Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ehdotus ylläpidolle.

[02:57 29.11.2008] p.h.
Oonko urvelo, jos ehdotan, että aukean käyttäjät saa komentoida/arvostella pelkästään oman alueen teoksia? ..Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta, että kaikki saa arvostella kaikkea..


[06:59 29.11.2008] näfnäf
olet. ja no vitsi, sori jos loukkaannut tästä.

minustakin tuntuu todella kohtuuttomalta, että ainoassa lähes auktoriteettivapaassa mediassa (internet) kuka tahansa saa sanoa mitä tahansa. Että se onkin kohtuutonta.

Jos joku nyt ei tajunnut sarkasmia tässä, se on oma vikansa.

Internet ei toki ole sama asia kuin aukea. Jos joku (toinen) haluaa välttämättä nussia tätä pilkkua, go ahead.


[13:56 29.11.2008] A.N.
"Oonko urvelo, jos ehdotan, että aukean käyttäjät saa komentoida/arvostella pelkästään oman alueen teoksia? ..Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta, että kaikki saa arvostella kaikkea.."

Minusta idea kuulostaa mielenkiintoiselta. Todellinen vapaus syntyy rajoitusten kautta. Eikä alueellistamisessa ole kyse auktoriteeteistä.

En nyt väitä, että idea kuulostaa pelkästään hyvältä. Siinä joutuisi myös luopumaan paljosta hyvästä, jota aukeassa nyt on. Eli ei se välttämättä ole sittenkään oikea ratkaisu. Mutta tosissaan, en täysin tyrmääkään.


[18:34 29.11.2008] Ihmettelen vaan
Mikä tekee siitä kohtuutonta? Ja mikä on kenenkin oma alue?


[18:48 29.11.2008] vege
Niin, miten tuon sitten rajaa? Kaikkien olisi siis laitettava jotain esille sille alueelle, jolla haluaa kommentoida?


[18:55 29.11.2008] K.G.
Mielestäni tuo menee urvelon puolelle. ;)

Kyllä ainakin minulle näkemykset muiltakin kun aiheeseen perehtyneiltä ovat erittäin tervetulleita.

Sehän johtaisi vain siihen, että kohta keskusteltaisiin siitä, että vain luontokuvaajat saavat kommentoida luontokuvia. Runoilijat eivät saisi kommentoida proosaa ja niissäkin on niin montaa alalajia. Niille jotkä piirtäisivät hiilellä potretteja eivät lyijykynämiehet saisi tulla urputtamaan saati kehumaan.
Täytyisikin keksiä jokin sellainen alue jota kukaan muu ei harrastaisi, niin voisi kommentoida ja väitellä itsensä kanssa.
Kauppalappujen tuunausta olen itse harrastellut eli oliskohan siintä minulle semmoinen oma alue.

Joo, liiottelin, mutta mielipiteeni taisi tulla selväksi. ;)


[19:31 29.11.2008] A.N.
Hitto, ajattelin koko ajan maantieteellisiä alueita. Lappi, Turku jne. :D

Joo, eihän siinä mitään järkeä olekaan, ettei runoilijat saisi kommentoida valokuvausta. Ja runoilijaksi taas on tosi helppo kenen tahansa ryhtyä, siihen kun ei tarvita edes kameraa. Ainoa tekninen vempain on tämä netti, jos haluaa aukeassa julkaista.

Mutta et sinä silti urvelo ole. Ymmärrän kyllä, että se harmittaa, jos vaikka meikäläinen käy kommentoimassa jonkun valokuvia. Mutta ainahan ne kommentit voi poistaa, jos ne kovasti sielua raastavat :)


[12:24 30.11.2008] K.S.
tuotah.. onko tämä ihan harkittu vakavasti otettava kysymys, vaiko yksittäisen henkilön vitutussaarna?

sitä 'arvostelua' kutsutaan sananvapaudeksi, vaikkei se ehkä juuri sinua miellytä aina tiettyyn kellonaikaan. Ota tai jätä.
Onneksi voi aina olla julkaisemattakin omia tuotoksia ja disabloida arviointimahdollisuuden.
Ainoa kohtuuttomuus siinä on kieltää sitä mahdollisuutta muilta.


[14:34 30.11.2008] P.T.
Aika outo ajatus.
Miksi ei saisi kommentoida tai pisteyttää kun "oman" alueensa teoksia..?

Aika vaikea olis miettiä kuuluuko jokin teos nyt juuri omaan alueeseen...[14:49 30.11.2008] A.A.
Ihan hyvä ehdotus. Ymmärrän että kuvataiteilijoista voi olla ikävää jos värisilmätön runoilija tulee kommentoimaan ja pisteyttämään, kuten myös toisinpäin. Pitää tätä kysymystä miettiessä valita määrän ja laadun sekä sananvapauden ja yksilön mielihyvän väliltä.
En vielä tiedä olenko aloittajan kanssa samaa mieltä vai en.[22:36 1.12.2008] p
Värisilmätön runoilija. No voi saatana.

Ammattiarvostelijankinko pitäisi tuottaa itse taidetta?

Täällä on nyt taso päässyt repsahtamaan.


[23:16 1.12.2008] M.H.
Miksei niin päin, että pitää kommentoida joku tietty määrä muiden töitä, ennemmin kuin saa itse julkaista... Ja julkaisuraja olisi sidoksissa kommenttien määrään eikä kuluneisiin päiviin.

Kaikkia kuitenkin kiinnostaa enemmän saadut kuin annetut kommentit, vaikka vanha viisaus on että iloisempaa on antaa kuin saada =)))


[07:40 2.12.2008] M.G.
Kommenteista tulee todella lyhyitä ja pintapuolisia, jos ihmiset 'pakotetaan' kommentoimaan. Julkaisurajan ei pidä missään nimessä olla sidoksissa kommenttien määrään.

Kommentoinnin rajaaminen ei ole hyvä idea. Pisteytysmahdollisuuden voi poistaa kokonaan, jos muiden alueiden arvostelu koetaan kohtuuttomaksi. Tällöin parasta juuri nyt ja aikojen parhaat -listat voisivat perustua kommentoinnin määrään. Hyvä taide herättää keskustelua, eikö niin.


[09:15 2.12.2008] P.T.
Ei mitään pakkokommentointia.

Olishan se kiva kun kommentoistais mahdollisimman paljon, mutta ketään ei voi pakottaa kommentoimaan.

Ja siks toisekseen en ole varmaan ainoa kommentoija täällä joka todella harvoin laittaa omia teoksiaan esiin.


[09:58 2.12.2008] E.P.
Kimmo Grönholm sano
"Kauppalappujen tuunausta olen itse harrastellut eli oliskohan siintä minulle semmoinen oma alue."

Perustetaan oma alakategoria tuolle ja kommentoidaan kaksistaa! :D Jos joku kuitteja tuunaava tulee jotai sanoo nii ignorataan se koska mitä se tietäis kauppalapuista ku ite keskittyy vain niihi saaterin kuitteihin? (itse piirrän kyl post-it -lapuille mut kuitintuunausvaihekin oli taannoin, olisinkohan mä pätevä sit molempiin alueisiin vai kumoavatko nämä toisensa..) :)

Elokuvakriitikot harvoin tekevät itse elokuvia, ja silleen.


Nii joo ja tekeekö joku oikeesti esim. maalauksia pelkästään maalareiden katseltavaksi?


[10:38 2.12.2008] M.H.
"Kommenteista tulee todella lyhyitä ja pintapuolisia, jos ihmiset 'pakotetaan' kommentoimaan."

Lyhyet ja pintapuolisetkin kommentit on parempi kuin ei kommentteja lainkaan =)

Emma on oikeassa (kaikessa tuossa ylläolevassa) ja kauppalaput aliarvostettu taiteenlaji.


[13:22 2.12.2008] A.A.
"Värisilmätön runoilija. No voi saatana.
Ammattiarvostelijankinko pitäisi tuottaa itse taidetta?"

Ei? Ainakaan minun mielestäni. Mutta harva ammattiarvostelija on värisilmätön!
En myöskään sanonut etten itse tykkäisi kun töitäni arvostelevat muutkin kuin kirjallisuuspuolen henkilöt, en suinkaan. Minusta se on vain kivaa ja antoisaa.
Mutta sehän on fakta etteivät kaikki tykkää, toin vain faktan esille.
Ja ehdottaisinkin siis että jokaisella olisi mahdollisuus päättää saavatko töitä arvostella muut kuin samaan gategoriaan kuuluvat.


[14:40 2.12.2008] A.N.
"Lyhyet ja pintapuolisetkin kommentit on parempi kuin ei kommentteja lainkaan"

Pitäisi silti muistaa, että jotkut näkee aika paljon vaivaa kirjoittaessaan pitkiä kommentteja. Esimerkiksi minä olen kommentoinut niin paljon ja pitkästi aukeaan viimeisten 3 vuoden aikana, että jos sellainen kommenttiperusteinen julkaisupäivämääritys tulisi, niin vaatisin saada julkaista joka päivä tai oikeastaan tarkemmin ajateltuna kaksi kertaa päivässä. Sit jollain, joka heittää pelkästään nimetöntä negatiivista kahden sanan kommenttia (heitäkin täällä on), pitäis olla vuoden julkaisukarenssi. Että esimerkiksi Joulun kunniaksi pääsisi pannasta ja saisi pistää jotain pientä ja huomaamatonta näytille. Ja sitten taas odottelua seuraavaan Jouluun.

Lopuksi täytyy vielä todeta, etten kumminkaan kannata julkaisuvapauden muuttamista kommentointiriippuvaiseksi. Se ei ole ollenkaan reilua sotkea noita kahta asiaa keskenään. Jotkut on täällä vaan taiteilemassa, ei kommentoimassa muita ja minusta se on tosi hieno asia.


[17:06 2.12.2008] M.H.
"Pitäisi silti muistaa, että jotkut näkee aika paljon vaivaa kirjoittaessaan pitkiä kommentteja. Esimerkiksi minä olen kommentoinut niin paljon ja pitkästi aukeaan viimeisten 3 vuoden aikana, että jos sellainen kommenttiperusteinen julkaisupäivämääritys tulisi, niin vaatisin saada julkaista joka päivä tai oikeastaan tarkemmin ajateltuna kaksi kertaa päivässä."

Ja baskeriani nostan =)

Minusta ei tarvitse olla ammattilainen kommentoidakseen. Kyllä ihan perustallaajakin osaa sanoa mistä tykkää ja miksi tykkää, ja ihan tavalliset ihmiset ne taidetta ostavatkin, harvoin toinen ammattilainen. Joten on ihan mielenkiintoista miten ihmiset jonkun työn kokevat, toki ammattimaista kritiikkiä ja parannusehdotuksiakin täytyy olla.


[00:04 3.12.2008] A.N.
"Ja baskeriani nostan"

Kiitos paljon. :)

Vaikka oma valintani se onkin ollut, sikäli "pyyteetön". Tai sitä saa tarvitsemansa (huomion?) jo siinä kommentoidessaan. Ja totaalista amatöörikommentointia, vaikka kyllä siinä omalla tapaa "kehittyykin", kun paljon tekee. Tosin yleiskehitys ei takaa yksittäisten kommenttien laatua, joten melkeinpä mieli tekisi pyytää anteeksi, jos olen joskus jostain työstä sanonut jotain tajuttoman tökeröä. En kuitenkaan pyydä, koska anteeksipyytelyä pitää säästää tärkeämpiin hetkiin, se kärsii hyvin nopeasti inflaation.

En siis edellisellä kommentilla kerjännyt "oikeutta" tai rispektiä itselleni, tarkoitin vain, että semmoisen kommentointiin perustuvan järjestelmän tulisi sitten huomioida kommentointi kattavammin kuin pelkästään kommenttien lukumäärän perusteella.
[11:57 3.12.2008] T.T.
En kannata Pasin ideaa.

Edelleen kannatan, että kaikki toiminta tehtäisiin julkisesti omalla nimellä pisteistä lähtien. Tällöin kommentoinnin ja pisteiden laatu luultavasti nousisi, kun joutuu itse vastaamaan omista tekemisistään.


[17:13 3.12.2008] A.N.
Voi ei.
Se, etten osaa ammattitasoisesti valokuvata, piirtää tai muuta lystikästä ( olen runoilijapuolen päänaukoja), ei tarkoita sitä, ettenkö olisi kiinnostunut ed. mainituista harrasteista. Kommenttini ovat yleensä olleet ihan siivoja, ja olen varma, että myös vastaanottajat ovat pitäneet siitä, että ylipäätään saavat palautetta. En tietenkään ole mikään superkuvaaja, mutta tiedän perusteet - näillä taidoilla osaan kyllä sanoa, tykkäänkö teoksesta vai en ja miksi en.

Joten en, en kannata tällaista yksipuolista palautesysteemiä alkuunkaan.
Arvostan, jos joku maalari joskus sanoo jotakin minun töistäni.


[17:11 4.12.2008] I.A.
Tosiaan.Itse taas pidän runoista paljon, mutta en osaa ollenkaan kirjoittaa.Mutta miksen saisi silti mielipidettäni kertoa? Joskus myös "asiantuntemattomasta" mielipiteestä on enemmän apua itsensä kehittämisessä, kuin toisen, ehkä samassa pisteessä olevan alan harrastajan mielipiteestä.


[17:12 4.12.2008] A.N.
"näillä taidoilla osaan kyllä sanoa, tykkäänkö teoksesta vai en ja miksi en."

Minun mielestäni olet antanut huippu hyvää palautetta myös kuvataiteen puolella! Olet luontaisesti lahjakas kuvataiteen arvioija - tai sitten vaihtoehtoisesti todellisuudessa taitavampi kuvataiteilija kuin julkisuuteen myönnätkään.

Valokuvaus-asiantuntijuudestasi en henk.koht. näkökulmastani osaa sanoa mitään "lopullista", koska minulla ei ole valokuvia ollut aukeassa näytillä, joten eipä niitä ole kukaan voinut arvioidakaan. Olen "pelännyt", että valokuvataiteeni sisintä olemusta ei kenties laajemmassa mielessä tai varsinkaan ylläpidon toimesta "hyväksyttäisi" täällä, vaan se varastoitaisiin alta aikayksikön, teknisistä pintaseikoista johtuen. [Aikojen saatossa ottamani kuvat eivät ole moraalisesti lainkaan arveluttavia tai epäsopivia, mutta ne saatettaisiin kaikessa teknisessä "horjuvuudessaan" tulkita valokuvausharrastuksen pilkkaamiseksi, mitä ne eivät kumminkaan ole.. en silti ota riskiä, että pahoittaisin tahattomasti jonkun ammattilaisen mielen omilla kuvillani, vaan tyydyn antamaan arvioita muiden ottamista kuvista]

Minulla ei ole kuitenkaan epäilystäkään, ettetkö sinä tai muut kaltaisesi arvioijat olisi löytäneet hyvää myös valokuvistani tai muiden sellaisten henkilöiden valokuvista, jotka eivät niitä em. seikoista johtuen aukeassa julkaise. Eli todellakaan en kannata sitä, ettei saisi kommentoida kaikkia osastoja. Alun pitäen tosiaan luulin, että kysyjä tarkoitti maantieteellisiä alueita. Vaikkei se rajoittaminen siinäkään mikään järjen riemuvoitto olisi. Ainakin minusta on mukava saada kommentteja muualtakin kuin Savosta. Josta niitä ei edes kovin paljon ole tähän päivään mennessä herunut.


[17:27 6.12.2008] D.Ö.
Eiköhän yleensäkin töitä tehdä, oli ne sitten miltä "alueelta" tahansa, ihmisille nähtäväksi ja arvosteltavaksi, olivat ne muut sitten minkä alan harrastajia tai ammattilaisia vaan!?

Ei voi taiteilijakaan määrätä, kun on taulunsa esille johonkin ripustanut, että niitä saa
käydä kurkkimassa vain alan harrastajat! Ihan järjetön ajatus! (menishän siinä sitäpaitsi parhaat ostajat heti päältä, kun harrastajat yleensä maalaa itse taulunsa seinälle)...?

Ja kuten joku aiemminkin sanoi, olisi minunkin vaikea kategorioida itseäni, että mihin alaan kuulun, -vai kuulunko mihinkään!
Pitäsköhän tässä vähän seurailla sitte myös sitä, että onko arvostelija myös tarpeeksi ansioitunut ja taitava alueellaan, ennenku voi arvostella?

Mut oikeesti, tuskin kannattaa enää rajata ja vaikeuttaa arvostelun antamista, kun ei niitä kommentteja muutenkaan tule koskaan liikaa!


[17:44 6.12.2008] E.P.
Kyllä Aurakin osaa piirtää! :)


[17:57 6.12.2008] H.H.
Olen Auran kanssa täysin samoilla linjoilla.


[10:57 7.12.2008] H.R.
Nyt sitten pitäisi ottaa muutaman taidemaalarin kirjanmerkit pois suosikeista kun heidän töitään ei saa mennä haltioituneen heidän taidoistaan kehumaan, vai ?

Että näin.

Sen jotenkin tajuaa, kun on ihmisiä, jotka eivät ole aukeassa julkaisseet yhtän mitään ja heidän palautteensa on pääsääntöisesti ivallisen kriittistä. (niitäkin täällä on)

Pitää aina muistaa kuitenkin hyvä maku ja sananvapaus, vaikkei sitä kaikille mielellään soisikaan... =)

Ollaanko Aukeasta tekemässä jotain Linux/Mac/Windows-foorumien kaltaista suljettua yhteisöä, jossa vain "arjalaisen herra-rodun" kultivoituneet taiteilijat saavat arvostella toistensa teoksia omalla sarallaan ?
(tai itseasiassa haukkuvat muiden taidesuuntausten teoksia kilvan... )

Entisen jääkiekkoselostajan Iku Viitasen lempilausahdusta lainatakseni: VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty