Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvankasittelyohjelmat

[10:41 26.1.2009] R.V.
Mikahan olisi kuvankasittelyssa aloittelevalle hyva kuvankasittelyohjelma? Koska jalkikasittely on aika iso osa taman paivan valokuvausta, haluaisin kehittya myos siina. Huonoa ohjelmaa kayttaen koko touhussa ei ole kovinkaan suurta mielenkiintoa.

Kaytan talla hetkella Canonin yhteydessa saamaa ohjelmaa (jonka nimea en muista), johon en ole tyytyvainen oikeastaan millaan osa-alueella. Esim. kuvaa pienentaessa kuvan laatu karsii rankasti. Picasaa kaytan myos, joka on helppokayttoinen, mutta ei monipuolinen.
[12:10 26.1.2009] T.M.
Adobe LightRoom 2 (sopii hyvin valokuvakäyttöön, pystyy hallitsemaan isojakin kuva arkistoja)

Adobe PhotoShop

Gimp (free) toiset tykkää toiset ei !

Timu


[14:16 26.1.2009] J.T.
Photoshop Elements on loistava kohtuuhintainen kuvankäsittelyohjelma. Siinä on myös hyvät kuvien arkistointiominaisuudet.


[21:40 26.1.2009] mie
Gimp vaatii vähän totuttelua, mutta se on kyllä hyvä softa. Ja ennen kaikkea täysin ilmainen.


[23:06 26.1.2009] H.K.
Ihan hyvä ja vieläpä ilmainen on aika huonosti tunnettu Paint.net
http://www.getpaint.net/index.html


[23:20 27.1.2009] H.R.
Adobe Photoshop Elements on hinta/laatu-suhteeltaan aivan omaa luokkaansa. Sen RAW-konventteri on taattua Adobe laatua, eli paras.

Gimp on vieläkin parempi, jos ajatellaan, että se on ilmainen ja enemmän puhtaita kuvankäsittelyohjelmallisia piirteitä, vaan valokuvaajan tarpeisiin, taitaa tuo Elements olla hinnastaan huolimatta parempi ( se raw-konvertointi )


[12:20 28.1.2009] J.J.
Gimp on ilmainen ja siinä on kaikki tarvittava, lisäksi pienen opettelun jälkeen helppokäyttöinen. Sen raw-kääntäjästä voi olla montaa mieltä, mutta raw-tallentavien kameroiden mukana tulee kai yleensä oma konvertteri.


[13:40 28.1.2009] R.V.
Kiitos vinkeista!! Omalla koneella taitaa olla jo Gimpin lataussivu avattuna - taloudellisesti en havia, jos sita testaan.

Sehan tassa on yks asia, mika sieppaa, etta raw-kuvat kaannetaan ensin yhdella ohjelmalla, jossa ei ole kaikkia haluamiani kasittelyominaisuuksia. Sitten siirryn Picasaan, jossa voin kylla tehda monenmoista peruskasittelya, mutta jos haluan kehyksia tai pienentaa kuvaa, niin sekaan ei sitten enaa riita, vaan tarvitaan kolmas, joka sekin on taysi susi: pienennyksesta seuraa epateravyys, ominaisuuksia "taiteellisen" kuvan tekemiseen on erittain vahan ja ne on huonoja. Lisaksi ohjelma ei laheskaan aina toimi kuten pitaisi - ja hankaloittaa siten koko kuvankasittelya.

Jos nyt saisi edes kahteen ohjelmaan tiivistettya tuon kuvankasittelyn, niin olis elama jo vahan helpompaa. ;)


[09:29 30.1.2009] T.T.
Yksi, mitä kannatta myös katsoa on Lightzone: http://www.lightcrafts.com/products/index.html

Lähestymistapa valokuvien käsittelyyn on mielestäni hyvä, mutta ohjelma on raskas.


[23:41 22.3.2009] P.E.
Digi-lehdessä oli jutu Picasan albumeista, joiden kuvia Google voi käyttää ilman ilmoitusta ja minkäänlaista korvausta. On sopimusehdoissa, jotka ainakin minä jätin hieman huolimattomasti luetuiksi.
Eli, mikäli sinne kuvianne laitatte,pistäkääpä ne pieninä, ettei käyttö ole koko maailman laajuista ihan yllättäen.


[17:34 25.3.2009] Theodor
Corel Paint Shop Pro on hyvä ja edullinen kuvankäsittelyohjelma, jota olen käyttänyt noin kymmenen vuotta (Paint Shop Pro-nimisenä). Voin tehdä sillä periaatteessa kaiken, minkä jotkut tekevät (usein varastetulla) Photoshopillaan, mikä maksaa noin kymmenkertaisesti, jos sen lisenssin haluaa laillisesti ostaa... Corel Paint Shop Pro-ohjelma maksanee nykyisin vähän yli 100€. En ole ihan varma kun olen pärjännyt tällä 7-versiolla näihin päiviin ihan hyvin...
Älkää nyt helvetissä maksako yli tuhatta euroa kunnon kuvankäsittelyohjelmasta, kun kymmenesosakin siitä riittää!


[18:58 25.3.2009] R.V.
Tällä hetkellä opettelen tuota Gimpiä käyttämään... Enkä kyllä tonnia maksais mistään ohjelmasta!!! Ennemmin pistän sen rahan optiikkaan/parempaan runkoon.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty