Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ketä arvostelen, ketä parjaan

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  [10:31 28.11.2008] P.T.
Mä aattelen usein että mitäs jos me ollaankin jokin virus tai bakteeri jonkun paljon isomman olennon sisällä..tai jos me ollaan se syöpäsolu joka yrittää tuhota tämän isomman olennon.

Mistä me voidaan tietää MITÄÄN varmasti?

Pystyykö kukaan sanomaan 100% varmasti että on olemassa Jumala tai että maailmankaikkeudella on loppu tai ei ole loppua?

Ja mikä oikeastaan on alku ja mikä on loppu?
Pystytäänkö edes sitä sanomaan varmasti?
Mikä on edes meidän elämämme alku ja loppu?

Miljardeja kysymyksiä ilman vastauksia.
Jos niitä alkaa ajattelemaan niin ihminenhän sekoaa päästään - mä lähden katselemaan Muumeja niillä on suuri ja järkeenkäypä filosofia.
"Ole kiltti muille niin muut ovat kilttejä sinulle":)


[10:38 28.11.2008] K.L.
No huh.

Kehoitan nyt kaikkia pysähtymään hetkeksi ja lukemaan tämän ketjun etenemisen alusta asti.

Viestin alkuperäinen tarkoitus on kadonnut jo aikoja sitten, kun täällä jo melkein puhutaan siitä, että "onko jumala olemassa".

Jos tarttuu kaikkiin nyansseihin ja sanamuotoihin, niin mitä kukaan saa koskaan valmiiksi tässä maailmassa?


[10:41 28.11.2008] K.S.
se just on mahtavaa että se alkuperänen viestin tarkotus on tuottanut jotakin suuurenmoista!!


[11:41 28.11.2008] P.T.
Kirsin kanssa täysin samaa mieltä:)

Kyllähän normaali keskustelukin poukkoilee sinne sun tänne ja tässä ketjussa on kyllä todellakin poukkoiltu ihmisten arvostuksesta ja parjaamisesta avaruuteen, uskontoihin, maan matosiin ja meitä paljon korkeampiin olentoihin.

Eläköön sanomisen vapaus!


[12:40 28.11.2008] K.L.
Okei :-)


[12:44 28.11.2008] K.S.
noista koirista, mistä Antti oli aiemmin puhunut, niin voisin kertoilla jotakin ajatuksia.

mikä on "tyhmä koira"?
Siinä on melkoinen arvoitus, loppujen lopuksi. Onko se tyhmä siksi, että se näyttää siltä, käyttäytyy niin, vai että se on vain kertakaikkiaan kaheli?
Vastaukset ovat yleensä yksinkertaisia mihin tahansa kysymykseen, kuten tähänkin: ne ovat ihmisten luomuksia. Ne käyttäytyvät juuri sillä tavalla, miksi ihminen ne tekee. Koirat ovat erinomaisia heijastumia ihmisen perversioista, väkivaltaisuudesta ja mielenhäiriöistä ja lempeydestä ja aidosta ystävällisyydestä ja siitä, millaista kaksoiselämää ihminen viettää suurimman osan päivästään.
mutta.. asioilla on monia puolia, ei vain kruuna ja klaava, on myös se pyöreä loppumaton reuna, joka on unohdettu: koira ei koskaan arvostele ihmistä sen virheistä ja heikkouksista.
Tekeekö se sen tyhmyyttään vaiko rakkaudesta poloista ihmistä kohtaan?


[14:26 28.11.2008] vege
"Ihminen pystyy maapallon eläimistä kaikista parhaiten tuntemaan empatiaa. Ihminen pystyy parhaiten käyttäytymään reilusti. Miksi siis soimata niin paljon?"

(Heh... -suutuin niin paljon tästä mielipiteestä, että piti oikein nukkua yön yli, ennen kuin kirjoitan mitään...)

Eiköhän kuitenkin juuri ihminen ole se suurin peto, joka tappaa ja kiduttaa jopa huvikseen.


[15:42 28.11.2008] P.T.
Ihminen on AINOA "eläin" joka pystyy tuntemaan sääliä ja empatiaa muita kohtaan.

Näin on asia, meidät luomakunnan kruunut erottaa eläimistä se että me pystymme tuntemaan sääliä ja asettumaan toisen asemaan, se miten asiaa käsittelemme onkin sitten ihan eri asia.

Ei kissa ymmärrä hiirellä leikkiessään että hiiri tuntee tuskaa, ihminen pystyy ymmärtämään mitä toinen ihminen tuntee.
Ja siitä huolimatta satutamme toisiamme.

Monet jopa nauttivat saadessaan toisen kärsimään, eläin ei tee niin, se seuraa vain vaistojaan.
Ihminen on aikaa sitten menettänyt ne vaistot ja korvannut ne tunnepuolella joka ei pelitä kunnolla edes puolella ihmiskuntaa.

Vaikka koira on ihmisen paras ystävä ja on uskollinen se on kuitenkin vain eläin joka elää vaistojensa varassa.
Ellemme yhtään opeta sitä ja helli sitä se on vain villieläin, vähän ehkä sutta vaarattomampi.....

Kyllä ihminen on se suurin peto koska tieten tahtoen pystyy kiduttamaan ja tappamaan.
Me kauhistelemme kun käärme syö toisen käärmeen tai leijonauros tappaa toisen uroksen pennun...mutta mehän olemme paljon pahempia itse.
Kannibalismi on eläinten maailmassa yleistä, mutta mitä eroa on siinä syömmekö me uhrimmne vai vain tapamme hänet tai kidutamme häntä?


[00:16 29.11.2008] on
Tämän keskustelun otsikon voisi jo muuttaa joksikin muuksi. Esim. "Mitä mieleen juolahtaa"


[00:36 29.11.2008] A.N.
Kiitos, Kirsi, vastauksesta. Jotenkin noin ajattelen itsekin. Tästä olen kuitenkin eri mieltä:

"koira ei koskaan arvostele ihmistä sen virheistä ja heikkouksista"

Mitä muuta se on kuin "kritiikkiä" ihmiskuntaa kohtaan, jos ihmisen kurkkuun tai pohkeeseen hyökätään keskellä kirkasta päivää tämän omalla reviirillä.

"Pystyykö kukaan sanomaan 100% varmasti että on olemassa Jumala tai että maailmankaikkeudella on loppu tai ei ole loppua?"

Pystyy. Hyvin helposti. Tässäkin keskustelussa se on todettu jo moneen kertaan ja päinvastoinkin :D

"meidät luomakunnan kruunut erottaa eläimistä se että me pystymme tuntemaan sääliä ja asettumaan toisen asemaan"

"Eiköhän kuitenkin juuri ihminen ole se suurin peto, joka tappaa ja kiduttaa jopa huvikseen."

Eiköhän ihmisiä ole kaikenlaisia..

En tunne ihmiskunnan rikoksista minkäänlaista syyllisyyttä, enkä ole ikinä tuntenutkaan, koska en ole niitä tehnyt. Omien asioiden hoitaminen ja virheelliseksi katsomiensa toimintamallien korjaaminen riittää. Ja maailmanparantaminen, jos siihen on tarvetta, pitäisi aloittaa ensin omasta itsestä ja lähiympäristöstä.

Syön myös hyvällä omallatunnolla kidutetun broilerin lihaa. Eihän se idealistista ole, mutta on pakko tehdä arkisia, itsen kannalta mielekkäitä valintoja. Jos joku pystyy olemaan syömättä lihaa, nostan hattua. En minäkään "ihannoi" lihaa. Tiedän sellaisiakin ihmisiä, jotka näin tekevät, mutta heitäkin ymmärrän, koska se on turhautumisreaktio siihen, että nykyään jopa ameebojen oikeuksista välitetään enemmän kuin ihmisten.

Mitään "lisäarvoa" en näe enää sillä, että mennään tappamaan kanalasta kanat "luonnon puolesta". Se on yhtä turhaa ja hyödytöntä kaikkien, jopa niiden kanojen kannalta kuin täällä foorumilla läpän heitto. Ja yhtä vahingollista kuin se broilerin syönti. Ei se saa ketään huomaamaan yhtään mitään, vaan vaikeuttaa ainoastaan maailman "paranemista". Jos kanoille haluttaisiin hyvät olot, pitäisi ekana järkätä ihmisille taloudellisesti ja henkisesti hyvät olot, aktivistien keskittää kaikki voimavarat siihen, siitä luonnollisena jatkumona kanojen ja kettujenkin olot alkaisivat parantua. Eihän tätä tietenkään oo pakko uskoa, jos on nuori ja omaan keskiluokkaiseen hyvinvointitaustaansa turhautunut "murrosiän vihassa" kiehuva kapinallinen..

Homopingviinitkin vaikuttavat harkintakykyisemmiltä. Ne keskittyvät itseensä, eivätkä pakene itseään globaaleihin ongelmiin. Näin ne toimivat luonnon kannalta tarkoituksenmukaisemmin kuin kettutytöt. Tosin jos henk. koht. mielipidettäni kysyttäisiin, niin kyllähän ne tietyn adoptiokynnyksen vähän turhan härskisti ylittävät. Että joku roti siinäkin touhussa. Onneksi ne eivät ole kovinkaan tärkeässä yhteiskunnallisessa virassa, jos olisivat, suosittelisin niille luopumista palleistaan. [Viittaan tuolla titteleihin, en suvunjatkimiin, transtuki ry:n on siis turha vetää nenään hernehiä, aina ei voi kirjoittaessa etukäteen ajatella, mitä kirjoittaa, vaan joskus hassuja kaksimerkillisyyksiä syntyy ihan vahingossa]


[03:09 29.11.2008] T.I.
Ehkäpä on olemassa Jumala, joka on luonut ihmisen ja ihmiselle sellaisen älyllisen kapasiteetin, joka ei koskaan tule ylittämään tiettyjä käsityskyvyn rajoja. Jos saisimme tietää, että näin on, voisimme unohtaa kaikki filosofiset "mahdottomuudet" ja keskittyä olemaan tyhmiä. Se vasta olisi luksusta.


[14:04 29.11.2008] A.N.
"Jos saisimme tietää, että näin on, voisimme unohtaa kaikki filosofiset mahdottomuudet ja keskittyä olemaan tyhmiä. Se vasta olisi luksusta."

Minulle Big Brother ei kylläkään edusta luksusta vaan päinvastoin totaalista vastenmielisyyttä, jossa en halua olla millään tavalla mukana. Eli tässäkään kaikki ihmiset eivät ajattele samalla tavalla. Ehkä voisikin olla hyvä lakata puhumasta ihmiskunnasta minään yhtenäisenä "rotuna", vaan ymmärtää, että sen sisällä voi vaikuttaa moniakin keskenään erilaisia lajeja? Eivätkä ne lajit määräydy ihonvärin, nenän tai kallonmuodon mukaan, kuten viime vuosituhannella kuviteltiin, vaan ihan jollain muilla perusteella.. Rajat toki ovat liukuvia, saman yksilönkin sisällä. Vain ehdoton päätös jostain ei ole liukuva - kunnes se rikotaan. Tosin joskus ihminen on voinut onnistua kiinnittämään sen niin vahvasti tajuntaansa, ettei saa sitä itsekään enää irti, vaikka heikkona hetkenä yrittäisikin :)


[15:53 29.11.2008] profeetta
Antti, tai ehkäpä voisi koittaa ymmärtää, että ihmiset todella ovat kaikki yhtä. Ja kaikki muukin. Yksi kun ei voi olla vahva, elleivät kaikki ole vahvoja.


[16:50 29.11.2008] J.S.
Toisaalta yksilö ei voi olla harmaata massaa mutta joukko voi.


[16:52 29.11.2008] J.S.
Lainatakseni edesmennyttä Pohjolaa


[19:27 29.11.2008] A.N.
"yksilö ei voi olla harmaata massaa"

Totta. Pohjolan kommentti ei välttämättä ole aivan 100% paikkaansapitävä nykypäivänä, mutta 70-luvulla oli, koska silloin ei ollut vielä kuolleita kehonrakentajia.

Tuo huonona kevennyksenä.


"Yksi kun ei voi olla vahva, elleivät kaikki ole vahvoja"

Pitänee paikkansa tämäkin. Silti en halua olla mukana Big Brotherissa, enkä myöskään ole, ellei tätä aukeaa lasketa saman asian eri ilmentymäksi. Tietysti laajaa tulkintaa kaiken yhtäläisyydestä käyttämällä niin voisikin tehdä. Sitten olisi vielä kiinnostavaa tietää, mitä käytännön merkitystä aukean ja BB:n samankaltaisuudella ja yhtä olemisella on kenellekään?


[23:05 29.11.2008] A.Ihe
En arvostele enkä parjaa ketään.


[12:45 30.11.2008] K.S.
"Ihminen on AINOA "eläin" joka pystyy tuntemaan sääliä ja empatiaa muita kohtaan."

Not quite true I'm afraid.. on lukemattomia esimerkkejä siitä, kuinka eläimet todella säälivät toisiaan ja tukevat toisiaan hädän ja surun hetkellä.
Esim. afrikannorsut pitävät hautajaisia ja hiljentyvät joka kerta, kun tapaavat norsunluurangon. Norsut eivät myöskään tallo pienintäkään hiirtä, vaikka voisivat kokonsa puolesta tehdä juurikin niin.

Mangustilaumassa lohdutetaan sellaista, jolla on kuolettava haava tai sairaus. Eräs dokumentti kertoi siitäkin, kuinka lauman sairas yksilö toimitettiin itse asiassa ihmiskuvaajan luokse, koska ne tiesivät ihmisen voivan auttaa. Mangustit ymmärsivät myös olevansa turvassa ihmisen lähellä, joten lauma pysytteli kuvaajan läheisyydessä.

Villit delfiinit ovat pelastaneet hukkuvia ihmisiä useita kertoja, eikä kukaan tiedä kunnolla miksi. Ovat myös suojelleet ihmisiä haiden hyökkäyksiltä.
Onhan näitä tapauksia vaikka kuinka lisää, jos lähtee penkomaan =)


[13:41 30.11.2008] profeetta
Oho.

"Viestin alkuperäinen tarkoitus on kadonnut jo aikoja sitten, kun täällä jo melkein puhutaan siitä, että "onko jumala olemassa"."

Ei kyllä todellakaan ole.


[14:43 30.11.2008] A.A.
Tuossa kyllä puhuin hölmöjä, kun sanoin etteivät muut lajit kykenisi tuntemaan empatiaa. Anteeeeks!
Mutta pointtini oli siis että ihminen käyttäytyy reilusti verraten muihin eläimiin. Ihmisellä on mahdollisuus alistaa ja tappaa muun lajin edustajia oman hyvinvointinsa edesauttamiseksi. Niinhän se tekeekin, mutta yrittää rajoittaa tätä tekemistään ja moni jopa asettaa itsensä näennäöisesti eläimiä alemmalle tasolle. Ihminen ajattelee toimiessaan enemmän yhteistä hyötyä kuin muut eläimet.
Tyhmää myös valittaa siitä että ihminen on suuri peto koska ei toimi täydellisen reilusti. Eivät mitkään muutkaan lajit toimi täydellisen reilusti. Miksi ihmiseltä vaaditaan enemmän kuin muilta? Ei ihminen kykene täydellisen reiluun käytökseen siinä missä koirakaan ei. Koiralla ei riitä äly, ihmisellä taas ei jokin muu asia.
[15:25 30.11.2008] J.S.
Tokihan eläimetkin voivat toimia epäreilusti, mutta useimmiten kai välttämättömyydestä johtuen. Tuskin lauma susia pelkästä huvista käyvät yhden haavoittuneet sarvipäisen-minkä-lie kimppuun. Ihmisten epäreiluus kuitenkin menee pari askelta edempänä ja sille voidaankin jo asettaa mitattava määrä, joka tällä hetkellä lienee n. 50 megatonnia. Tuo on kyllä jo aika epäreilua.
Onhan se ikävää ja pirun tylsää, että ihmisiä kaiken aikaa haukutaan pedoiksi (vieläpä meidän itsemme toimesta), mutta ei se aivan perusteetonta ole. Sille ei voi mitään, että me osaamme toisinaan olla melkoisia paskiaisia. Välillä on hyvä katsoa peiliin ja todeta, että "eipä hääviltä näytä." Siitä alkaa tie parannukseen, parhaimmillaan.[12:10 2.12.2008] K.S.
Nyt on aika ruveta myös tekemään jotakin. Oikeasti. Älkäämme olko enää sokeita sille, mitä maailmassa ja ympärillämme tapahtuu - kuunnelkaa, tutkikaa ja etsikää tietoa muualtakin kuin Maikkarilta ja Hesarista!

Pyydän ja anelen, että voisimme kaikki osallistua muutokseen, jolla on todellista merkitystä.
Kirjoitin tämän tänä aamuna ja jossakin muodossa aion sen lähettää valtakunnallisille kanaville, ei vain Aukeaan.

"Sanotaan, että kirjoittaminen auttaa ajatusten selvittämisessä. Sitä ajatellaan, että kirjoittamalla jotakin, pääsee enemmän selvyyteen jonkin asian suhteen, joka muutoin jäisi vain mietinnäksi.
Milloin kukaan on paneutunut viimeksi mietiskelemään asioita? Olemmeko me suomalaiset sellaisia, jotka tekevät sitä jokainen tahollaan, vai teemmekö sitäkin vain pintapuolisesti, koskaan kertomatta?

Seuratessa maailmaa ja katsellessa sitä kokonaisvaltaista mediakurjuutta, jota tämä planeetta näyttää olevan väärällään, saattaa nousta aika ajoin hetkiä, jolloin emme halua ajatella yhtään mitään. Onko totta?
Filosofit ovat reunustaneet tien nykyihmisen ajattelulle. Näiden yksittäisten henkilöiden rinnalla kirkko ja monenlaisten uskontojen variaatiot ovat muokanneet ajatteluamme entistäkin vahvemmin.
Tiedämmekö lainkaan sitä, millaiseen ajatuskuplaan joudumme, kun opimme tuntemaan maailmaa ja ihmisiä ympärillämme. Onko mikään siinä uutta, onko meillä uutta opittavaa kuin ne tiedot, jota jo tiedämme näiden ajatusmallien kautta?
Katsomme maailmaa kuvaruudun läpi ja huokaamme: tätäkö tämä nyt on? Voinko uskoa tämän olevan totta? Olenko minä syypää tähän?
Kysymme itseltämme jatkuvasti kysymyksiä, joihin vastaamme aina: ”En tiedä.”
On olemassa kuitenkin jotakin, joista voimme olla varmoja ja rehellisiä. Me olemme yhä elossa ja meillä on yhä ajatuksemme, jossakin tuolla syvällä sisällä, joka tahtoo sanoa ; Ei enää tätä.

Yksittäinen ihminen on heikko yksin, sanotaan. Ihminen on kasvatettu tuntemaan itsensä pieneksi ja heikoksi ilman muiden ihmisten tukea. Miksi siis sitä tukea on niin kovin vähän, kun on kysymys yksittäisistä ihmisistä? Tämä on todellisuus juuri kuten niin uskomme.

Tuki – olkoon se valtion tukea tai ihmisten tarjoamaa - on jotakin, johon olemme tottuneet ja mielemme on turtunut siihen, ettei se riitä; raha, ruoka ja energia.
On elintärkeää ymmärtää, että juuri ne asiat saavat meidät tuntemaan heikoiksi ja avuttomiksi, jos meille ei niitä tarjota. Kenen toimesta? Tämän yhteiskunnan. Niin juuri – tämän yhteiskunnan, joka rajaa meidät samaan yhteen, massiiviseen kasaan ja laittaa rautaisen kahleen kaulaamme ja opettaa meidät elämään KUTEN LAMPAAT.

Miten kauan odotamme ruokaa, valoa, pääntaputuksia ja parempia aikoja? Miten kauan kestää, että yksi lammas avaa karsinan hakasen ja päästää muutkin ulos?

Katso ympärillesi ja näet – TIEDÄT SEN, että elät sen sisällä, eikä kukaan vahdi, paimen on jo kauan sitten lähtenyt ja jättänyt lauman niille sijoilleen.

Me ihmiskuntana olemme tehneet itsellemme jotakin kauheaa. Milloin lopetamme itsemme ruoskimisen ja alamme elää, kuten kuuluu? Milloin saamme sen, mikä jokaiseen elämään kuuluu?

Kirjoittaja pyytää ja anelee henkensä kaupalla jotakin juuri sinulta, hyvä lukija; milloin vapaudut tästä suunnattomasta ja näkymättömästä valheesta?
Me luulemme paimenten heilauttavan sauvaansa ja rankaisevan meitä jonakin päivänä, kun pyörimme onnettomina karsinassa. Milloin katsomme aitauksen läpi ja näemme, ettei siellä olekaan ketään? Ei kukaan katso peräämme!!
Milloin tämä pyöriminen ja vanhan ja pilaantuneen ruohon nyhtäminen loppuu?
Sillä nimenomaisella hetkellä, kun SINÄ nouset ylös ja katsot karsinan ulkopuolelle ja näet, kuinka rajaton maailma on ympärilläsi.

Sinä et ole lammas! Sinä olet ihminen! Sinulla on tunteet, jotka kattavat koko tämän maailman kaiken surun, kaiken ilon, kaiken kauneuden ja raakuuden ja totuuden ja valheen. Sinulla on kaikki tieto ja ymmärrys käsissäsi, sinä päätät, milloin tämä taistelu ja orjuus loppuu!

Kun ymmärrät, ettei kukaan siis vahdikaan sinua, minne silloin menet? Miten voit jatkaa elämää ilman tuntemiasi rajoja?
Olet vapaa. Olet vapaa nauttimaan kaikesta siitä, mitä on karsinan ulkopuolella. Voit vihdoinkin olla juuri se, miksi sinut on tarkoitettu ja miksi sinä elät juuri tänään.

Aloitetaan se muutos tänään!

Heitetään pois se, mikä tekee meistä lampaita – heitä pois meikkisi, dieettiruokasi, masennuslääkkeesi, raamattusi, korkokenkäsi, solmiosi, korvakorut, kellot, televisiot, sanomalehdet, salkut, ajastimet, kännykät, aikataulut, ostoslistat, hormonihoidot, plastiikkakirurgiat, myrkyt, viina, uutiset, elokuvat, kymmenen käskyä, hollywood, idolit ja ihanteet, kurinalaisuus, häpeä, valtio-oppi, syyllisyys, menneisyys, tulevaisuus, katkeruus, pelko ympäristöstä, tiede, ilmaston lämpenemismielikuvat, lainahuolet, ikäkriisi, vanhenemisen pelko, lapsuudentraumat, stressi, työpaikkamoraali, nöyristeleminen auktoriteeteille, osaamattomuus, kyvyttömyys, arvostelu, mallit ja kaavat ja tasa-arvo ja sukupuolet – kaiken sen, mikä tekee meistä erilaisia ja kykenemättömiä ymmärtämään toisiamme – eli ajatuksiamme.

Kirjoittaja on tehnyt tämän muutoksen. Se ei tarkoittanut, että hän heitti television parvekkeeltaan alas. Se tarkoitti sitä, että hän ei enää valehtele kellekään asioiden olevan toisin, kuin mitä ne ovat.
Asioilla, joiden kautta me näemme, käsittelemme, kuulemme ja koemme elämää, kipua, tunnetta ja tietoa on historiansa. Historia, joka on ollut piilossa pitkään ja niiden tarkoitusperistä ja alkuperästä ei enää olla puhuttu pitkiin aikoihin.
Viimeksi, kun niistä 'puhuttiin', syntyivät ihmisryhmät, joista syntyivät nykyiset valtiot, politiikka, lainsäädännöt, moraali ja ruhtinaskunnat ja kuninkaalliset perheet. Ne ovat yhä olemassa ja elävät vahvana - ne ovat maailman selkäranka.

Näillä mainituilla asioilla on todellinen historia eikä se ole kaunis! Se ei ole HYVÄ JA JALO eikä se ole täällä tarkoittaakseen meille hyvää.

Pyydän vain kaiken rehellisyyden ja rakkauden nimissä, että meissä kaikissa löytyy se tahto muuttua ihmisiksi. Ei siksi, että joku sanoo niin, vaan siksi, että maailma vaatii sitä - sinä itse vaadit sitä joka yö, kun menet nukkumaan ja aamulla kun heräät, oletkin pettynyt.

Kaikella on tarkoitus ja me olemme siinä tarkoituksessa mukana, halusit sitä tai et - sinä et osaasi valinnut vaan se valittiin jo sinun puolestasi, kun synnyit.

Ne asiat, joiden tunnet syvällä sielussasi ja sisimmässäsi olevan väärin, on OIKEIN, että tunnet niistä surua, murhetta ja vihaakin. Mikäli et tunne niitä asioita, olet LAMMAS.
Ne asiat, joita kohti pyrit, raha, vauraus, menestys ja kunnianhimo, ei tee sinua onnelliseksi. Tiedät sen, kun katsot itseäsi peiliin, tiedät, ettei mikään se, mitä kohti pyritkään riitä tekemään sinua onnelliseksi. TIEDÄT SEN, vaikka kiellät sen kaikin mahdollisin keinoin.

Milloin tulee aika, jolloin ymmärrämme, että emme ole lainkaan erilaisia?
Milloin tulee aika, jolloin voimme olla rehellisiä sekä itsellemme että toisillemme ilman pelkoa, ehtoja, pakkoa tai syyllisyyttä?
Milloin tämä valheen verkko loppuu ja hajoaa silmiltämme ja oksennamme se ulos suustamme?

NYT. Voimme alkaa sen juuri nyt. Kokeilkaa sitä kerran, pyydän teitä henkeni kaupalla – kokeilkaa niin huomaatte, miten suuresti ja uskomattomasti asiat voivat muuttua juuri tänään - nyt. Kukaan ei tee teille pahaa siitä hyvästä, että voitte itkeä, nauraa ja liikuttua ja surra täydestä sydämestänne. On vain yksi asia, joka on puolellamme; maailma itse ja kaikki mikä siihen luonnollisesti kuuluu.
Katsokaa, miten maa, vesi ja ilma ja olemassaolo rakastaa meitä ja hellii meitä tarjoamalla meille suojaa, ruokaa ja energiaa, valoa, aikaa ja lämpöä - katsokaa sitä ja katsokaa toisianne, katso itseäsi!

Me emme ole erillämme kenestäkään- olemme kaikki yhtä ja maailma on meissä.

Me aiheutamme sen kyyneleet, kun itkemme.

Me aiheutamme sen haavat, kun vuodamme verta.

Me aiheutamme sen puutteen ja sen vihan, jota kylvämme päivästä toiseen.

Me teemme itsemurhaa itsellemme, kun emme katso elämää sen lempeisiin ja rakastaviin silmiin.

Elämä hylkii vihaa, tiedättekö? Se pyrkii siitä eroon, aivan kuten sinäkin pyrit eroon jatkuvista pölypalloista olohuoneessasi.

Kvanttifysiikkakin on todennut yksinkertaisimmillaan, kuinka pelkästään KATSOJA vaikuttaa hiukkasten kulkuun avaruudessa. Avaruudessa, joka siis käsittää kaiken, mikä on olemassa, näkyvä ja näkymätön, materia ja antimateria.

Kuka on tämä katsoja?
Sinä.

Sanani voivat järkyttää, olen siitä tietoinen. Olen tietoinen, että on myös paljon pahempia asioita kuin sanat; niitä on asiat, joita emme saa nähdä, sillä ne ovat meiltä kiellettyjä. Pahempaa on rikos estää elämää elämästä. Pahempaa on rangaista elämää elämisestä. Pahempaa on nousta toisen elämän yläpuolelle ja nauttia sen hallinnasta. Pahempaa on matkia elämän hallitsijaa, kun ei itse ymmärrä tai tiedä siitä mitään. Pahempaa on kaataa oma tietämättömyytensä toisen niskaan ja nauraa omille valheilleen.
Pahempaa on valehdella elämästä ja kertoa mitä se on, kun emme edes tiedä mitä se voisi olla.

Milloin ymmärrämme sen ja alamme todella välittää ja rakastaa? Noustaan viimeinkin ylös ja avataan karsinamme ovet auki. Kukaan ei vahdi. Kukaan ei rankaise siitä. Tunnet sen ja ymmärrät sen itsekin, hyvä lukija, kun puhun tästä karsinasta. Olet tiennyt sen koko ikäsi ja tiedät, ettei sen reunat ja rajat ole totta ja ikuista.
Tehdään se tänään. Voimme jättää kaiken sen, mikä on tehnyt maailmasta kurjan, taaksemme ja voimme alkaa syleillä elämää.
Elämä on tänään, se on kaikkialla ympärillämme ja sisällämme ja se tahtoo rakastaa. Rakastakaa ja unohtakaa kaikki muu, joka sitä rakkautta tahtoo tukahduttaa. Meissä on siihen rohkeutta! Olemme suomalaisia ja olemme vahvoja ihmisiä, tehkäämme se tänään ja antakaamme maailmalle mahdollisuus olla onnellinen ja eläkäämme siinä yhdessä – yhtenä!"


[14:21 2.12.2008] A.N.
Se rakkaus syntyy ja lähtee siitä liikkeelle, että kaikilla täysi-ikäisillä ihmisillä on suunnilleen samanlainen taloudellis-sosiaalinen toimeentulo. Nyky-yhteiskunnassahan homma ei toteudu, eikä siitä voi syyttää kaikkia. Osa ei vaan ole syntynyt kultalusikka suussa ja ne jotka ovat, heidän on toki kovin vaikea käsittää tuota faktaa.

Eli pitäisi ensin yhdessä aikaansaada paineeton tila elää, niinkuin oma "sydän" sanoo. Ei se tässä eriarvoisessa härdellissä onnistu.

Jotta suomalaisen ihmisen olisi tämä asia helppo ymmärtää, niin sanotaan, että se mitä täällä meidän maassamme saa 1000 eurolla kuukaudessa tekee aikuisen ihmisen onnelliseksi perustarpeiden ja -turvallisuuden suhteen. Ainakin mikäli se ei ole ns. sossurahaa eli säälirahaa, joka aiheuttaa vain turhaa syyllisyyttä monen alitajuntaa, vaan rahaa joka jakautuu tasapuolisesti kaikille riippumatta siitä, oliko aatelinen vai mökin tytär. Kaikki muu tienesti on turhaa.

Toki työllä voisi sitten ansaita hieman enemmänkin, jos kokee tärkeäksi sellaiset materiaaliset ja rahalla saatavat jutut, mutta ei kohtuuttomuuksiin asti, vaan 2000 euroon kuussa. Ok, myönnän, että on joitakin aloja, joilla voisi ansaita vieläkin vähän enemmän. Esimerkiksi osa lääkäreistä tekee hirmu tärkeää duunia muiden hyväksi. Mutta yli 3000 euroa kuussa ei todellakaan tarvitse kukaan ihminen palkkaa.

Kun tuo talouspuoli on kunnossa, kaikki muu lähtee sitten ihmisestä itsestään, sen kummempia hehkuttamatta ja dramatisoimatta. Äkilliset muutokset aiheuttavat vaan korvien välissä silkkaa ahdistusta. Ahneus on luopumisessakin pahasta. Eli luopumalla jostain pienestä turhasta asiasta ihminen tekee itselleen onnea pitkäksi aikaa. Sitten kuukauden tai vuoden päästä voi olla taas aika luopua jostain muusta ja niin edelleen.

Systeemi tietysti ajaa meitä äkillisiin muutoksiin, koska on niin raastava ja tekee monet hulluiksi. Mutta nopeista takinkäännöistä joutuu usein maksamaan myöhemmin korkojen kera takaisin. Just katsoin toissailtana dokumentin jostain luomuviljelijöistä, mitkä ei sitten kumminkaan kestäneet sitä maaseutua. Ilmeisesti unelmat ja idealistisuus olivat olleet lähtötelineissä vähän liian suuret, niinkuin nuorilla ja varsinkin nuorilla pariskunnilla usein tuppaa olemaan.

Toisaalta kantsii muistaa, että olemme vähän erilaisia, jotkut haluavat tehdä paljon töitä ja toiset eivät oikeastaan ollenkaan, vaan keskittyvät mieluummin itsensä kehittämiseen, ympäristönsä tukemiseen sosiaalisesti tms. Kaikki varmasti haluavat kuitenkin olla jollain tapaa hyödyksi tai hyväksi malliksi nuoremmille sukupolville, elleivät sitten ole jo katkeroituneet. Tämä pitäisi ottaa kollektiivisesti huomioon ja totta kai jokaisella on siinä omakin vastuunsa.

Olen poliittisesti sitoutumaton, mutta tykkään kyllä edelleen siitä Aulikki Oksasen oivalluksesta:

ei synny rakkautta ilman oikeutta

Muu laulussa on sitten ehkä poliittisten tahojen tilaamaa propagandaa tai ainakin kantsis hyvin tarkkaan miettiä, mitä se tarkoittaa, ettei 1918 murhenäytelmä toistu. Se oli silloin varmasti voittajan syy, mutta kyllä, jos totuutta uskalletaan silmiin katsoa, niin oli se myös vähän liian innokkaan ja suunnittelemattoman vallankumouksellisuuden syy. Suomessa ei ollut kansan riveistä samaa tilausta sille hommalle kuin Venäjällä ja siksi se ei toteutunut Suomessa. Mutta ainoa, jonka syy se ei ollut, oli kahnauksiin, puolesta riippumatta, pakkovärvätty työläinen ja maalainen, just se pieni ihminen, joka tätäkin lukee. Joka sitten joutui syyttömänä maksamaan vallanhimoa sairastavien toisiltaan perimät verivelat. Toki meissä jokaisessa ihmisessä on voimaa ja yhdessä varmasti vielä enemmän, mutta ei sitä karsinaa ihan noin vaan kaadeta, enkä tiiä onks se ees ihan viisasta. Esimerkin voi ottaa sieltä ihannoidusta eläinmaailmasta viime viikolta. Useita tuhansia kanaparkoja kuoli. Laajemman systeemin puolesta varmasti, eikä niiden elämä ollut hääppöistä, mutta mitä ne itse ajattelivat asiasta ja syntyvätkö ne nyt sitten onnellisina ihmisinä uudelleen?

Mutta silleen oon kyllä samaa mieltä Kirsin kanssa, että kantsii ajatella omilla aivoillaan, eikä systeemin aivoilla. Nimenomaan omilla aivollaan. Silloin sitä tukeakin saa siihen, mihin sitä oikeesti tarvii ja sitä pystyy myös muille antamaan.


[15:07 2.12.2008] K.S.
Valitettavasti se nyt on niiiiiin paljon isompaa kuin utopistinen taloudellinen 'tasa-arvo' - JOTA EI OLE.

Me ollaan kaikki samassa veneessä ja kaikki saman aivopesun lumoissa.
Kun puhut politiikasta, olet siinä, kun puhut oikeudenmukaisuudesta, olet siinä, kun puhut rahasta, olet siinä, kun puhut erilaisuudesta, olet siinä.

Asia on VALTAVA ja niin vaikea, että sitä ei suurin osa halua edes kuulla eikä pysty eikä suostu ehkei koskaan käsittämään tätä juttua. Mutta ei ole mitään, mitä me emme jo tietäisi! Se on kerrottu jo MONEEN kertaan yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, kunnes se on meistä ihan OK ja KIVAA.

Suosittelen avaamaan silmiä tämän sarjan kautta (jaksosta 1 lähtien, kun/jos on suinkin aina jossakin vaiheessa aikaa), se on vain ikkuna havaintoihin, joka kertoo sellaista, jota ei kukaan halua ymmärtää ja käsittää - vaikka se on ihan silmien edessä koko ajan.

Laitoin vain erään räikeän esimerkin siitä, mitä Suomenkin nuoriso/lapset/aikuiset katsoo ja oppii - koko ajan ja katsoo mallia.
Älä yritä erottaa itseäsi tästä - valehtelet vaan lisää.

http://uk.youtube.com/watch?v=gvrcInWFpIk&feature=related

Olen pahoillani kaikkien puolesta, mut tässä me ollaan.[15:46 2.12.2008] P.T.
Valitan, mutta mä en aio heittää kaikkia kolmea taulu-telkkariani ikkunasta ulos.

En myöskään meikkejä enkä muutakaan "turhaa hömppää"

Masennupillereitä en myöskään heitä menemään koska en oo koskaan sellaisia syönytkään enkä tällä luonteelleni tuskun koskaan tarvitsenkaan.

Sulla on paljon hyvää asiaa, mutta liikoja ei voi vaatia tavallisilta ihmisiltä.

"Raha ei tee onnelliseksi, mutta itken mielummin Rolls roycessa kuin Ladassa"
Tän sanoi joku näyttelijä joskus..no joo Ladan tilalla oli joku muu vastaava halpisauto, mutta ajatus sinänsä oli noin.

Mä haluan elää normaalia elämää ja katsoa telkkaria silloin kun huvittaa ja ajaa autolla silloin kun huvittaa tai lentää minne huvittaa. Ja se tarkoittaa sitä että mulla on oltava rahaa.
Eihän me rikkaita olla, mutta ei köyhiäkään.

En mä osaa tuntea syyllisuyyttä siitä mitä me ollaan kovalla rehellisellä työllä saatu aikaan.
Ei kannata olla liian dramaattinen, elämä kulkee eteenpäin ja me sen mukana. Kunhan tuut tähän ikään niin ajattelet asioista varmaan paljon suvaitsevaisemmin.

Toivotaan että ihmiskunta oppii elämään sovussa luonnon kanssa ja oppii huomaamaan että raha ei itsessään tee onnelliseksi, mutta ei ole helppoa olla köyhänäkään.

Ihan oikeasti mä en ymmärtänyt tuosta sun vuorisaarnastasi kovinkaan paljoa, nuori radikaali mäkin joskus olin, mutta siitä on aikaa:)))

Noita linkkejä en jaksa alkaa avaamaan kun ne ei ole suoria linkkejä, mä olen liian laiska naputtamaan http:// tä...

Joka tapauksessa mä tunnen olevani onnellinen ihminen...eikö se olekin ihmisen elämän tarkoitus, olla sovussa itsensä ja ympäristönsä kanssa.[16:51 2.12.2008] P.P.
En ole yhtään vakuuttunut noista Kirsin jutuista. Minusta paras toimintamalli on passiivisuus. Kaikki aktiivinen paasaus ja toiminta aiheuttaa vain ongelmia. Jokaisella tuntuu olevan ratkaisu maailman ongelmiin, mutta edes omista huonoista puolista ei päästä ensin eroon.[16:54 2.12.2008] K.S.
ding-ding

ootellaan vielä vähän aikaa ja katotaan mitä tapahtuu. Jepjep. Sitähän me tehdään koko ajan. Katellaan ja eletään 'ihan normaalisti vaan'.

"En mä osaa tuntea syyllisuyyttä siitä mitä me ollaan kovalla rehellisellä työllä saatu aikaan.
Ei kannata olla liian dramaattinen, elämä kulkee eteenpäin ja me sen mukana. Kunhan tuut tähän ikään niin ajattelet asioista varmaan paljon suvaitsevaisemmin."

Miten kukaan tajuaa ikinä yhtään mitään mistään tuolla ajattelulla??!


[16:55 2.12.2008] K.S.
zombit.


[19:45 2.12.2008] matti
Sori vaan kirsi mut on kyl tosi typerää ja ärsyttävää et jos joku uskaltaa olla sun kanssa eri mieltä niin rupeet skitsoomaan ja nimittelemään zombeiks. Jos on mahollista ajatella itsenäisesti niin sit on varmaan myös mahollista olla eri mieltä sun kanssas, vai oisko aitoo vapautta se et kaikki valaistuis ja tajuis et sun youtubesta löytämä verhotun antisemitistinen liskovideo onki se totuus. Kaikista siisteintä on se et oikeesti luulet et kellekään ei oo tullu noita juttuja aikasemmin mieleen.
Ja siis tosi kiva et kelaat et oot vapaa ja pohdiskeleva mut siinä vaiheessa ku rupeet esittämään muille ihmisille vaatimuksia siit et mitä niiden pitää nähdä tai tuntea tai asioihin suhtautua et ne ei ois LAMPAITA tai ZOMBEJA niin oot fundamentalistin puolella.[20:22 2.12.2008] T.T.
Mun mielestä sun Kirsi pitäisi hiukan tiivistää tuota sanomaasi. Kaikki loistavat ideat pitäisi voida kiteyttää muutamaan selkeään lauseeseen.

Asiat on todennäköisesti paljon yksinkertaisempia, kuin kukaan meistä haluaisi uskoa.[22:14 2.12.2008] K.S.
"matti", mistä tuo kyynisyys? en sanonut mitään uutta, jota et jo ennestään tietäisi. Oletko tosiaan ymmärtänyt sen, mistä maailmassa on kyse? Olisit vain iloinen siitä, kun kerta olet ajatellut näitä asioita ja kerrot siitä nyt! Senhän kuuluisi yhdistää meitä entisestään.

Teemu, jos yhtään asiaa tiivistäisin, se ei olisi enää asiaa vaan karsimista. Kaikella on väliä, varsinkin "iskevillä lauseilla", jotka on tarkoitettu helpostiluettaviksi ja jaettaviksi kaikille. Niistähän maailma elää ja saa/imee virtansa.


[01:05 3.12.2008] A.N.
Katsoin linkkisi tottakai.

Tiedän ihmisiä, jotka on katsoneet wrestlingiä jo 20 vuotta sitten lapsena ja ovat ihan kohtuullisen tasapainoisia. Mutta he ajattelevatkin omilla aivoillaan, eivätkä välttis kauheasti katsele sitä nykyään, kun elämässä on tärkeämpiäkin asioita, omat lapset ja ystävät jne.

Ite oon ollu aina niin kaukana tuommoisesta, etten nyt kauheasti ees valehtele, jos sanon, ettei sillä oo mitään tekemistä minun kanssani mistään näkökulmasta katsottuna. Onhan sillä toki vähän, kaikkihan on symbioosissa keskenään, mutta se menee jo sitten sinne pilkunviilaamis-osastolle.

Mulla on ratkaisu ongelmaan: Suljetaan rajat Amerikkaan ja Eurooppaan. Mutta samalla voin myöntää, ettei se ratkaisu toimi, ei sitten alkuunkaan. Se ois kuitenkin kaikkein paras mahdollinen ratkaisu tässä Suomen nykytilanteessa, tiellä onnellisuuteen. Liberalismi kusee vaan omille kintuilleen, noin niinku politiikan yleisratkaisuna. Toki tietty joustavuus monissa byrokratiaan liittyvissä asioissa voisi olla ihan kätevää ja helpottaa monenkin elämää.

Ja jos mä käsitin videon jotenkin väärin tai mikä vielä pahempaa, en käsittänyt sitä oikein mitenkään, niin sehän ei tietenkään ole minun vikani vastaanottajana, vaan jos jollain on joku painava sanoma, mikä tulis kaikkien ymmärtää, niin se pitää tehdä todellakin semmoiseksi, että kaltaiseni urpotkin sen tajuavat :) Koska kaikki täällä eivät ole kuuden ällän ylioppilaita.

"Masennupillereitä en myöskään heitä menemään koska en oo koskaan sellaisia syönytkään enkä tällä luonteelleni tuskun koskaan tarvitsenkaan."

Tää on todella hieno juttu. Monet syö. Toivon vaan, että ne auttavat ja niiden tehtävähän on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Ainakin filosofisessa mielessä ajateltuna.

En minäkään niitä syö. Omaa tarvettani en ala määritellä, enkä taida ihan lähiaikoina antaa kenenkään muunkaan tehdä sitä, koska suhtaudun kaikenlaisiin pillereihin melkoisella epäluulolla, joka kasvaa koko ajan. Tosin omegaa syön, pitäähän ihmisen johonkin uskoa.

"En mä osaa tuntea syyllisuyyttä siitä mitä me ollaan kovalla rehellisellä työllä saatu aikaan."

Eikä tarvitsekaan. En mäkään varmaan antais kenelläkään senttiäkään, jos olisin rikas, vaikka nyt onkin helppo puhua kaikkea hölynpölyä kun ei ole sitä rahaa :D

Vaikka olisihan se ehkä onnellisempaa pistää vaikkapa lottovoittajana niitä rahojaan yhteiseen hyvään kuin johonkin egoistisiin turhakkeisiin. Siitä tulis itselle parempi fiilis.

Jotenkin minusta tuntuu, että jotain tuommoista Kirsikin sitten loppujen lopuksi tarkoittaa. Että tavallaan puhutaan samasta asiasta eri nimillä. Mutta mä nyt näen asiat omassa valossani ja uskon "utopioihin". Muussakin kuin tuossa em. raha-asiassa. Kuka estää? Ei kukaan.. Tosin en mä kyllä ole mitään missään puhunut, että semmoinen tasa-arvoutopia ikinä toteutuisi.. Mutta voihan tää antaa virikettä jollekin toiminnalliselle lukijalle, joka lähtee toteuttamaan sitä.

Siitä en tosissaan jaksa kantaa syyllisyyttä, että "parannan maailmaa" puheilla, enkä käytännössä pistä tikkuakaan ristiin minkään eteen, koska voin tälläkin kokemuksella jo sanoa, etten ole läheskään pahin, vaikka puhuisin mitä :D

Enkä ala ekovessoja kaupunkiasuntoihin järkkäilemään tai ryhdy vegaaniksi. En ennen kuin kaikki keskiluokkainen "elitismi" on maastamme ja maailmasta lakkautettu. Enkä nyt tarkoita Päivin "turhakkeita" tai ees "BB-idiotismia", vaan esim. monenlaisia koulutuspoliittisia ratkaisuja, jotka pistävät eri ihmiset jo lähtiessä erilaisiin asemiin. Tänään esim. tuli sieltä paljon parjatusta telkkarista mielenkiintoinen dokumentti mielentilatutkimusta odottaneista vangeista, niin näki ihan selkeästi, että yhdellä heistä koko kierre oli lähtenyt siitä, kun kotona ei mennyt kauhean hyvin. Lahjakas ja älykäs tyyppi oli, mutta mites nouset, jos lapsesta asti potkitaan päähän? On se mahdollista, toki. Joillekin vaan vähän vaikeampaa kuin toisille, ihan muista kuin itsestä johtuen. Kyllä siinä taloudellisellakin tasa-arvolla saatais paljon hyvää aikaan.

Ja myös haluan pois maailmasta just niitä "minä viisas - te tyhmiä" asenteita, jotka on ah niin kovin tyypillisiä kaikille hyvinvoinnin keskeltä turhautuneena karanneille maailmanparantajille. On niin hiton paljon helpompaa jurputtaa maailman tilasta, kun itsellä on kaikki hyvin, eikä tarvii miettiä, miten seuraavana päivänä selviäisi. Mutta kuka sitä uskoo? Ihmisetkö, joiden elämä on ollut alusta lähtien karumpaa ja jotka eivät hevillä itse sorru sellaiseen "minä viisas - te tyhmiä" kukkoiluun ja se onkin heidän suuri rikkaus!

En sano meidän, koska mä itse olin ainoana lapsena loppujen lopuksi melko piloille hemmoteltu hyvinvointikakara, vaikka varmasti peruskoulussa taloudellisesti luokan keskiarvon alapuolella ja työväenluokasta, en keskiluokasta. Mut silti jopa minussakin on ollu ihan vähäsen sitä "maailmanparantajatautia" ja olen tosi onnellinen, kun se on ollut radikaalisti vähenemään päin. Kokonaan eri asia on ihmiset, jotka oikeesti tekee asioiden eteen. Omalla pienellä kentällään. Jos H luet tätä juttua, tiedät, että tarkoitan esim. sua."Jokaisella tuntuu olevan ratkaisu maailman ongelmiin, mutta edes omista huonoista puolista ei päästä ensin eroon."

Tää on minusta ylivoimaisesti viisainta, mitä koko tässä keskustelussa on sanottu. Ja olen tosissani, enkä vähättele muidenkaan sanomisia. Enkä mä nyt viittaa mitenkään kenenkään tän keskustelun osanottajiin, vaan ihmisiin yleensä, aukean ulkopuolella. Tuohon on tiivistetty hirmu hyvin kaikki. Koska vaikka mä puhuin taloudellisesta tasa-arvosta, toki epätasapainoisessa nykytilanteessakin yksilön tulee ensisijaisesti osata itse elää, silleen, että olisi onnellinen, eikä hirveästi kylväisi murhetta ympärilleen. Sitten voi vasta tosissaan alkaa miettiä maailmanparannusta. Toki tietty jollekin se maailmanparannus voi olla terapeuttista ja auttaa kasvamaan. Mutta jos se ei tunnu siltä, niin ei se sitä varmasti olekaan, noin niinku ykkösvaihtoehtona.

"eikö se olekin ihmisen elämän tarkoitus, olla sovussa itsensä ja ympäristönsä kanssa."

Kyllä, se on ihmisen elämän tarkoitus. Eihän se kaikilla tietenkään samannäköistä ole. Tylsää olisi, jos olisi.

Kyllä mä joskus itseni melkoiseksi zombiksi tunnen, että siinä oot tasan oikeassa :D

Ja jos tv on sielunvihollisen keksintö eikä neuvostoliittolaisten, kuten historiankirjoitus väittää (vaiko sama asia?) niin vielä enemmän sitä on tämä aukea.net eli mitä me ylipäänsä täällä tehdään? Eiköhän heitetä tääkin menemään, turhana, kirjauduta kaikki huomenna pois täältä aukeasta! Maailma paranee huomattavasti ;)

Mä oon itse asiassa oikeasti sitä mieltä, omakohtaisesta kokemuksesta ja tunteesta, että aukea.net ilman muuta kuuluis siihen poisheitettävien listaan siinä missä monet muutkin Kirsin listalla luetellut asiat. Sama pätee kyllä ihan youtubeenkin. Mutta en nyt oo ihan kerralla valmis kaikesta luopumaan, luultavasti tästä keskustelusta ekana, sitten muista keskusteluista, sitten loppuu teosten kommentointi, sitten loppuu töiden lisääminen, sitten poistan vanhatkin työt. Sitten viimeisenä vasta youtube, siellä on hyvääkin musiikkia.


[09:13 3.12.2008] K.S.
"Kirjoittaja on tehnyt tämän muutoksen. Se ei tarkoittanut, että hän heitti television parvekkeeltaan alas. Se tarkoitti sitä, että hän ei enää valehtele kellekään asioiden olevan toisin, kuin mitä ne ovat.
Asioilla, joiden kautta me näemme, käsittelemme, kuulemme ja koemme elämää, kipua, tunnetta ja tietoa on historiansa. Historia, joka on ollut piilossa pitkään ja niiden tarkoitusperistä ja alkuperästä ei enää olla puhuttu pitkiin aikoihin."

Uudelleenlukeminen kannattaa aina.

Jep, passiivisia pessimistejähän ihmiset kuuntelevat, ne sanovat aina niiiiiin viisaita ja totuudellisia sanoja.


[09:14 3.12.2008] K.S.
ja huom: sanoin ne, eivät he. Olisi suuri ihme, jos sellaiset yhtäkkiä voisivat muuttua inhimillisiksi olioiksi.


[10:10 3.12.2008] P.T.
Ihan oikeasti Kirsi..en tiedä minkä ikäinen olet mutta paasamisestasi päätellen vielä siinä iässä että elämän realiteetit eivät ole sinun silmillesi pompanneet muuta kuin ajatusten muodossa.

Olen aina ollut sitä mieltä että mitä enemmän yritämme toisille omaa maailmankatsomustamme pakkosyöttää, sitä varmemmin ihmiset ovat sitä vastaan - siis ne ajattelevat ihmiset. Lammaslauma on sitten ihan eri asia.

Ihan oman mielenterveytesi vuoksi kannattaa pikkasen höllätä ja elää elämäänsä kun vielä on kohtalaisen nuori ja terve.

Me voidaan surra miljoonaan asiaa, mutta parantaan me ei niitä pystytä, ei edes yhteisvoimin.
Ilmaston muutosta voimme jokainen osaltamme yrittää hillitä omilla valinnoillamme ja siihen meillä jossain määrin on jopa velvollisuus.
Mutta se ei tarkoita että muuttaisimme Tiipiihin Kurun korpeen asumaan ja metsästämää jäniksiä ja hiiriä henkemme pitimiksi.

Ilmastonmuutos tulee joka tapauksessa teemme sitten mitä hyvänsä, se tulee jo ihan luonnollisena maapallon vaihteluna kuten on tullut miljoonia vuosia vaikka ihminen vielä mönki alkulimassa..hmm..kuten evoluutioteoria sanoo.

Eletään mahdollisimman hyvin oma elämämme ja mietitään miten myös meitä jälkeen tulevat voisivat elää omaa elämäänsä ehkä hyvin erilaisella maapallolla, mutta kuitenkin onnellisina.

Kehitys menee eteenpäin, sille me ei koskaan tulla voimaan mitään.
Ilman suurta maailmankatastrofia joka pyyhkäisee mennessään 90% ihmiskunnasta tai jopa jokaisen elävän olennon maanpäältä me tullaan etenemään aina vaan eteenpäin teknologiassamme.

Jossain vaiheessa maailmaa hallitsee ehkä torakat, ne sietää säteilyä ja selviävät lähes mistä tahansa..kuten syksyisin huomaan hirvikärpästenkin selviävän:((

Ai niin Kirsi..olen kyllä blondi mutta en mä nyt ihan niin tyhmä ole mitä kirjoituksessasi yrität ilmentää:)))
Voin aamuisin näyttää (ja näytänkin) aika zombielta mutta kyl se sillä meikillä aina vähän korjaantuu....ja eläköön nykyajan hyvät ryppyvoiteet!
[13:42 3.12.2008] profeetta
Kirsi, ajattele minun puolestani mitä tahdot, mutta minulla olisi sinulle muutama hyvin helppo kysymys.

Viekö ihmisten komentelu, syyllistäminen ja nimittely todella yhtään ketään tai mitään siihen suuntaan, johon haluat asioita viedä? Ovatko nämä todella sellaisia työkaluja, joita haluat käyttää? Ovatko ne työkaluja lainkaan? Yritätkö sinä erottaa itsesi näistä "lampaista", "zombeista", "epäinhimillisistä olennoista" ja vaikka vielä "idiooteista"?

Viekö sellainen meitä kohti yhteyttä vai erillisyyttä? Onko se hyödyllistä?


[15:20 3.12.2008] K.S.
niinpä niin. On kuin seinille puhuisi.

"Ihan oikeasti Kirsi..en tiedä minkä ikäinen olet mutta paasamisestasi päätellen vielä siinä iässä että elämän realiteetit eivät ole sinun silmillesi pompanneet muuta kuin ajatusten muodossa."

Yritän elämäni tappiin saakka vain kertoa sitä yksinkertaista asiaa, että sinä, minä, tuo ja he ja me ja nuo ja nämä ovat niitä ajatuksia, joista koostuu "elämän realiteetit" = ne ovat se ajatus.
Mut mitäpä minä siitä sanomaan, kun olen nyt silmissänne se kauhea virus ja ärsyttävä ääni, joka saa kaikki tuntemaan olonsa niin inhottavaksi ja kauheaksi ja hyi kuinka Kirsi paasaa jostakin, jota ei haluta kuulla mitään.

Kaiken aikaa opettelen olemaan hiiltymättä ja koetan sanoa asioita mahdollisimman lempeästi, mutta se ei silti muuta todellisuutta YHTÄÄN PAREMMAKSI kenellekään.
Todellisuus on hyvin hyvin hyvin erilainen kuin se laatikko, missä ihmiset elävät. Se on jotakin käsittämätöntä ja suurempaa kuin mikään tuntemamme asia ja käsite ja saavutus. Miksi sitä ei haluta tuntea?
Miksi meitä kahlitaan? vastaus: kontrolli ja energian suuntaaminen toisaalle, kuin missä sen pitäisi olla.
Tutkikaa nettiä, yritän vain ja ainoastaan ohjata itsenäiseen ajatteluun, jottei enää kenenkään tarvitsisi luulla olevansa hyödytön, tarpeeton, yksinäinen ja pieni ja merkityksetön.

Päivi-Marita, olet niin kauhean kauhean väärässä sanoessasi, ettei edes yhteisvoimin voi asioita muuttaa. Miten voit niellä omia sanojasi ja olla onnellinen samaan aikaan? Miten voit jakaa tuota ajattelutapaa seuraaville sukupolville ja omata puhtaan omantunnon??

Ihmisten 'aiheuttama' ilmastonmuutos on VALHE ja meitä vedetään kuin pässiä narusta KOKO AJAN. Ei ole pakko uskoa, mutta sori mutta niin se vain on.
Jos kirjoittaisin tähän kaiken sen muunkin, mikä on valhetta ja vedetty silmiemme eteen 'todellisuudeksi', en todellakaan tiedä mikä olisi reaktionne siihen. Ainakin tällä erää tiedän, mitä se on nyt ja se on juuri se asia, josta yritän puhua ja valaista siten, että edes joku muukin ryhtyisi tekemään asialle jotakin ja kertomaan siitä, mikä maailmaa ja ihmisiä vaivaa. Jos ette tiedä sitä, niin voitte ottaa siitä selvää!

profeetta; kuten aiemmin olen sanonut : enää minun ei tarvitse yrittää olla muuta kuin olen. Minä tiedän, mitä ainakaan en ole - enää.

Miten saisin jotakuta ymmärtämään, ettei tässä ole kysymys minusta? Miten saan jotakuta ymmärtämään, että kyse on aivan jokaisesta?

En etsi hyötyä, en missään vaiheessa etsi sitä.

Etsin vain ihmisyyttä, jota on hyvin vaikea enää tästä maailmasta löytää, mutta etsin silti ja teen mitä voin sen puolesta.


[18:04 3.12.2008] P.P.
Ilmastonmuutos on kyllä ihan todellisuutta ja vaikuttaa jo nyt monien ihmisten elämään.[18:49 3.12.2008] P.T.
Saanko Kirsi kysyä mistä sinä tiedät mikä kaikki on valhetta?

Onko se valhetta sinun näkökulmastasi vai oletko yhteydessä johonkin korkeampaan voimaan tai edes salaiseen palveluun joka tietää kaiken kaikesta?

KUKAAN meistä ei voi tietää kaikkea kaikesta, se on taivahan tosi, meille syötetään puppua monesta asiasta - myös se on ihan totta.

Miks me kuitenkaan menettäisimme hermojamme liiallisella murehtimisella, ei se meitä auta vaan tekee elämästä vaikeaa ja voi viedä lopulta vaarallisille vesille...

Valitan mutta jatkan edelleen samanlaista ajettelutapaa ja olen edelleenkin onnellinen ihminen. Ja jos olen itse onnellinen, myös läheiseni ovat onnellisia.
Yritän omalta osaltani auttaa myös vähempiosaisia ja olen myös ottanut pari kummilasta maista joissa asiat eivät ole niin hyvin kuin meillä.

Voihan olla että olen zombi, likaisen omantunnon omaava narsisti ja tyhmä blondi - en voi sitä varmasti kieltääkään:)

Rauhoitu hyvä ystävä, et kuitenkaan pysty tekemään mahdottomuuksia.
Sanoit etsiväsi ihmisyyttä - miksi et sitten hyväksy erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä?
Mielipiteet ovat nimenomaan osa ihmisyyttä.

Älä ainakaan vedä hernettä nenuusi mun kirjoituksistani, mun mielipiteeni kääntyy vain puhtaan faktan edessä, ei muuten.
Niistä asioista joista tässä on keskusteltu puhdasta faktaa on lähes mahdotonta mistään saada.[20:09 3.12.2008] T.T.
Paul. Kirsi kylläkin sanoi, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on valhe ja voi hyvinkin olla siinä oikeassa. Ilmastonmuutos on toki aina ollut todellisuutta.

Ilmasto on muuttunut koko maapallon olemassaolon ajan, joskus hyvinkin radikaalisti. Onko ihmisen teoilla suuressa mittakaavassa merkitystä vai ei? Tähän kysymykseen ei ainakaan minun tietojeni mukaan ole kukaan osannut todella vastata. Jos vähän katsotte syvemmälle tätä asiaa huomaatte, että ilmastonmuutos on poliittinen keppihevonen ja kaiken lisäksi miljardien dollarien bisnes.

Kannatan kyllä elinympäristömme suojelua ja päästöjen vähentämistä radikaalisti, mutta ihan muista syistä kuin tämmöisellä "ei me oikeastaan tiedetä tieteen" pohjalta tehtyjen ristiriitaisten skenaarioiden takia.Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty