Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Facebook

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[12:47 22.2.2009] profeetta
No mutta. Kerrassaan ihana ilmestys ja innovaatio, eikös vain. Käytätkö Facebookia? Oletko "myynyt sille sielusi"? Miksi/miksi et? Mikä näin muuten on käsityksesi ko. palvelusta?

Oletko lukenut palvelun käyttöehtoja ja tiesitkö, että ne voivat muuttua milloin tahansa mihin tahansa suuntaan? Tässäpä hieman mietittävää, olkaa hyvät:

linkki (HS)

linkki 2 (mtv3)

linkki 3

wikipedia


[15:16 22.2.2009] sieluton naamakirjan orja
Juu, sielu oli kaupan ja paras tarjous tuli facebookilta.
Mielestäni vain yksi tapa pitää yhteyttä ystäviin, jotka asuvat tuhansien kilometrien päässä ja kaiken lisäksi ilmainen.
Eniten huolestuttaa facebookissa tapahtuva ryhmittyminen, kuten esim. http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=39649393941&ref=mf


[16:36 22.2.2009] T.L.
Aina sitä miettii et mitä niille kaikille ihmisille kuuluu joista on joskus etääntynyt tai niille jotka on tuntenut vain vähän aikaa.

Nyt tiedän. =)

Joskus sitä unohtaa et miten kaikkien saatavilla ja monistettavissa kaikki itsestään ja ajatuksistaan laittamat asiat ovat. Joskus kyl kaipais et pääkohdat pitäisi luetella ranskalaisilla viivoilla heti sopparin alussa. En pidä facebookkia kuitenkaan kaikista pahimpana piruna, jossain yhteisöissä on tullut erikoisempiakin käyttöehtoja vastaan.

Noista "autetaan somalit takaisin kotia" tyyppisistä yhteisöistä olen kyl huolissani, ihan ylipäätäänsä, en facebookin takia, ymmärtääkseni samanmieliset ihmiset ovat toisensa löytäneet jo ennen nettiäkin.


[20:41 22.2.2009] profeetta
"Mielestäni vain yksi tapa pitää yhteyttä ystäviin, jotka asuvat tuhansien kilometrien päässä ja kaiken lisäksi ilmainen."

Mielestäsi. Ymmärrän, näinhän sitä olisi kiva uskotella itselleen. Ja niinhän siinä etusivullakin sanotaan! :

"Facebookin avulla pidät yhteyttä elämäsi ihmisiin ja _jaat tietoja_ heidän kanssaan."

Että kavereihinhan tässä vain pidetään yhteyttä, ei sen kummempaa. Ihan sattumalta nuo käyttöehdot nyt on mitä on, ja muuttuvat vähän väliä suorastaan vaarallisiksi. Mutta ei se haittaa, kun nyt vaan saa pitää yhteyttä niihin kavereihin!

Voi hyvää päivää.

Ja että ihan ilmainen. Ai. Niinkö tosiaan luulet? Että mitään et yritykselle ja sen takana oleville tahoille tosiaan anna vastineeksi? Että ihan hyväntekeväisyyttään laittavat palvelun pystyyn, jotta sinä voisit pitää yhteyttä kavereihisi?

Kirjan kaltainen yritys tarvitsee uskomattoman määrän palvelintilaa. Se maksaa. Kerrohan - miten facebook tekee rahaa? Mainostajat kun eivät ole olleet sivustosta erityisen kiinnostuneita... jokin aika uutisoitiin Fakbookin olevan finanssivaikeuksissa. Itse asiassa tuosta on uutisoitu useampaankin kertaan. Mediamuisti vaan on pelottavan lyhyt.

"En pidä facebookkia kuitenkaan kaikista pahimpana piruna, jossain yhteisöissä on tullut erikoisempiakin käyttöehtoja vastaan."

Mielenkiintoista. Kuten?


[20:41 22.2.2009] Emme ole juristeja
Feisbuuk on hyödyllinen. Se on työkalu jollaista ei ennen ole ollut. Sen kanssa tosiaan voi pitää yhteyttä niin nuoriin kuin vanhempiinkin kavereihin, tiedottaa ja saada tietoa. Huvittavaa mutta yhteisymmärrystä edistävää on sekin että voi seurata muiden keskusteluja.

Käyttöehdot on mitä on. Sopiminen tarkoittaa yleiskielessäkin sitä että sopijat tietävät mistä on kysymys. Sopimus on mitätön jos tämä ei toteudu.


[21:00 22.2.2009] profeetta
"Feisbuuk on hyödyllinen. Se on työkalu jollaista ei ennen ole ollut. Sen kanssa tosiaan voi pitää yhteyttä niin nuoriin kuin vanhempiinkin kavereihin, tiedottaa ja saada tietoa. Huvittavaa mutta yhteisymmärrystä edistävää on sekin että voi seurata muiden keskusteluja."

Nimenomaan. Työkalu muiden seuraamiseen.

Sinä voit seurata vain kavereitasi (ja niitä, jotka ovat tarpeeksi tyhmiä antamaan tietonsa kaikille vapaaksi). Mutta ketäs kaikkia palvelun tarjoaja voikaan seurata?

"Käyttöehdot on mitä on. Sopiminen tarkoittaa yleiskielessäkin sitä että sopijat tietävät mistä on kysymys. Sopimus on mitätön jos tämä ei toteudu."

Jos minä teen sinun kanssasi sopimuksen, sopimus on tehty eikä sitä enää muuteta, elleivät molemmat osapuolet näin halua.

Internetissä tämä asia on vähän eri.

Jos jompi kumpi meistä tekee facebookin kanssa sopimuksen (käyttöoikeussopimus), facebook voi muuttaa sitä oman mielensä mukaan, eikä sen tarvitse edes kertoa tästä meille. Tämä kaikki lukee heidän käyttöehdoissaan, jotka täytyy joka kerta hyväksyä, ennen kuin palvelua voi käyttää.


[22:22 22.2.2009] kirkosta eronnut
nimimerkki "profeetta":

Ilmaisella tarkoitettiin lienee tässä yhteydessä sitä, että se ei maksa meille käyttäjille mitään. Ymmärrän, että jos vihaat facebookia yrität kääntää kaikki asiat negatiivisiksi ja kuulet (luet) asiat niin, että ne tukevat sinun negatiivista käsitystäsi.

Vaikuttaa siltä että mielipiteesi ovat melko perusteettomia ja että olet vain keksinyt olla valtavirrasta erilainen ja päättänyt vihata facebookia ja heittelet ilmaan mielipiteitä, jotka eivät oikeasti ole kovin syvästi kypsyneitä.

Miksi ihmeessä palveluntarjoaja olisi kiinnostunut jostain yhdestä niistä miljoonaista käyttäjistä yhtäkkiä, esim. sinusta, halloota taas, oletkohan vähän suuruudenhullu. Jos todellakin olet muka sitä mieltä kuten väität, niin miksi ylipäätään omistat internetin, miksi olet täällä aukeassa? Aukeassakin on käyttöehdot, kuka tahansa voi kytätä tekemisiäsi netissä halutessaan, jos kerran olet joku niin tärkeä henkilö, kuten ilmeisesti kuvittelet, että jokainen haluaa tietää juuri sinusta kaiken ja käyttää sitä sinua vastaan (huom! vastaan, ei hyödyksi, sillä sinun näkökannaltasi maailma on paha paikka, jossa ihmiset eivät halua muuta kuin satuttaa toisiaan facebookin kautta)

Perkele.[23:03 22.2.2009] P.P.
En ole, koska ei ole kavereita joihin pitää yhteyttä. Facebook on tavisten juttu, vähän niinkuin Suomi24.


[23:12 22.2.2009] hei
En oikein itsekään ymmärrä tuota facebookin ideaa. Monet sanovat että voi "tavata" vanhoja, kauan kadoksissa olleita tai kauakana asuvia ystäviään. On paljon jännittävämpää kun ei tiedä mitä niille kaukaisille ja kadotetuille kuuluu.


[23:17 22.2.2009] Tom Pesch
Eihän tuolta pääse enää pois. Jos lähtee, monet kaukaiset kaverit katoavat ikuisiksi ajoiksi.

Nojoo, kaikilla innovaatioilla on etsikkoaikansa, jonka aikana niitä toisaalla vihataan ja toisaalla rakastetaan. Muistan kuinka moni vannoi vielä vuonna 1998 ettei ikinä hanki kännykkää. Sitä perusteltiin sillä että ne muuttavat sosiaalisia suhteita ja aiheuttavat syöpää ja häivyttävät yksityisen ja julkisen rajaa jne jne.

Varmaankin tällaiset palvelut kehittyvät vielä tietosuoja- ja tekijänoikeusasioissa.

Itse tosin otin juuri valokuvani pois kyseisestä palvelusta... Tarkoitan siis Facebookin omistamat kuvat.


[23:41 22.2.2009] profeetta
Ai mää omistan intter netin. Onksse toi exploder vaihä?

"Varmaankin tällaiset palvelut kehittyvät vielä tietosuoja- ja tekijänoikeusasioissa."

Tätä sopii toivoa. Olennainen ongelma on se, että ne keksivät itse tietosuojakäytäntönsä, voivat muuttaa sitä milloin tahansa (tästä ei luonnollisesti ilmoiteta tai kerrota käyttäjille), eikä kys. meininkiä voi oikein kuinkaan säädellä tai rajoittaa.

Vaan kun se toinen olennainen ongelma on se, ettei suurin osa facebookinkaan käyttäjistä tajua tätä: oikeasti, laittaisiko joku tietojaan bookkiin, jos liittymissivuilla olisi näkyvästi esillä teksti: "kaikki antamasi informaatio on Facebookin omaisuutta, jota voidaan käyttää mihin hyvänsä tarkoitukseen"?

Ja niin kauan kuin suuri yleisö tuudittautuu utopiaansa, asialle ei myöskään tapahdu yhtään mitään.Also, nimimerkki kirkosta eronnut voi sitten mennä muualle peikkoilemaan tai lukea uudestaan (tarkemmin), mistä tässä nyt olikaan kyse. Ilmainen ei ole sama asia kuin maksuton, tarkoitatpa sinä sillä mitä huvittaa. Minä en ole esittänyt tässä mielipiteitä, enkä myöskään vihaa Facebookia.


[00:00 23.2.2009] A.N.
En ole vielä lukenut keskustelusta muuta kuin aloituksen, mutta tässä on mielipiteitäni facebookista:

- se on syntiä
- se on zen-meditaation vastaista
- se johtaa näennäisyhteisöllisyydellään kommunistitkin kapitalismin harhaan
- se on aikakautemme rappion ilmentymä, kuten jokaisen aikakauden rappiolla on jokin ilmentymä
- olen itse facebookin jäsen, koska olen tahdoton, heikko ja himokas, enkä täysin pysty päättämään omista asioistani niinkuin pohjimmiltani haluaisin
- kyynikkona kuitenkin totean, että facebookin vaihtoehto ei ole yhtään sen parempi, jos se ei lähde ihmisestä itsestään
- millään ei ole mitään väliä, joudumme kaikki joko a) helvettiin tai b) kadotukseen tai c) olemme jo
- pyrin silti rakastamaan lähimmäistä, koska se tekee minun ja lähimmäiseni olon paremmaksi
- facebook ei välttämättä ole totaalisesti tuon lähimmäisenrakkauden vastainen asia, koska facebook on muutakin kuin kaupallinen keksintö, facebookin koko totuus muodostuu kuitenkin myös ihmisistä, joita siellä on, eivätkä he kaikki ole läpeensä lähimmäisenrakkauden vastaisia ihmisiä
- kaikki ylläoleva pätee mielestäni jossain määrin myös aukeaan, paitsi että aukea on tavallaan "parempi", toisaalta jos aukea alkaa liikaa tuntea ylpeyttä tästä asiasta, silloin menee aukeassakin kaikki päin helvettiä


[00:16 23.2.2009] A.N.
Joo no luin nyt tuon keskustelun ja varmasti profeetta on asiassaan täysin oikeassa. Kolme ratkaisua tulee lähinnä mieleeni siihen, miten kaupallisuus ja ahneus ja vaaralliset käyttöehdot ja murhe saadaan maailmasta kokonaan tuhottua. Pelkkä facebookista pois pysyttely ei siinä auta, vaikka onkin varmasti hyvän alku.

Yksi on totalitäärinen kommunismi.

Toinen on se, että ihmiset keskittyvät esimerkiksi luonnollisten itse kasvatettujen/kerättyjen huumeiden tai meditaation tai molempien avulla ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja näin ovat pois kaupallisesta pahanteosta.

Kolmas on muuttaa luontoon Pentti Linkolan tai laulun Nestori Miikkulaisen tapaan ja hylätä "sivistys" ja kenties yhteisökin ja pikkuhiljaa ehkä metsään alkaa muotoutua uusi terveempi yhteisö.

Siihen en oikein usko, että länsimaisten kaupunkien yhteisöillä saataisiin mitään lopullista hyvää aikaa, vaikka ne olisivatkin läpeensä maailmanparannushenkisiä. Ne ovat kuitenkin ympäristönsä tähden vahvasti sidoksissa moderniin ja postmoderniin eli suomeksi sanottuna pahuuteen, sielunviholliseen.

Enkä kyllä sinänsä usko minkään noiden esittämieni kolmen idealistisen ja samalla täysin utopistisen vaihtoehdon toimivuuteen (jos uskoisin, en olisi aukeassa enkä ehkä olisi koskaan liittynytkään), ei siitä ole oikein selkeää osoitusta, universumi on julma paikka, joka jyrää ehkä lopulta ihmisenkin julmuuden yli ja kaikki tapahtuu kumminkin aivan painollaan, yritettiinpä mitään parantaa tai ei. Mutta mainitsinkin ne lähinnä teoreettisina ratkaisumalleina.

Itse olen surkea tapaus, potkuttelen siinä surkeudessani menemään vähän niin kuin lemmikkieläin kaupunkiyksiössä. Mutta en minä silti toivo, että kukaan minua vapauttaisi, koska paleltuisin pakkaseen. Elämä pahassakin maailmassa tuntuu mielekkäämmältä kuin ei elämää ollenkaan.


[00:39 23.2.2009] profeetta
Voi sinua Antti


[10:12 23.2.2009] P.V.
Facebookissa olen, vaikka onkin vähän juupas eipäs fiilis, jokapuolelta tulee hirveesti sellasta turhaa tauhkaa mitä ei tuu IKINÄ katottua, ja toisaalta siinä on vähän sellanen paskan maku siitäkin syystä kun kaikki on siellä, tai siltä se ainakin tuntuu. Mutta onhan siinä niitä hyviäkin puolia.

Kuviakin olen sinne melko runsaasti iskenyt ja tulen tulevaisuudessakin iskemään. Sen verran pienessä koossa niitä sinne kuiten isken että jos Facebook niillä jotain tekee niin... Kova on tarve. :D


[14:32 23.2.2009] K.S.
damn Antti.. Kyl siel pakkasessakin joku aina sulle peiton lykkäis ja veis lämpöseen tupaan. Yksin ei kukaan ole täällä kovin kauaa värjöttelemässä, vaikka sitä niin meille uskotellaankin :)

Facebook on juu aika jännä paikka. Siel viihtyy ja huomaa siinä olevan hyvin 'hyödyllisiä' toimintoja, mutta toki enemmän puheenaihetta riittää siitä valvonnasta ja tiedonkeruusta. Mut kamoon.. kun ottaa tuon kaiken keuhkoamisen tästä CIA-höpinästä, niin herää yksinkertainen kysymys: ketä kiinnostaa sun elämä? Oletko SINÄ vaarallinen ihminen, jolla on SYYTÄ joutua putkaan tai sille ns. mustalle listalle?

Paljon huomionarvoisempaa olisi tiedostaa tuosta valvonnasta eräs olennaisempi seikka kuin mikään FBn käyttöehdot. Tsekatkaapa verkkopankkinne laskutusjärjestelmä, luottokorttinne nimitiedot, laskut, ajokorttinne ym.
Mikä on yhteistä?
Jokaisen nimi on kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Miksihän näin on? EIHÄN KUKAAN KIRJOITA OMAA NIMEÄÄN ISOILLA KIRJAIMILLA KUIN VAIN ALAKOULUSSA.
Minä tiedän syyt tähän toimintaan jo, enkä ala sitä tähän selostamaan, mutta toivon, että tämä seikka nostaa kulmakarvoja pystyyn tuosta todellisesta pyramidihuijauksesta ja valvonnan luonteesta. Mut nou hätä. Kaikessa on kyse säännöistä ja niiden vapaaehtoisesta noudattamisesta. FBkään ei voi rikkoa omia sääntöjään, kuten ei mikään muukaan instituutio. Jos pelaa niiden pelejä ja käy meuhkaamaan HEIDÄN säännöistään heidän ehdoillaan, on siinä liemessä missä muutkin.

Joten älkää antako valvonnan pelolle valtaa. Pelko on vain illuusio. It's all in the mind.


[15:51 23.2.2009] J.N.
Facebook on vähän kuin kuka tahansa ihminen. Jos kerrot sille jotain niin se voi käyttää sitä tietoa sinua vastaan. Ei Facebookille tartte kertoa omia pyhimpiä salaisuuksiaan.

Minä en yhtään pelkää sitä, että Big Brother saa tietää mikä on minun suosikkibiisi tai suosikkileffa. Joka tapauksessa minusta saa paljon selkeämmän profiilin lukemalla mitä olen kirjoittanut keskusteluforumeille.

Facebook on tämän maailman ongelmista varmaan pienimpiä ja siihen liittyvät salaliitot voi kumota inhimillisellä argumentilla: ketään ei kiinnosta, kukaan ei jaksa vahdata.

Nietzscheä mukaillen: "Isoveli on kuolllut! Me itse tapoimme isoveljen. Me teimme sen olemalla niin vaarattomia ja epäpoliittisia, että isoveli kuoli tylsyyteen!"


[16:51 23.2.2009] profeetta
"Mut kamoon.. kun ottaa tuon kaiken keuhkoamisen tästä CIA-höpinästä, niin herää yksinkertainen kysymys: ketä kiinnostaa sun elämä? Oletko SINÄ vaarallinen ihminen, jolla on SYYTÄ joutua putkaan tai sille ns. mustalle listalle?"

Olennainen kysymys tässä on: vaarallinen missä suhteessa? Katsos, sellainen "vaarallinen ihminen" voi ennen pitkää olla kuka tahansa, jolla on vaikkapa väärät ystävät tai väärät ajatukset. Minä tai sinä emme määrittele, että kuka/mikä on 'vaarallinen ihminen', ja yleisesti ottaen moisen käsitteen määritelmä voi muuttua aika nopeasti.

"FBkään ei voi rikkoa omia sääntöjään, kuten ei mikään muukaan instituutio."

FB ei ehkä voi rikkoa omia sääntöjään, mutta se voi muuttaa niitä oman mielensä mukaan eikä sen tarvitse kertoa tästä kenellekään, mikä on aika lailla sama asia. Melkein minkä tahansa muun instituution (kuin yrityksen) ollessa kyseessä moinen on vähän vaikeampaa. FB "huijaa" ihmisiä luovuttamaan itsestään sellaista informaatiota, jota on mahdotonta kerätä muilla tavoin. Tutustukaapa esim. käsitteeseen nimeltä sosiogrammi.

Nietzschekin oli toisinaan aika idiootti. Ei isoveli kuollut ole. Se todellinen isoveli on vasta tulossa. Kirsi on kuitenkin oikeassa: ei sitä pelätä tarvitse. Kunhan sen huomaa, eikä sokeasti tee kaikkea, mitä se käskee tehdä. Sitä on nykysuomessa ehkä vähän hankala nähdä (ns. näkymätön elefantti makuuhuoneessa), mutta tarkastellessa maailman tapahtumia on aika vaikea olla huomaamatta, mihin suuntaan "trendit" vetävät.


[21:59 23.2.2009] A.N.
Kiitos tuesta :) Oli vissiin vähän stressi viime yönä päällä :D (ei kuitenkaan naamakirjasta johtuvaa)


[10:42 24.2.2009] P.T.
Mä en oikein ymmärrä koko Facebookin ideaa.
Miks ihmeessä pitää mainostaa itseään jossain saitilla?

Mulla on pari kaveria hurahtanu ihan täysin Facebookiin eikä niistä ole kuulunu sen jälkeen juuri mitään. Viettävät kaiken aikansa koneella ja ovat saaneet ihania ystäviä mahdottomasti...siis mitä hemmetin ihania ystäviä?

Onko nettiystävä jotenkin parempi kun liveystävä?
Ja voiko netin perusteella yleensäkään oikeesti ystävystyä kenenkään kanssa, mistä hemmetistä sitä tietää kuka siellä oikeesti kirjoittelee.

Mäkin voisin laittaa Facebookiin että oon 18 vuotias kurvikas alusvaatemalli ja käyn vuorikiipeilemässä ja tarkoitukseni on lähteä ensi kesänä pohjoisnavalle vaeltelemaan...
Kuvan saa kyllä mistä vaan ja jos viitsis käyttää muutaman päivän aikaa oman pärstäkuvansa fiksaamiseen niin ehkä sekin vielä menettelis.

Jee...kuinkahan paljon "ihania" miehiä alkais vastaileen mulle...

Ymmärräm Facebookin silloin kun sillä pidetään yhteyttä kaukana oleviin livekavereihin. Silloin kaikki on ihan OK.

Noista salaliittoteorioista en sano mitään en ole lukenut sääntöjä enkä aio lukeakaan koska en sellaiseen juttuun lähtis mukaan.


[12:13 24.2.2009] P.P.
Facebookin avulla saa kuulemma pesää. Näin joku väitti minulle, en muista missä.


[12:36 24.2.2009] K.S.
profeetta, just tuota ns. vaarallisuusaspektia on ruvettu pohtimaan ihan valtiontasolla just sellaisilla vainoharhaisilla menetelmillä, jotka perustuvat yksinomaan pelotteluun. Eikä siinä ole mitään muuta totuuspohjaa kuin heidän omat valheensa ihmisen potentiaalisesta 'vaarallisuudesta'. Sama se on, kun jaotellaan ryhmiä irti toisistaan ja tehdään heistä eri 'taistelun' osapuolia ja vihollisia. Tuo "kuka tahansa voi olla vaarallinen", on just se kikka, jota media ja valtakoneisto hyödyntää oikein menestyksekkäästi sensaatiohakuisuuden kannattalemana ja jengi menee siihen mukaan, koska uskoo näiden tahojen puhuvan totta.

Ainakin omasta puolestani olen löytänyt FBstä hyviä uusia ja vanhoja kontakteja, joita olen vuosien jälkeen päässyt tapaamaan ja tutustumaan uudelleen. Se on myös mainio tapa jakaa juuri tämänkaltaisia mietteitä ja informaatiota, jota pyritään valtamediassa tukahduttamaan ja lakaisemaan maton alle. Pelko, että joku käyttäisi jotakin tietoa minua vastaan, on olemassa vain, jos käyn suureen ääneen 'sotimaan' heitä vastaan heidän ehdoillaan. Eli juuri suostumalla heidän tarjoamiinsa vaihtoehtoihin ja antamalla itsestäni jotakin, jota en normaalisti jakaisi muutoin kuin henkilökohtaisessa merkityksessä.

Sekin on tietty kysymysmerkki, kuka pitää mitäkin asiaa henkilökohtaisena ja ns. varjeltuna salaisuutena. Mielestäni ihmisellä ei ole mitään pelättävää, mikäli hänen aikeistaan ja tekemisistään ei ole kellekään suoranaista vaaraa ja uhkaa ja hän tietää oikeasti, että se mitä hän tekee, ei ole pahantahtoista tai väkivaltaan yllyttävää. Ajatustenvaihtoa ei ole vieläkään rajoitettu (vaikka yritys on kova lainvalvonnan ja kansainvälisen tiedustelun puolella), päinvastoin - tällaiset suuret, vaikkakin ultrakaupalliset kommuunit edistävät ihmisen tietoisuuden laajentamista, mitä nimenomaan maailma nykyään tarvitseekin. Sulkeutumalla maailmalta ihminen sulkee samalla itsensä ja mahdollisuuden kasvaa. Keinoja tähän on yhtä paljon kuin metsässä on puita, kuten on myös sen kaiken tiedon ja uuden omaksumisen tuomat hyödytkin.

btw, on se elefantti tosiaan vaikea saada näkymään, kun jengille juttelee. Mut kärsivällisyydellä ja rehellisellä keskustelulla se saadaan houkuteltua lopulta esille, varsinkin kun käsittää, ettei mikään asia mene perille, kun sen kertoo ns. harmaalle massalle. Todellinen käsitys asioiden luonteesta on aina yksilön mielessä ja tämän vaikutusmahdollisuuksissa. Nykyinen systeemi nimenomaan luottaa massoihin ja keskivertoon valintaan. niinhän tämän ylistetty demokratia toimii. Massat päättävät - heille annettujen vaihtoehtojen perusteella. Surullisinta hommassa on vaan se sokeus, että näihin vaihtoehtoihin nojaudutaan pitämällä niitä oikeina.

Kuten Stalin aikoinaan sanoi: "No matter who you vote for, you'll always vote for us."
Ja sehän ei ole salaisuus, että Stalinkin kuului Illuminati/vapaamuurari tms. Hyvä Veli-kerhoon. Kuten jokainen iso liideri on kautta aikain kuulunut.


[13:33 24.2.2009] J.L.
Ja taas yks miljardeista apinoista pelkää, kun 'järkevämmät' sitä neuvoo...

"Entäs jos äitis tai työnantajas näkee, miten mellastat nettiyhteisöissä?"

Hajoitat sosiaalisen lokerosi tosimaailmassa. Ota ne potkut tai palkankorotus. Äiti ymmärtää. :D[15:55 24.2.2009] noupadi
"Facebookin avulla saa kuulemma pesää."

Ettei ollut alaston suomi? Vaiko sittenkin aukea?


[18:34 24.2.2009] profeetta
Kirsillä on nyt taas minun suhteeni munat ja kanat sekaisin. :)

"profeetta, just tuota ns. vaarallisuusaspektia on ruvettu pohtimaan ihan valtiontasolla just sellaisilla vainoharhaisilla menetelmillä, jotka perustuvat yksinomaan pelotteluun. Eikä siinä ole mitään muuta totuuspohjaa kuin heidän omat valheensa ihmisen potentiaalisesta 'vaarallisuudesta'. Sama se on, kun jaotellaan ryhmiä irti toisistaan ja tehdään heistä eri 'taistelun' osapuolia ja vihollisia. Tuo "kuka tahansa voi olla vaarallinen", on just se kikka, jota media ja valtakoneisto hyödyntää oikein menestyksekkäästi sensaatiohakuisuuden kannattalemana ja jengi menee siihen mukaan, koska uskoo näiden tahojen puhuvan totta."

Tätähän minä olen ajanut takaa. Mutta hei, unohdat yhden jutun - millainen onkaan se kaikkein vaarallisin ihminen Isoveljen itsensä kannalta?


[19:14 24.2.2009] K.S.
sori profeetta. Luin uudestaan mitä tuolla aiemmin sanoit ja puhuitkin juuri noista sopimuksista samaa asiaa =). Sitä vaan heti kehittää muhkean vastauksen katsomatta aiempia juttuja tarkkaan. Ei ollut tarkoitus vihjata sua paranoidiksi, päinvastoin - on hienoa, että otat tämän asian esille.

Joo mut se varmaankin mitä vihjaat.. 'vaarallinen' ihminen on kaiketi se toisinajattelija ja vaikutuksesta riippumaton. Sellaistahan ei kruunuja ja trendejä kumarteleva yhteiskunta tahdo katsella. Onhan sen historia monin tavoin näyttänyt. Mutta ehkei se aina ole niin tulevaisuudessa.. Just siihen pitää pyrkiä, ettei samat kaavat toistu, eikö!
Valitettavasti tosin ajat näyttää jossain määrin taantuvan vain taaksepäin fasismin suuntaan, vaikka henkinen tietoisuus kasvaisikin huimaa vauhtia eri puolilla maailmaa. Ties mitä siitä seuraa.. odotan ainakin innolla ja suurella mielenkiinnolla seuraavia vuosia =D


[19:35 24.2.2009] Tom Pesch
"Ja voiko netin perusteella yleensäkään oikeesti ystävystyä kenenkään kanssa, mistä hemmetistä sitä tietää kuka siellä oikeesti kirjoittelee."

Ei sen enempää kuin puhelimen tai kirjeenvaihdon välityksellä. Kaikista saa erilaisen kuvan.


[22:06 25.2.2009] A.N.
"enkä myöskään vihaa Facebookia"

Minä itse asiassa vihaan sitä. En häpeä hetkeäkään tunnustaa.

En tietenkään vihaa ketään ihmisiä siellä, kuten en vihaa tosielämässäkään, en heidän (meidän) yhteydenpitoa, enkä myöskään sitä, mitä ihmiset ovat sen sisään rakentaneet, sisältäähän se paljon huumoriakin, mutta vihaan sitä järjestelmää, jonka sisällä kaikki pyörii ja jollain tapaa noita profeetan mainitsemia yksityiskohtia sivuten.

Myönnän, että vihani pääasiallinen aiheuttaja on se, että itse olen hyvin lähellä lentää pihalle koko sivustolta... Ja syy oli niinkin viaton, kuin että päätin "mainostaa" uusinta aukea-kokoelmaani henkilökohtaisesti yksityisviestein.. Viestien paljous oli järjestelmälle liikaa ja nyt on varoitus niskassa. Mutta tavallaan olen tyytyväinenkin, että näin tapahtui. Se aukaisi silmäni kaikelle tuollekin, mitä noiden linkkien takana on.

Minun aukea-kokoelmassani, jota "mainostin" on kyse puhtaasti taloudellista hyötyä tavoittelemattomasta mainonnasta, toki pyrin sillä jotain karmaa keräämään itselleni runoilijana, mutta en kuitenkaan viemään keneltäkään senttiäkään. Toisin on naamakirjan laita ja kaiken lisäksi se vielä kontrolloi jäseniään varsin härskillä tavalla. Suhtauduin koko hommaan alun pitäen hyvin skeptisesti, mutta sitten iski joku alkuhuuma, joka onneksi haihtui lähes vuodeksi, mutta on nyt pirulainen palautunut jälleen.. Mutta voi olla, että tämäniltainen takaisku pistää nyt miettimään asioita uudestaan. Kaiken huipuksi facebookin toimitusjohtaja on ideavaras. Kapitalismin lainalaisuuksia siis yksinkertaisimmillaan. Minulle hän edustaa paljon vaarallisempaa voimaa kuin esim. mitkään lärvikirjan rotuvihamieliset yhteisöt, siitäkin huolimatta, etten itse ole rasisti. Ne ovat kuitenkin ihmisten hallinnassa, facebook ei ole.


[03:00 26.2.2009] E.P.
Mun mielestä on ihan älyttömän siistiä, että pystyn juttelemaan ulkomailla asuvan ystävän kanssa, jota en ole tavannut viiteen vuoteen ja jonka yhteystietoja minulla ei ole ollut tallessa. Ihan älyttömän siistiä!

Mut mä en kyl ainakaan lisää ketään kaveriksi, ellen tunne häntä jo oikeassa elämässä.

Toi pienten kuvien lisääminen kuulostaa hyvältä idealta, facebook tuskin tarvitsee mihinkään pikselimössöistä kuvaa minusta istumassa kaljalla. Ja jos tarvitsee, niin se on heidän häviönsä.


Oon kyl huomannu yhden epäkohdan noissa valokuvien piilotteluissa sun muissa: oletetaan että oot pistäny profiilis näkymään vain hyväksymillesi kavereille. Lisäät valokuvan, jossa esiintyvät sinä ja ystäväsi X. Merkitset ystävä X:n nimen valokuvaan.

Mulle ainakin tulee etusivulle huomautus aina, kun joku merkitsee mut tai jonkin mun omista kavereista valokuvaan. Eli jos tämä ystävä X sattuu olemaan myös mun fb-kaveri, mulle tulee huomautus että tämä tyyppi on merkitty valokuvaan. Pääsen katsomaan valokuvaa, vaikken olekaan valokuvan lisääjän kanssa kaveri ollenkaan. Tätä kautta pääsee myös selaamaan kaikkia tämän ei-kaverin valokuvia, vaikka tämä olisikin piilottanut valokuvakansionsa "ulkopuolisilta".

Tämä seikka ärsyttää minua kovin. Ihan sama vaikka piilottaisitkin kuvat muilta käyttäjiltä, riittää että jollakin tyypillä on sun kans yhteinen kaveri, niin se pääsee tommosta pikkutietä pitkin stalkkailemaan sua. Stalkkaaminen on muuten kivaa. :> Mutta häpeällistä ja hirveätä. Eihän toisten ihmisten asiat saa kiinnostaa sinua.. Facebook on näköjään minulle kaksiteräinen miekka, tai miten sitä nyt sanotaankaan. Rakastan ja vihaan.

Applicationeiden hyväksymisen oon lopettanu kauan sitten, kun tajusin ettei niissä ole mitään järkeä. Vaikka tekisinkin testin "kuka Disney -prinsessa olet?", olisin silti tämä sama ärsyttävä Emma joka ei ole Disney-prinsessa ollenkaan :( (enkä myöskään tekisi sillä tiedolla mitään, että olisin joku Ariel tai Tuhkimo).

Joitakin sovelluksia ei saa poistettua ollenkaan, mikä hämmästyttää ja kummoksuttaa kovasti. Tai no, onhan minulla aavistus että miksi.


[10:35 26.2.2009] äN
Facebook = EVVK.


[17:31 26.2.2009] A.N.
"Applicationeiden hyväksymisen oon lopettanu kauan sitten, kun tajusin ettei niissä ole mitään järkeä"

Mun mielestä taas tää on koko sivuston tärkein ja samalla selkeästi älykkäin ominaisuus. Ainakin mun kohdalla ne kaikki testit on pitäneet enemmänkin kuin täysin paikkaansa ja samalla lisänneet itseymmärrystäni n. 10000 prosenttia facebookia edeltävään aikaan nähden. Ja siinä tavallaan alkaa hahmottaa myös sen, ettei oo just oo se aina sama jähmeä ja kiinteä kokonaisuus mihin yhteiskunta (tai aukea.net) yrittää sua väkisin vääntää vaan periaatteessa muunnettavissa ihan mihin tahansa rooliin ja kontekstiin. Että ihminen pystyy ihan täysin olemaan samanaikaisesti vaikkapa joku kuuluisa kreikkalainen jumala ja sit täydellinen ahvenanmaalaisjuntti, eikä siinä oo mitään ristiriitaa. Tai siinä et on antikokoomuslainen Jyrki Katainen. Et jos vaan antaa persoonansa avautua näiden tosiseikkojen hyväksymiselle, niin itse asiassa se vähentää ahdistusta korvien välissä.

YhteydenOTTOvälineenä naama on minunkin mielestä tosi jees, mutta yhteydenPITOvälineenä täysin hanurista, kuten tuossa yllä jo tilitin. Jos nyt ite asennoituiskin silleen, että sen avulla voi pitää yhteyttä, niin muut välttämättä ei ja vaikka ne muutkin lähtis siihen hommaan mukaan, niin eikös sitten tosiaan ylläpito ala ryppyillä ja se on vielä semmoinen, ettei sille ees uskalla alkaa kauheesti haraamaan vastaan - toisin kuin näillä suomalaisilla pikkusivustoilla .


[20:04 26.2.2009] E.P.
En pidä sovelluksista. Niistä jotenkin maistaa sen, että nyt urkitaan niitä henk. koht. tietoja jotka näennäisesti ei kuitenkaan kiinnosta suurta yritystä. Ok viihdettä tuollaiset testit toisinaan on, mutta tosiaan enää ei kiinnosta, olenko mörkö vai pikku-Myy. Voin kysyä kavereilta vastausta.

Facebookin kautta pysyy hyvin kärryillä tapahtumista, kavereiden näyttelyistä, keikoista jne. Sitten käydään näyttelyssä, keikalla tai bileissä ja tavataan niitä kavereita oikeasti. Facebook ei sinänsä riitä yhteydenpitoon, ellei välimatkaa ole satoja/tuhansia kilometrejä.

Mulle ainakin on helppoa ottaa yhteyttä kavereihin, kun tarttee vaan tyyliin kirjoittaa että Emma menee viikonlopuksi Tampereelle, ja sitten kaverit jotka on myös sillon siellä vastaa mulle että koska nähdään. Sitten nähdään. Voisihan tuon puhelimenkin kautta hoitaa, mutta ainakin tällä hetkellä tämä tapa tuntuu hauskimmalta ja nopeimmalta.


[22:46 26.2.2009] P.R.
Proofeetta kirjoitti:
"Olennainen kysymys tässä on: vaarallinen missä suhteessa? Katsos, sellainen "vaarallinen ihminen" voi ennen pitkää olla kuka tahansa, jolla on vaikkapa väärät ystävät tai väärät ajatukset. Minä tai sinä emme määrittele, että kuka/mikä on 'vaarallinen ihminen', ja yleisesti ottaen moisen käsitteen määritelmä voi muuttua aika nopeasti."

Jos "vaarallisen ihmisen" määritelmiä aletaan muuttamaan niin "ne" kyllä löytää keinot ilman facebookkiakin. Ja eikös se ole kaikkein epäilyttävintä että et ole facebookissa? Ehkä juuri sinulla on jotain salattavaa. Ja täytyyhän ihmisten muutekin muistaa että kaikki se "tieto" mitä siellä on, on uskottavuutensa puolesta lähellä kahvipöytä keskustelua. Jos valtiolla tai "niillä" on jo sinun nimi, syntymäaika ja tieto siitä miltä näytät, niin voiko niiden asioiden ilmoittaminen nettiin alentaa sinun tietosuojaasi? Vaikka näitä tietoja käytetäänkin mainosten ohjaamiseen oikeaan osoitteeseen, niin en koe netin mainostamista yhtä painostavaksi kuin vaikka puhelinmyyntiä tai bussipysäkkien mainosplakaateja.

Pelottavinta siellä voi tietenkin olla sellaisten ihmisten tapaaminen menneisyydestä, joita ei olisi enää toivonut tapaavansa. Joissakin tapauksissahan se voi olla vaarallistakin. Tai ainakin ahdistavaa.

Tuon valokuvien omistus jutun tiesin jo kun liityin ja sen takia laittanutkin vain muutamia. Ja tosiaan jos niille jotain käyttöä löytyy niin siitä vaan! Muistakaa ihmiset se että teillä on valta siitä mitä tietoja sinne laitatte ja mielestäni on hauskaakin lukea profiileja jotka on tehty pilke silmäkulmassa. Eihän kaiken tarvitse olla niin totista, eihän?
[02:11 27.2.2009] A.N.
"Ok viihdettä tuollaiset testit toisinaan on, mutta tosiaan enää ei kiinnosta, olenko mörkö vai pikku-Myy. Voin kysyä kavereilta vastausta."

Voit toki kysyä, mutta vastaus ei välttämättä ole oikea tai totuudellinen. Sen sijaan facebook-sovellukset tietävät kaiken, aivan kaiken. Älä yritä nyt jotenkin asettua niiden yläpuolelle, sillä sellainen yritys on turmiollinen.

:D


[10:52 27.2.2009] P.T.
Mä pelkään Facebookissa lähinnä sitä mitä se vaikuttaa nuorten ja lasten elämään.

Tuleeko internetistä korvike oikealle ystävyydelle. Ja kuinka paljon kaikennäköiset namusedät ja tädit siellä houkuttelee nuoria ja lapsia tapaamisiin ym.

Internet on huippuhyvä keksintö mutta sillä on synkät varjopuolensa. Suurin osa lasten vanhemmista ei mitenkään valvo lastensa netin käyttöä.

Me normaalit aikuiset pärjätään jos meillä on järki päässä eikä uskota kaikkea mitä meille syötetään.
Entä ne heikommat...miten yksinäinen ja kaikelle altis henkilö pystyy elämään internetin tosi kovassa maailmassa?

Mä olin joskus vuosia sitten suomi24 keskustelu-palstoilla ihan mielenkiinnosta ja siellä elämä näyttää todella koko raadollisuutensa.
Siellä ihminen latistetaan niin perusteellisesti että vain vahvat sen kestävät.

Facebookissa voidaan mennä vielä enemmän henkilökohtaisuuksiin.
Mä en välitä, olen liian monessa liemessä keitetty ja mulla on luja ystäväpiiri.
Mutta ne onnettomat joille netti on ainoa yhteys ulkomaailmaan jos ystäviä ei vaan löydy tai on ujo ja hiljainen eikä uskalla mennä muiden joukkoon.

Onkohan kukaan koskaan tutkinut kuinka paljon nettiriippuvaisille keskustelupalstojen käytäjille tulee mielenterveysongelmia ja paljonko tehdään jopa itsemurhia näiden palstojen takia...

Nettiriippuvaisuus on sairaus ja pahimmillaan se on varmaankin ihmisen ainoa yhteys ulkomaailmaan.

[13:32 27.2.2009] T.L.
Miun on vaikea nähdä nettiä kovempana tai epätodellisempana kuin "normimaailmaa". Miust ulkomaailman ja nettimaailman välillä ei tarvitse olla mitään mieletöntä kuilua, enemmistö netti-ihimisistä on kuitenkin ihan oikeita ihmisiä. Mie kyseenalaistaisin senkin että kuinka hyvin oikeasti tuntee edes omaa lähipiiriänsä, niitä vaan kattelee niin tottuneesti kaikkien suotimien läpitte. Sama koskee sitä ympäröivää ulkomaailmaakin. Aika useinhan se pedofiilikin tai joku muu väkivallantekijä löytyy naapurista tai on jopa sukua. Sitte päivitellään että ei ois koskaan uskonu. Puhumattakaan kaikenlaisesta vehkeilystä ja kaksinaamaisuudesta mitä ihan suvun keskenkin aika usein esiintyy. =)

Tuohan se nimettömyys houkutuksen päästellä suustaan mitä sattuun paljon rohkeammin tai jopa laskemaan täyttä luikuria, mutta yksi puoli kolikosta sekin, ei silleen etteikö tätä tapahtuisi naamatustenkin. En ois hirveen huolissani nuorista, ne käyttää nettiä aina vain monipuolisemmin sosiaaliseen yhteydenpitoon, tiedonhankintaan, viihteenä, osto- ja myyntipaikkana, asioiden vertailuun niin tuotteiden kuin mielipiteidenkin osalta ja uutiskanavana. Väittäsin että nuoret on täten varsin tietoisia netin hyödyistä ja vaaroista ja tämä mediatietämys varmasti siirtyy aikanaan heidän lapsilleen. Ei netin tartte olla myyttinen ja tuntematon paha, kyl siel oppii navigoimaan niinkuin muussakin elämässä.

Onhan netti omalla tavallaan ihan turvallinenkin paikka treenailla tätä maailmaa, keskustelun voin aina klikata kiinni jos menee liian friikiksi ja muutenkinhan asiat on aika paljon oman kontrollin alla sen suhteen et mitä lukee ja minkälaisissa yhteisöissä pyörii, samaten se että mitä itsestään kirjoittaa ja laittaa esille. Kyl netin vapaus ja laajuus tuo sellasen humalan tunteen, mut en mie kännipääsekoiluistanikaan systeemiä syytä.

Miust se sama järki joka on käypää valuuttaa "oikeassa" maailmassa, pätee myös netissäkin. Tää pelottelu ja uhkakuvien luominen vaan etäännyttää ihmisen luulemaan että internet on luonteeltaan mystinen ja käsittämätön.
[13:55 27.2.2009] P.T.
Mä pidän netistä ja sen suomista monista mahdollisuuksista.
En maalaa piruja seinille.
Katson asiaa sillä silmällä että meitä on niin moneen junaan ja ne jotka jää asemalle ovat vaarassa jotua tuolin ja ruudun väliin.

Mun persaukseni ei tahdo kestää monen tunnin istumista ruutua tuijotellen, vaikka teen työtä tietokoneella.
Ehkä se työjuttu pitääkin mut muuten pois netistä, rajansa kaikella.

Nää valokuvasivut ja pari luontosivustoa riittää mulle kyllä:)

Mä pidän enemmän live-elämästä. Netti antaa lähes rajattomasti tietoa ja helpottaa elämää, mutta ei saa viedä mennessään.


[20:52 27.2.2009] E.P.
Antti, väität siis että Facebook tietää jo valmiiksi kumpi olen, Mörkö vai Pikku-Myy? ;) Se/hän varmasti sitten tietää myös minä vuonna kuolen sekä kuinka suomalainen, viinaanmenevä ja/tai pervo olen (ihania testejä


[20:55 27.2.2009] E.P.
Aukea ei pidä minusta, kirjoitin pitkän tekstin ja siitä julkaistui vain pätkä..

tärkein jäi mainitsematta, nimittän ONKO FACEBOOK SIIS JUMALA?? :D


[16:09 2.3.2009] J.P.
Minusta erinomaisen kätevä keino olla yhteydessä tuttuihin.

"Nimenomaan. Työkalu muiden seuraamiseen.

Sinä voit seurata vain kavereitasi (ja niitä, jotka ovat tarpeeksi tyhmiä antamaan tietonsa kaikille vapaaksi). Mutta ketäs kaikkia palvelun tarjoaja voikaan seurata?"

Voi hyvänen aika. Kukapa pakottaa laittamaan sinne mitään tärkeitä henkilötietoja? Tyhmähän sinä olet jos levittelet kaikki tietosi salaamattomana _millä tahansa_ julkisella palvelimella.


[00:18 3.3.2009] A.N.
"Antti, väität siis että Facebook tietää jo valmiiksi kumpi olen, Mörkö vai Pikku-Myy?"

Kyllä, uskoisin näin. Se hallitsee meitä paljon enemmän kuin vielä ymmärrämmekään. Samoin kuin myös aukea.net hallitsee ihmismieltä.

Epäjumala se silti on. Mutta epäjumalakin on helposti suurempi kuin ihminen.

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty