Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Facebook

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  [15:48 18.4.2009] S.K.
"Mitenkäs tämä nyt nuoriin liittyy? Kyllä kyseenalaistaa voi kuka tahansa. Tarkoitatteko kenties esimerkiksi tällaisten nuorten harjoittamaa kyseenalaistamista?"

Katsoin vidiksen, ja koska David Icken luento oli hyvinkin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, päätin laittaa linkin eteenpäin, minnepäs muualle kuin facebookkiin.[01:35 19.4.2009] profeetta
Touché. Hyvä näin.


[22:20 19.4.2009] K.S.
facebookin pahin tietosuojareikä on kaverilistat. Jos on kaverin kaveri, niin näkee tämän kaverit avoimesti. Se on pahimmanlaatusta tirkistelyä ja voi yhdistää todella helposti ihmiset toisiinsa. Siis jos valvonnasta ja sosiaalisesta urkinnasta puhutaan.
Mut sellasta se on. Voi pitää pään kylmänä ja silmät ja korvat auki, eikä hyväksyä ketä tahansa piiriinsä.
Facebook on täynnä urkkijoita, sehän on selvä. Mut esim. Briteissä värvätään 60 000 siviilivakoojaa kadulle tarkkailemaan mahdollisia terroristeja ja 'epäilyttäviä henkilöitä'. Anti-terror -lait on jo voimassa monessa valtiossa, esim juuri edellämainitussa maassa ja Australiassa sitä sovelletaan täyttä häkää. Saa googlettaa kyseisestä laista ja sen toiminta'moraalista'.
Joten onko se yhtään sen kummempaa toimia noin vaiko näin. Poliisivaltioon tässä ollaan enivei menossa, paras oppia vaan elämään sen kanssa parhaiden kykyjensä ja älynsä mukaan - tai sitten valittaa asioista ja olla ihan pihalla, kuten suurin osa maapallon ihmisistä.


[15:01 20.4.2009] T.L.
Toimiihan se valvonta toisinkin päin... kaikki kyttää kaikkia, internetin myötä se pikkukylän lähiö on muuttunu maailmanlaajuiseksi, sinänsä ei mitään uutta auringon alla. Enemmän minuu pelottaa ne jotka pyörii omissa oloissaan kaukana internetistä, ne voi jopa onnistua salamaan toimintaansa.

Tuosta facebookin typeryydestä viel, et onhan se paljon siitäkin kiinni et miten päin sitä työkalua kädessä pitää. Mulle facebook on se paikka mihin laitan et meen illalla kaljalle, kun laitan ajoissa nih joku kavareista laittaa et lähtee myös, tän kaverit taas kattoo et se on menossa kaljalle ja kohta on kasassa varsin mukava porukka. Sama pätee kaikkeen sosiaaliseen toimintaan on kyse sit valokuvaamisesta tai pallon potkimisesta. Erona siihen et soittelisin ja lähettäisin tekstareita on se et laitan yhden viestin minkä näkee noin 60 henkilöö. Miust se on varsin näppärää, samaten toimii myös miun kaverit. Kyl miul ainaskii on enemmän mahdollisia "eventtejä" valittavana livemaailmassa facebookin myötä kuin ennen sitä. =)


[17:38 20.4.2009] J.K.
Kaveripiirien julkisen näkemisen Facebookissa voi tietysti nähdä Kirsin tapaan suurena uhkana, tai sitten positiivisesti tietona, jota voi käyttää hyödyksi sosiaalisissa tilanteissa. Kaverilistat eivät muuten näy ei-kavereille, ellei niin halua. Myös kavereille voi määritellä, mitä kaikkea he näkevät. Kaverilistan voi salata tietyiltä kavereilta.

Se, että isoveli valvoo kaverilistoja huolettaa tietysti vain heitä, jotka kokevat olevansa niin merkityksellisiä ihmisiä, että heitä joku taho jaksaisi valvoa. Tietysti silloin, kun joku rikos tapahtuu, poliisilla on ainakin teoriassa mahdollisuus tarkistaa Facebookin kautta kaveripiiriä, mutta onko se tieto kuitenkaan luotettavaa. Luulen, että vanhan kuulustelukaavan kautta joudutaan jokainen Facebookin tieto varmistamaan joka tapauksessa.

Teijon tapaan minäkin näen monta hyvää asiaa Facebookissa. Sitä ei tarvitse käyttää - kuten Päivi-Marita asian ymmärsi - kaupassa käymisen tai aamupalan sisällön kertomiseen, sitä voi käyttää myös hyödyllisiin asioihin.

Esimerkki. Juhannuksena pidetään bileet ja kutsutaan parhaat kaverit mukaan. Missä bileet pidetään, minä päivänä ne aloitetaan, kuka haluaa olla yötä - kysytään koko joukolta viestissä Facebookissa.
Kun asioista on päästy jonkinlaiseen selvyyteen, tehdään asiasta eventti Facebookkiin. Sen voi tehdä julkiseksi tai jättää salaiseksi. Voi määritellä pääseekö mukaan vain kutsuvieraat vai kuka vaan. Kirjoitetaan eventtiin liittyviä hyödyllisiä asioita.
Bileet pidetään menestyksekkäästi ja kamera laulaa. Jokainen kuvia ottanut voi halutessaan jakaa ne muille eventin henkilöille lisäämällä ne eventtiin. Videot myös. Kuvat voi määritellä niin, että ne näkyvät vain eventtiin osallistuneille.

Se, joka tällaisessa kaveripiirissä ei kuulu Facebookkiin, putoaa auttamatta joistakin asioista pihalle.


[01:11 21.4.2009] profeetta
Ihan oikeasti nyt. Jos jo unohdettaisiin nämä melkein jokaisessa viestissä esiin tulevat myytit:

"SE ETTÄ 'ISOVELI' MUKA VOIS VALVOA HUOLETTAA VAIN IDIOOTTEJA..."

"JOS LUULET OLEVASI NIIN MERKITYKSELLINEN IHMINEN, ETTÄ SUA JOKU JAKSAIS VALVOA..."

"JOS VIITSIT AJATELLA KOKO JUTTUA, OLET PARANOIDI FOLIOHATTUPÄÄ..."

Näistä ollaan täälläkin puhuttu jo aikaisemmin."Toimiihan se valvonta toisinkin päin... kaikki kyttää kaikkia"

Tämä saattaisi itse asiassa olla yksi mahdollinen dystopian välttävä ideaalitilanne, mutta vielä ei olla siellä. Tällä hetkellä ollaan menossa siihen pisteeseen, jossa hyvin pieni vähemmistö (jota ei kyttää kukaan) voi kytätä kaikkia muita."Se, joka tällaisessa kaveripiirissä ei kuulu Facebookkiin, putoaa auttamatta joistakin asioista pihalle."

Näin ainoastaan, jos kaverit eivät sitten ilmoita muulla tavalla kaverille, joka ei satu sijaitsemaan fb:ssä. Onko tässä nyt sitten kyse kavereista?

"Jokainen kuvia ottanut voi halutessaan jakaa ne muille eventin henkilöille lisäämällä ne eventtiin. Videot myös. Kuvat voi määritellä niin, että ne näkyvät vain eventtiin osallistuneille."

Ja kaikki tämä on, edelleen, fakebookin yksityistä omaisuutta, eikä mitään yleisesti jaettua kulttuuria.Muuten puhutte ehkä ihan totta, mutta ei jaksais jankata. Ei täällä ole kukaan väittänyt fakebookin olevan mikään antikristuksen edelläkävijä.


[10:19 21.4.2009] P.T.
Joo...mulla on itsellä kolme nuorta avokkeineen eikä niistä kukaan oo facebookissa.
Tytär kyllä rekisteröityi sinne ja siellä se näkyy olevan edelleen, mutta ei ole laittanut sinne mitään.

Nuorempi poitsu rekisteröityi myös ja otti itsensä pois muutaman päivän kuluttua.

Noilla kaikilla on tajuton määrä kavereita, ei ne ainakaan ole jääneet syrjään kaveripiiristä eikä maailmasta sen takia että ne ei ole facebookissa.

Mutta kyllähän mäkin myönnän että fb:ssä on omat hyvät puolensa. Ja sitä tosiaan voi käyttää just ilmoittamiseen minne on menossa ja sitten kaverit tietää ja tulee myös. Tuossa käytössä se on ihan jees.

Mutta jos sinne kirjottelee vaan mitä on tänään syönyt ja että on nyt lähössä kauppaan niin ei kai sinne kauppaan sentään kavereita tarvita? - vai tarvitaanko?

Facebook on oikeessa käytössä tosi hyvä tiedotuskanava.Mä en tarvi sellasta koska mulla on oma piiri missä pyörin ja me kyllä kaikkein eniten soitellaan ja joskus mesetetään tai kirjotetaan sähköpostiin.

Mä en tarvi enenpää kaveripiiriä, mulle riittää tää nykyinen joka on kova soitteleen..hmm..ehkä osaksi johtuu siitä että meillä kaikilla on firman puhelimet käytössä.
Jos maksetaan kännystä veroa niin pitäähän sillä myös puhua:)


[11:07 21.4.2009] S.K.
""Toimiihan se valvonta toisinkin päin... kaikki kyttää kaikkia"

Tämä saattaisi itse asiassa olla yksi mahdollinen dystopian välttävä ideaalitilanne"

Tähänhän nyt ollaan pyrkimässä. Ainakin briteissä vainoharhaiset naapurit usutetaan terroristien pelossa mm. tonkimaan naapureidensa roskiksia, jos sieltä löytyisi jotain jännää jota ei itse ymmärrä. Minun mielestäni kyttääminen = pelkääminen ja epäluottamus kaikkia kohtaan on nimenomaan osa sellaista yhteiskuntaa joka olisi pahin mahdollinen, dystopiaa.[11:55 21.4.2009] T.L.
Ei kait ympäristöään tiedostavan havannoinnin tarvitse mennä samantien överiksi? Kyl minuukin kauhistuttaa ajatus vainoharhaisesta kaiken valvonnasta, varsinkin jos se johtaa hätäpäiseen toimintaan, mut kyl minuu kauhistuttaa myös ajatus siitä että tarpeeksi suuri enemmistö antaa unelmien harhauttamana sokeasti valtaa jollekkin sellaiselle mitä eivät kuitenkaan täysin ymmärrä. Juttu on miust siinä että asioiden tarkastelu tapahtuu moniulotteisesti sisältäpäin eikä terroristi pelotteluiden alaisena.

Eipä silti, kyl netin ja muiden maailmanlaajuisten kommunikaatiojärjestelmien myötä on huomattavasti vaikeampaa tehdä mitään isompaa etteikö siitä alkaisi juttu leviämään. Epäilyttävistä tapahtumista on aika nopeasti kännykkävideota ja dokkaria nähtävillä, puhumattakaan kaikista foorumeista. Ei se "siviilikään" voimaton ole esim. piratismi ja vapaa jakelu rehottaa ja viimeaikaisetkin oikeudenkäynnit eivät varmaankaan ole laitonta lataamista vähentäneet. Se bisneksen haara on pakotettu muutokseen. Miust vastaava on mahdollista myös yhteiskunnallisella tasolla, mut se vaati sit sen porkkanan.


[12:40 21.4.2009] J.K.
""Se, joka tällaisessa kaveripiirissä ei kuulu Facebookkiin, putoaa auttamatta joistakin asioista pihalle."

Näin ainoastaan, jos kaverit eivät sitten ilmoita muulla tavalla kaverille, joka ei satu sijaitsemaan fb:ssä. Onko tässä nyt sitten kyse kavereista?"
En ole Facebookissa sen vuoksi, että suurin osa kavereista on siellä, mutta en myöskään olisi Facebookissa, ellei yksikään kaveri olisi siellä. Myös esim. Skypen käyttö tulee halvaksi, mutta ei siitä hyötyä ole ellei ole Skypeä käyttäviä kontakteja.

Ymmärrän sen, ettei löydä Facebookista mitään kiinnostavaa, tai ei pidä siitä sen ns. muoti-ilmiö-statuksen vuoksi. Mutta tuo tarkkailun uhka menee yli ymmärryksen. Yhtä hyvin S-ryhmä, Google tai Microsoft voi tarkkailla asiakkaitaan tai myydä tietonsa jollekin muulle. Ongelmalliseksi tämän tekee se, että mikään Facebook-käyttäjän tieto ei ole luotettavaa. Tiedoiksi saa laittaa mitä itse haluaa kenenkään niitä varmistamatta. Kavereiksikin saa lisätä tuttuja tai tuntemattomia. Tunnen joitakin henkilöitä, jotka Facebookissa lisäävät tuntemattomia henkilöitä kavereiksi ulkonäön perusteella. Mahtaa CIA:ta harmittaa.


[14:10 21.4.2009] K.S.
hyväuskoisuus on se millä ihmisiä manipuloidaan ihan miten sattuu. Facebook on ehkä saatettu alkujaan kehittää juuri tuohon viattomanoloiseen sosiaaliseen toimintaan ja hauskanpitoa varten, mutta mikäli yhtään on seuraillut maailmanmenoa muualta kuin yhden silmän/linssin läpi niin on ihan pakko käsittää, ettei asia enää ole niin.
Miksi muutoin FB:n käyttöehdotkin muuttuisivat jatkuvasti?? Ne sanovat niiiin viattomasti, että haluavat 'demokraattisen' äänestysjärjestelmän Facebookin kehittämiselle, vaan itse äänestyksestä ja itse asiasta, että mistä tässä edes äänestetään jääkin ihan kummalliseen hämärän peittoon ja kielisolmujen ja ainakin 10 linkin taakse. Että sellasta.

Joo, erittäin hyvä on muistuttaa siitä, että kaikki mitä sinne laitat, on yhtä paljon FBn omaisuutta kuin sinunkin.

"Epäilyttävistä tapahtumista on aika nopeasti kännykkävideota ja dokkaria nähtävillä, puhumattakaan kaikista foorumeista. Ei se "siviilikään" voimaton ole esim. piratismi ja vapaa jakelu rehottaa ja viimeaikaisetkin oikeudenkäynnit eivät varmaankaan ole laitonta lataamista vähentäneet. Se bisneksen haara on pakotettu muutokseen. Miust vastaava on mahdollista myös yhteiskunnallisella tasolla, mut se vaati sit sen porkkanan."

Jep. Käsittääkseni heti Pirate Bayn jätkien alustavan tuomion julkistamisen jälkeen Ruotsin neljänneksi suurimmaksi puolueeksi nousi piratpartiet, aiemmin kannatus alle 15 000 ja nyt yli 30 000. Et kyllä se näkyy jossain nämä muutokset ja vähitellen ihmisiä alkaa tosissaan ketuttamaan tämä ylenmääräinen kontrollipakko, etteikö tietoa saisi vapaasti jakaa.


"Tällä hetkellä ollaan menossa siihen pisteeseen, jossa hyvin pieni vähemmistö (jota ei kyttää kukaan) voi kytätä kaikkia muita."

Älä menetä toivoasi :). Ei vaan tarvi pelata niiden pelejä alistumalla siihen ajatukseen, että He Hallitsevat Kaikkia. Kyse on toisaalta suuruudenhulluudesta, ja toisaalta epätoivoisuudesta ohjata eteenpäin tätä new World Order-politiikkaa (jota esim Gordon Brown niin säälittävästi hehkuttaa joka tilaisuudessa).

Kun irrottautuu siitä itse ja jättää sen paskan taakseen (eli ei anna sille rahtuakaan arvoa), huomaa kuinka vähän valtaa niillä marginaalitahoilla itse asiassa onkaan. Ihmiskunta kehittyy hyvin hitaasti - tai pahimmassa tapauksessa ei laisinkaan, mutta Sinä yksilönä voit kehittyä yhdessä yössä toukasta perhoseksi.
Näin runollisesti :)
Joskus kehittyminen vaatii pysähtymistä ja todellista hiljentymistä. Sitä ei nykyinen maailma ymmärrä tehdä. Kaikki lähtee itsestä ensin.


[14:40 21.4.2009] K.S.
http://keronen.blogspot.com/2009/04/eu-aikoo-muuttaa-internetin.html

Lukekaa se juttu ja heräämö!!

että se siitä sananvapaudesta. Kun annetaan pikkusormi niin eiköhän viedä koko käsi. Onneksi tosiaan ihmisiä (ainakaan vielä) ei voi downia netistä.

Aivot toisaalta on eri juttu.


[15:12 21.4.2009] T.L.
Niin joo... tuost on liikkeellä adressi:

http://www.adressit.com/open-internet-threat


[15:19 21.4.2009] K.S.
kiitos Teijo linkistä. Kaikki kynnelle kykenevät sit allekirjottamaan!!


[18:52 21.4.2009] profeetta
Ottakaa hyvät ihmiset niistä asioista selvää niin kauan, kun vielä voitte. Tuntuu siltä, että tämä on vasta alkua.

Ihanaa, kun tämäkin juttu on saanut niin hurjasti medianäkyvyyttä. Ja jos on, niin on aika ihanaa, kuinka esitellään kaikkia "hyväntahtoisia aikeita", kun internetin puskaradioissa sitten taas puhutaan maailmanlopusta.

Myös tuo juttu liittyy olennaisesti.


[21:53 21.4.2009] K.S.
maailma loppuu sitten kun ihmiset sekoaa lopullisesti ja tappavat toisensa kun eivät tajua mistään mitään.
Loput 5-15% jää hymistelemään ja katsovat 'showta'. Näin.


[14:37 22.4.2009] J.K.
Veikkaan Facebookin ja muiden palvelujen käyttöehtojen ja niiden muuttamisen liittyvän siihen, että firmat eivät halua oikeushaasteita sen vuoksi, että käyttäjä X on pöllinyt käyttäjä Ö:n kuvan Facebookista ja esittää sitä omanansa.

Se, että viihdeteollisuus yrittää saada hallituksia rajoittamaan piratismia, liittyy sananvapauteen aika epäsuorasti. Tästäkin kärpäsestä on jo tehty härkänen.


[17:10 22.4.2009] K.S.
lue: viihdeteollisuus: korporaatiopolitiikkaa --> ohittaa hallituksen & valtion perustukselliset oikeudet --> ohittaa kertaheitolla demokratian ja kansanvallan --> tuloksena: kommunistinen fasismi, jossa pieni joukko ihmisiä luulee voivansa päättää kokonaisien maiden ja kansakuntien asioista vetoamalla ekonomiseen ja nykypäivänä yksinomaan yhtiölliseen 'hyvään' tiettyjen tahojen jatkuvan hyvinvoinnin ja ihmishenkien (loputtomalla) kustannuksella.

Kylmää ja totta.
Esimerkkeinä Aipec ja Monsanto. Googlettakaa ne.


[20:58 22.4.2009] profeetta
"Se, että viihdeteollisuus yrittää saada hallituksia rajoittamaan piratismia, liittyy sananvapauteen aika epäsuorasti."

Tavallaan olet kyllä oikeassa, sillä totta kai jokainen teollisuudenala "puolustaa omia oikeuksiaan". Sitä viihdeteollisuuskin yrittää kovasti tehdä - valitettavasti se tapahtuisi heidän mielestään "oikeutetusti" niin isoilla kustannuksilla vapaudesta ja yksityisyydestä, ettei moista voine yksikään järjissään oleva ihminen sietää.

Puolustatko sinä sitten mieluummin heidän oikeuksiaan kuin omiasi? "Piratismin kitkemisen", "anti-terrorismin", "lapsipornosensuurin" jne. varjolla pyritään poistamaan sinulta oikeuksia. Jos se on sinusta hyvä juttu, niin aika halvalla myyt itsesi - ja meidät muutkin siinä samalla.


[04:47 1.11.2009] T.S.J.
Musta tuli facebook-addikti jokin aika sitten. Oonpa vaan törmännyt ikäviinkin "ystäviin" - jotka onneks voi blokata...

Eräskin naishenkilö, joka epäili etten muistaisi missä tavattiin. Eikä sitten suostunut kertomaankaan - tärkeintä kun oli että tavattiin uudestaan, ja että tällä tiedolla pääsi kavereilleni retostelemaan. En tiedä, yrittikö iskeä vai piruilla.

Ja sitten eräs miespuolinen, hatarahko vanha tuttavuus... Kun hyväksyin kaveriksi, ja lopulta vaihdoimme puh-nrot, en arvannut että alkaisi soitella ympäripäissään ja sopia epätoivon vimmalla tapaamisia. Vieläpä oli kovasti ostamassa taulua, mutta ei ikinä ollut rahaa - kun taisivat mennä ryyppäämiseen.

En mä enää tän jälkeen välttämättä ketä tahansa hyväksy ystäväks.


[15:27 2.11.2009] P.T.
Mulla on kotisivut ja ne riittää mulle.

Joskus ihmettelen sitä lukijoiden määrää joita siellä käy vaikka en ikinä itse käy kenenkään sivuilla.
Mistä hitosta ne kaikki sinne oikein löytää...

Sivut on pelkällä etunimellä joten ei nimenkään perusteella pitäis sinne kenenkään löytää.

Tosin sivut on koirasivuja joten ehkä sitten sellaisia harrastajia löytyy enemmän.
Lupasin kasvattajalle pitää sivuja ja vähitellen lukijamäärä on tullut melkoiseksi.

Sivut on olleet vasta heinäkuusta lähtien.
Ennen sitä oli space-sivut jotka on kyllä edelleen hengissä, mutta harvoinpa sinne tulee kirjoitettua mitään.

En todellakaan kaipaa facebookia, koska en tahdo ehtiä pitämään noita kotisivujakaan yllä.
[18:40 2.11.2009] A.N.
"onhan se ihan hyvä stalkkaus välinekin"

Hyvä, että joku on ymmärtänyt facebookin todellisen tarkoituksen. Tosin ei yllättävää, että ymmärtäjä tulee fb:n ulkopuolelta.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty