Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kevään haku (Muotoiluinstituutti)

[21:49 5.3.2009] P.R.
En tiedä (totta puhuakseni en jaksanut niin huolellisesti kahlata kaikkia viestiketjuja, että olisin varma) miten koulutusteemaa on täällä puitu, mutta kysympähän nyt kumminkin: Onko joku hakemassa Muotoiluinstituuttiin Lahteen? Graafiseen suunnitteluun/valokuvaukseen? Muulle linjalle? Ilmeisesti t o d e l l a tiukassa ovat opiskelupaikat. Tunnetteko ketään joka opiskelisi Muotsikassa? Olen palauttanut ennakkotehtävät (gs) enkä saa asiaa mielestäni - :|


[02:03 6.3.2009] E.P.
Onhan tuolla yksi keskustelunpätkä, mutta siellä puidaan enemmän kuvataidekouluja.

Poikaystäväni opiskelee muotsikassa mediatuottamispuolella. Pääsykokeissa oli kaikenlaista logosuunnittelusta savimuovailuun. Musta tuntuu että ainakin tuolla mediatuottamisen linjalla ne on enemmän kiinnostunu sun potentiaalista oppia kuin sun valmiista taidoista, tyyliin ne ei odota sun osaavan jo valmiiksi käyttää illustratoria ja photoshopia (pääsykokeissa käytettiin jotain outoa ohjelmaa photoshopin sijasta, jotta kaikki olisivat samalla viivalla. Power pointiakin käyttivät). Kokeissa oli hänen mukaan paljon parempia piirtäjiä kuin hän, ja tyyppejä jotka teki jo ammatikseen graafista suunnittelua sun muuta. Hyvä piirtotaito ei kuitenkaan taannut kaikille opiskelupaikkaa. Eli suoraan sanottuna ei voi tietää mitä ne haluaa :D Mille linjalle haet?


[07:49 6.3.2009] P.R.
Hain vain graafiseen suunnitteluun. Siinä yhdistyy kaikki mitä haluan tehdä. Luulisin :)


[19:59 7.3.2009] J.A.
Oon hakemassa muotsikkaan... linjaa en oo vielä lopullisesti päättäny. mahdollisesti koru- ja pienesinemuotoilua tai sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua. Saa nähdä miten käy :)


[22:02 7.3.2009] P.R.
Pidän peukkuja!!


[19:43 11.3.2009] T.V.
Olen käynyt Muotsikan. Suosittelen ehdottomasti hakemaan. Joskin sillä varauksella, ettei ensimmäisellä yrittämällä välttämättä pääse sisään (kuten allekirjoittanut).


[16:50 13.3.2009] J.A.
oon vaan kuullu vähän sellasta juttua, et muotsikasta ei vaan käytänössä taida valmistua juuri mihinkään? oonko kuullu ihan väärin?

tai ainakin moni on sanonu et sinne ei kannata hakea... :s


[22:03 13.3.2009] Vähä sellaista juttua?
Suomen toiseksi arvostetuin oppilaitos alallaan.

Totta kai siellä valmistuu joksikin kun se on nimenomaan ammattikorkeakoulu.

Pääsykokeisiin neuvo: nouse esille.


[22:33 13.3.2009] P.R.
Esille nouseminen ei tulle tuottamaan ongelmia - kunhan nyt ensin pääsisi sinne pääsykokeisiin asti!!


[19:17 14.3.2009] Tom Pesch
Muotsikkalaisena voin kertoa että tänne 'Suomen toiseksi arvostetuimpaan oppilaitokseen' ei juurikaan ole oikeasti karsintaa, muualle kuin elokuva- ja tv-tuotantoon. Muotsikan valokuvauslinja on yhtä tyhjän kanssa, älä sinne ainakaan hae. Muille linjoille pääset kun tiedät vähän alan perusteita.


[22:31 14.3.2009] J.S.
Mä olen ollut ihan tyytyväinen muotsikan valokuvauslinjaan + kanssaopiskelijat tekee mielestäni tosi siistiä kuvaa, esim.

http://www.petriuutela.com/
http://www.valtterihirvonen.com/
http://ameba.lpt.fi/~sompantt/
http://tinyurl.com/ano6bw (allekirjoittaneen potretteja)

[12:29 15.3.2009] N.C.
Oho, nyt vasta huomasin tämän keskustelun täällä. Minäkin haen Lahteen muotoiluinstituutin puolelle valokuvaukselle, kuulemma erittäin vaikea päästä. Mutta pääsee jos pääsee, kannata liikaa stressata, menee omana itsenänsä vaan nolaamaan itsensä ;)


[12:43 18.3.2009] K.S.
Itse graafisen suunnitelun linjalta 4 vuotta sitten valmistuneena voin suositella koulua lämpimästi. Onhan se Lahti ankea kaupunki, mut kivat kanssaihmiset tekee siitäkin siedettävän.


[15:48 18.3.2009] S.S.
Minä pääsin viime vuonna valokuvaus puolelle ja syksyllä aloitan :> älkää mopottako kauheesti ! Onko se Lahti oikeesti niin ruma paikka kuin väitetään ?

Onnea kokeisiin tämän vuoden hakijoille minulta !


[16:26 18.3.2009] L.B.
Hakemassa olen minäkin kolmelle linjalle (valokuva, elokuva ja graafinen), vielä on tosin vähän epäselvää missä järjestyksessä. Elokuva kiinnostaisi eniten, mutta vaikea sisäänpääsyn takia luulen taktikoivani ja jättäväni sen tällä kertaa loppupäähän ettei käy niin että menee tuon takia kaikki mahdollisuudet.

Osaisiko joku kertoa tarkemmin pääsykokeista? Minkä tyyppisiä tehtäviä siis tehdään vaikkapa valokuvauksessa kun kameraahan paikan päällä ei ilmeisesti käytetä?

Ja Santeri, Lahti on oikeesti just niin ruma. Onneksi siellä (täällä) on muutama paikka minne voi paeta.


[15:45 29.3.2009] N.H.
Ei tässä koulussa ole sellaista linjaa kuin "koru- ja pienesinemuotoilu". Sen sijaan on kyllä koru- ja esinemuotoilu, joka on epäonnistunut kokeilu, jossa yhdistettiin taideteollinen muotoilu ja korumuotoilu samaksi. Nyt ne ovat kuulemma taas eromassa omiksi linjoikseen, mikä on hyvä.


[16:43 31.3.2009] S.S.
Pitää etsiä sit lisää nättejä paikkoja Lahdesta ! Pyörällä vaan kierteleen :)


[19:59 11.4.2009] L.B.
Palautuspäivä oli sitten torstaina. Olisi kiva nähdä teidän ennakkotehtäviä!


[03:25 14.4.2009] J.K.
Itse riskeeraan ja haen ainoastaan Lahden muotsikan valokuvauslinjalle.

Olisin todella kiinnostunut kuulemaan samaiselle linjalle jo aiemmin pyrkineiden mietteitä pääsykokeista. Tässä tapauksessa tarkoitan pyrkineillä tietysti myös kokeet läpäisseitä henkilöitä.

Lotta: Minun "Töissä vielä tänään" oli osana "Aikamme ihmiset"-tehtävänantoa. Muut ennakkotehtäväni aion laittaa ainakin nettisivuilleni, minkä jälkeen linkitän ne vaikka tänne.

Muistan erään henkilön keränneen viime vuonna ennakkotehtävänsä julkaisseet henkilöt yhteen nippuun. Samaa voisi kokeilla jälleen!

(Todennäköisesti kirjoittelen aiheesta blogiini muutenkin, joten otan mielelläni nimiä vastaan.)


[21:25 1.5.2009] L.B.
Tässä minultakin pari: http://aukea.net/nayta.php?nayttely=19980 Tehtävänantona oli siis kuvata jotakin yhteiskunnallista ongelmaa ja valitsin aiheekseni yksinäisyyden.

Ja tosiaan, olisi yhä mukavaa kuulla jotain niistä pääsykokeista. :) Mikäli sinne asti nyt päästään, kirje tulee 5. päivä. Hui.


[02:30 3.5.2009] J.K.
Blogistani löytyy nyt juttu omista töistäni ja lisäksi listan tynkänen muista hakijoista! Lisäilen nimiä ja linkkejä töihin sitä mukaa, kun ihmiset paljastavat tietojaan minulle. ;)

http://juliusphoto.yhet.net/blog/ (Viesti on nimeltään Valokuvauksen ennakkotehtäväni)

Lotta, ethän pahastu siitä, että lisäsin sinut listaani noin vain? :) (Hienoja kuvia muuten. Ainakin tunnelma on kohdallaan.)


[11:45 7.5.2009] P.R.
Ei onnistanut tänä vuonna. Mutta..onhan sitä aina seuraava kerta :)


[13:04 7.5.2009] L.B.
eipä niin. angst.


[16:49 7.5.2009] T.K.
Kiitos ei tuli itsellenikin vastaukseksi.


[06:34 8.5.2009] N.C.
En minäkään, mutta Tampereen vastausta odottelen vielä :) Mitä pienistä. Ja tuohan oli niiiiiiin odotettavissa. Vaikeaa kun on päästä.


[20:50 8.5.2009] A.H.
Mä pääsin kokeilemaan onneani jatkotehtävien parissa. Saa nähdä kuinka lopulta käy. Postailen varmaan myös joitain ennakkotehtäviäni tänne, kunhan taas kuukausirajoite antaa myöden.


[11:49 9.5.2009] J.K.
Samoin minut kutsuttiin pääsykokeisiin. Mielenkiinnolla odotan kyseisiä päiviä, sillä mukaan pyydettiin ottaa muun muassa pahviveitsi, paperiliimaa ja vesi- tai peitevärejä...

Lähettäkää ihmeessä esimerkiksi blogiini viestiä sitä mukaa, kun laitatte omia ennakkotehtäviänne näytille. Kerään listaa kyseisistä töistä, jotta kaikki löytyisivät helposti yhdestä paikasta. :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty