Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sf/f-novellien kirjoituskilpailu 13-17-vuotiaille

[03:15 9.2.2009] P.K.


Syksyllä 2007 kotimaisten science fiction- ja fantasia-aiheisten kirjoituskilpailujen kenttään saatiin uusi tulokas, 13–17-vuotiaille nuorille suunnattu Noviisi. Kyseessä on vuodesta 2000 järjestetyn Nova-kirjoituskilpailun nuorempi sisarus, joka ensimmäisellä kerralla järjestettiin alueellisena. Vuonna 2009 Noviisi laajenee valtakunnalliseksi.

Kilpailuun haetaan science fictioniin tai fantasiaan liittyviä novelleja, muutoin aihe on vapaa. Voidakseen osallistua Noviisiin tekstien on oltava alkuperäisiä ja ennen julkaisemattomia niin paperilla kuin verkossa. Kisaan voi myös halutessaan ottaa osaa useammalla novellilla. Tekstin maksimipituus on 10 000 merkkiä (välilyönteineen), mikä vastaa paperilla viittä sivua tekstiä.

Novellit tulee lähettää sähköpostin liitetiedostona 31.5 keskiyöhön mennessä osoitteeseen noviisikilpailu@gmail.com. Valitse tiedostomuodoksi rtf. Jos olet epävarma, kysy ohjeita em. osoitteesta ennen tekstin lähettämistä. Lisätietoja ja tarkemmat säännöt löytyvät osoitteesta http://noviisi.blogspot.com

Kisan tuomariston muodostavat kirjailija Ilkka Auer, Noviisi 2007:n voittajat Klaus Maunuksela ja Vilhelmiina Palonen sekä Risingshadow-foorumin edustaja Ella Peltonen. Palkintoihin on varattu 300 euroa, jonka kisan tuomaristo jakaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Palkintosumma voi myös nousta nyt ilmoitetusta avustusten myötä.

Lisäksi kisaan osallistuneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Suomen Tieteiskirjoittajien julkaisemaa Kirjoita kosmos -kirjoittajaopasta sekä viisi scifi- ja fantasiakirjoittajille suunnatun Kosmoskynä-lehden tilausta vuodelle 2010. Kilpailun voittajat julistetaan syys- ja lokakuun vaihteessa 2009.

Noviisin järjestävät Suomen Tieteiskirjoittajat, Turun yliopiston Tieteiskulttuurikabinetti ja Lastenkulttuurin taitotalo ValoAurinko.

Kilpailun www-sivut löytyvät osoitteesta:
http://noviisi.blogspot.comKaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty