jäätä, elämänsä ensimmäistä kertaa. :) Vaikka ei minulla ole kyllä mitään hajuakaan siitä, mistä kirjoittaisin. Maybe it'll come to me. :D


[17:55 30.10.2008] A.N.
"En pidä scrabblemaisuudesta. En pidä sanoista sanojen tähden."

Mutta eikö tässä olisi jo suorastaan "sisäinen velvoite" osallistua kyseiseen "kilpailuun"? Eli Nano ei ole olemassa sinua varten, vaan sinä Nanoa varten, osoittaaksesi koko tuohun järjettömyyden.

Oma Nano-osallistumismotiivi löytyy nimenomaan tuosta yleiseen vallitsevaan maailmanjärjestykseen puuttumisen tarpeesta, ei niinkään henkilökohtaisesta gloriasta, jota saan jo aukeasta yllin kyllin.

Paitsi että en pidä sanoista välttämättä muutenkaan yli kaiken, vaikka niissä olisi sisältöäkin. Kirjoittajana nääs minulle riittää, kunhan muut pitävät ja lukijana taas joko pidän tai en pidä sanojen muodostamasta kokonaisuudesta, en niinkään yksittäisistä sanoista tai edes sananparsista, olen lukijana vahvasti holistinen, (en kuitenkaan alkoholistinen), en heitä, jotka siteeraavat lämpimikseen Tuntematonta Sotilasta Douglas Adamsin teoksia tai edes itseäni. Ja lopulta, kaikkein mieluiten kuuntelen instrumentaalibiisejä, koska niissä on aina parhaat tekstit.


[18:04 30.10.2008] R.K.
mä rekisteröidyin ja aloitin jo nyt (tuhma) kirjottamaan. Ja sanon tän koska siellä ohjeissa kerrottiin että pitää kertoa ihmisille (koska sit ainaki yrittää enemmän ku haluu välttää nolouden).

sitten motiivina on tietenkin se, etten oo kirjottanu noin pitkää, ja että ku pitää kirjottaa nopeemmin, tekstistä vois tulla jopa lukijalle helpompaa, koska mun tyyli on yleensä aikalaisen vaikea.


[23:04 30.10.2008] A.N.
Mitä? Pääseeks sinne jo nyt kirjoittamaan. Kun kirjauduin eilen ei vielä päässy.. Pitääkin käydä.


[23:23 30.10.2008] R.K.
Ei päässyt mutta senhän voi kirjoittaa ihan jossain muuallakin. Mutta ihan kohta pääsee. (Edit: eiku ei nyt tullutkaan 1.11. vaan 31.10, hups. Ja vasta nyt huomasin mistä sen nimen, tyylilajin, synopsiksen ym saa jo lisättyä)


[13:03 31.10.2008] A.N.
Jo nanowrimon nettisivujen massiivisuus aiheuttaa pöytälaatikkorunoilijalle ahdistuksen väristyksiä. Kiitoksia kuitenkin, kun kannustitte! Oon pysyvyyden ilmentymä.

En kyllä ihan tajunnut A.N:nnän vertausta instrubiiseistä. :)


[14:09 31.10.2008] R.K.
En pitänyt siitä vertauksesta, vaikka itse kuuntelenkin lähinnä progea, josta puolet onkin "sanatonta". Noissa biiseissä on kyl paljon sellastakin, mitä ei laulua sisältävissä ole. Sanat saattavat jopa viedä aiheesta pois.

Musta noi nettisivut on ihanat, vaikka ainahan uusilta sivustoilta täytyy muutaman sekunnin etsiä toimintaperiaatteita.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty