Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

(Kirja)ideat

[20:10 12.2.2009] V.T.
moi aukea, sellasta ajattelin et ois aika hauska kuulla muiden toteutettuja tai vaan ihan toteuttamattomia ideoita teoksiksi, itellä tulee keksittyy aina niin paskoja juttuja, et ei ees naurata hirveesti, mut muiden jutuille saa nauraa, se vaan harmittaa kun ne hienoimmat ideat aina unohtuu, jos ei niitä kirjoita ylös, pari esimerkkiä:

-snuffsarjamurhaajadekkari film noir hengessä, päähenkilö on herkkä ja haavoittunut sielu, joka ei osaa lähestyä naisia kuin netin deittipalvelujen kautta, joista hakee n.20v naisen alkujen seuraa...tappaa kaikki, kunnes kohtalokas vamppi punaisessa, kiiltävässä kokovartalopuvussa astuu näyttämölle...samaan aikaan myös etsivät pääsevät jäljille, mitä tapahtuu?!! verta, vainoharhaa ja suolenpätkiä...

-kirja kirjan kirjoittamisesta, sivujuonena hulluus, päähenkilö kuvittelee olevansa kuolemaisillaan sairaalassa kunnes käy ilmi, että onkin mielisairaalassa kunnes käy ilmi että onkin psykoosissa kotonaan, kirjoittaa kirjan ja tekee loppusilauksena itsemurhan sen postuumin julkaisun toivossa

-vanhojen teosten uudelleenkirjoittaminen ja päivittäminen, esim. Canthin Anna-Liisa -> Syntinen pirihuora; Ahon Juha -> Kesämökkiseikkailu venäläisten uusrikkaiden valtaamalla itä-suomalaisella järvellä; Kalevala -> Päähenkilöt muuttuneet suuryhtiöiksi joiden nimissä anonyymit työläismuurahaiset seikkailevat ympäri tulevaisuuden Suomea

-Eurooppalainen alternativematkakirja madventures-hengessä

-tajunnanvirtakirja, ei mitään muuta kuin sekavaa selitystä, useita näkökulmia, mielen päiväkirja


[21:40 12.2.2009] P.P.
Hyviä ideoita ei kannata kertoa. Minulle tuli tuossa männä päivänä mieleen ihan loistava kirjaidea, jonka toteuttamisesta ehkä ei kuitenkaan tule mitään vähään aikaan.


[22:34 12.2.2009] A.N.
Oon harkinnu vakavasti kansanperinnerunokokoelman julkaisua. Paul saat sen sitten puoleen hintaan + luettavaksi 10 päivän palautusoikeudella, jos sisältö ei vastaa odotuksia tai on muuten huono :D

Muut ideat on sen verran järjettömiä, etten kehtaa kertoa niitä ees täällä.. :D

Mutta noista Veikon ideoista tuli mieleen se, mitä oon omallakin kohdalla paljon ajatellut, että entä jos ne yhdistäisi kaikki, suureksi kokonaisuudeksi!


[23:17 12.2.2009] V.T.
paul: sun ideat saattaiskin joku vaan ihan vittuillessaan varastaa

antti: nimenomaan sun ideoita oisin halunnu kuulla :D & toi yks suuri kokonaisuus on kiehtova, mutta ihan helvetin vaikea idea toteuttaa...tosin itsekin sen oikeestaan jo tehny, ja aika huonolla menestyksellä, mut ainakin se on jotain ihan omanlaistaan tm


[00:13 13.2.2009] S.T.
ts. mistä tietää, ettei se ole jo muiden käyttämä idea?


[16:54 13.2.2009] V.T.
eihän sillä nyt oo mitään väliä, kaikki on jo tehty, kaikki on kierrätettyä.


[21:53 13.2.2009] P.P.
Kaikkihan on jo keksitty, mutta kirjoja voi tehdä omalla tyylillään ja keksiä idean uudestaan. Esimerkiksi Harry Potter on loistava esimerkki yksinkertaisesta mutta nerokkaasta ideasta, jossa ei ole tavallaan mitään uutta.[09:27 18.2.2009] A.N.
Ahon Juha -> Kesämökkiseikkailu venäläisten uusrikkaiden valtaamalla itä-suomalaisella järvellä ---> Kuulostaa loistavalta.

En tiedä, mikä tän palstan perimmäinen idea noin keskustelultaan on, mutta onhan noita ideoita vaikka tännekin jakaa. Suurimmat ja viettelevimmät aiheet ovat kylläkin dialogimuotoisia. Ja niitä on helpon tekemisen vuoksi aivan helvetisti.

Ideoiden varastaminen jostain aukeasta ois kyllä jo melko lällyä. Tuskin Paul Pekkarinenkaan täällä uutta Raamattua valmistelee. Tai mistäs sitä tietää, on kuitenkin kyseinen tyyppi asialla. Mun suurimmat ideat on melko scifejä; jonkinlaista Neo-Tokiota olen suunnitellut jäämeren peittoon Akira-kirjojen lumossa. Aiemmin valmistuneen romaanini, joka sijoittuu Tasmaniaan ja perustuu pienensuuren tytön toimiin fantasiamuodossa, olen ajatellut päivittää aikuismaisemmaksi. Tässä romaanissa voisin päheillä ongelman kuuluvan syvälle ihmisimielen psykokäyttäytymiseen. Kahdeksannella luokalla, teoksen kirjoittamisajankohtana, fobiat velloivat pienessä mielessäni ihan kohtalaisen onnistuneesti.

Hauskaa olisi myös kirjoittaa rahvaanomaista Tarantino-dialogia, keskustelua arjen asioista täysin absurdien tapahtumasarjojen keskellä. Rakastan ruokaa, mässäily pitäisi tunnelmaa iloisena.

Haluaisin lukea Veikolta matkaoppaita. Niitä on muistaakseni jonkun verran ollut, Espanjan rannikkoluolat ynnä muut... jonkin sortin hullu tosin täytyy olla jos uskoo ylittävänsä madventuresin timanttisen sisällön. Mutta eihän nekään jätkät jaksa kauaa enää sitä samaa tehdä (epäilen asian silti olevan toisinpäin, pikemminkin kustannussyistä jatkumaton), joten tetyn ilmiön turvin vois kevyesti saada sellaisen opuksen ulos, jos toisenkin. Ostaisin sen opuksen itsekin, rakastan travellerilmiön ikuisuutta.


[20:59 18.2.2009] J.N.
Kaikkea ei ole keksitty eikä keksitä. Tarantino-dialogi on loistava esimerkki siitä. Se on vaikea laji ja Tarantinokin saa sen toimimaan lähinnä siksi että käyttää hyviä näyttelijöitä ja höystää kohtaukset oikealla musiikilla.

Itsellä on ongelmana yleensä ollut se että ideoita on aivan liikaa. Pitäisi oppia keskittymään yhteen projektiin ja säälittä tappaa turhat kullannuput, olla armoton: lastata söpöt pennut säkkiin ja heittää jokeen - ruokkia yhtä kunnes siitä tulisi mediakelpoinen jättiläinen.

Pitäisi ja pitäisi. Uutta ideaa vain pukkaa.


[22:09 18.2.2009] E.M.
"Kaikkea ei ole keksitty eikä keksitä. Tarantino-dialogi on loistava esimerkki siitä. Se on vaikea laji ja Tarantinokin saa sen toimimaan lähinnä siksi että käyttää hyviä näyttelijöitä ja höystää kohtaukset oikealla musiikilla."

Tarantino-dialogi toimii näiden syiden lisäksi siksi, että se on oikeasti toimivaa. Yleensä jätetään huomiotta se, että Tarantinon dialogi on vain näennäisesti "turhasta jaarittelua". Rivien välissä liikutaan tavalla tai toisella teoksen teemoissa, ja hahmojen syventäminen tapahtuu yllättävillä tavoilla.

Se o vaa harmi, että vaikka T on tavallaan uudistanut elokuvailmaisua, on kaveri raivannut tien vain haaleille kopioilleen. Tarantino on siis oikeastaan saanut vain tuhoa aikaan, jos jätetään huomiotta hänen omat tuotoksensa, joissa soveltaa metodejaan mestarillisesti.

Tämä nyt ei liittynyt mitenkään mihinkään.

Minun viestini on uusin joten voin muokata sitä.


[09:45 19.2.2009] A.N.
Voi Erkka, olen syystä tai toisesta samaa mieltä Iso-Teestä, joskin näin sanoen murskaan oman ideologiani ihailla häntä ainoana oikeana Hollywoodin nerona ja jättiläisenä.
Vaikka en täysin tajunnutkaan kopiontijuttuasi. Tarkoitatko, mitä luulen tarkoittavasi: Tarantinohan on kopioinut kaikki aiheensa genremestareilta; on kung-fuuta, on kolarileffaa, on kulahtanutta seiskytlukua, aiheita, jotka jemmaavat sisälleen jo omat, yleisölle vähemmän tuntemattomat mestarinsa. Ja Quentin on ikäänkuin vain nostanut mehevimmät stoorit isolla budjetilla pöydälle.

Näin mä nään asian. Silti jaksan nauttia - Tarantinohan on jokaisessa makingofissa korostanut alkuperäisideoiden omistajia ja aikalaistaikureita. Hän nostaa ne vain yleisön tietouteen uudelleen, ja perhanan tyylikkäästi.

Juho Nieminen, oletko harkinnut esseemuotoista romaania? Olen täysin varma, että niillä kustantajia pommittamalla saisit hyvin piankin positiivisia vastauksia.


[13:18 19.2.2009] E.M.
Viittasin kopioimisella vain dialogiin: on surkeaa katsella, kun nykyään siitä yritetään tehdä "tarantinomaista". Kovin moni ei saa hommaa toimimaan, sillä on haastavaa laittaa hahmoja jaarittelemaan populaarikulttuurista yhdessä kohtauksessa minuuttitolkulla siten, että jännite ja yhteys tavalla tai toisella leffan teemaan säilyvät. Minusta Death Proofissa T itsekin vähän hairahteli asian suhteen...

Tarantinon pitäis tehdä taas Elokuva! Kunnianhimoinen setti, eikä mitään kaveriporukassa naureskelua! Inglorius Bastardsia odotellessa :).


[14:16 19.2.2009] J.N.
Aura, olen harkinnut esseetä, romaania, novellikokoelmaa, näytelmää, monologia, lyyristä romaania, scifiä, fantasiaa, silkkaa filosofiaa ja ties mitä vielä.

Tällä hetkellä pyrin ja about pystynkin kirjoittamaan 10-15 tuntia viikossa.

Esseekokoelma on 50% valmis, samoin romaani ja ehkä novellikokoelmakin. Saan jotenkin parhaiten kirjoitettua niin, että on vaihtoehtoja: jatkan aina sitä projektia, joka sillä hetkellä tuntuu etenevän parhaiten, eikä koskaan ole täydellistä writers blokkia.

Aukkoja olen täyttänyt lyhyillä hömppä-novelleilla joita postitan tänne aukeaan: sunnuntaina taitaakin olla taas seuraava mahdollisuus julkaisuun.


[00:13 20.2.2009] A.N.
Epäilin asian olevankin näin.


[00:25 20.2.2009] J.N.
Mutta tietenkään en tarkoita, etten pitäisi hömppänovelleja juuri kaikista tärkeimpänä taiteellisena saavutuksenani.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty