Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Poistivat

[19:52 24.1.2009] Tom Pesch
Lähettäjä: Ylläpito
Lähetetty: 18:24 tänään
Aihe: Ykköstelyt poistettu
Viesti: Yksittäinen käyttäjä oli käynyt antamassa 32:lle työllesi 7 minuutin sisällä pelkästään ykkösiä. Ylläpito on katsonut tämän ilkivallaksi ja täten sääntöjen rikkomiseksi joten kyseisen käyttäjän antamat pisteet on poistettu.

...

Mutta mitä jos ne olivatkin kyseisen henkilön mielestä vain huonoja kaikki?

Olisin paljon iloisempi jos vain poistaisitte koko pisteytysjärjestelmän.


[00:58 25.1.2009] A.N.
Kun minun yksittäinen työni - ei kokoelma - aikoinaan sai 7 minuutin sisällä 32 ykköstä, ylläpito ei katsonut sitä ilkivallaksi, vaan totesi, että "joutuisin tekemään saman vaikka omalle mummolleni" (=> varastoon) eli katsoi ennemminkin itse teoksen ilkivallaksi käsitettä nimeltä taide kohtaan, joten ole toki tyytyväinen saamaasi kohteluun ja samalla ylpeä siitä, että olet tehnyt laadukasta :)

Onhan se toki periaatteellisesti väärin, että taiteilija, joka ei halua pisteitä, joutuu niitä vastaanottamaan. Tämä on sikäli kaksipiippuinen juttu, että asiasta ollaan kyllä tietoisia jo aukeaankirjautumisvaiheessa. Ilmeisesti pisteitä ollaan kuitenkin valmiit sietämään? Esitän kysymyksen: "Onko kukaan jäänyt tulematta aukeaan siksi, että täällä pisteytetään taidetta?"

Tiedän kyllä, että tuohon ei voi kukaan täällä olija vastata, se olisi ristiriidassa todellisuuden kanssa.


[12:46 25.1.2009] M.A.
Antti: Yksittäinen työ ei nykymuotoisessa Aukeassa (siis koko varaston olemassaolon ajan) voi saada yhdeltä käyttäjältä enempää kuin yhden ykkösen, joten jos jokin työsi on saanut 32 ykköstä, kyseessä on ollut 32 erillistä käyttäjää.

Se tuskin voi olla ilkivaltaa, ellei joku ole tehnyt ykköstelyä varten 32 erillistä käyttäjätunnusta itselleen (mikä vaatisi jo huomattavaa vaivaa ja etukäteissuunnittelua). Tuollaiset tapaukset jäävät kuitenkin aina kiinni ja silloin heidän antamansa pisteet poistetaan.

Mikäli kuitenkin arvelet, että joku on tehnyt sinulle kiusaa, silloin parasta on ottaa asiasta yhteyttä ylläpitoon.


[13:44 25.1.2009] Tom Pesch
No joo, Antti, olisin ylpeä jos saisin yhdelle työlle 32 ykköstä. Tietäisin ainakin että olen osunut hermoon. :) Nykyinen ykkösennätykseni taitaa olla jossain 10 ja 15 välillä.[14:09 25.1.2009] P.P.
Ehkä tuossa on päätelty, että noin lyhyen ajan sisällä ykköstelijä ehtii suunnilleen vain painaa ykköseen niin sanotusti. Sinänsä 1:ssä ei ole mitään ihmeellistä, lahjattomat vaan purkaa pahaa oloaan niiden avulla.


[14:21 25.1.2009] E.P.
Tuli tämmönen asia mieleen:

Rupesin miettimään omaa pisteytyskäyttäytymistäni, ja huomasin, että yleensä annan töille vain nelosia ja vitosia: kaikista antamistani pisteistä 4.3% on ykkösiä, 32.8% vitosia. Eikö tällainen statistiikka anna sellaisen kuvan, että heittelen vitosia mielivaltaisesti ympäriinsä? Ykköstelyn puuttuminen saattas vaikuttaa siltä, että mielistelen muita.


Mitä jos joku olisi seitsemän minuutin sisään pamauttanut 32 vitosta? Olisiko nekin pitänyt poistaa samaisesta syystä kuin nuo ykköset?


Yleensä pisteytän vain ne työt jotka mielestäni ovat tosi hyviä. Harvoin annan ykkösiä, koska pyrin jostain syystä enemmän perustelemaan antamiani huonoja numeroita kuin hyviä. Koska laiskuus iskee usein, niin mieluummin jätän "huonon" työn kokonaan pisteyttämättä kuin alkaisin perustelemaan, miksi ihmeessä teos olisi niin huono että antaisin ykkösen (joskus tuntuu, että perusteluja ei oikein arvosteta, ellei perustelun perässä ole vitosta. Mutta tämä on vain tunne).


Olitko Tom saanut yhtäkään kommenttia siltä tyypiltä, joka laitto ne 32 ykköstä? Oliko hän vain antanut numeroita ilman perustelua? Eihän sellaisilla numeroilla periaatteessa tee mitään.


Minusta myös elämää helpottaisi suuresti, jos pisteytys poistettaisiin kokonaan. Tai vaihtoehtoisesti pistettä ei saisi annettua, ellei sitä jotenkin perustelisi. Mitä kukaan tekee isolla kasalla ykkösiä, jos ei yhdestäkään tiedä millä perusteella ne on annettu? Mikä niiden pisteiden funktio edes täällä on, kun niitä voi vain klikkailla menemään anonyymisti..


[14:51 25.1.2009] Tom Pesch
"Olitko Tom saanut yhtäkään kommenttia siltä tyypiltä, joka laitto ne 32 ykköstä? Oliko hän vain antanut numeroita ilman perustelua? Eihän sellaisilla numeroilla periaatteessa tee mitään."

En kai... En minä millään numeroilla tosin mitään tee. Pääasia on että joku näkee näitä tuherruksia ja jättää jonkun merkin käynnistään.

Tehdään Emma niin että käyt laittamassa mun töille 32 ykköstä korvaamaan anonyymin ykköstelijän pisteet. Samalla pääset kokemaan ykköstelyn hurman, jota et ole vielä kokenut.

Ja niitä ei sitten poisteta!


[22:01 25.1.2009] S.P.
Emman kommentti oli asian ytimessä, eli toivottavaa olisi antaa jotain palautetta kuvasta eikä pelkkää numeroa.

Ne muutamat kuvat mitä olen tänne ehtinyt laittaa ei ole mitenkään tasokkaita(ja ykkösiä sataa), mutta yritän itse opiskella vasta valokuvausta ja harmittaa että annetaan pelkkä numero eikä mitään palautetta(jotain voisi jäädä korvan taakse). Tai jos palautetta saa niin se on yleensä "hyvä" tai "avian p...a".


[00:14 26.1.2009] A.N.
"kyseessä on ollut 32 erillistä käyttäjää"

Niin oli :D

Vaikka olisihan se toki hyvin imarteleva ajatus, että joku tekisi 32 käyttäjätunnusta vain päästäkseen ykköstelemään työtäni, mutta luultavasti pelkkää fantasiaa, ellei nyt joku ota vinkistä vaarin ;)

"Mikäli kuitenkin arvelet, että joku on tehnyt sinulle kiusaa, silloin parasta on ottaa asiasta yhteyttä ylläpitoon"

Entä jos koen, että "kiusaaja" olikin tuolloin ylläpito itse, joka varastoi työni? :D

No, ei se niin vakavaa ole, omalta kannaltani ajateltuna. Teokseni toki loukkaantui syvästi, mutta ei lannistunut ja yritin itsekin lohduttaa häntä ja valaa uskoa, että häntä ei vain ymmärretty virallisesti. Hän tulee vielä takaisin :D

Yleisesti ottaen - vaikka tämä meneekin nyt vähän aiheen sivuun - niin miksi töitä ylipäänsä varastoidaan? Siis ylläpidon toimesta.. Kun minulla on käsitys, että se on kumminkin melko vähäistä, lähes marginaalitouhua, niin onko sillä todella sivuston laadun takaamisen kannalta merkitystä?


[20:28 26.1.2009] E.P.
En nyt siis tässä halunnut mitenkään hurskastella sillä, että en tee mitään ykkösrynnäköitä.. :D Satuin vaa kattomaan noita statistiikkasivuja ja kun en toisten omia näe, käytin omaani esimerkkinä..

En minä Tom viitsi laittaa niitä ykkösiä sinne, minunhan pitäisi filosofiani mukaan perustella joka ikinen! Muutenki lievästi fanitan piirustuksias ni en rupee pistää pisteitä mitä en allekirjoita, vaikka ne eivät mitään sinänsä merkitsekään. Pisteet, saati mielipiteet.


[10:50 27.1.2009] P.T.
Mä olen aikaa sitten jättänyt pisteytyksen lähes kokonaan pois.
Vain hyvin harvoille töille annan pisteitä.

En vaan yksinkertaisesti välitä koko pistehömpästä.
Mikä mä olen pisteyttämään kenenkään töitä?

Ei mulla ole siihen minkäänlaista tarvetta eikä riittävää taiteellista näkemystäkään.
Kirjoitan kommentteja mielestäni aika paljon.
Ne kertoo sen mitä kuvista ajattelen.
Sen pitäis riittää.

Tyhjät ykköset on ihan peestä, niin huonoja kuvia täällä harvoin onkaan että niille vois antaa pelkkiä ykkösiä.

Jos yksittäinen käyttäjä antaa 32 kuvallesi muutaman minuutin sisällä noin paljon ykkösiä niin kyllähän kyseessä täytyy olla kiusanteko.

Oon kyllä tässä asiassa ylläpidon kanssa samaa mieltä - mä olisin poistanut vielä sen ykköstelijänkin tai ainakin antanut vakavan varoituksen.
[23:18 27.1.2009] Tom Pesch
"Yleisesti ottaen - vaikka tämä meneekin nyt vähän aiheen sivuun - niin miksi töitä ylipäänsä varastoidaan? Siis ylläpidon toimesta.. Kun minulla on käsitys, että se on kumminkin melko vähäistä, lähes marginaalitouhua, niin onko sillä todella sivuston laadun takaamisen kannalta merkitystä?"

Jos tällä sensuuritouhulla jotain vaikutusta on niin ainakin se pitää joitakin ihmisiä poissa täältä. En tarkoita mitään häiriköitä, vaan ihmisiä joilla olisi tänne oikeasti paljonkin annettavaa.


[01:45 28.1.2009] mie
Tom, sulla on varastossa näköjään 7 kuvan valokuvanäyttely, jonka pistekeskiarvo on 5. Aika hätkähdyttävää, vaikka pisteyttäjiä on ilmeisesti ollut kaksi (2*7=14). Eikö tämäkin haiskahda hieman "ilkivallalta"? Tai sitten ne olivatkin vain kyseisten henkilöiden mielestä ihan huippuhyviä kaikki? ;)


[01:54 28.1.2009] K.S.
en minä tiedä miksi niitä pitää varastoida. Oma kokemukseni on vain yhdestä kerrasta, kun olin rustannut englanninkielisen runonpätkän niin kehotettiin vahvasti joko korjaamaan kielioppi tai sit se siirretään varastoon. Kyllä se nuivaa oli, mutta mitä suotta AINA jähäämään asiasta.

Kuvispuolella en omakohtaisesti ole kertaakaan edes ehdottanut varastointia, koska en näe siinä pointtia. Huomioimatta oireilevaa ja ajoittaista soimaavaa tunnetta otsalohkossani koetan olla mahdollisimman suvaitsevainen, tai sitten en, mikäli työ on vain niin mitäänsanomaton ja höttöinen tekele. Eli sen kummempia perustelematta painan harkintanappulaa mieluummin, enkä sen jälkeen kiinnitä mihinkään sijoituspaikkoihin tai pisteisiin mitään huomiota. Varmaan viisi kertaa olen joutunut tuon tekemään monen monen kuukauden sisällä. Joten se tosiaan on marginaalitouhua, kuten oli ounasteltukin. Eli ei tää touhu niin kauhean ylikontrolloitua ja rajoitettua ole, ihan oikeasti.

Tom, sensuuria on muualla huomattavia määriä enemmän kuin Aukeassa, trust me. Jotkut forumit jopa tekevät käyttäjätunnuksille ja tietyille sanoille ********, kun niin tahtovat ja siirtävät porukkaa mustalle listalle, jopa toisia forumejakin, jos omasta mielestä paikka tunkeutuu liikaa omalle reviirille. Sitä siis kutsutaan vissiin nykytermeissä 'terveeksi kilpailuhengeksi'.
Suhteellisuutta peliin ja pipo pois silmiltä vaan.


[09:02 28.1.2009] Janne
Hmm... näyttäisin antaneeni 10% teoksista ykkösen. Luultavasti olen antanut näille töille vähemmän palautetta kuin muille, johtuen siitä etten juuri antaisi ykköstä muille töille kuin sellaisille, joihin on todella vaikea sanoa edes minkäänlaista parannusehdotusta. Pelkän 'tässä ei ole mielestäni yhtään mitään' kirjoittamisessa en näkisi mitään lisäarvoa. Kun nyt pisteitä olen kuitenkin alkanut antamaan tuntuisi hullulta olla käyttämättä koko skaalaa. Antaahan sekin teoksen tekijälle enemmän kuvaa siitä mitä mieltä teoksista ollaan kuin teoksen täysi ohittaminen.

Jos ihmiset eivät rohkene pisteyttää huonoimpina pitämiään teoksia vääristyy koko asteikko. Onneksi tuntuvat pääsääntöisesti rohkenevan.


[16:14 28.1.2009] Tom Pesch
"Tom, sulla on varastossa näköjään 7 kuvan valokuvanäyttely, jonka pistekeskiarvo on 5. Aika hätkähdyttävää, vaikka pisteyttäjiä on ilmeisesti ollut kaksi (2*7=14). Eikö tämäkin haiskahda hieman "ilkivallalta"? Tai sitten ne olivatkin vain kyseisten henkilöiden mielestä ihan huippuhyviä kaikki? ;)"

Mutta kun nehän on tämän vuosisadan hienointa valokuvataidetta. Ei mikään ihme että pisteet on noin kovat. :)

Kirsi, ei se että muualla on enemmän sensuuria tarkoita sitä että täälläkin pitäisi olla.


[20:03 30.1.2009] T.U.
Suosittelen lämpimästi ruksia siihen [x] Kaikki pisteet pois-kohtaan. Tein sen heti rekisteröidyttyäni, kun kaveri mainosti tätä sivustoa, eikä mulla oo ollu varsinaisesti mitää valittamista..


[23:06 1.2.2009] A.N.
Oho nyt vasta tajusin, että siellä on semmoinen. Mutta eikös tuossa oo vähän epäkohta? Jos joku päinvastoin haluaa pelkästään pisteet, eikä kommentteja?


[09:16 3.2.2009] Teppo Matti Seppo
"Yksittäinen käyttäjä oli käynyt antamassa 32:lle työllesi 7 minuutin sisällä pelkästään ykkösiä."

Itse monesti luotan ensivaikutelmaan työstä enkä näe mitään syytä miksi kuvaa pitäisi tuijotella useita minuutteja jos heti näkee ettei työstä pidä.

Eiköhän tämäkin vain ole Aukea.net:n ylläpidon yritystä tehdä aukea.net:stä kehuja ja pusuja kaikille "yhteisö" josta negatiiviset kommentit ja huonot pisteet poistetaan jottei kenellekkään tulisi pahamieli.

Kaveri ja kehu vitosista ei koskaan kukaan valita eikä ylläpito niiden poistosta koskaan ilmoita. Kummallistako? Ei suinkaan.


[09:29 3.2.2009] K.S.
peruskateus iskee suomalaiseen yhtä usein kuin Amorilla riittää nuolia.

;)

Käyttäjät rakentavat Aukean, ei ylläpito, duuh.


[10:26 3.2.2009] Tom Pesch
"Itse monesti luotan ensivaikutelmaan työstä enkä näe mitään syytä miksi kuvaa pitäisi tuijotella useita minuutteja jos heti näkee ettei työstä pidä."

Ehkäpä kuvataiteen katsomisessa ei olekaan kysymys tykkäämisestä tai ei-tykkäämisestä vaan itsensä haastamisesta ja kuvaan piilotetun väitteen purkamisesta ja sen tulkinnasta.

Luota toki ensivaikutelmaan, mutta älä purematta niele.


[14:35 3.2.2009] Matti Teppo ja joskus Seppo
"Ehkäpä kuvataiteen katsomisessa ei olekaan kysymys tykkäämisestä tai ei-tykkäämisestä vaan itsensä haastamisesta ja kuvaan piilotetun väitteen purkamisesta ja sen tulkinnasta."

Arvostelen työt oman mielipiteeni (tykkäämiseni) perusteella.
Joko kohta päästään siihen perinteiseen "Et vaan osaa katsoa kuvia oikein" tai "Kuvien katsomista täytyy opetella" ja kuvia osaat tietysti vasta sitten, kun annat samoille kuville nelosia tai vitosia mille muutkin?

Pahoittelen mutta arvostelen kuvat yms. työt oman mielipiteeni mukaan. Jos mielestäsi tämä on väärä tapa niin sitten on en sille voi mitään enkä aijo mielipidettäni asiasta muuttaa vain siksi.


[15:03 3.2.2009] J.L.
Ei taiteilijan tai kenekään muukaan kateellisia tarvi peljätä. Jos pahan silmän voimaan uskoo niin sen torjuntaankin löytyy monet taikakonstit ja lorut. :D[19:01 3.2.2009] Tom Pesch
"Arvostelen työt oman mielipiteeni (tykkäämiseni) perusteella."

Arvostele jos haluat ja katso kuvia niin kuin katsot, mutta muista että 'tykkääminen' ei tarkoita mitään. Natsi tykkää kun juutalaista työnnetään uuniin ja pedofiili tykkää kun lapsien kanssa harrastetaan seksiä. Varmemmalle pohjalle pääset arvostelussasi kun erittelet mitä kuvassa näet ja kerrot miltä se tuntuu.

edit: Nyt vasta tosiaan huomasin tuon pisteiden näkyviltäpoistosysteemin. Otan sen!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty