Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Yksi tonttu kyselee.

[11:51 27.6.2007] Tonttu
Voisiko joku ystävällinen Aukealainen kertoa minulle,että miten muutetaan kuvan värit RGB muotoon,kun minulla on Windows XP Home tietsikka, eikä minulla ole PhotoShop ohjelmaa,on vain PhotoFinis 4.1 ja pari ilmaisohjelmaa Pixia, Art Rage ja Paint, joita olen yrittänyt tutkia,mutta en ainakaan toistaiseksi ole vielä löytänyt sitä kohtaa mistä nuo värit saa kuviin muutettua.

Toinen juttu olisi sitten myös se,että kun tuolla ohjeissa töiden esille laitamiseen lukee,että "jos haluat korjata teostasi ÄLÄ POISTA SITÄ,vaan tee muutokset suoraan teokseen" niin mitenkäs se sitten myös tapahtuu ,kun en sitäkään ollenkaan tiedä, tonttu kun olen ,joten neuvot olisivat hyvinkin tarpeen.

Lopuksi kiitän jo etukäteen mahdollisista avun annoista ja neuvoista! Terveisin Tonttu.


[17:40 27.6.2007] P.P.
Eiköhän Irfanview kykene moiseen (ilmainen). Missäs muodossa se kuva alunperin sitten on jos se pitää muuttaa RGB-muotoon? Sitä paitsi jos tallentaa jpg:nä niin eikö se mene RGB-muotoon automaattisesti..

http://www.irfanview.com/[18:48 27.6.2007] Tonttu
Kiitos Paul neuvoista ja tuosta Irfanview linkistä!
En tosiaan tiedä itsekään että missä muodossa kuvani loppujen lopuksi ovat,mutta kun tuossa ohjeissa vaan käskettiin laittaa ne kuvien värit siihen RGB muotoon,niin olisin halunnut juuri jonkun ohjelman avulla tarkistaa sen,että missä muodossa ne kuvani minulla sitten ovat,mutta jos se kerran automaattisesti menee siihen RGB muotoon, kun kuvan tallentaa jpg :nä niin sittenhän asia onkin jo sillä selvä,joten kiitos sinulle vaan paljon neuvoista.

Vielä kun tuohon toiseen kysymykseen saisi vastauksen, niin olisi kaikki hyvin.

Kiitti ja terveisin jälleen :Tonttu.


[20:28 27.6.2007] H.K.
Kyllä jpg voi olla RGB tai CMYK. Cmyk -väreissä olevaa jpg-tiedostoa ei selaimet osaa tulkita, joten sellaiset kuvat eivät näy.
Art Rage ei käsittääkseni osaa tallentaa kuin rgb:nä, sama lienee paintissa.
Useinmiten windowsin ohjelmat (lukuunottamatta pro-työkaluja) käyttävät nimenomaan tuota rgb:tä oletuksena, cmyk kuuluu painotöihin ja niihin tarkoitettuihin ohjelmistoihin.[22:32 27.6.2007] Tonttu
Kiitos Heli sinulle myös, kun kerroit lisää tästä aiheesta!Paljon on vielä asioita joista ei meikä tonttu näköjään tiedä yhtään mitään,mutta toivon mukaan oppii koko ajan lisää,joten kiitti paljon.

Terveisin: Tonttu


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty