Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Adope Photoshop 7.0

[10:36 15.2.2009] N.C.
Hei! Uskallan ja rohkenen kysyä nyt teiltä viisaammilta kenties.

Voisiko joku antaa edes hieman nimikettä tästä ohjelmasta, millä "asialla" voi poistaa kuvasta ylimääräisiä osia. Jos on taustatekijöitä, joita haluaisi poistaa.

Kun sitä on tässä nyt luettu kolmepäivää ohjekirjaa ja ei mitään, siis ei mitään ole tullut saatua aikaiseksi. Vinkkejä blondille?

Millä tekniikalla tai käyttötavalla te olette saaneet pois taustatekijöitä.
Kiitos. :)


[12:11 15.2.2009] M.P.
On vuosia kun viimeksi edes nähnyt tuon 7-version... Mitä tarkoitat ylimääräisten osien poistamisella? Taustatekijöillä oletan tarkoitettavan kuvan sisällä olevia kohteita... Kloonaustyökalu (clone stamp) on hyvä, kokeile sitä. Eli käytännössä poistettavan jutun päälle maalataan pintaa muualta kuvasta. Esim taivaalla lentävän linnun voi poistaa kloonaamalla vierestä puhdasta taivasta sen päälle.

ps. kannattaa tehdä tuo sitten uudelle tasolle. siltä varalta, että menee mönkään..


[13:10 15.2.2009] L.L.
Ja jos menee mönkään, voi painaa kumoa toimintoa...


[14:08 16.2.2009] P.V.
Mulla taitaa olla sitkeässä käytössä justiinsa tuo seiska. Clone stampille täältäkin ääni, sillä olen itse ylimääräisiä poistellut. Säätelee vaan sen lätkän kokoa tilanteeseen sopivaksi (ja pitää reunat pehmeinä).


[10:17 17.2.2009] L.L.
Joskus ihan pienet jutut, kuten finnit naamassa voi saada pois esim laastarityökalulla. Täysin huomaamattomasti. Tosin mulla on vitonen, mutta kai se toimii siinä seiskassakin samaan malliin.


[14:47 22.2.2009] T.A.
ja jos haluaa leikata taustan kokonaan pois, niin tasomaski (layer mask) on siinä hyvä. Sille on nappi taso(layer)-palkissa. pyyhekumilla ja pensselillä voi sitten "sutia" osia pois ja taas takaisin, koskematta alkuperäiseen kuvaan.

Clone stamp juuri edellä mainituissa oikea työkalu


[17:41 23.2.2009] J.L.
Ehkä kuitenkin helpointa googlettaa photoshop tutoriaaleja, sillä lailla näkee ja kuulee miten eri asiat tehdään. Ja tietysti kokeilemalla kaikkia työkaluja vailla estoja ja pelkoja oppii myös aika paljon.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty