Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mitä mieltä?

[00:14 25.12.2008] Tumppi
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Koulusurma-aikeesta+epäilty+taideopiskelija+perää+oikeuksiaan/1135242089777

Tekeekö opettaja väärin kun ilmoittaa poliisille mahdollisesta koulusurmasta?

Onko jonkun oikeuksia rikottu? Jos, niin kenen?

Miten tämä juttu liittyy taiteeseen?

Kyynisesti voisi ajatella että ainakin joku hyötyi saamalla huomiota töilleen. Sehän se kai onkin taiteen tehtävä nykyään, nostattaa mahdollisimman paljon taivastelua.

Hohhoijjaa.


[02:28 25.12.2008] Mikko
Kyseisellä Riinalla on ollut kuvia täälläkin vielä alle vuosi sitten ja hän aiheutti silloinkin paljon keskustelua, mutta ei kuitenkaan mistään tuon tyyppisestä syystä. (Liittyi lähinnä hänen kritiikinsietokykyynsä.)

Olen seurannut satunnaisesti tätä tapausta parin foorumin kautta ja eksyin joskus hänen blogiinsakin, missä tapahtumien kulku oli kerrottu alkaen siitä, kun hänet yllättäen haettiin poliisikuulusteluihin.
Niistä teksteistä sai kyllä aika inhottavan kuvan siitä miten kylmästi koulu suhtautui koko asiaan ja piti ainoastaan opettajan puolta. Jos blogiin on uskominen, niin nykyisin hänet on tavallaan kai suljettu koko sen kouluyhteisön ulkopuolelle, vaikka alkuperäiset syytökset todettiinkin myöhemmin perättömiksi.


[03:18 25.12.2008] no vaikka Sumppi
Voi hyvää joulua.

Mitä ihmettä tämä triidi tekee täällä?


[03:28 25.12.2008] K.K.
Olisi hyvä avata uusi ketju, joka käsittelee taiteen markkinointia ja esilletointia jos semmoista ei vielä ole.

Suht hyvä elokuva asiaan liittyen: Art School Confidential


[11:21 25.12.2008] P.P.
Riinan tapauksessa kyse ei varmaankaan ollut suunnitellusta julkisuustempusta. Enemmänkin tuo on esimerkki ylilyönneistä, joita alkaa varmaan esiintymään enemmänkin, kun saadaan holhousyhteiskunnan rattaat pyörimään kunnolla.


[12:28 25.12.2008] T.T.
Vain ko. keskustelussa mukana olleet henkilöt tietävät kumpi ylilyönnin teki ja näidenkin henkilöiden kokemus on subjektiivinen.

Keskustelu kuitenkin molempien osapuolten mukaan käytiin. Jos ajatellaan, että tämän käydyn keskustelun jälkeen opettaja ei olisi reagoinut ja myöhemmin jotain ikävää olisi todella tapahtunut...

Ehkä parempi kuitenkin ylireagoida näissä asioissa, kuin alireagoida?

En tiedä... vaikeita asioita.[14:17 25.12.2008] joooo
"...ja myöhemmin jotain ikävää olisi todella tapahtunut..."

...sillä nythän mitään ikävää tietty ei tapahtunut?

Olisiko kuitenkin ehkä parempi olla kokonaan yli- tai aliREAGOImatta ja sen sijaan ajatella kuin ihmiset ja käyttäytyä järkevästi?

Luulisin, että PP on oikeilla jäljillä.


[14:24 25.12.2008] T.T.
Nimimerkki joooo, ei nyt tainnut ihan ymmärtää mitä tarkoitin.

Oletko oikeasti tavannut jonkinlaisen keskimääräisen ihmisen, joka ei yli- eikä alireagoi. Järkevästi käyttäytyminen on tietenkin ratkaisu, mutta sekään ei ole ihmisen perusparametri.


[14:37 25.12.2008] Pekka
Tää taidemarkkinointi..
Niin jotkut pyrkivät tekemään töitä ja toivovat niiden joskus löytävän sen oikean paikan (gallerian?), ajan (?) ja ymmärryksen (?). Toiset taas liittävät ulkotaiteelliselta näyttävää kimalletta teostensa ympärille, samalla (yllättäen?) kasvattaen kohdistuvaa huomiota, mutta mitä jos se on osa (hyvää?) taidetta?
Sapettaahan se kun joku menestyy, eikä kukaa tuu pimpottaan omaa ovikelloo.


[14:51 25.12.2008] Tumppi
"Voi hyvää joulua.

Mitä ihmettä tämä triidi tekee täällä?"

Tai ylipäätään missään? Miksi ylipäätään puhua mistään missään? Mistä asioista täällä pitäisi puhua?


[16:31 25.12.2008] S.L.
"Kun Hänninen kuulustelujen jälkeen meni koululle, hän romahti ja itki. Oppilaskunta kuuli Hännistä ja halusi kuulla myös opettajaa. Tämä valmistautui selostamaan tapahtumia, mutta kun Hänninen meni paikalle, opettaja sanoi, ettei hän puhu mitään ennen kuin Hänninen on poistunut.

"Hän heitti minut ulos, ja koululle jäi hänen totuutensa."

Yliopettaja Salokannel vahvistaa, ettei Hänninen saanut olla paikalla, kun ohjaava opettaja selvitti asiaa koululle."


He heh... no vitsailu sikseen. Voi olla etten tajuaisi kumminkaan, mutta miksei asianomainen saa olla paikalla, kun hänestä puhutaan vakavia? Nyt minulle tuli vähän surullinen mieli. No ehkä opella oli niin kova tarmo manipuloida sitten.


[21:42 25.12.2008] sama jooooo
"Nimimerkki joooo, ei nyt tainnut ihan ymmärtää mitä tarkoitin.

Oletko oikeasti tavannut jonkinlaisen keskimääräisen ihmisen, joka ei yli- eikä alireagoi. Järkevästi käyttäytyminen on tietenkin ratkaisu, mutta sekään ei ole ihmisen perusparametri."

Tajusin kyllä täysin, mutta monet tämän planeetan ongelmista johtuvat pohjimmiltaan siitä, että ihmiset eivät tajua käyttäytyä järkevästi vaan reagoivat. Reagoiminen ei ole tietoista käyttäytymistä.

Olen tavannut kyllä montakin kuvailemaasi ihmistä, vaikka ei olekaan sellaista käsitettä kuin "keskimääräinen ihminen".


[14:36 26.12.2008] A.N.
"Miten tämä juttu liittyy taiteeseen?"

Minun mielestäni sillä tavalla, että nyt on taidettu ottaa taide vähän liian vakavasti ja sitä tehdään tässä meidän yhteiskunnassamme/maailmassamme muutenkin liikaa. En osoittele ketään yksilöä sormella, sen enempää em. taiteilijaa kuin opettajaakaan, vaan lähinnä koko porukkaa. Itsekin olen jollain tapaa lusikkani sotkenut soppaan, kun täällä taidesivustolla esiinnyn.

Mutta ei helkkari se voi olla noin iso asia jos joku vähän piirtelee. Ladataan hitonmoisia merkityksiä pikku jutuille. En minä sillä, etteikö piirtely tai vaikkapa joku runojen söhertely sinänsä voisi olla ihan pääasiallinen elämän sisältö jopa, niinkuin jollekin toiselle urheilu tai postimerkkien keräily, mutta ei se nyt silti saisi mitään vakavaa olla. Muutenkin - riippumatta nyt yhtään siitä onko maailmassa liikaa aseita tai sotakouluja tai kaikenmoista väkivaltaan ja riistoon kannustamista, varmasti on - minusta maailmassa on vähintäänkin riittävästi taidekouluja. Siitä nimittäin seuraa se ongelma, että mitä enemmän niitä on, sitä "tärkeämmäksi" niiden opettajat ja oppilaat alkavat itsensä tuntea ja siitä ei taas mitään hyvää seuraa, koska taiteen olisi parempi itsensä kannalta pysytellä ihan vain harrastuspohjalla. Minusta itse asiassa joku "taiteilija, AMK" on vähän hassu titteli. Ei sillä etteikö opettajat tai minkä tahansa alan maisterit tai minkä tahansa muun korkeakoulu- tai joskus perustutkinnon tai nimikkeen kantajat tai semmoiseksi opiskelevat olisi varsin hupaisaa porukkaa. Mutta semmoisena se pitäisi pitääkin, vähän niinku huumorilla. Tuosta sekoilusta alkaa olla huumori melko kaukana, se on vähän "pelottavaa" tavallaan. Ei tää maailma nyt niin ikävä paikka sittenkään ole, mitä tästä yritetään kovalla tohinalla tehdä. Toki ihmisillä on ongelmia, mutta niistähän pitäis yrittää päästä eroon eikä tuommoisella meiningillä niistä varmasti ikinä eroon pääse.

Tosiaan olen hyvinkin haluton asettumaan kenenkään puolelle tuossa, koska minusta se vain lisää ristiriitaa. Toki sen nyt voin sanoa, että jos itse olisin Hännisen asemassa niin varmasti tuntisin itseni kaltoin kohdelluksi ja olisin vähemmästäkin viemässä kaikkia kanssaihmisiäni raastupaan :) Että mitenkään kenenkään "yläpuolelle" en tällä kommentillani halua asettua, ehkä ulkopuolelle pikemminkin. Tai sanotaanko nyt, että just tämän kommentin verran sisäpuolelle, katson että kasvatusalan ihmisenä ja ite-taiteilijana "velvollisuuteni" on jotain sanoa, vaikken nyt kovinkaan "tärkeäksi" itseäni tässä koe. Mut ehkä tästä nyt sit tulee näin Joulun aikaan parempi mieli, ettei ole ihan vaan totaalisesti sulkenut silmiään "pahalta maailmalta" keskittyen pelkkään lanttulaatikon maun arviointiin. Joka on tosin tosi hyvää.


[16:49 29.12.2008] J.N.
Jos otetaan sata potentiaalista koulusurmaajaa ja sitten ahdistellaan heitä psykiatrien ja poliisien armeijalla ja nöryytetään heitä julkisesti niin eiköhän me saada joka vuodelle uusi räjähtävä mediatapaus.

Jos rääkkäämällä sataa koulukiusattua ja mielenterveyshäiriöistä nuorta saadaan heistä yksi toteuttamaan "aikeensa" niin voidaan ylpeillä, että 99% tapauksista on kyetty estämään virkamiesten toiminnalla.

Sama metodi pätee palestiinassa. Jokainen muslimi on syntynyt terroristiksi, mutta kun kouluja riittävästi pommitetaan niin sen jälkeen vain yksi kymmenestä lapsesta aikuisena uskaltaa tarttua aseisiin.


[17:08 29.12.2008] K.S.
pliis ei analyysejä jostain "isommasta" taiteilijakoulutuksesta/asiantuntijoista tai yhteiskunnan ilmiöistä.
Selitäpä Antti omaa ahdistustasi joskus täysin rationaalisesti, että se ei pelästyttäisi jotakin auktoriteettia?
Sanopa väärä sana väärässä paikassa niin siellä on heti poliisit ovella ja ainakin ollaan niin "huolissaan".
Pillereitä "sairaille" ja aivot narikkaan ja hoitojonoon - siinä suomen periaate näille "hulluille".

Tällainen "mielipidekysely" vain alleviivaa massan kurkisteluintoa ja sitä samaa bb-henkeä, jota "kukaan ei oikeasti katsele", mutta kun "kaikki muutkin katsoo niin mäkin olen jotain mieltä siitä."

Riina on ihminen, jolla on ollut varsin helvetillinen elämä niin pään sisällä kuin ulkoakin. Vähän armahdusta.
Samoin opettajatkin ovat vain ihmisiä ja kaikki ovat yksilöitä ja reagoivat vieraaseen ja pelottavaan tilanteeseen "parhaalla" mahdollisella tavalla oman kokemuksensa pohjalta.


[18:01 29.12.2008] T.T.
Juuri näin kuten Kirsi sanoi. Jokainen reagoi omien kykyjensä ja kokemuksiensa pohjalta, parhaalla osaamallaan tavalla.

Tässä tapahtumassa luultavasti molemmat osapuolet tekivät virheitä. Ainakaan kommunikaatio heidän välillään ei toiminut, siten kuten olisi pitänyt. Näinhän käy aika usein ihmisten välisissä suhteissa.[03:06 1.1.2009] A.N.
"Selitäpä Antti omaa ahdistustasi joskus täysin rationaalisesti, että se ei pelästyttäisi jotakin auktoriteettia?"

Teen näin useinkin, selittelen juttuja itselleni, eli ainoalle todelliselle auktoriteetilleni :) Kieltämättä joskus pelästynkin, mutta kyllä me päästään pääni sisäiseen yhteisymmärrykseen ja sopusointuun lopulta aina ;)

Toisaalta ei mulla nyt ees oo mitään "kroonista ahdistusta", että ehkä vaikee silleen samaistua. Joka päivä voi ahistaa, mutta aina ne on ainakin osittain eri syyt. Eikä elämäni ole ollut helvetillinen, vaan taivaallinen ja suorastaan paratiisimainen - ehkä ajoittan vähän maallinen, mutta ei nykyään sitäkään, koska oon melko pyhimysmäiseksi ryhtynyt ihan omasta vapaasta valinnastani - että myönnän kyllä että silleen vaikee asettua jonkun rooliin, kellä on ollut aina paha olo. Eikä ees tarvii. Rehellisempää on olla teeskentelemättä empatiaa ja uskoa, että kyllä se päivä paistaa risukasaankin.

Taide instituutiona ei sitä kyllä tue, vaan lähinnä kasvattaa niitä risukasoja. Mutta taide tekemisenä voi varmasti tukeakin.

Hyvää Uutta Vuotta vaan kaikille!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty