Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Laadukas high fantasy

[12:11 5.11.2008] J.J.
Tänä päivänä high fantasya tarjoillaan aika paljon, mutta kuinka moni kirjailija kirjoittaa todella laadukasta high fantasya?

Vastaus: Ei kovin moni kirjailija.

Ja kuinka moni suomalainen kirjailija osaa kirjoittaa high fantasya?

Vastaus: Ei kukaan suomalainen kirjailija (ainakaan tällä hetkellä).

Tuleeko kukaan suomalainen kirjailija kirjoittamaan laadukasta high fantasya?

Vastaus: Ehkä jonain päivänä, mutta tilanne näyttää todella huonolta, koska suomalaisten kirjailijoiden pitäisi kehittyä todella paljon, jotta he pystyisivät luomaan kiehtovaa, omaperäistä, syvällistä ja ennen kaikkea laadukasta high fantasya.

Miten kustantajat suhtautuvat high fantasyyn? Missä ovat aggressiiviset pienet kustantamot, jotka uskaltavat ottaa kunnollisia luovia riskejä? Isoihin kustantamoihin ei voi luottaa tällä saralla.[12:23 5.11.2008] P.P.
Hiffyn kirjoittaminen on todella vaikeaa, koska on hankala kirjottaa tekstiä joka ei alkaisi naurattamaan. Tolkien onnistui siinä varmaan sen vuoksi, että se oli vakavamielinen tyyppi, joka eli sodan aikoina. Toisaalta Tolkien myös paneutui ihan kunnolla asiaan eikä tehnyt samaa mitä bulkkifantsun kirjoittajat eli geneeristä roolipelihahmoa kehiin ja joku typerä kehitystarina noobista tappokoneeksi.


[13:44 5.11.2008] K.S.
SUOMEN suurimmat kustantamot omistavat yksityisyritykset. Mediamme omistaa suurimmalta osin Tanskalais-Ruotsalainen yksityisyritys Bonnier AB. Tutkikaa sen taustoja, ajatelkaa, AJATELKAA.

Mikään ei ole vapaata, mikään, ellei herää tutkimaan asioita itse ja tajuamaan, että jokin on oikeasti vialla. Vika EI ole oikeasti siinä, kuka kustantaa ja mitä, kuka kirjoittaa ja mitä, mutta se johtuu siitä, mitä meidän SALLITAAN kirjoittaa.

Heräämö. Maailma kutsuu.
Tiedän ehkä kohta heittäväni koko urani mäkeen tätä menoa, mutta teen sen tuhatkertaisesti ja täydestä sydämestäni sen hinnalla, että saan annettua ihmiselle vaihtoehdon omiin ajatuksiinsa!

http://darkwolfsfantasyreviews.blogspot.com/2008/11/guest-blogger-kirsi-salonen.html


[15:06 5.11.2008] J.J.
Se on tosiaan sääli, että kirjailijoiden ei sallita kirjoittaa sitä mitä he haluavat kirjoittaa. Tämä kuitenkin herättää sellaisen kysymyksen, että pystyvätkö suomalaiset kirjoittamaan laadukasta high fantasya? No... ehkä aika näyttää sen tai sitten ei.

Mieleeni tuli eräs mielenkiintoinen kysymys: Voisiko "hiffyyn" tulla Juha Vuorisen kaltaista peluria? Onko sellainen ylipäätänsä mahdollista?[16:22 5.11.2008] T.R.
"Toisaalta Tolkien myös paneutui ihan kunnolla asiaan eikä tehnyt samaa mitä bulkkifantsun kirjoittajat eli geneeristä roolipelihahmoa kehiin ja joku typerä kehitystarina noobista tappokoneeksi."

Jep jep....
Minähän en kirjallisuudesta mitään tiedä, mutta onko ketään kirjoittanut tarinaa toisinpäin?
Siis tappokoneesta tavalliseksi tallaajaksi?


[17:07 5.11.2008] P.P.
Sitten on se kolmaskin vaihtoehto, eli sankari on valmiiksi jo vähän kovempi tapaus eikä mikään pellavapäinen nassikka.


[17:26 5.11.2008] J.J.
Pauli Wrote:

..........pellavapäinen nassikka.

Niin viimeksi katsottuani sellaisen elokuvallisen hirvityksen kuin Max Payne......niin sen kaverin piti olla elämää kovempi mies, mutta aika kiltiltä kaveri valkokankaalta vaikutti.

Mutta ideana tappokoneesta tavalliseksi tallaajaksi kuullostaa loistavalta.........aina kun mä haluan pois, ne vetävät mut takaisin sinne. Sorry aika huono Al Pacino imitointi.


[23:58 5.11.2008] A.N.
Miten suomalaiset vois osata kirjoittaa high fantasya kun kaikki kirjoittavatkaan suomalaiset ei ees tiedä mitä high fantasy tarkoittaa? Esim. meikä. Tiedän kyllä mikä on high ja on mulla fantasioitakin, mutta en ala täällä niitä ääneen kertomaan.


[20:50 6.11.2008] A.N.
:D

Uskon vakaasti, että juuri suomalaiset voisivat ollakin erinomaisia high fantasyn kirjoittajia. Luonnonläheisyys on ykkösjuttu, ja sisäänpäinkääntyneisyys luo jos jonkinlaista ug-arttia. Juuristammehan löytyy mm. Kalevalan kaltaista fantasiaa. No, onhan meillä aika pirusti tätä lohikäärmeillä ratsastelevaa suomalaista fantasiaa tarjolla, pienkustantamoilta ja omakustannekustantamoilta löytyy hyllyt väärinä. Eli olemmeko kulkeneet silmät ummessa, vai eikö täällä oikeasti osata kirjoittaa.
Vai: jaksaako kukaan lukea historiallisesti purevaa ja jokseenkin älyä raastavaa hiffyä.


[03:29 7.11.2008] S.L.
Minä ainakin lukisin saman tien järjettömänä onnesta jos joku kirjoittaisi vaikka George R.R Martinin kirjojen tasoista pilvifantasiaa. Tulen ja jään laulu on nimestään huolimatta kaikkea muuta kuin kliseistä perusfantasiaa ja väkevyydeltään vastaavaa tekstiä hyvinsuunnitellussa high fantasy miljöössä olisi todella kiva lukea.

Suurin osa high fantasystä taitaa vaan olla vähän nuoremmille lukijoille suunnattua ja olen vähän pessimistinen sen suhteen että siltä saralta kovin äkkiä löytyisi kovin paljoa hyviä kirjoja. Hyviäkin varmaan on, mutta niiden löytäminen n+1:n dragonlancekloonin seasta voi käydä vähän tuskaiseksi.


[18:09 7.11.2008] P.P.
Ostin Tulen ja jään laulu osa 1:n, koska sitä kehuttiin, mutta bulkkia sekin oli. Myös Tiganassa oli kuulemma joku hyvä idea, mutta en ollut vakuuttunut. Ai niin, joku historiallinen tyylihän siinä taisi olla.


[12:17 9.11.2008] J.J.
Minusta Suomessa pitäisi olla Guy Gavriel Kayn, George R.R. Martinin ja Robin Hobbin tyylisiä fantasiakirjailijoita, jotka osaavat hoitaa homman tyylillä ja ilman kliseitä. Tämän hetkiset yritelmät ovat olleet lähinnä surkuhupaisia ja säälittäviä räpellyksiä. Jään kaiholla kaipaamaan sitä hetkeä, jolloin Suomesta löytyy suuren Georgen veroinen kirjailija.


[14:52 9.11.2008] J.H.
Kyllä suomalaisetkin osaavat kirjoittaa ilman suurta kustantamoa. Esimerkkinä Juha Vuorinen. Miestä ei hyväksytä edes kirjalijaliittoon, vaan myy silti enemmän kuin monet ns nimikirjailijat. Oma kustantamo pystyyn jos uskoo omiin kykyihinsä riittävästi. Vuorinen on kuiteski hieman sivussa aiheesta, paremmin ehkä realityn puolella... Vai onko?


[16:59 9.11.2008] J.J.
Suuret massat olisi hyvä saavuttaa jollakin Juoppohullun päiväkirjojen kaltaisella tekstillä ja onhan niitä hauska lukea ja vastaavaa sekoilua on myös kiva kirjoittaa.

Pointtina on se, että mielellään kirjoittelijalla itsellään olisi hyvä olla laaja pohja ja kyky kirjoittaa eri lailla.

Suurin esikuvani viihteen / taiteen saralta on: Stanley Kubrick, koska hänen tuotantonsa oli laaja ja kuvia kumartelematon.

Mutta jotta ihmisen kunnianhimo toteutuisi niin aina pitää yrittää rikkoa rajoja ja yrittää saavuttaa saavuttamatonta.

Eli olisi hyvä jos pienkustantamo tai miksei isompikin tekisi rahaa Juoppohullun päiväkirjan tapaisilla teoksilla (nekin ovat tärkeitä), jotta voitaisiin luoda Suomen George R.R. Martin.


[21:30 9.11.2008] J.H.
Minä koen asian hieman eri tavalla kuin Jarno. Ensinäkään en itse osaa kirjoittaa juuri mitään ymmärrettävästi. En pidä siitä että joku joka saa kansan koukkuun omilla "kirjoitelmillaan", laitetaan "paempien" osalta eri lokeroon.

Ihminen kirjoittaa. Miksi ihmisen olisi keksittävä jotain tarua tai suurempaa kuin oma elämä? Veikkaan että tilanne tulee eteen siinä vaiheessa kun ei tarvitse tehdä mitään toimeenntulonsa eteen. Parhaat kirjat mitä olen lukenut ovat juuri omaa kokemusta kertovia teoksia. Nämä teokset yleensä tekee henkilö toisesta henkilöstä...

High fantasy tai mitä se nyt olikaan, ei ainakaan omalla kohdalla kuulu suosikkeihin. Muksut ja m.. Rouva lukee näitä hihhulijuttuja. Minä en, eli jatkakaa kirjailua, minä olen katoavaa kansanperinnettä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty