Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuinka moni Aukealainen kalibroi näyttönsä?

[13:02 5.11.2008] M.H.
Eli kysymys kuuluu kuinka moni on kalibroinut näyttöänsä ulkoisella kalibrointilaitteella?
Tai edes netissä oleville kalibrointiohjeilla, joilla saa edes jotain aikaan.

Kuinka usein kalibroit näyttösi?

Kuinka moni käyttää kuviensa käsittelyyn täysin käyttötarkoitukseen sopimatonta läppärin näyttöä?


[15:58 5.11.2008] M.K.
Jos oikein aktiivinen oon niin kerran viikossa tsekkaan spyderillä. Mulla on semmonen isohko putkinäyttö mikä kulahtaa aika äkkiä.
Mulla on myös semmonen läppäri jossa on ihan holtittoman huono näyttö, muuten ihan ok kone. Sillä on joskus hauska kokeilla värikorjata kuvia
curven numeroilla ja kattoo kunnon näytöllä tulokset..Numerot on kavereita :)


[16:13 5.11.2008] P.K.
hmmmm. Tunnustan tyhmyyteni ja sanon, ettei käynyt edes mielessä. Miten tämän saa helpoiten tarkastettua? Ja miten usein se tulisi tehdä noin ohjeellisesti?


[18:12 5.11.2008] S.S.
http://www.leuku.fi/info/kalibrointidata.htm


[08:15 6.11.2008] M.H.
Olen ehkä väärä ihminen sanomaan mitään ohjesääntöä, mutta vaikka parin kuukauden välein.
Useammin kun kerran vuodessa. :)

Ei taida tällähetkellä olla läppäriä joissa olisi kuvankäsittelyyn soveltuvaa näyttöä.
Löytyy monta jotka sopii välttävästi tai huonosti. Hyvin soveltuvaa ei taida löytyä.
Korjatkaa jos olen väärässä.


[10:04 6.11.2008] R.M.
Minä teen kotona kaiken läppärillä ja huomaan kyllä eron kun töissä katson kuvia "oikeelta" näytöltä... Pitäis kai alkaa käsitteleen myös omat kuvat töissä, siellä kun on käytössä huomattavasti parempi ohjelmakin, kotona näpertelen vain picasalla. Kalibroinnista sen verran, että oon kuullu puhuttavan... Nolottaa ihan.


[13:34 6.11.2008] P.A.
Kaverin kalibraattori käy meillä kylässä muutaman kuukauden välein.

Omin silmin kalibrointiin hyviä kuvia ja ohjeita: http://www.lagom.nl/lcd-test/
[14:18 6.11.2008] P.T.
Onhan siitävähän aikaa - muutama kuukausi muistaakseni.
Netin ohjeilla se on aina tehty, ei varmaan paras mahdollinen mutta mun mielestäni kaikki on suurinpiirtein kohdallaan.
[14:40 6.11.2008] M.K.
Oon käsittänyt että toiset näytöt pitävät kutinsa paremmin kuin toiset. Toisaalta kun Spyder2express (n.70 euroa) kalibroi näytön noin kymmenessä minuutissa niin voi kalibroida vaikka kerran päivässä jos siltä tuntuu. Vaivaton laite.[12:15 17.11.2008] J.H.
Optimoi silmillään,sitä varten ne on luoja luonut.Tietty lähtökohta pitää olla päässä!


[23:13 17.11.2008] M.K.
Ei ole mun mielestä hyvä vaihtoehto. Silmät menee lankaan todella helposti.


[23:42 17.11.2008] T.T.
Kalibroinnissa kannattaa kyllä käyttää laitetta ja ennen hankintaa hiukan tutkailla laitteiden testejä.

Vaikka värienhallinnan logiikka on periaatteessa simppeli, käytännössä se vaatii jonkin asteista perehtymistä aiheeseen ja silloinkin joskus tulee yllätyksiä vastaan. Kalibroinnin lisäksi työskentelyalueen valaistuksella ja värityksellä on yllättävän iso vaikutus siihen mitä ruudulla näkyy.


[18:29 18.11.2008] K.K.
Pidimme VVI:llä asiasta keskustelun aikoinaan ja useat niistä jotka työkseen kuvaa tekevät ja varsinkin tulostavat itse printtinsä kalibroivat näyttönsä joka aamu työpäivän aluksi. Itse en ole tuohon mennyt mutta joka maanantai sen teen. Ja AINA kun vaihdan Epsoniin ( 2100) yhdenkin väripatruunan niin kalibroin näytön sekä tulostimen. Varsinkin mustat väripatruunat ovat aiheuttaneet ongelmia. Laitteena on Spyder Elite ja on toiminut moitteetta. Teemu tuossa edellä mainitsee valaistuksesta ja sillä tosiaan on merkitystä, eli heittäkää loisteputket katosta mäkeen ja selän takaa seinä mattamustaksi.


[20:27 18.11.2008] M.H.
Niin kuin todettu, yksi suurimmista värien muuttumiseen vaikuttavista tekijöistä on monitorin ympäristön valaistus, sen kirkkaus ja sävy. Sama koskee valaistusta, jossa printtiä katsellaan eli melkomoinen kalibroitava. Mittaus- ja kalibrointipuolen tuskaa lisää väriaistimusten matemaattisen mallintamisen mahdottomuus. Ja jotta varmasti oltaisiin suossa, värien aistiminen ja kokeminen vaihtelee yksilöstä toiseen. Ja vaikka joku joskus jossakin saisi ulos sitä, mitä panee sisään, niin serkku tulee ja sanoo, että onpas hirveet sävyt:)


[16:34 20.11.2008] J.T.
Pari kuukautta on vierähtänyt, vaikka Spyder2expressini tekeekin kalibroinnin hetkessä. Ei ole hyvä ohje kalibroida työpäivän aluksi - monitorin on oltava päällä kotvan aikaa, ennen kuin kalibroi...ja ennen kuin alkaa säätämään kuvia. Paitsi tietysti jos aloitaa päivän laittamalla näytön päälle, menee kahville, lukee lehden, hämäröittää huoneen ja sitten kalibroi. Hauska työpäivän alku!
Jos kalibroi silmämäääräisesti ja sitten laitteella, niin melkein takuuvarmasti on erílaiset säädöt!Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty