Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Elävän Kirjallisuuden Festivaali Tampereella ensi lauantaina!

[15:10 11.2.2009] M.A.
Elävän Kirjallisuuden Festivaali on talkootyöllä tehty uusi kirjallisuustapahtuma. Se kokoaa kirjallisuuden ystävät, kustantajat ja tamperelaiset kulttuurialan toimijat saman katon alle 14.2.2009 työväenopisto Sampolan tiloihin klo 10–17.

Festivaalin keskiössä ovat asiantuntevat ja kriittiset keskustelut kirjallisuuden nykytilasta. Keskusteluja käydään kirjallisuuden opiskelijoiden alustusten pohjalta muiden muassa Johanna Sinisalon, Maarit Verrosen ja Risto Isomäen voimin. Aiheina ovat kirjallisuuden tuotteistuminen, kirjallisuuden tarjoamat selviytymisstrategiat ympäristökriisissä sekä apokalypsin ja maailmanlopun kuvaukset viime vuonna julkaistuissa teoksissa.

Ohjelmassa on myös runsaasti runoutta, ja Annikin runonurkassa nähdään ja kuullaan muistumia kesäisiltä runofestivaaleilta. Paikalla runoilemassa ovat esimerkiksi Risto Ahti, Anja Erämaja ja Vilja-Tuulia Huotarinen. Venäläisen journalismin tilasta puhutaan Novaja Gazeta -keskustelussa, jossa vieraana on toimittaja Oksana Tshelysheva. Venäjä-teemaa jatkaa niin ikään keskustelu Daniil Harmsin kääntymisestä suomeksi ja teatteriksi.

EKF kannustaa kävijöitä tekemään itse. Sarjakuva- ja runousaiheisten työpajojen ohella kävijät voivat kirjoittaa festivaalin yhteiseen kirjaan, joka myöhemmin kustannetaan. Lapset pääsevät taikomaan sanataideyhdistys Yöstäjän järjestämässä Velhokoulussa sekä korjaamaan kirjoja Sampolan kirjaston Kirjasairaalassa. Kirjava kokonaisuus elävöittyy performanssien ja improvisaatiorunouden keinoin.

Teoksineen paikalla ovat muun muassa Osuuskunta Vastapaino, Gaudeamus, Avain, Rosebud Books, Basam Books, Myrskykustannus, Loki-kirjat, Into Kustannus, Vaskikirjat, Suuri Kurpitsa, Kaino-kustanne, Huuda Huuda... ja monet muut!

Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä löydät tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.ekf.fi. Tutustu myös festivaalin audiovisuaalisiin internetmainoksiin, "Elävän Kirjallisuuden Manifestiin" ja "Kirjallisuus tekee hyvää" -tietoiskuun.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Hanna-Riikka Roine ja Anna Ulvinen
projektisihteerit
040-464 8244 / elavakirjallisuus(at)gmail.com


[15:27 11.2.2009] M.A.
Elävän Kirjallisuuden Festivaali jatkuu illalla ravintola Telakalla Tiiliskivi-klubilla, jossa jaetaan vuosittainen Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinto.

Palkintoehdokkaana on mm. aukealainen Joona Kivirinta esikoiskokoelmallaan Kymmenen vuoden päästä annamme lapsille nimet.

Tiiliskivi-klubi alkaa klo 19 ja tarjolla on runo- ja proosaesityksiä sekä musiikkia.

Tarkempi ohjelma ja tiedot löytyvät Tiiliskivi-palkintosivuilta www.tiiliskivi.info.


[16:36 11.2.2009] N.N.
Tämä vaikuttaa aika mielenkiintoiselta, taidan tulla paikalle.


[17:44 11.2.2009] M.A.
Se kannattaa. Eikä maksa mitään. ;)

Minä olen Sampolassa myös (Viitapiirin/EKF:n hommissa), joten jos huvittaa, minua voi tulla moikkaamaan. Minulla on nimilappu paidassa, joten minut on aika helppo bongata.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty