Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vinkkejä aloittelijalle

[16:55 20.2.2009] S.E.
Rekisteröidyin juuri aukeaan, olis kiva kuulla jotain vinkkejä kaikesta valokuvaukseen liittyvästä ja siitä millaisia kuvia tänne kannattaa laittaa. Kiitos jo näin etukäteen. :D


[19:49 20.2.2009] R.M.
Tervetuloa joukkoon! Kannattaa kai ensin tutustua esillä oleviin kuviin ja sen jälkeen vaikka kaikkien aikojen parhaisiin. Kuvat joissa on jotain sanomaa ja omaa, ne kai eniten jyllää...


[23:25 20.2.2009] P.R.
ja sumukuvat. sekä usvakuvat.

:|


[10:52 21.2.2009] P.T.
Tervetuloa seuraamme:)
Kannattaa katsella jonkin aikaa täällä kuvia ja varsinkin niiden kommentteja.

Kun kuvalla on jotain sanottavaa meille muillekin katselijoille niin silloin se on aukeaan sopiva.

Omia "kotialbumikuvia" ei kannata laittaa esiin. Jos kuvalla on itselle suuri tunnearvo niin voi pettyä pahasti kun me inhottavat kritisoijat teilaamme sen kotialbumiräpsyksi...

Mä itse pidän luontokuvista, mutta täytyy myöntää että niissäkin pitää olla jotain erikoista että ne innostavat enää nykyisin...ehkä vähän liian kauan olen pyörinyt näissä ympyröissä...

Nykyään on alkanut erilaiset kuvat kiinnostaa enemmän.

Laita rohkeasti kuvia esiin ja jos saat huonot arvostelut niin siitä sitä sitten oppii.
Ja moni vasta alkaja on saanut täällä tosi hyvät arvostelut, aina kannattaa yrittää:))

Ja on tosi hienoa huomata että kyselet ennenkuin laitat mitään esiin. Se tarkoittaa sitä että olet kiinnostunut asiasta:)


[20:08 21.2.2009] T.H.
Minun yksinkertainen neuvo: kuvaa kaikkea missä näet jotain kaunista ja kuvaamisen arvoista. Me täällä Aukeassa joko tykkäämme tai emme, mutta sen ei saisi vaikuttaa omiin mieltymyksiisi.

Neuvot tekniikan, sommittelun ja rajauksen osalta saattavat olla hyödyllisiä ja ne kannattaakin laittaa korvan taaksen. Kommenttit on otettava ehdotuksina, ei absoluuttisina totuuksina, koska; kuvien tulee näyttää sinulta.

Jotta kuvaaminen ei olisi ainoastaan tekninen suorite, anna luovuuden ja kuvaamisen ilon olla aina etusijalla.


[20:43 21.2.2009] R.V.
Itsekin suht uutena aukealaisena kehottaisin, että alota varovasti - etenkin jos olet aloitteleva koko kuvausharrastuksessa.

Katsele muiden kuvia, (myös varastosta) lue kommentteja ja jos haluat itse kommentoida, niin tee se varovasti. (itse sain ensimmäisellä kommentillani jonkun omasta mielestään huippukuvaajan vetämään herneet nenään) Näitä keskustelujakin kannattaa lukasta, mikä itteä sattuu kiinnostamaan.

Itse olen tähän mennessä jättänyt kokonaan pois lapsi- ja lemmikkikuvat, koska huomaan että itselle suuria tunteita herättävä kuva ei tuntemattoman silmissä näytä välttämättä yhtään miltään. Muutenkaan ei kannata julkaistavaa kuvaa/kuvia valita omien tunteidensa perusteella.

Ensisijaisesti kuvan tulee olla itsesi näköinen eli "sinun kuva". Pelkkiä toisten ihmisten vinkkejä noudattamalla kahlitset oman luovuutesi sen lisäksi, että lopputulos tuskin on kovin hyvä. Kuvassa pitää olla sisältöä unohtamatta teknistä puolta.

Ja kun sitten julkaiset ensimmäisen kuvasi, niin varaudu itsesi kannalta kaikkein pahimpaan eli kommentoinnissa täystyrmäykseen ja korkeaan ykköstolppaan! Silloin ei tule pettymyksiä, koska kakkonen, kolmonen ja joku positiivinen kommentti tuntuu hyvältä. :) Ennen kaikkea, ota palaute vastaan - positiivinen, negatiivinen ja asiaton omalla tavallaan. (jälkimmäisen voi ja usein kannattaa jättää huomioimatta) Kenenkään kommentin takia ei kannata itkeä, yöuniaan menettää tai kuvaamista lopettaa!! ;)


[00:40 22.2.2009] minä
Riina kirjoitti muuten asiaa, mutta tuota kehotusta "jos haluat itse kommentoida, niin tee se varovasti" haluaisin kommentoida...

Ei mun mielestä kommenttien tartte olla ollenkaan varovaisia, jos ne ovat rehellisiä omia mielipiteitä (ja ne tuodaan esille omana mielipiteenä, ei "totuutena"), tai jos ne perustuvat joihinkin kuvan ominaisuuksiin, jotka ovat kaikkien todettavissa. Jos kommentilla (muulla kuin selvällä mielipiteellä) ei ole mitään pohjaa, niin sillä tekee vain itsensä naurettavaksi :)

Mutta itse haluaisin kyllä kannustaa ihmisiä kommentoimaan rohkeasti ja tuomaan esille sekä omia subjektiivisia mielipiteitään, ajatuksiaan ja tulkintojaan että ihan "objektiivisia" teknisiä seikkoja.


[13:10 22.2.2009] R.V.
kommentoin oman kommentoinnin kommentointia...

En siis tarkoita, että pitäis totuutta lähteä kiertelemään tai sanomaan mitäänsanomatonta. Varovainen siten, että minimoidaan väärinymmärrykset ja loukkaantumiset Niitä aina vähän väliä tapahtuu, kun ei muisteta, että lukija ei näe ihmistä (ihmisen ilmeitä ja olemusta), eikä kuule ihmisen ääntä (äänensävyä), jolloin viesti jää "vajaaksi".

Niinku nytkin, on vaikea selittää pelkillä sanoilla tuo "varovaisuus". Mielestäni olen "varovainen" kommentoija eli mietin miten asettelen sanat. Silti pyrin ilmaisemaan omat (perustellut) mielipiteeni.


[13:49 22.2.2009] minä
No joo, jos tarkoitat "varovaisuudella" sitä, että negatiivisenkin asian voi sanoa "rakentavasti". Esim. "Ihan törkeen paska kuva. Susta ei ikinä tuu valokuvaajaa. Piste." sijaan voi sanoa että "Mun mielestä kuvassa on parantamisen varaa" ja sitten kertoa että mitä parantamisen varaa kuvassa on. Näin niinku kärjistäen :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty