Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentit ja pisteet "yksin"-teemassa?

[22:49 6.11.2008] V.V.
Tervehdys,

Kävin läpi "yksin" teeman kuvia ja niille annettuja pisteitä sekä kommentteja. Hämmästyin suuresti kuinka monta kommenttia oli tyyliin "hieno kuva mutta ei teeman mukainen" ja silti pisteitä 4 jopa 5?

On tietyllä tavalla epäreilua antaa noinkin hyviä pisteitä jos omasta mielestä kuva ei ole teeman mukainen. Olkoonkin kuva vaikka kuin hyvä, jos se on väärässä kisassa mukana niin kyllä silloin max pisteet ei saisi ylittää kolmea. Neloset ja viitoset pitää säästää nille kuville jotka ovat yhtäaikaa hyviä ja teeman mukaisia.


[22:58 6.11.2008] minä
No, luultavasti se joka on kirjoittanut "hieno kuva mutta ei teeman mukainen", ei ole antanut kuvalle 4-5 pistettä...

Mutta se on kyllä totta, että ns. "teknisesti hyvät" kuvat saavat myös teemanäyttelyissä hyviä pisteitä, vaikka eivät liittyisi teemaan juuri millään tavalla. Sen sijaan "huonolaatuiset" kuvat saavat huonoja pisteitä, vaikka sopisivat teemaan erinomaisesti.

Itsekin olen sitä mieltä, että jos haluaa teemanäyttelyn kuvia arvoida, niin teemaan sopivuuden pitäisi olla ykkössijalla - ja "teknisistä puolista" voi sitten halutessaan antaa plussaa, jos siltä tuntuu.

Mutta ennen kaikkea toivoisi kommentointia ja keskustelua kuvien alle; mikä on hyvää, mikä ehkä ei niin hyvää, millaisia tunteita kuva herättää, välittyykö sanoma kuvasta, kuinka hyvin tekniikka tukee kuvan "lukemista" jne.


[11:45 7.11.2008] P.T.
Kun kuvia oli niin paljon niin väkisinkin kommentointi jäi vähemmälle.

Mä olen yleensä sanonut jotain joka kuvasta, mutta nyt kyllä väsymys yllätti kesken kaiken.

Teema oli niin laaja että alkoi puuduttamaan ja sillon ei enäää edes osaa objektiivisesti arvostella kuvia....sillon on paree että pistää koneen kiinni eikä kirjoita mitään.

Lähes joka päivä oon käynyt jossain kuvassa kirjottamassa jotain, mutta ei millään kerralla jaksa noin isoo näyttelyä kommentoida.

4-5 Pistettä näytti eräs kommentoija antavan ilmeisesti piruuttaan joka kuvalle:))
En tiiä antoko oikeesti jokaiselle sen minkä lupas.

Kyllä teema pitäs ottaa huomioon kommenteissa ja pisteissä. Eihän teemassa muuten mitään järkee ole.[10:00 8.11.2008] M.J.
Kommentoin aikaisemmin Aukean iän romahtamista ja mainitsin, että julkaistavia kuvia pitäisi karsia kovemmalla kädellä. Nyt täällä Teemassakin on jos jonkinlaista kuvaa osa teeman sopivaa, mutta suurin osa jotain aivan muuta. Kaverit antaa toisilleen vitosia kuvista, joiden taso on alhainen, toisaalta ykkösiä saa myös sellaiset kuvat, joille niitä ei mielestäni kuuluisi. Teemassa ei todellakaan ole järkeä, jos kuva ei ole teeman mukainen.


[16:10 8.11.2008] T.R.
"toisaalta ykkösiä saa myös sellaiset kuvat, joille niitä ei mielestäni kuuluisi."

Niin.. eikös ole järkyttävää että kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä?

"Teemassa ei todellakaan ole järkeä, jos kuva ei ole teeman mukainen."

Tästä asiasta olen täysin samaa mieltä. Mielestäni teemanmukaisuus pitää ottaa huomioon arvostelussa, mutta toki silloin jos antaa kuvalle heikomman pisteytyksen sen johdosta että se ei sovi teemaan, on asiasta kohteliasta mainita lyhyellä kommentilla.


[19:01 8.11.2008] Argos
Kyllähän asia on niin, että aukeaan näyttää tulleen uusi sukupolvi, joka jakaa ykkösiä vitosen arvoisille kuville. Minna on aivan oikeassa; taso on romahtanut, joten karsinta olisi enemmän kuin tarpeen.

"Niin.. eikös ole järkyttävää että kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä?"

Eihän tässä tuosta ole kysymys ollenkaan. Kuvan katsojalla pitäisi olla sen verran järkeä päässä, että tietäisi milloin näkee hyvän valokuvan, vaikkei siitä pitäisikään. Ei hyvälle kuvalle voi antaa ykköstä sillä perusteella, että ei itse siitä pidä. Vastaavasti todella huonoja räpsyjä, joita täällä on suurin osa, kehutaan maasta taivaisiin.

Vaikka aukean ohjeissa sanotaan, että tämä paikka ei ole tarkoitettu aloittelijoita varten, niin kuvista ja kommenteista voi päätellä, ettei täällä juuri muita olekaan. Siitä tulee olemaan todistuksena tätä kommenttia seuraava vastalauseaalto, jonka panevat liikkeelle juuri valokuvauksen keltanokat.


[22:39 8.11.2008] P.T.
Kannattasin kaikille uusille palstalle tulijoille jonkinmoista aikaa jolloin he vaan katselisivat kuvia eivätkä itse vielä laittais esiin mitään.

Silloin vois kuvien laatu parantua-tai sitten ei.
Nykyään on kyllä tosi paljon ihan sellasia ekoja räpsyjä varsinkin luontokuvissa.

Mä pidän luontokuvista mutta niissä pitäis olla jotain muutakin ideaa kun vaan kurre istumassa, seisomassa tai kiipeämässä....

Luontokuvia ei todellakaan ole helppo ottaa, se että saa oravasta jonkinmoisen kuvan ei ole vielä luontokuvausta....täällä on paljon upeita luontokuvia, ottakaa niistä oppia.
Heti ei mikään onnistu..harjoittelua-harjoittelua ja taas harjoittelua, ehkä sitten saa aikaan kuvan, jonka voi hyvällä omallatunnolla laittaa palstalle esiin.

Mä taas vissiin sadannen kerran kuulutan kuvaajille PALJON kovempaa itsekritiikkiä kuviensa suhteen!

Otan ilomielin mahdolliset rutinat vastaan, mutta tätä mieltä asiasta olen!

Aukea ei ole ekoja räpsyjä varten.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty