Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Suuri Performanssi

[23:22 9.12.2008] Tom Pesch
Ylen tuottama hulppea satiiri Suuri Performanssi uponnee kaikkiin, jotka ovat joskus olleet hämillään nykytaiteen edessä. Suosittelen.

Löytyy Ylen areenasta osoitteesta
http://areena.yle.fi/toista?id=1707959


[00:05 10.12.2008] E.P.
Katoin telkkarista, oli hieman naurus pitelemistä (eikä sitä pitelemään lopulta pystynytkään) kun pakollisella estetiikan kurssilla puhutaan täysin samanlaista vaikeaselkoista paskaa - tai ainakin minulle se on vaikeaselkoista.

Harvinaisen _hauska_ elokuva suomalaiseksi elokuvaksi. En oo moneen törmänny mis heitettäs ton tyylistä läppää. Hyvä elokuva.


[10:47 10.12.2008] K.S.
"Sameat ajatukset eivät välttämättä ole syviä."

nice one.

Satiirista tekee hauskaksi sen, että se on totta, jonka taustavoimana on huumori. Onko se sitten todellisuudesta hauskaa, että totuus asioiden luonteista on niin mätää?

Varmasti porukka tällaisesta tykkää nimenomaan sen huumoripuolen vuoksi.

se "hölynpöly" mitä Solomonssen puhui oli Hugo Bellin dadaistinen runo "Karawane".

Anarkismi oli hyvin ujutettu leffaan, mutta kuitenkin säilyen kansanviihteelle uskollisena "hupina".

Kannattaa tsekata tämä uskomaton ja rohkea mies, jos haluaa opiskella aiheesta lisää.


[14:51 10.12.2008] A.N.
Tässä on kansankielinen linkki niille, joilla on vielä yhteys omiin juuriinsa olemassa. Se kertoo mielestäni kaiken Bakuninista, mitä siitä tarvii perusihmisen tietää:

"anarkian uhoaja" Bakunin

:D

[23:33 12.12.2008] J.L.
Kirsi Salosta tahdon oikaista että HUGO BALL. Loistava "runo" tuo.


[13:33 15.12.2008] K.S.
joo sori tuosta nimityposta.

Antti, miksi "perusihmisen" tarvitsisi lukea vähemmän ja puutteellisemmin jostakin henkilöstä kuin jonkun toisen?


[19:15 15.12.2008] A.N.
Syyt yleisestä yksityiseen:

1. "Perusihmisellä" on muutakin tekemistä kuin lukea sivukaupalla jostain yhdestä henkilöstä, mutta hän voi haluta tietää tästä vähän.

2. Ylipäänsä on mielekkäämpää oppimisen ja yleissivistyksen kehittymisen kannalta tietää vähän useasta henkilöstä kuin hyvin paljon jostakin yksittäisestä, koska ihmismieli on sellainen, että se hyvin helposti liimautuu yhteen "esikuvaan", josta on sitten vaikea päästä eroon. Mutta kun tietää paljon useista henkilöistä voi muodostaa oikeasti mielipiteensä jostakin ja tästä voi olla hyötyä "perusihmiselle" jopa ihan käytännössä.

3. Bakunin ei ole mitenkään erityisen tärkeä henkilö maailmanhistoriallisesti, jos vertaa vaikkapa Marxiin. Itse asiassa viimeksi mainittu seuraajineen oli paljon tuottoisampi ja aikaansaavampi, hyvässäkin mielessä.

4. En itse usko Bakuninin väkivaltaisiin teorioihin, joten minusta hänestä ei tarvitse kenenkään tietää tuon enempää. Jos nyt joku on kiinnostunut, siitä vaan. Olen itsekin katsonut pari tuntia Charles Manson-videoita youtubesta, vaikka en hänestä kauheasti diggaile, mutta olisi sen voinut jättää tekemättäkin.

Siinä nyt kumminkin vähän lisää totuutta Bakuninista, siihen näkemysten muodostamiseen:

http://www.marx-seura.kaapeli.fi/archive/bakunin.htm


[10:15 8.1.2009] M.H.
Tuli eilen juttua tästä ohjelmasta yhden sen tekemiseen osallistuneen henkilön kanssa. Kysyi varovaisesti mitä pidin. Kerroin että tykkäsin kovasti ja että ohjelma oli herättänyt keskustelua täällä aukea.netissäkin, mutta positiivisessa mielessä, että siitä todella pidettiin. Oli yllättynyt, että ohjelmasta pidettiin taiteilijoiden parissa =)


[11:29 8.1.2009] K.S.
Nyt vasta luin ajatuksella nuo kommentit:

"1. "Perusihmisellä" on muutakin tekemistä kuin lukea sivukaupalla jostain yhdestä henkilöstä, mutta hän voi haluta tietää tästä vähän."

Noinko sulle opetettiin koulussa ja kotona sekä elämäkin on opettanut?
Toivon, että tarkoitit tuon vitsinä.


"4. En itse usko Bakuninin väkivaltaisiin teorioihin, joten minusta hänestä ei tarvitse kenenkään tietää tuon enempää. Jos nyt joku on kiinnostunut, siitä vaan. Olen itsekin katsonut pari tuntia Charles Manson-videoita youtubesta, vaikka en hänestä kauheasti diggaile, mutta olisi sen voinut jättää tekemättäkin."

Kun hassuinta on, että Bakunin nimenomaan liputti väkivallattoman anarkian puolesta - loppuun saakka. Vaikka keinot sellaiseen oli tietenkin varsin rajalliset ja aika oli mitä oli - pointti onkin se mitä hän koetti sanoa. Jokainen ihminen tekee virheitä ja tekoja, jotka eivät mene ajatus-ideaalin mukaan. Sitä suuremmalla syyllä sellaista mahdollisuutta tulisi kannustaa isommalla volyymillä, ettei sitä vähäistä ajatuksenvapautta & radikaaliutta tukahduteta lopullisesti valvontakoneiston polkiessa kansan alleen.

Silti hänen puheensa pitää paikkansa yhä (pahoittelen Kauheaa englannistusta, mutta ei voi mitään.. materialismista:

"Bakunin denied religious concepts of "free will" and advocated a materialist explanation of natural phenomena: "the manifestations of organic life, chemical properties and reactions, electricity, light, warmth and the natural attraction of physical bodies, constitute in our view so many different but no less closely interdependent variants of that totality of real beings which we call matter" (Selected Writings, page 219). The "mission of science is, by observation of the general relations of passing and real facts, to establish the general laws inherent in the development of the phenomena of the physical and social world." However, Bakunin rejected the notion of "scientific socialism," writing in God and the State that a "scientific body to which had been confided the government of society would soon end by devoting itself no longer to science at all, but to quite another affair... its own eternal perpetuation by rendering the society confided to its care ever more stupid and consequently more in need of its government and direction."

Ennenkuin puhuu, ettei "kenenkään tarvitse hänestä muuta tietääkään", ja varsinkin kun iskee Marxhenkisen sivuston "lähteeksi", niin ei ole vaikea päätellä missä mielessä Bakunin on esitetty. Kun Bakunin oli Marxin aika tiukka vastustaja siihen aikaan... *vinks*

Minna-Maarit, en lainkaan ole yllättynyt, että se tyyppi oli yllättynyt ;)


[20:14 8.1.2009] Tom Pesch
Kyllä te ootte hyviä eksymään aiheesta... ;)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty