Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Facebook

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu  [10:28 11.3.2009] P.T.
Heh:)))))

Älä nyt Kirsi hyvä polta hihojasi minun vaatimattoman persoonani takia.
"Ikäihminen" no juu ehkä niinkin voi jo sanoa:))

Olen varmaankin eksynyt musta lammas suuressa pelottavassa maailman tarhassa...lammas ei onneksi ole kovin älykäs, joten jos saan valita olen mielummin onnellisesti tyhmä kuin onnettomasti viisas:)
Tiedän että pidät minua erittäin tyhmänä, mutta se olkoon sinun mielipiteesi ja sinulla on oma oikeutesi siihen.

En ihannoi nykyistä yhteiskuntaa millään muotoa, olen huolissani tulevaisuudesta.
En kuitenkaan pysty vaikuttamaan muuta kuin omilla vaatimattomilla valinnoillani maailman nykyiseen tilaan. Ja sen teen niin hyvin kuin pystyn.

En nouse barrikaadeille vakoilun enkä salaliittoteorioiden takia, jätän sen tehtävän vaikkapa sinulle Kirsi.

Minä vain korjaan sirpaleet.

Ehkä olisi aika lopettaa tämä turhauttava keskustelu koska mielipiteitämme emme varmaan kumpikaan tule muuttamaan:)
Ja omiin mielipiteisiimme meillä molemmilla on myös täysi oikeus.[10:41 11.3.2009] K.S.
mielipide = ajattelua suuntaan ja toiseen = vapautta tehdä oikein tai väärin tai = olla tekemättä kumpaakaan = muiden näkemysten kieltäminen ja asioiden tämänhetkinen hyväksyminen ilman kyseenalaistamista.

Ja hihani on yhä palamatta.

En missään vaiheessa ole kutsunut sinua tyhmäksi.

mut voi käydä näin jos antaa sille mahiksen

Lyriikat kyseiseen kappaleeseen.

I lived on the Moon

Dear little lad
Here is the story of my life
I lived on the moon
Grey flying snakes along
the mountains of destiny while
the three tailed monkeys
were drawing the stars.
Light from the Sun and I
hide myself on the dark side, alone
I’ve run so far
to find my way
Then I dream again… alone

Dear little boy, Listen
to the voices of your soul
it showed you the way
Of silence and peace
Follow your thoughts and fly
Choosing all the things that you desire
Giant Waves, fireflies…
Your dreams will be your only shell
Your secrest, your hiding place, my son
Don’t let them try
to crush your brain
let you go far
….my son


[12:17 11.3.2009] K.S.

Toinen loistava esimerkki oppimisesta, joka toivottavasti herättää jotakin kutinoita.

Some kids get too dependent on their PCs


[12:33 11.3.2009] profeetta
"Mutta mutta.. profeetta, minusta tuon videon postaaminen on osaltasi virhe. Se ei tehnyt minuunkaan vaikutusta.. suorastaan vaikutti liian yksinkertaistetulta ja Bush-henki on jo aika väsynyttä."

Maynardin jutut ovat moniulotteisia. Jos et huomannut, niin sillä videolla/kappaleella oli loppujen lopuksi todella vähän tekemistä Bushin kanssa.

Päivi-Marita, et sinä ole mikään musta lammas. Sinä olet ihan tavallinen valkoinen lammas monien muiden joukossa. Minä (tai Kirsikään, luulisin) emme pyri muuttamaan kenenkään mielipidettä, vaan ainoastaan kertomaan sen, mikä on totta. No, ainakin olet kuullut. On tietty ihan sinun oma asiasi, että kuunteletko - on kuitenkin hyvä ymmärtää, ettei sinun mielipiteesi tai luulosi tee totuudesta valhetta, vaikka sinulla olisi ollut sellainen kuinka monta kymmentä vuotta.

"The essence of reality is not fact but question. There are no facts, only truths."


[12:50 11.3.2009] K.S.
Lähinnä meinasin sitä, että sen lammasvideon läiskäisy saattaa olla enemmän vain karkottavaa kuin uteliaisuutta herättävää.
Monet ns. statement-pätkät kaatuvat omaan keuhkoamiseensa.


[13:27 11.3.2009] T.L.
Tää keskustelu on pistänyt miut miettimään tuota massan manipulointia. On huomattavasti helpompaa myydä ihmisille unelmia, lupauksia ja parempaa elämää kuin saada heidät ajattelemaan omilla aivoillaan. Jos lihavalle ihmiselle läväytetään päin naamaa et sen tila aiheuttaa sille sydän ja verisuonitauteja, nivelrikkoja, sappikiviä, astmaa, aivoinfarktin riski kasvaa ja jotkut syövätkin on siihen vahvasti liitetty. Sanooks tää ihminen sit et "oho, kappas vain, muutan heti tapani", vai pistääkö se silmät ja korvat kiinni ja syö viel pikkasen lisää täyttämään just saamaansa ahdistusta? Kuinka moni ihminen oikeesti herää täs yhteiskunnassa laajempaan tietosuuteen jossain vaiheessa elämäänsä, mut menee takasin nukkumaan kun maailma käy ylivoimaiseksi. Ei siin auta huutaa et HERÄTKÄÄ JO, kun ihmiset uinuu ihan vapaaehtoiseti.

Markkinointi kusee. Eiks kestävää kehitystä vois kans vaan myydä utopioilla ja unelmilla. Romantiikan aika, hippiliike, kommunismi... kyl ne ihmiset lähtee messiin kun tarpeeksi lupailee. =)


[15:02 11.3.2009] A.N.
Tuossa olet kyllä Teijo 100% oikeassa, että kommunismi ja hippiliikeet ovat aikoinaan olleet huomattavasti vetovoimaisempia kuin nämä nykyajan "uhkailut", jotka lähinnä rasittavat.

Nuo menneet olivat idealismia ja utopiaa, jotka kuuluivat moderniin aikaan. Silloin vielä uskottiin kaikenlaiseen tulevaisuuteen. Nyt ei oikein uskota. Mutta niiden modernin ajan utopioiden "heikkous" oli siinä, että kaikkia ei silloinkaan saatu mukaan, keinot eivät silloinkaan olleet täydelliset. Jossain määrin ne olivat jopa hyvin huonot (esim. Stalinin menettelytavat 1930-luvun Neuvostoliitossa tai LSD:n aiheuttamat lukuisat "matkalle jäämiset" tai huumeriippuvuus 60-luvun lopun vesimiehen ajassa).

Siltikään nuo utopiat eivät ole kuolleet kokonaan vielä tänäkään päivänä. Sekä kommunismi, että hippiliike elävät pienimuotoisesti ja vaikuttavat jossain määrin ihmisiin, romantiikan aikakin ja monet muut. Voidaan jopa kysyä, tarvitaanko mitään uutta? No, sitä tulee. Punkin jälkeen oli teknokulttuuri, tämän hetken mahdollisuus lienee juuri tässä näin, missä me nyt olemme, tietokoneissa ja internetissä. Netti on siinä mielessä kestävää kehitystä, että se lopettaa kulutuksen, kun ihminen ei tee enää mitään muuta kuin istuu kaiket päivät koneen ääressä. Ei jaksa lähteä tuhoamaan maapalloa, kun on passivoivampaakin, pseudoaktiivista tekemistä. Kenties facebook sitten on se netin syöpä, kuten heroiini tuhosi 70-luvun kukkais-Amsterdamin. Tai jotain semmoista. En minä tiedä.

Uskon vain, että emme elä erityisen suuria aikoja nyt, niin hyvässä kuin pahassakaan. Siis ihmiskuntana. Henkilökohtaisessa elämässä elämmekin.

Te nyt vain Kirsi ja Päivi edustatte eri sukupolvea. Lukeehan sen jo kielenkäytöstäkin. Siksi yhteisymmärryksen löytäminen on hankalaa. Kaikki perustuu paljon enemmän viestintään kuin itse viestinnän pohjalla oleviin asioihin. Mitään ei saa läpi, jos ei suostu riisumaan julistajan viittaa ja ryhtymään myyjäksi. Ei tavallinen ihminen usko saarnaajaan vaan markkinamieheen ja tämä on ikiaikainen totuus, joka ei muutu koskaan. Saarnaajienkin kannattaisi käyttää sitä ovelasti hyväksi. Tosin teineihin vetoaa saarnaaminen ja julistaminen, koska he ovat herkässä iässä ja sekaisin. Samalla tavoin käyttäytyvät päähän potkitut, esimerkiksi työttömäksi joutuneet ja jätetyt, alkoholisoituneet yksinäiset miehet. Mutta saarnan sisältö ja muoto pitää olla totaalisesti eri kuin keskiluokkaiselle teinitytölle osoitettu. Kaikki eivät ole kiinnostuneet luomuruuan syönnistä tai lampaiden pelastamisesta, vaan osalle voisi riittää se, että edes jollain tapaa tuntisi itsensä arjessa onnelliseksi. Päivillä ei ole ongelmia, mutta ehkä myönnät joskus etsiväsi "sitä jotain", et välttämättä tietoisesti, vaan ohikiitävinä hetkinä. Siksi keskustelet mieluusti täällä aukeassa kaikkien intellektuellismista viehättyneiden maailmanparantaja-taidehörhöjen kanssa, jotka viljelevät runsaasti vierasperäistä sanastoa puheenparressaan, vaikka itse olet normaali suomalainen ihminen. Mutta hyödyllisempää sinulle voisi olla esimerkiksi lukea Timo Airaksisen "hulluuden houkutus". Itse en ole sitä vielä kokonaan lukenut, mutta uskoisin, että nimenomaan sinä saisit siitä paljon irti, enemmän kuin tästä. Yleensä nää arvostetut gurut on myös aika päteviä asiassaan ja vaikka henk. koht. poikkeankin näkemyksissäni monissa kohtaa Airaksisesta radikaalistikin, myönnän hänen arvonsa filosofina.


[19:11 11.3.2009] P.T.
Totuus on erilainen eri ihmisille.

Jos puhutaan vaikka uskonnosta niin uskovaiset ovat aivan varmoja omasta totuudestaan.

Samoin on monen muun asian kanssa. Tavallaan me elämme edelleen jotain pimeää keski-aikaa. Ehkä joskus ihminen oppii kaiken itsestään, vaikka rohkenen epäillä että niin koskaan tulee käymään.

Voisin vaikka lukeakin tuon Timo Airaksisen kirjan kunhan saan aikaa keskittyä siihen.

Luulen että jokainen ihminen etsii koko elämänsä jotain. Vaikka luulee löytävänsä kuinka paljon totuuksia niin aina on tilaa vielä yhdelle....
Kiinnostunut ihminen on avoin eri asioille, myös mielipiteet usein muuttuvat ajan myötä.

Se miksi kirjoitan täällä on yksinkertaisesti se että istun tämän pirun koneen vieressä naputellen kirjakieltä ja mahdollisimman "järkeviä" asioita raportteihin.

Väliin on hyvä päästä pois tuosta typerästä virkakielestä ja kirjoittaa mahdollisimman tavallisesti aiheisiin jotka ovat tulenarkoja täällä juuri tällä hetkellä..tavallaan vastarannan kiiskinä oleminen on eniten ominta luonnettani:)

Kysehän kai alunperin oli facebookista.
Kunhan hörhöilen itsekin välillä:)[19:29 11.3.2009] profeetta
Markkoinnista: vain valheita voi myydä. Totuus on liian vittumainen, kuten Teijo tuossa yllä totesi. Ei kukaan halua sellaista ostaa. Totuutta voi vain levittää. Jotkut kuuntelevat ja tajuavat, mutta suurin osa ei tajua koskaan.


[19:33 11.3.2009] K.S.
"Tää keskustelu on pistänyt miut miettimään tuota massan manipulointia. On huomattavasti helpompaa myydä ihmisille unelmia, lupauksia ja parempaa elämää kuin saada heidät ajattelemaan omilla aivoillaan. Jos lihavalle ihmiselle läväytetään päin naamaa et sen tila aiheuttaa sille sydän ja verisuonitauteja, nivelrikkoja, sappikiviä, astmaa, aivoinfarktin riski kasvaa ja jotkut syövätkin on siihen vahvasti liitetty. Sanooks tää ihminen sit et "oho, kappas vain, muutan heti tapani", vai pistääkö se silmät ja korvat kiinni ja syö viel pikkasen lisää täyttämään just saamaansa ahdistusta? Kuinka moni ihminen oikeesti herää täs yhteiskunnassa laajempaan tietosuuteen jossain vaiheessa elämäänsä, mut menee takasin nukkumaan kun maailma käy ylivoimaiseksi. Ei siin auta huutaa et HERÄTKÄÄ JO, kun ihmiset uinuu ihan vapaaehtoiseti."

Erittäin hyvin sanottu ja todettu. Näinhän se usein juuri menee. Kyllähän ihminen omat heikkoutensa tietää, eikä se asia parane tai häviä huutamalla niistä korvaan. On mullakin mennyt kauan siihen, että opettelen laskemaan edes kolmeen ennenkuin lauon oman lausuntoni jostakin niskakarvojanostattavasta aiheesta esim. uutisissa.
Hyvä esimerkki muuten Maikkarin huippu-uutisoinnista vs. Ylen nettiuutiset. Kympiltä kolmosella sanottiin isoon ääneen, kuinka 20 on kuollut ja 60 haavoittunut pohjois-Irlannin 'verilöylyssä'. Sitten Ylellä sanotaan saman tapahtuman luvuiksi 2 kuollutta, 4 haavoittunutta, hyökkääjät olivat varastaneet pizza-auton ja armeija toivotti heidät (IRAn) avosylin sisään, kun pojat olivat kerta nälkäisiä. Pari shottia ja se siitä. Nauratti tuo aiheen ristiriitainen esilletuonti niin paljon että vatsaan sattui.

Enivei, tuo ei liittynyt oikein mihinkään muuhun, kuin juuri siihen, mitä kaikkea menee läpi ihmisille 'totuutena'. Tiedä oliko sitten kummankaan uutishuoneen tiedot oikeita!
Ainakin kolmonen rakastaa mässäillä terroristiaiheilla ja uhkakuvilla, muut kanavat ottavat sen mitä tähteeksi saavat.

"Uskon vain, että emme elä erityisen suuria aikoja nyt, niin hyvässä kuin pahassakaan. Siis ihmiskuntana. Henkilökohtaisessa elämässä elämmekin."

Totta tuo viimeinen lause. Eihän maailman muuttamiseen muuta tarvitakaan, kun vähän syvemmin asiaa mietit =)

"Jos puhutaan vaikka uskonnosta niin uskovaiset ovat aivan varmoja omasta totuudestaan."

Usko on aivan jotakin muuta kuin uskonto. Uskosta voi olla yksittäinen ihminen varma, mutta uskonto luottaa yleiseen hyväksyttyyn ja sovittuun näkemykseen, joka ei ole koskaan totuudenmukainen. Varmaankin allekirjoitat edes tämän ajatuksen? :)[19:39 11.3.2009] profeetta
Päivi-Marita: Olet oikeassa siinä, että jokaisella ihmisellä on oma totuutensa. Omasta totuudestaan ei silti voi koskaan olla varma, ellei sitä itse kyseenalaista. Totuus kestää kaiken kyseenalaistamisen, jota valheet eivät kestä.

Ja silti valitettavan monelle totuus on yhtä kuin televisio ja sanomalehdet. Onko se siis lopulta erilainen eri ihmisille, vai vain erilainen niille ihmisille, jotka siitä viitsivät ottaa selvää?


[21:02 11.3.2009] P.P.
Ainakin internet-salaliitot uppoaa joihinkin (nuoriin) melko helponlaisesti. Sitä ihan unohtaa, että on itsekin ollut joskus nuori ja niin varma kaikesta siihen mihin uskoi. Tyhmintähän on se, että esim. edellä mainitut kommunismi ja ituhippiaate upposivat joskus (ja edelleenkin) niin pahasti, että niistä syntyi konkreettisia pahoja seurauksia. Ihmiset uskoivat itse niin järkähtämättömästi asiaansa, että lopulta toteuttivat esim. juuri kommunismia, joka ei koskaan toiminut missään eikä ole toiminut.

Tärkeintä ei ole kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä tai muiden uskomuksia, vaan sitä mihin uskoo itse. Valitettavasti vain harvat ihmiset ovat niin viisaita, että kykenevät siihen.[22:11 11.3.2009] A.N.
"Totuus on liian vittumainen, kuten Teijo tuossa yllä totesi. Ei kukaan halua sellaista ostaa."

Näinhän se on. Tuula Amberla lauloi tästä 1980-luvulla seksikkäällä äänellään kappaleessa pienet sanat:

"Kuka tahtoisi totuudesta edes kuullakaan, kun kauniit valheet ottaa meidät syliin nukkumaan.."

Valitettavasti biisiä ei ole juutuubissa.


[18:14 12.3.2009] nimettömänä, syystä
http://video.google.com/videoplay?docid=6223232123104914517&hl=en

tuo saattaa vastata siihen, mistä Facebookin rahat tulee.
Älkää itkekö ja masentuko, vaan raivostukaa ja alkakaa ajatella itse.


[01:44 13.3.2009] profeetta
Hyvä dokkari. Harmi, ettei kukaan täällä jaksa katsoa tuota.


[10:00 13.3.2009] K.S.
Mitenniin ei katsoisi tuota?

En mä suhtautuis niin passiivisesti ihmisiin. Mitä hyötyä silloin on puhua mitään, ellei lähtökohtana ole ja pysy, että edes yksi kuuntelisi?

Paulin sanoihin vielä kommentoidakseni tuolla aiemmin, että idea onkin siinä, "uppoaako" keneen mitäkin. Kysymys on yhtä paljon siitä, miksi juuri sinulle kelpaa muiden tarjoamat ratkaisut ja nykyisin pidät tällaista kyseenalaistamista vaan 'nuorten' juttuina?
Koko olemuksestasi paistaa valitettavasti luovuttaminen.
Toivon niin kovasti, että olisin väärässä.[12:36 13.3.2009] T.L.
Kuinka kyseenalaistetaan omia näkemyksiä, ilman että kyseenalaistaa toisten tai muuten vain vallitsevia käsityksiä? Pitäähän niitä omia uskomuksiaan johonkin peilata? Miust tällaiset keskustelut on paitsi hauskaa ajanvietettä, niin myös aika antoisaakin puuhaa. On hienoa et käydään dialogia näistäkin asioista, mie ainakin koen et suunta on aina kuitenkin tätä kautta eteenpäin, vaikkin itse kukin vois varmaan aina vähän omaa dialogitaitoaan hioa.

Miust mikään keskustelu ei ole vähäpätöinen, jos se henkiökohtaisella tasolla laajentaa perspektiiviä, ihan sama vaikka samat keskustelut olisi moneen kertaan käyty paljon valaistuneemmalla tasolla. Vaikka itsekin koitan lukea ja seurata asioita moniulotteisesti, niin monesti huomaan että tulkitsen asioita hyvin subjektiivisesti. Netin välitön vuorovaikutus on usein varsin tehokasta, koska se tapahtuu henkilökohtaisemmalla tasolla, osoittuen suoraan tai ainakin viitaten omiin mielipiteisiini.

En ymmärrä miksi yleinen keskustelu pitäisi lopettaa jos se ei jonkun mielestä kanna hedelmää, sehän on kunkin henkilökohtainen asia osallistuuko keskusteluun vai jättäytyykö siitä, jos on kerran mielipiteitään yleiseen keskusteluun laittanut, pitää varautua siihen että niitä myös ruoditaan. Samoin en tee mitään sillä tiedolla että joku on vanhempi ja kokeneempi auktoriteetti. Sen sijaan minusta olisi hauskaa ja hyödyllistä jos tällainen henkilö osoittaisi viisautensa asiasisällöllään ja laittaisi sitä kautta nuoret vouhottajat ruotuun. Uskon että saatta olla turhauttavaa ojentaa nuoria mieliä, mutta minä ainakin olisin kiitollinen. Ihan vilpittömästi. =)


[17:14 13.3.2009] P.P.
Nuorten harrastama kyseenalaistaminen ei useinkaan liity todellisen maailman tapahtumiin, vaan se on vain kapinaa aikuisia kohtaan ja oman identiteetin etsimistä. Kuitenkin suurin osa on sitten kolmekymppisinä töissä kiltisti ja tekemässä lapsia kiltisti jne. ja ovat ihan kuin kaikki muutkin tässä yhteiskunnan metallihäkissä.

Minä olen luovuttanut lähinnä vain siinä mielessä, että olen luopunut uskosta siihen, että ihmiskunta voisi nousta oman keskinkertaisuutensa yläpuolelle. Siis ei ainakaan kovin pian, vaikka ehkä sekin päivä joskus nähdään tulevaisuudessa.[11:40 14.3.2009] K.S.
no on tuo uus päivitetty FB nyt aika hanurista. Kaikkien statukset näkee, pääsivulle annettu enemmän painoa ja homma menny ihan reaaliseurannaksi: mitä sä NYT teet, kerro mitä NYT ajattelet?

Ärsyttää.


Pisti hymyn huulille tämä lause: "olen luopunut uskosta siihen, että ihmiskunta voisi nousta oman keskinkertaisuutensa yläpuolelle. Siis ei ainakaan kovin pian, vaikka ehkä sekin päivä joskus nähdään tulevaisuudessa."

lue: olen luopunut uskosta.
Ehkä on aika luottaa itseensä vähän enemmän. "Keskinkertaisuus" on valloillaan juuri siksi, että ihmiset pidetään kontrollissa, moni ei juurikaan pääse henkisistä ja fyysisistä rajoituksistaan eroon niin hyvin, että voisi saada oikean mahdollisuuden 'olla oma itsensä.' Siitä tässä aikakaudessa on isosti kysymys.[17:39 14.3.2009] profeetta
Mitenkäs tämä nyt nuoriin liittyy? Kyllä kyseenalaistaa voi kuka tahansa. Tarkoitatteko kenties esimerkiksi tällaisten nuorten harjoittamaa kyseenalaistamista?

Sanon jälleen: ei teidän tarvitse välttämättä uskoa yhtään mihinkään, jos ei huvita. Mutta ottakaa nyt hyväntähden edes selvää.

"Kuinka kyseenalaistetaan omia näkemyksiä, ilman että kyseenalaistaa toisten tai muuten vain vallitsevia käsityksiä?"

Ei näitä kahta juttua tarvitse erottaa toisistaan.


[12:25 16.3.2009] K.S.
profeetta, oli loistava video. Kiitos siitä, toivottavasti herättää ihmisillä keskustelua kotona, koulussa ja työpaikalla sekä erityisesti sisällä pääkopassa.

Omalta kohdaltani sana Illuminati vieläkin nostattaa riitaa kotona kun vain mainitsenkin asian. Se on monilla itsepuolustusta, ettei anna sen tulla oman elämänhallinnan ja muun maailmankuvan väliin. Ymmärrän sen toisaalta, mutta en silti voi itse olla puhumatta sen perusteellisesta vaikutuksesta nykyisessä maailmassa.
Olen miettinyt paljon sitä, miten paljon ihmiset pelaa pelejä. Shakki on yksi maailman vanhimmista peleistä, jopa egyptiläisten Isis pelasi sitä mielellään (näkyy hieroglyfeissäkin). Sitä on pelattu sivilisaatioiden noususta saakka. Näissä organisaatioissa, jotka johtavat maailmaa on myös ne mustat ja valkoiset puolet. Ne pitää osata vain löytää kummat on kumpia, kun on aina kyse yksilöistä ja identiteetistä. Osa esim. Yhdysvalloissakin on sellaisia, jotka tosissaan haluaa osoittaa ihmisille mistä on kysymys ja herättää ajattelemaan itse. Se on juuri sitä puolien valitsemista - olenko valkoisella ruudulla vaiko mustalla? Ihmisissä näkee sen kyllä. Ja nyt ei todellakaan ole kysymys roduista, vaan tietoisuudesta ja identiteetistä. Sitä tämä ns. valaistuminen ajaa takaa jatkuvasti.
Kun viimein yksitellen ihmiset ymmärtävät, että kysymys on itsensä löytämisestä ja totuudesta, että olemme vain osia toisistamme, emmekä irti mistään 'hyvästä' ja 'pahasta', vaan kaikki olemme yhtä omalla ainutlaatuisella tavallamme, silloin alkaa oikea muutos ihmiskunnassa ja maailma voi myös parantua.
Näin mä ajattelen, ainakin tällä hetkellä - hyvin tiivistetysti.[21:50 16.3.2009] P.P.
Sie et ainakaan ajattele itse Kirsi vaan toistelet papukaijamaisesti kaikenmaailman internet-salaliittoja. No, jokaisella on oma itsepetoksensa..


[23:25 16.3.2009] K.S.
_aivan_ sietämätöntä... :'(

elä sit laatikossas vaikka maailman tappiin saakka, minkäs mä sille mahdan.

Mut älä laita muita elämään siinä sun mukanas.

Haluat siis jatkaa tätä samaa mihin maailma on kuorossa menossa.


[16:42 17.3.2009] profeetta
Itsenäinen ajattelu on yhtä kuin auktoriteettien kyseenalaistaminen.

Mikä on "internet-salaliitto"? Ei kai täällä kukaan ole semmoisista puhunut?


[17:41 17.3.2009] J.K.
Monet meistä kykenevät itsenäiseen ajatteluun ilman tarvetta jakaa "totuutta" kaiken maailman nettifoorumeilla. En ole lukenut aivan koko ketjua, mutta ensivaikutelma on, että joillakin on ihan liikaa aikaa.

Minä elän laatikossani aivan mukavasti. Siellä on hauskaa, vaikka välillä haiseekin vähän pieru. Tuskin sen hauskempaa on teidän maailmassanne, jossa Facebook kyttää ja salaliittoja riittää joka sormelle. Onko sillä loppujen lopuksi jotain väliä, jos elää tyhmästi auktoriteetteja totellen, kun asialle ei mitään voi?


[18:45 17.3.2009] profeetta
Ai että freedom from choice on kivempaa. Voihan se olla, mutta vain vähän aikaa. Älä oleta liikaa toisten maailmankatsomuksista tai elämistä. Toisin kuin ehkä luulet, minulla on toki oikein mukavaa - mutta ehkä eri syystä kuin sinulla. :)

Sillä on väliä sitten, jos et tiedä, milloin tottelet auktoriteettiä ja milloin ajattelet itse. Sillä on väliä silloin, jos et osaa erottaa, mikä osa informaatiosta on totta ja mikä on valehtelua suoraan päin sinun naamaasi. Erityisesti sillä on väliä silloin, jos luulet tunnistavasi moisen eron selvästi.

On aika tärkeää osata erottaa indoktrinaatio ja propaganda siitä, mikä on totta ja mitä todella tapahtuu ja miksi tässä sitten kerrotaan näin vaikkei se tarkemmin ajateltuna näin oikeasti ole. Indoktrinaatiosta tulee propagandaa sitten, jos kohde ymmärtää, että häneen yritetään vaikuttaa. Tällöin (ja vain tällöin) kohde voi aidosti päättää toiminnastaan itse.

Tässä vaiheessa ei loppujen lopuksi ole vielä olennaista, miten sinä tai minä tai joku muu elämme. Olennaisempaa on tietää ja ymmärtää, että miksi elää niin ja mitä siitä seuraa sekä tajuta, milloin niitä auktoriteetteja totellaan ja milloin ei.


[20:36 17.3.2009] ihmettelen enää
Suomalaiset on yleisnimitykseltään lauma selkärangattomia apinoita. Sille on ihan helvetin pätevä syy, miksi meidän täytyy yhä osoittaa ja opettaa muille maille mihin sijoitumme maailmankartalla. KETÄÄN EI KIINNOSTA, koska meillä ei ole ollut mihinkään mielipidettä! Vain kourallinen ei ole tällaisia aivopieruja, jotka katsovat telkkarista maailmanloppua joka päivä ja nauravat sille. Se tekee tämän kansan mahdottoman murheelliseksi, eikä se koskaan sillä tavoin pääse seisomaan omilla jaloillaan. Aina on nöyristeltävä muka jonkun isomman herran edessä jonkin vitun keinotekoisen pelon ja uhan takia. Aina se on ollut jokin äiti-Venäjä, Herran viha tai Ilkeä Isäntä joka piiskaa tai paha Pastori joka hirttää tai Pankkiiri joka vie rahat. Pitäisiköhän tähän tulla jo luojan tähden muutos?

Miten voi olla niin vaikeaa kiinnostua muustakin kuin loppuunkalutuista laatikon seinistä?[22:08 17.3.2009] P.P.
Yleensä kun ihmiset on aktiivisesti kiinnostuneet jostakin niin tuloksena on ollut sota, vallankumous tai jokin muu verinen tapahtuma. Kaikilla tuntuu riittävän hyviä aikomuksia, mutta harvemmassa on passiiviset ihmiset, jotka joskus pysähtyvät ajattelemaan ennen toimimista ja vaahtoamista.[22:58 17.3.2009] K.S.
http://fi.wiktionary.org/wiki/passiivinen

Mikä tässä skenaariossa yhä mättää?

Siis se mun Ryan-solttu-linkki osu ihan maaliinsa. Joillekin toimiminen = tosiaankin vain sotimista ja päämäärätöntä verellä läträämistä. On mennyt maailmanpromoottori-demokratia sulle ainakin hyvin perille selkärankaan.. taas tämä vastakohtaisuus-asetelma: joko toimit tuhoisasti tai sitten et toimi ollenkaan. Jos toimit Sääntöjen mukaan, saat oikeita "vaihtoehtoja".
Mites hippiliike? Mihin sellainen ideologia on jäänyt? Eihän yleisöllä ole siitäkään enää jäljellä muita muistoja kuin heroiininkäyttäjät ja kukkakuviot. Mut se mitä ne ihmiset siihen aikaan edustivat oli VOIMAKASTA. Tämä aspekti on tupannut unohtumaan kaiken nykyisen tappamisen innon, muukalaisvihan, ennakkoluulojen, 'ilmastonmuutossodan' ja kykyjenetsintäkilpailujen keskellä..
Milloin muuten passiivisuus on auttanut ketään minkään asian suhteen?[17:57 21.3.2009] R.L.
Älä vaan tee mitään, se on vaarallista. Syntymä johtaa kuolemaan, älä liity eläviin.


[22:35 22.3.2009] P.P.
Passiiviisuus on auttanut useinkin, mutta niitä tapauksia ei vain muisteta kovin hyvin. Esimerkiksi tositarina 3. maailmansodan estämisestä (sillä kerralla..), joka perustui passiiviseen päätökseen olla uskomatta tutkahavaintoja ja vastaamatta siihen ydinohjuksilla. Yksi mies pelasti maailman olemalla passiivinen ja ajattelemalla ensin ennen toimintaa.
Minusta se on aika paljon paremmin kuin typerä meuhkaaminen ja toiminta, johon esim. USA on syyllistynyt hyökätessään Irakiin.[17:43 23.3.2009] profeetta
3. maailmansotaa ei ole estetty. Päinvastoin - se on alkanut jo ajat sitten.

Paul, olet aiemmin kritisoinut ajattelemista, mutta nyt sitten kehotat pysähtymistä ajattelemaan kuten esim. minäkin?

Passiivisuus pähkinänkuoressa on, kuten Kirsi jo yllä sanoikin, "muiden näkemysten kieltämistä ja asioiden tämänhetkistä hyväksymistä ilman kyseenalaistamista".

Päätösten tekeminen ei ole passiivista vaan aktiivista toimintaa. Edes passiivinen vastarinta - nimestään huolimatta - ei ole passiivista vaan hyvin aktiivista toimintaa. Ja ajatteleminen ei varsinkaan ole passiivista. Se on itse asiassa erittäin aktiivista toimintaa.

Suosittelen sinullekin.


[22:14 23.3.2009] P.P.
Noin typeriä juttuja voikin kirjoittaa vain nimettömänä. Kun puhun aktiivisuudesta niin tarkoitan käytännön toimintaa. Siinä vaan usein käy huonommin kuin mitä oli ajateltu. Esim. USAn Irak-reissu.


[02:26 24.3.2009] profeetta
hurrrr durrrrrrr...

Reimahan tuossa tiivisti tuon filosofian oikein hienosti. Käytännön toimintako on P:n mielestä yhtä kuin sotiminen, koska "ainaski käytännössä kaikki muut ihmiset yleensä ajattelee ja tekee niin"? Kamoon. Ajattelu ja muut jutut, joita tuossa luettelin, ovat aktiivisen toiminnan lisäksi myös käytännön toimintaa, eivätkä tahdottomien lihamöykkyjen ominaisuuksia. Homma meneekin valitettavasti toisin päin. Sotiminen on passiivisuutta; sokeaa ja robottimaista toimintaa. Se on pedon ominaisuus, ei ihmisen.

Katsos, kuten sanottua, sinä voit tarkoittaa vaikka puulla metsää. Puu on silti puu ja metsä on metsä.

Toisaalta kivi on myös kivi, vaikka sille sanoisi mitä.


[04:10 25.3.2009] Kasvokirja
Tyhmä kysymys: Jos se facebook on niin hirveä, niin miksi siihen on pitänyt tunkea itsensä? On minuakin sinne pyydetty, mutta en ole mennyt ja ainakaan toistaiseksi ei kukaan ole sinne pakottanut. Eli jos se paikka ahdistaa, niin ihan itse sinne olette kirjautuneet.


[17:42 25.3.2009] J.K.
Ei tässä Facebookista oikeasti olekaan puhe, vaan joidenkin ihmisten tarpeesta kertoa "tyhmemmilleen", miten asioiden laita oikeasti mukamas on.


[17:54 26.3.2009] profeetta
Hih, vai niin. :)

Kasvokirja, ihan samaa minäkin ihmettelen.


[12:12 5.4.2009] P.T.
Kävinpä itsekin jättämässä jalanjälkeni mokomaan naamakirjaan ja totesin että sen typerämpää luettavaa ei juurikaan voi olla mitä se oli.

Lueskelin kuinka joku lähti nyt just kauppaan ja toinen välillä tupakille kun oli istunut jo muutaman tunnin ilman röökiä selaamassa sivuja...joku oli tehnyt kaurapuuroa aamiaisekseen ja toinen syönyt eilen kalaa..

Ajattelin kirjoittaa että nyt Marita-täti lähtee paskalle, mutta päätin sitten kuitenkin ottaa itseni pois koko systeemistä...

ÄÄÄKKKSS...nyt mun tekis mieli sanoo että hankkikaa elämä!


[15:13 5.4.2009] t.e.

Edellisestä tuli mieleen pieni kevennys:
eatliver.com/i.php?n=4043[22:49 11.4.2009] V.H.
En kuulu facebookkiin. Harmittaa vaan kun niin monesta asiasta, esim. koulujutuissa, tiedotetaan sitä kautta. Ja onhan se ihan hyvä stalkkaus välinekin, mutta en vain tykkää siitä..

No, enköhän mä tän Facebook villityksenki yli pääse purjehtimaan, ku suurimman osan muistaki "muoti-ilmiöistä" oon selättäny..

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty