Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Lumisateen tunnelma

[20:22 23.11.2008] R.V.
Olen yksi niistä onnellisista, jotka saivat nauttia viimeisimmästä lumimyräkästä (sen sijaan, että olisin repinyt pelihousuja). Fiilis oli kuin satukirjassa, mutta mieluusti katselisin siitä kuvia myöhemmin koneeltani.

Onko teillä vinkkejä, miten saisi parhaiten tallennettua sen fiiliksen? Entä kannattaako hämäräkuvaukseen tuhlata energiaa? Omat lumisadekuvani ovat olleet aika ankeita, mutta muistan nähneeni ainakin yhden hyvän lumisadekuvan (ei täällä aukeassa).


[05:58 25.11.2008] T.R.
Itsekään en lumimyräkän kuvaamisesta paljoa tiedä, mutta satuin Tampereen rautatieasemalle keskellä suurinta kaaosta. Siellä sai odottaa junia reilusti, kun kaikki olivat myöhässä, joten otin valokuvia.

Rautatieasema oli siitä hyvä kohde, että siellä oli pimeäänkin aikaan paljon valoa. Raiteille kertynyt lumi kertoi miksi kaikki junat olivat myöhässä. En tiedä jos lumimyrsky näkyy näissä kuvissa niin hyvin, ovat hieman ehkä tärähtäneitäkin, mutta onnistuin mielestäni sillä tavalla hyvin, että sai otettua iltakuvia ilman jalustaa.

http://farm4.static.flickr.com/3152/3057231673_4d79414b51_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3195/3057231383_738033e7c9_o.jpg

Jos on mahdollisuus löytää rautatieaseman kaltainen valoisa paikka, niin helpottaa ainakin valotuksen suhteen merkittävästi.


[10:02 25.11.2008] R.V.
Kiitos Teemu! Katsoin kuvat, mutta en hakenut aivan tuota. Kun se ensilumi sataa, niin fiilis on aika positiivinen. Valitsemani kuvausymparisto on hieman hamarampi ja tunnelmallisempi paikka kuin rautatieasema, joten jalusta taytyy olla messissa - ellei satu olemaan paivalla aikaa.


[16:08 28.11.2008] S.L.
Olin myös ihan pähkinöissäni kun helsinkin tuli eka kunnon lumimyrsky. Taivaalla vielä oleva valo sekoittuu aika kivasti erivärisiin katu ym. valoihin jolloin kaikki on yhtä murrettua blurria ja ulkona kävellessä oli todella epätodellinen fiilis "lumisumun" takia.

Sellanen olo että ihan mitä tahansa katsoikin, niin se näytti todella maalaukselliselta, varsinkin talin urheilupuiston pikkumetsikkö oli "hieman" epäarkisen oloinen. Helposti tämän vuoden kaunein päivä tähän mennessä.

En vaan omista hyvää kameraa ja kaikenlisäksi noi vanhat akutkin simahtaa hämärässä muutamaan hassuun kuvaan, joten en sitten saanut yhtään järkevää otosta, vaikka näkymät oli sellaiset että luulisi tauluksi kelpaavia otoksia tulevan vaikka silmät kiinni räpsimällä.


[23:04 8.2.2009] P.N.
Palaanpa tähän vanhempaan ketjuun. Mahdoitko Riina tarkoittaa jotain tämän tyyppistä kuvaa?

http://tinyurl.com/advf3c

Kuva on otetu Talin golfkentällä, tosin joitain vuosia sitten.


[11:18 9.2.2009] R.V.
Pekka: juuri tuota! Tuosta tulee se fiilis, etta lunta tulee ja paljon!! Ja sateesta johtuva riemun tunne valittyy katsojalle.


[15:23 9.2.2009] S.H.
Olin pienimuotoisesti assaroimassa tuossa yhden myräkän aikoihin ja tuli itse pari kuvaa otettua myös. Hieman synkempi kuva tosin. :)

http://prophoto.fi/200901/1339.jpg


[10:49 12.2.2009] P.V.
Meikäläisen yritelmä, sattui osumaan Torrolla lumisade samaan aikaan auringonnousun kanssa, pakkasta parikymmentä.

http://i77.photobucket.com/albums/j72/Suensyan/Maisemat/019Torronsuo-Keskiviikkona7-1-2009.jpg


[11:56 12.2.2009] R.V.
Petrin ja Pekan kuvia diggaan. Eli siis jos teilla ois jotain "nikseja" miten sita tunnelmaa saa esille/korostettua. ;) Vai onko se sattuman kauppaa? Ja miten saatte pidettya kameranne kuivina??

Btw, talla hetkella taalla tulee lunta! :)


[00:16 16.2.2009] P.N.
Sade (lumi&vesi) tulee parhaiten näkyviin, kun kuvaa suunnilleen 90 asteen kulmassa sateen suuntaan nähden. Tietty jos aurinko sattuu paistamaan samalla, niin silloin vastavaloon.

Lumisade ei kauheasti kameraa kastele, vesisade kylläkin. Avustaja mukaan varjoa kannattelemaan.


[14:16 16.2.2009] P.V.
Joo, tota meikäläisen kuvaa ottaessa tais olla likemmäs parikymmentä astetta pakkasta, niin ei hirveesti kastellut kameraa, jos kohta melko äkkiä sen povariin siirsin kun valo hiipui pois. Lisäksi sattui tosiaan se sade tulemaan vastavaloon, eli selän takaa, mikä sekin helpotti kameran kuivana pysymistä.

Tuo meikäläisen kuva oli ainakin ihan tuuria vaan, kun sattui se valo niin sopivasti. Aukon kanssa kannattaa pelata, se tuntuu merkkaavan todella paljon siihen miten sade sitten loppujen lopuksi esiin piirtyy. Ai niin ja zoom mulla tais olla tapissa tai ainakin melkein tapissa kanssa (sekin edesauttaa lumisateen esille tuontia).


[19:57 21.2.2009] T.H.
Mielestäni tunnelmallisin lumisade on juuri sellaista lähes suojasään lunta, jolloin lunta _todella_ tulee ja lumihiutaleet ovat tennispallon kokoluokkaa.

Kuvassa olisi makeeta jos kaikki hiutaleet olisivat mahdollisimman pehmeän näköisiä, ja sää ei vaikuttaisi yhtään kylmältä vaan päinvastoin tunnelmallisen lämpimältä. Kuvassa joku kaulahuiviin kietoutunut henkilö nauttimassa tästä hienosta hetkestä, jolloin muistot lapsuuden talvesta palaavat mieleen :)


[22:29 21.2.2009] R.V.
Niin, harvemminpa sitä lunta tulee kunnolla kovilla pakkasilla - nolakeli se on ku niitä tiskirättejä sataa!! Ja ku ei sitä sateenvarjon kannattelijaa ole , niin pitäiskö laittaa ilmotus treffipalstalle "haetaan sateenvarjon kannattelijaa kuvausreissuille" vaiko koittaa suojata se kamera jotenkin muuten? ;D

Tosiasiassa taitaa ne seuraavat lumisadefiilikset olla ens talvena...:/


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty