Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

WB ongelma - siniset ikkunat...

[11:57 23.11.2008] H.J.
Elikkä ois muutamia aika tärkeitä otoksia sisätiloista, joissa oli pakko ottaa ikkuna mukaan kuvaan. EOS 400D:ssä asetin valkotasapainoksi "Sisätila" ja Aperturessa vielä korjailin... Muuten ok, mutta ikkunat alkoivat hohtaa luonnottoman sinisinä! Voiko tätä ongelmaa korjata jotenkin? Softana siis Aperture 2.


[15:06 23.11.2008] marko
Voit kokeilla color-paletilla. Valitset sinisen värin paletin yläreunasta ja sitten pipetin. Klikkaat pipetilla ikkunan sinistä kohtaa. Sen jälkeen voit koittaa säätää sinistä pois hue, saturation ja luminance toiminnoilla. Range määrittää miten laajaan skaalaan sinistä tekemäsi säädöt vaikuttavat.

Huomioi kuitenkin, että jos kuvassa on muuallakin sinistä kuin ikkunoissa niin niissä tapahtuu sama muutos. Tarkempaan säätöön sitten pitäisi ottaa joku ihan kuvankäsittelyyn tarkoitettu ohjelma...


[15:33 23.11.2008] mie
"Huomioi kuitenkin, että jos kuvassa on muuallakin sinistä kuin ikkunoissa niin niissä tapahtuu sama muutos."

Paitsi jos tekee ikkunasta layerin tai kopioi uudeksi kuvaksi, tekee wb-korjaukset siihen, ja pastaa paikoilleen.


[15:47 23.11.2008] marko
Aperturessa ei ole layereitä.


[16:34 23.11.2008] mie
No copy/paste löytynee Aperturestakin :) Entä onko muokattavaa aluetta mahdollista rajata jollain "lassotyökalulla"? Aperture ei oo mulle tuttu softa.


[16:55 23.11.2008] marko
Se on sen verran rajoittunut softa, ettei moisia ole. Plugineilla tuon saisi tehtyä mutta miksei sitten siirtyisi suoraan jo Photoshopin/Gimp:n tms. pariin?

Aperture on lähinnä kuvien arkistoimiseen ja kevyeen säätämiseen tarkoitettu tuote.


[18:17 24.11.2008] H.J.
Sain ainakin tilannetta paljon paremmaksi säätämällä vaaleansinisen saturaation minimiinsä ja lisäämällä rangea 2 astetta... Nyt säily kuvassa vielä tummansiniset.


[23:09 8.2.2009] Pekka
Kun kamera on 400D, niin käytä RAW:ta. Saat aina korjattua WB:n paikalleen. Kameran mukana pitäisi tulla RAW-softa. Itselläni on aetus, jossa tallentuu sekä RAW että JPG. Hieman hidastaa, mutta mulle sillä ei ole merkitystä.


[02:40 27.4.2009] J.S.
No tässähän on nyt ongelmana auringon ja hehkulampun/loisteputken erosta värilämpötilassa. Silmällä et huomaa tätä yhtä helposti mutta auringonvalo on oikeasti sinistä kun taas hehku etc. on paljon lämpimämpää (keltaista). Tämä ei ole mikään WB ongelma vaan ihan ymmärrettävä tosiasia. "Ongelmaa" et saa korjattua muuten kun photoshopissa, kokeileppa jotain channel mixeriä tai vastaavaa. Ja tulevaisuudessa jos haluat välttää nämä "ongelmat" kuvaa tilassa jossa on pelkstään yhdenlaista valoa...


[16:12 27.4.2009] J.P.L.
Pienenä offtopickina haluaisin puuttua marko:n 23.11.08 postaamaan juttuun.
Se on lähes sanasta sanaan täyttä paskaa.
Ensinnäkin Aperture 2 ei ole kevyeen kuviensäätämiseen tarkoitettu ohjelma vaan nimenomaan tarkoitettu ja tehty ammattivalokuvaajille.
Ohjelmanakin se vaatii tavallista enemmän muistia koneelta pyöriäkseen notkeasti.
Tällä hetkellä ei ole juuri muita samanlaisia valokuvien käsittelyyn ja arkistointiin tehtyjä ammattitason ohjelmia lukuunottamatta Adoben Light Room:ia (joka sekin on erittäin joustava ja monipuolinen ) ja toimii sekä PC:ssä että MAC:issa mutta on huomattavasti kalliimpi ja osin kehittymättömämpikin.
Aperture ei valitettavasti toimi PC:ssä mutta MAC:in omistajalle se on aivan ehdoton valokuvienkäsittelyohjelma.
Tässä pari linkkiä, ettei joku ajattele että Laine siellä taas sekoilee ja antaa väärää tietoa ;)
http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009
Tietoa kohdassa European Professional Photo Software
Sekä esim. täältä.http://www.doubleexposure.com/Aperture_Sammon.shtml

Tässä käsittelin vaan näitä kahta ohjelmaa, koska tunnen kummankin aika hyvin, enkä ruvennut puhumaan asiasta jota en itse ymmärrä kuten marko ;)

PS. Itselläni on LR 2 lojunut käyttämättömänä jo pari kuukautta , koska Aperture sopii paremmin ainakin omaan käyttöön, eikä ole mitenkään vaikea ohjelma.[18:32 28.4.2009] A.O.
J Schröder: "Ongelmaa" et saa korjattua muuten kun photoshopissa".
Muistetaanpas nyt, että "Photoshop" ei ole kuin yksi, eikä suinkaan ainoa kuvankäsittelyohjelma. Monilla muun merkkisillä,ja paaljon halvemmilla (jopa noin satanen/ohjelma) sama säätö onnistuu kyllä yhtä hyvin.
Toisaalta ihmetyttää mistä nämä tyypit ovat saaneet laillisesti noinkin kalliin ohjelman käyttöönsä.
Huippuhinnathan ovat laillisesta täysversiosta 2000-3000€???
Tuskinpa kuitenkaan ihan laillisesti...


[00:14 29.4.2009] Pekka
Anna, olet tainnut katsella Adoben Creative Suiten hintoja. Pelkkä Photoshop CS4 retail-versio maksaa kielestä riippuen (Eng/Fin) 820/1020¤, päivitysversio vanhemmista CS:stä 250/300e ja usein kameroiden/skannereiden mukana tulleista Elementseistä 600/800¤. Creative Suitessa on mukana valokuvauksen harrastelijoille tuiki tarpeettomia visualisointityökaluja.

Lisäksi jos PS on käytössä työpaikan koneella, niin sen saman lisenssin voi asentaa kotikoneelle, kunhan molempia ei käytetä samanaikaisesti. Tosin sitähän ei pysty mitenkään tarkistamaan, mutta ainakin oma työnantajani sallii tämän, koska työkone on henkilökohtainen eikä sille ole muilla asiaa.

Itse olen aikoinaan saanut PS 4:n skannerin mukana ja sen päivitin CS:ään 160¤, mutta nyt käytössäni on siin työversio, mutta voisin päivittää oman lisenssini siis 250¤:lla.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty