Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vasemmalle kallellaan

[17:44 2.3.2009] M.K.
Olen joskus nauttinut Aukealla vierailusta, mutta nykyään tämä muistuttaa Vanun tai Voima-lehden lukijapalstaa.

Mistä lie johtuu, liikaa löysää...
linjassa.

Fasistisempi ote ylläpidolta olisi tervetullutta etenkin mokutusaiheisiin "taideteoksiin".
Löysä linja, vetelä sisältö.


[18:02 2.3.2009] K.S.
mitähän ihmettä ylläpito sille mielestäsi mahtaa?

"Kuulkaa kaikki Aukean tavikset! tehkää tästä lähin neroutta ja vain neroutta! Ajatuksenne eivät enää kelpaa Ylhäisen lukijakunnan aristokraattisille ja valikoiville korville ja silmille! Kuka äänestetään Aukean Hitler -junioriksi? Näyttäkää että voitte vaikuttaa! Tehdään tästä lahko, johon voi jokainen osallistua osoittamalla ylitsepääsemättömän neroutensa - vain vuosittaisen jäsenmaksun, myyntipropsien ja viimeisen jäljelläolevan originaaliutensa ja valinnanvapautensa markkinakoneistojen ehtymättömiä lompakoita varten. Hurraa."

Ehdota pliis jotakin muuta kuin tuo "käsky ylhäältä"- meininki. Alkaa väsyttää se jo kun se on maailmassa tarpeeksi luotaantyöntävä voima. Miten olisi haasteet, teemaviikot, tutoriaalit, sketsiosuudet, wip-esittelyt, haastattelut?

Nuo tulivat vain ekana mieleen, enkä ole niitä itse edes muulle ylläpidolle ehdottanut, sillä itse en niita voisi/ehtisi/jaksaisi pyörittää. Joten mikäli kaipaat rakasta fasismiasi tänne, ilmoittaudu pestiin itse ja katso mitä tapahtuu.

joo ja mua saa inhota.
[18:11 2.3.2009] M.K.
Ei tämä sivusto ole enää pelastettavissa.

En ilmoittaudu kapteeniksi uppoavaan laivaan.

Mutta kyllä, toki tästä voisi tehdä maksullisen ja armottomamman.

Jokaisin pitäisi pystyä seisomaan sanomansa takana omalla nimellään ja kuvallaan.

Ja koska vaatteilla otetaan kantaa ja peitellään murtuvaa, vyötäröläskeiksi redusoitunutta idealismia alastonkuvan tulisi olla ehdoton vaatimus.

Tiedän kyllä että aukelaisista suurimman osan idealismi on sen verran löysää ettei tuollaiseen ole rahkeita.


[18:19 2.3.2009] K.S.
ei "pelastettavissa?" Miltähän se olisi?

Ai meinaat kuten nämä ns. suuremman luokan taidesivustot, jolta löytyy "laatua" ja "oikeita" taiteilijoita, enemmän mainoksia, enemmän itsensähypetystä ja lipevää narsistelua taiteilijoiden kesken? Sillä sitä niillä riittää ja näitä sivustoja on paljon. Aukea on oikeasti harvinaisuus nykymaailman menossa.

Mut toki olisi ihanteellista, että jokaisella olisi munaa puhua omalla nimellään sitä mitä haluaa. Mutta sitä ei VOI vaatia kuten paraskin foorumipoliisi. Nimettömyys on pelastanut ihmishenkiäkin historian saatossa. Jos jokainen kulkisi punaisessa vaatteessa laukoen mielipiteitään siitä, miten asiat pitäisi oikeasti olla, kyllä nykymenossa vankilat ja hautapaikat olisivat nopeasti yhtä täynnä kuin tokan maailmansodan ja valistuksen aikana.

Idealismi kuollut, sanot?
Näytä, että se ei ole - osoita se käsitys vääräksi omien tekojesi ja sanojesi kautta.


[18:26 2.3.2009] M.K.
Minulla oli yläosaton kuva itsestäni profiilisivullani, mutta kun vaikutti siltä, että se on ainoa laatuaan, päätin ettei kreikkalainen varteni kuulu tämän foorumin linjaan.

Samalla romahti uskoni siihen, että ilmainen, sanktioimaton nettifoorumi voisi pitää sisällään minkäänkaltaista itseisarvoa.


[19:38 2.3.2009] K.S.
mitä se itseisarvo sinun mielestäsi sisältää? Kuulostaa enemmänkin siltä, että sua kiinnostaa nimenomaan profiilikuvasi 'sisällön' näyttäminen kuin ilmaisusi. Siitähän Aukeassa on kyse, hei =D
Ajoo.. tuo "Minulla oli yläosaton kuva itsestäni profiilisivullani, mutta kun vaikutti siltä, että se on ainoa laatuaan, päätin ettei kreikkalainen varteni kuulu tämän foorumin linjaan", oli kyl päivän paras.
Kova olet ollut selaamaan profiileja näemmä ja vetänyt tuon totuudellisen yhteenvedon sivuston ns. linjauksesta.

Tää mesta ei ole realitysarja, jossa nätein tai rumin pärstä ratkaisee, onko tekijällä potentiaalia mihinkään.

En sitten tiedä, ihan rehellisesti, millä oikeastaan sitten on väliä. Hmm. Siitä voi yrittää ottaa ainakin omalta osaltaan selvää ja katsoa minne saakka rahkeet riittää.


[01:18 3.3.2009] ...
ootko masatuolla0:45-1.15 joraamassa? :D[11:58 3.3.2009] V.J.E.M.
Tämähän on ilmiselvä trollaus, eikös? Tai siis, toivottavasti on, muuten tämä lipeää jo seppolehtodialogien tasolle.


[12:44 3.3.2009] ...
hitsi, väärä video, tätä tarkoitin:

http://www.youtube.com/watch?v=-A3-wFMnno0

Kyllähän Lehdon jutut astetta fiksumpia ovat kuin tämä keskustelu, vaikka en miehen poliittista linjaa varsinaisesti kannatakaan.


[16:27 3.3.2009] M.K.
Kyllähän paskanjauhajia riittää joka lähtöön.

Paskanjauhajastaki tulee mies kun hän seisoo sanomansa takana.


[18:19 3.3.2009] P.P.
Mene jonnekin muualle nolaamaan ittees.


[18:46 3.3.2009] M.K.
Yleinen harhaluulo on, että ego on jotain stabiilia, yhtä yleinen kuin se, että se on jotain häilyvää, epämääräistä.

Tulin taas todistaneeksi Aukean suvaitsemattomuuden.

Muuten, oikea taiteilija, oli hänen työvälineensä ja materiaalinsa mikä tahansa on syntynyt kärsimyksen kautta.

Ihmiset jotka ovat kärsineet eivät notku netin "luomisgallerioissa" kuin korkeintaan antamassa poskiläimäyksiä pikku henrymillereille.


[19:02 3.3.2009] de här regnar i ute där you know
"Paskanjauhajastaki tulee mies kun hän seisoo sanomansa takana."

Miehestäkin tulee paskanjauhaja, kun hän seisoo sanomansa takana, vaikka ei olisi mitään asiaa.

Lisään asiasisältöä. Mua pelottaa. Musta tuntuu että vuonna 2012 Suuri Cthulhu tulee ja syö mut. Onko kellään muulla samanlaisia tuntemuksia?

Niinjoo, tosimies trollaa omalla nimellään. :(


[20:35 3.3.2009] Tom Pesch
No mut Masa hei, oli kiva kun rikastutit vähän aikaa Aukeaa kreikkalaisella vartalollasi. On jo vähän ikävä.


[21:11 3.3.2009] A.N.
Jospa taiteen totuus löytyykin jostain ihan muualta kuin vasen-oikea tai kärsimys-nautinto akselilta? :O

Aukea pitää olla täysin vapaa kaikille. Minkäs sille sitten mahtaa, jos suurin osa tekijöistä diggaa liberaalia ja humaania ja löysää linjaa. Eikös se punaviherharmaa massa pikemminkin nosta sen "aikuisten oikean" taiteen arvoa täällä, kun se "oikea" on sitten niin pirun harvinaista? Että kun löytää helmiä, niin sehän on sitä hienompaa.

Minä parantumattomana paskan jauhajana postitin linkit :D Olin olevinaan kovinkin koominen, mutta minkäs sitä huumorintajuttomuudelleen mahtaa.

Ja keskustelun tasolla viittasin yhtä hyvin itseeni kuin keneenkään muuhun, eniten itse keskusteluun. Tarkoitus ei siis ole loukata kenenkään "kunniaa", sen enempää Matin, Kirsin kuin itsenikään. Suuri pahoitteluni, jos näin harkitsemattomasti tapahtui :( Olisi toki ollut viisaampaa alun perin kirjoitella jotain omalla nimellä, kuten nyt teen, yrittäen ottaa opiksi.

Matti,
purkauksesi on tavallaan hyväkin, mutta ehkä huuto jää hiljaiseksi, kun kaikki muut ovat eri mieltä ja kenties perustellustikin? Fasismi on sanana aika kovaa luokkaa käytettäväksi edes vertauskuvallisessa merkityksessä. Ja varsinkin kun loppujen lopuksi taidat pohjimmiltaan olla itsekin hieman eri mieltä itsesi kanssa? Sen kaltaiselta avauksesi nimittäin vaikutti :)

Sitä paitsi henk. koht. pidän myös tuommoisesta albanialaisesta kansanmusiikista ja voisi olla varsin piristävää olla mukana tanhuamassa. Ainakaan en jaksa seisoskella minkään takana, mieluummin auringon edessä :)

Ja nuoriso,
tuo yhteinen murheenkryynimme,
on kautta aikojen ja varsinkin nykyään ollut sen verran isäkapinallista, että turha äriseminen vaan pahentaa asioita. Lienee toimivampaa ohjata hipit oikeisiin töihin lempeällä ja isällisellä kädellä kuin julistamalla omaa maskuliinista voimaansa ja polkemalla näitä siimaletti joukahaisia suohon.

Aukea on toki totaalisen suvaitsematon, mutta ehkä se pitää vaan suvaita.

Hyvää kevättalvea vaan kaikille poliittiseen akilleen kantapäähän katsomatta :D


[15:56 4.3.2009] J.P.
En ymmärrä ollenkaan mikä tässä on pointtina koko keskustelussa.

Itse olen poliittisesti konservatiivinen oikeistolainen ja muutoinkin hyvin kansallismielinen ihminen, mutta ihan hyvin olen viihtynyt täällä.

Ehkä olennaista ainakaan Aukeassa ei ole se, mitä poliittista kantaa ihmiset edustaa? ;)


[16:20 4.3.2009] A.N.
Uskoisin, että keskustelun ydin on huumoriin kääritty totuus, vaiko päinvastoin? Ja tosiaan, aukea on poliittisesti puolueeton kenttä. Mieluusti soisin tämän pysyvänkin sellaisena, koska juuri se mahdollistaa esimerkiksi aidon poliittisen kannanoton. Toisaalta voisi kai ajatella, että Matti tarkoitti avauksessaan (miten tosissaan lie ollut?) että aukea olisi "politisoitunut", mikä ei kyllä minusta pidä ollenkaan paikkaansa. Sehän nyt on luonnollista, että jos joka toinen suomalainen taiteileva nuori on keskiluokkaisesta kodista lähtöisin oleva vihreä ituhippi, joka isäkapinassaan kantaa Che Guevaran kuvaa ja peelohuivia, niin sama ilmiö toistuu myös aukeassa. Todellinen työläinen taitelee vähemmän, eikä myöskään nykyään juurikaan tunnusta vasemmisto-ideologiaa, mutta on kumminkin kiva havaita, että aukeassakin on jonkun verran karjala-lippis-osastoa liikenteessä, koska se on aitoa kansantaidetta, mikä taas on hyvinkin hyvä asia, loppujen lopuksi myös poliittisen vasemmiston kannalta.

Itse olen sitoutumaton. Äänestän yleensä demareita, koska he ovat lukumääräisesti suurin ja vaikutusvaltaisin hyvinvointivaltiota kasassa pitävä voima, eivätkä lähde liiaksi ajamaan itselleni vieraiden ääriliikkeiden asioita. Ei minulla silti ole vasemmistoliittoakaan vastaan mitään, eikä myöskään keskustapuoluetta. Muihin en nyt ehdi ottaa kantaa, kun työt kutsuvat.


[10:17 5.3.2009] ituhippi
Onko se pahasta, jos taide politisoituu? Ottaa kantaa, kulkee vääryyksien keskellä, hyväksyy oikeaksi tuntemansa asiat. Yhteiskunnalliset aiheet voivat olla joillekin yhtä lailla tärkeitä.

Matti Kangas: Onko sinulla kokemusta mainitsemistasi lukijapalstoista? Miten yhdistät aukean näihin? Siitä et kuitenkaan kertonut. Olisi kiva tietää perusteita tuohon.

Kannustetaan kaikki ismi-ihmiset vaan tuomaan tänne omia yhteiskunnallisiakin taideteoksia, niitä varmasti on. Kannustetaan myös kaikki anti-ismi-ihmiset tuomaan yhteiskunnasta vieraantuneet taideteokset.

Olkoon aukeamme avara monenlaiselle taidetotuudelle. Ismo Alangon sanoin: "Ehkäpä elämä on sitä, miltä se tuntuu."


[21:51 5.3.2009] J.N.
Aukean koi kuka hyvänsä pelastaa, kun vaan lakkaa jemmaamasta omaa nerouttaan ja pistää itsensä likoon. Turha miettiä omassa mielessään, että parhaat jutut pistän kyllä vasta sinne ihan oikeaan näyttelttn, kunhan olen oikea taiteilija.

Mielestäni aukeasta löytyy aina tuon tuosta erittäin laadukasta matskua - osa siitä saa kyllä ansaitsemattoman heikkoja pisteitä, mitä nyt tuskin voi estää, koska näkemyksiä on monia, eikä kriitikon voi olettaa ymmärtävän niitä kaikkia.


[04:01 6.3.2009] V.H.
Mullakin on kovasti vasemmalle kallellaan aina..


[12:09 6.3.2009] K.S.
ituhipin linjalla.

Haluan kuitenkin lisätä jotakin. Vaikka ehkä monien asiaan paneutumattomien on vaikea huomata/käsittää, mutta kaikkea sensuroidaan erittäin paljon nykyisin. Se EI ole puulautoja ovenpieliin tai isoja punaisia rakseja tai mustia laatikoita naamojen päällä. Kyse on nimenomaan julkaisusta.
Tutkikaapa lehtiä ja journalistien viimeaikaisia aatoksia toimittajan vapaudesta ns. kriisialueilla ja muutenkin kuvauskohteissa. Varsinkin paikoissa, jossa on ollut mellakoita ja ns. kansalaistottelemattomuutta. Liitin kuvan tähän tehdäkseni pointin. Kuvasta kerrotaan, että poliisi yrittää selättää mielipuolisen mellakoitsijan:
http://www.davidicke.com/oi/extras/09/march/10.jpg

Ei mitään outoa ollut? Nokun miksi poliisilla ja 'mellakoitsijalla' oli identtiset kengät?
Pistää miettimään.

En koskaan enää usko minkäänlaiseen uskotteluun, vaan rohkaisen jokaista, niin ei-taiteellista kuin 'oikeaa' duunariakin heräämään ja ottamaan kantaa, ei ole pakko istua ja katsoa kun kaikki menee viemäristä alas. Valivali ei vie minnekään yksin.
Voi keskustella, voi tutkia, voi avautua mahdollisuuksille, voi oikeasti oivaltaa jotakin uutta ja merkittävää ja huomata, että ihmisiä yhdistää valtavat määrät asioita, eikä tarvitse pelätä mitään.

Kontrolli EI ole vapautta. Se on vain maailman tämänhetkinen linja, koska ihmiset antaa sen tapahtua. Annetaan itsestämme pala palalta pikkasen pois.. ensin vähän pois yksityisyydestä, sitten vähän pois kansalaisoikeuksista, perusoikeuksista, vähän pois palkasta ja terveyspalveluista, vähän pois sosiaalituista, vähän pois etiikasta talouselämästä jne, vähän pois ilmaisunvapaudesta, uskonvapaudesta, poliittisesta rehellisyydestä, asevelvollisuudesta, maatalouden kannattamisesta, mediakriittisyydestä, henkilökohtaisesta koskemattomuudesta, kulttuurisista eroavaisuuksista (esim. musliminaisten päähuivien käyttö), yksityisten käsiaseiden pidosta, helvetti sentään jopa tiettyjen sanojen käyttö on nykyään nounou joten mitä mä tässä enempää esittelen.
Kunnes otetaankin niitä koko ajan pois ja karsitaan ja pienennetään raameja aina vähän, mutta varmasti.
Mitä jää siis jäljelle kaiken tämän jälkeen?
Kertokaapa se.


[12:54 6.3.2009] Tom Pesch
Ei tuosta voi päätellä että niillä on samanlaiset kengät, vaan samankaltaiset kengänpohjat. Se keltainen nappi on Vibramin logo, joka löytyy aika monesta vaelluskengästä, koska Vibram on iso kengänpohjamateriaalin valmistaja.


[14:35 6.3.2009] P.P.
Maailmassa on se vika, että naiset ajattelee liikaa. Tai yrittää ajatella.


[15:06 6.3.2009] fake
Maailmassa on se vika, että miehet ajattelevat liian vähän. Ja yrittävät esittää ajattelevansa.


[02:29 7.3.2009] M.L.
Ääh. Taide. Tuota sanaa tunnutaan käyttävän vain sellaisissa yhteyksissä, etten enää edes välittäisi kuulla sitä. Kärsimys? Elämä on kärsimystä. Täten, kaikki elävät olennot ovat taiteilijoita. Eikun viskaamaan kissa maalipurkkiin ja siitä paperille.

Suosin sanaa "itseilmaisu" sanan "taide" tilalla. Ei välttämättä ole kaikkien mielestä sama asia, mutta säästytään ainakin suurimmalta kädenväännöltä taiteen syvimmästä olemksesta ja siitä, kuka saa tehdä taidetta ja kuka ei.

"Kontrolli EI ole vapautta."

Kovaa tekstiä ja voimakasta mielipidettä suunnaltasi, Kirsi. Mutta minulle pisti silmään, että asiat joiden puutteesta tai vähentämisestä syytit kontrollia, ovat kontrollin aikaansaamia. Perusoikeudet ja kansalaisoikeudet ovat kirjoitettu lain korjoihin, ja mikä olisi sen suurempaa kontrollia kuin laki? Myös sosiaalituet ja terveyspalvelut olisivat kovin vaikeasti järjestettäviä ilman kontrollia.

On hyvä myös huomata, että toiselle kielto tappaa on toiselle oikeus olla turvassa.

Kaikilla tuntuu olevan jotain maailmaa vastaan. Olkaa onnellisia, ihmiset, masennusläkkeet ovat kalliita.[07:59 7.3.2009] T.V.
Taidetta ja politiikkaa ei kai täysin koskaan voida pitää erillään, ainakaan niin kauan kun taiteilijat pyrkivät vaikuttamaan yhteisöön. Taide sinänsä ei siis ole vaarallista, mutta taiteilijoihin tulee suhtautua varovaisuudella. Heidän teoksiinsa saattaa olla piilotettuna jokin ideologian siemen.


[11:41 7.3.2009] P.P.
Politiikkaan hurahtaneet näkevät kaiken poliittisena, samoin kuin uskovaisille kaikki tuntuu liittyvän uskontoon. Se näkyy muutamista kommenteista joita edellä on esitetty ja edustaa sellaista luiskaotsaista ahdasmielisyyttä, jolle varmasti monet taiteilijat älykkäinä ihmisinä nauravat.[13:02 7.3.2009] T.V.
Ehkä tämä luiskaotsaisuus on se, mikä yhdistää meidät esi-ihmiseen. Luiska on vielä olemassa otsan takana, ja tämä näkyvä korkeaotsaisuus onkin vain seurausta kallon kovettumisesta. Kovapäinä valloitamme universumin, ja lopulta oikea taide voittaa.


[22:55 7.3.2009] T.A.
Luokittelen itseni konservatiiviseksi oikeistolaiseksi, mutta ei minua silti häiritse ihmeemmin vasemmistolainen taide, koska 1. ilmaisunvapaus on luovuttamaton perusoikeus 2. vaikken ehkä pitäisikään teoksesta, ei sen tarvitse häiritä minua tai aiheuttaa silmitöntä raivoa minussa.

Voin sivuuttaa sen ja todeta etten pitänyt siitä, so what. Ei ole minulta pois tai uhka mielipiteilleni että joku on eri mieltä - niin kauan kuin saan itse olla hänen kanssaan eri mieltä. Ja sitäpaitsi, vaikka en pitäisikään teoksesta ideologisella tasolla, kykenen (ja tämä lienee varmasti väärin jonkun mielestä) irrottamaan sen poliittisesta kontekstista ja pitämään siitä "vain" esteettisesti miellyttävänä taideteoksena.

Ja vaikka "vasemmistotutkani" on melko herkkä, en ole kovin vasemmistolaista sisältöä silmilleni saanut, mutta ehkä täytyy tutkia syöverejä tarkemmin.


[00:36 8.3.2009] H.H.
Hyvää naisten päivää kaikille ihmisille, sukupuoleen katsomatta.

Tässä on eräs runoni sitten teille kaikille näin naisten päivänä:

ei androgyyni ole vain androgyyni
vaan ihminen ja androgyyni
ei mies ole vain mies
vaan ihminen ja mies
ei nainen ole vain nainen
vaan ihminen ja nainen
ei neutri ole vain neutri
vaan ihminen ja neutri
eihän elämä ole vain elämää
ei sillä, mehän olemme aina jotain,
jotain minkä me tänään jaamme -
vaan siksi on tämä maapallo,
se kannattelee meitä.


[04:33 8.3.2009] T.V.
Hyvää Naistenpäivää omastakin puolestani. Haluan myös ojentaa runon, joskin siitä voi löytyä jotain poliittisväritteistä, mutta koittakaa nähdä sen läpi. ;)

Keskustalainen, kokoomuslainen ja nainen menivät kirkkoon,
keskustalainen sanoi, että kato ny itteäs,
kokoomuslainen sanoi, että mitä välii,
nainen antoi luunapin molemmille.

Vasemmistolainen, vihreä ja nainen menivät kauppaan,
vasemmistolainen halusi karkkia,
vihreä halusi myös karkkia,
nainen lupasi ostaa xylitol-purkat.

Demari ja nainen istuivat puiston penkillä,
demari luki lehteä,
nainen silitti demarin niskaa.

Ruotsalainen, perussuomalainen ja nainen menivät uimarannalle,
ruotsalaisen mielestä vesi oli liian kylmää,
perussuomalainen kastautui vain nilkkoja myöten,
nainen osti kaikille jäätelöt.

Nainen meni yksityiseen tilaansa,
kirjoitti kirjeen,
ja lähetti sen ystävälleen,
rakkaalle, erityiselle.


[21:50 9.3.2009] A.N.
Mikäs tässä on ollessa suurin piirtein samoilla linjoilla kaikkien kanssa. Yksi asia vain, mistä olen jokseenkin eri mieltä. Ihan hyvä vaan, että yksityisten käsiaseiden hallussapitoa rajoitetaan mahdollisimman paljon. Rata-ammuntaan tarvittavat aseet vois oikeastaan olla ampumaseurojen hallussa ja metsästysaseet metsästysseurojen. Loput voiskin sitten upottaa meren pohjaan tai takoa auroiksi. Tosin kannatan yleistä asevelvollisuutta, jos sen toinen vaihtoehto on palkka-armeija tai Nato. Ihanne tietysti olisi aseeton maailma.


[10:22 10.3.2009] ituhippi
Lopussa olevan Nisosen lausunnon kanssa olen täysin samaa mieltä.


[20:19 17.3.2009] herra P
Leipäveitsikin voi olla ase, jos niin valitsee. Tai paistinpannu tai kaulin. Tai aura. Herätystys, ei se ongelma missään aseissa ole. Ongelma ei lähde poistamalla sen seurauksia


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty