Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vinkki: portfolio/kotisivu nettiin helposti

[21:28 5.12.2008] E.R.
Onkohan muita, jotka ovat pitkään halunneet tehdä kotisivun tai jonkun sellaisen pienen nettiportfolion, mutta html-kielen osaaminen, rahatilanne tai ajanpuute eivät sitä ole sallineet? Ainakin minulla on asia ollut näin.

Löysin tänään sattumalta netistä tällaisen kätevän nettiportfoliontekosivun kuin Carbonmade (http://www.carbonmade.com/). Sillä saa tehtyä nopeasti ja helposti ilmaisen portfolion esim. valokuvista tai maalauksista. Tai mitä nyt huvittaakaan esitellä. Mielestäni tämän puljun galleriatoiminto on varsin toimiva, joskin kuvamäärä on rajoitettu 35 kuvaan ilmaisversiossa. Toisaalta rajoitus tekee portfoliosta helposti ja nopeasti selattavan, kompaktin paketin. :)

Ajattelin vinkata tätä muillekin, kun itseäni kovin ilahdutti tämä löytö. Tein itsekin oman portfolioni: http://enniremes.carbonmade.com/

Jos tiedätte joitakin muita vastaavanlaisia ilmaispalveluja netissä, niin kertokaa ihmeessä! :)


[22:18 5.12.2008] V.k.
www.aukea.net

Ja siellä varastoon.
Ei rajoitteita, eikä maksa mitään. :D


[22:35 5.12.2008] E.R.
Totta, mutta ei se ole ihan sitä mitä minä haluan portfolioltani. :) Aukeaan ei saa kovin suoraa linkkiä omaan profiiliin, ja työtkin ovat monen klikkauksen takana profiilista (parantamisen varaako?).


[00:01 6.12.2008] M.J.
Haa, kiitosta linkistä. Viimeeksi eilen mietin, että pitäisi tällainenkin tehdä ja tuo sivusto käy varsin hyvin ensimmäisestä harjoituksesta. Tadaa!: http://miajohansson.carbonmade.com/


[00:26 6.12.2008] A.N.
Kävin katsomassa kummankin ja hienot oli. Jatkakaa samaan malliin!

Täytyy kyllä sanoa, että aukean varasto ei ihan tosiaan vastaa tuommoista.. Kotisivu/portfolio on aina yksilön itsensä oma kotisivu. Mutta kun laittaa työn aukeaan, se on silloin aina myös osa aukeaa, eikä pelkästään yksittäisen taiteilijan työ, joten tavallaan kuvien rooli muuttuu kokonaan, riippuen missä ne ovat. Minulla ei ole kotisivua, mutta en silti koe, että aukea-sivu olisi "kotisivuni". Se on vain pieni osa laajaa aukea-galleriaa ja sillä hyvä. Kotisivu olisi aivan eri juttu. Ymmärrän kyllä, että aukean ylläpidon toimesta aukeaa mielellään mainostetaan, sehän on varsin luonnollista.. Vaatisi kyllä todella paljon lisää toimintoja, että aukean käyttäjäsivuista saisi tehtyä yksilöllisten kotisivujen näköiset.

Mutta ei se mitään, näinkin on melkein hyvä. Vaan jos vähän kritiikkiä saan sanoa, niin minusta aukean varaston toteutus on vähän "tökerö". En oikein näe mitään järkeä siinä, että varastotyöt ovat samalla sivulle kuin julkaistut työt, kyllä niillä pitäisi tietty "laatuero" olla. Muutenkin, vanhassa aukeassa oli hirmu hyvä juttu, että työt olivat heti siinä käyttäjän profiilisivulla klikattavissa. Miksi se piti mennä muuttamaan? Viisainta olisi (minusta), että profiilin alla näkyisivät linkit käyttäjän julkaistuihin kokoelmiin + linkki erilliselle varastosivulle. Eihän talossakaan yleensä ole olohuone ja varasto samassa.. Tai voi tietty ollakin, mutta ei se maailman kaunein ratkaisu ole. Tai vaikka teatterissa olisi koko läävän rooliasu- ja lavastearsenaali näkyvissä yleisön edessä lavalla ja siellä hyörisivät näytelmän aikana näyttelijöiden lisäksi myös tuottaja, ohjaaja, käsikirjoittaja, lipunmyyjä jne. ja tietysti myös kaikki teatterin entiset ja tulevat näyttelijät sekä heidän sukulaistensa kaimat tai koulun liikuntasali ja välinevarasto olisivat yksi yhteinen tila. Tai ravintolan ruokasali ja keittiö. Olisihan siinä tietty se hyvä puoli, että asiakas näkisi, ettei ruokaa myrkytetä tai siihen kätketä vihollisvaltioiden radiolähettimiä, satelliitteja tai gps-paikantimia.


[19:23 6.12.2008] E.R.
Nuo samat asiat, mitä Antti mainitsi, ovat minunkin mielestäni ne ongelmat Aukeassa. Ei sillä, en edes haluaisi että henkilökohtainen nettisivuni tai portfolioni olisi tällaisella sivustolla. Mutta silti - olisi hyvä jos profiilista pääsisi suoraan teoksiin.


[07:41 15.12.2008] L.J.
Kannattaa vilkaista myös tämä jos omistaa lr:n
http://lightroom-blog.com/lrbportfolio/

hintaa n.13¤ ja mielestäni on aika pätevä


[01:24 20.12.2008] A.K.

https://jalbum.net/

esim. http://kimis.jalbum.net/Maalauksia%20ja%20piirustuksia/

paljon eri tyylejä ja säätömahdollisuuksia, suosittelen.[20:44 2.1.2009] S.K.
Tämäkin on ilmainen ja melko mukautuvainen systeemi.

http://pages.google.com[00:25 4.1.2009] K.T.
1. How do I sign up for Google Page Creator?

Google Page Creator is no longer accepting new sign-ups. You can use Google Sites to create websites, wikis, intranets, projects sites, club sites, and more. See http://sites.google.com.

eli siis lisäys/oikaisu tuohon Samulin viestiin, että google pages'iin ei enää pääse,
mutta kannattaa testata sivustoa http://sites.google.com , koska ilmeisesti se on sama systeemi ja koko Pages vaihtuu tuohon.


[00:48 4.1.2009] S.K.
..... :D

Katos vaan. Itellä ei oo ollu tarvetta tuommosella kun on tullu opeteltua perinteinenkin tyyli. Lennossa viskasin ton linkin. Sorry.


[10:18 10.1.2009] A.K.
Onkohan kellään kokemuksia Jalbumin skineistä; kuinka sinne loihditaan paluu-nappula takaisin index-sivulle? Ei ole onnistunut meikäläiseltä, useista yrityksistä huolimatta. Mulla on käytössä aika yleinen ulkoasu; pikkukuvat vas tai oik, jotka sitten suurenee keskelle. Mahdottomasti kiitoksia etukäteen jo, jos joku tietää/osaa.


[22:05 25.1.2009] S.P.
Itselläni on galleria ositteessa galleria.fi, on ilmaisversio ja sitten sellainen joka maksaa 2e/kk, tilaa löytyy ainakin ilmaisversiosta 1gt joten kuvia mahtuu ihan kivasti. Lisäksi on todella helppokäyttöinen. Käykäähän vilkaisemassa.


[10:37 4.2.2009] A.H.
Kävin tekemässä itelleni "portfolion" tonne Carbonmadeen:

http://tuomasart.carbonmade.com/


[10:55 5.2.2009] P.L.
Ei myöskään kannata unohtaa Flickr:ä tai pbasea jos riittää, että saa kuvat nettiin.
http://www.flickr.com/
http://www.flickr.com/

Itselläni kuvia molemmissa:
http://www.flickr.com/photos/whig/
http://www.pbase.com/whig/


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty