Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien "myynti"

[19:51 10.3.2009] aloittelija
Minulle tuli ensimmäistä kertaa elämässä eteen, että joku kysyy minulta kuvia tietystä aihepiiristä. Kyseessä on entinen opiskelukaveri, jonka kanssa emme juurikaan ole yhteydessä.

Nyt olen näyttämässä hänelle, että mitä kuvia minulta löytyy. Minkälaista hintaa uskaltaa heittää yksityisasunnon seinälle tulevasta kuvasta? Vai voiko siitä pyytää mitään? Tässä vaiheessa on tietty epäselvää, että hyväksyykö kaveri mitään niistä kuvista omalle seinälleen.


[00:05 11.3.2009] M.P.
Sellaisen 20-70e voinee pyytää kuvan laadukkuudesta riippuen. Sinähän myyt tuossa kuvan käyttöoikeuden jopa 100 vuodeksi eteenpäin (vähintään sen verran nuo taulut kestää), joten ei aivan ilmaiseksi kannata antaa. Hirveän paljoa ei toisaalta kukaan suostu maksamaan saadakseen jonkin kuvan seinälleen, varsinkaan jos tekijä ei ole maailmankuulu taiteilija (en tiedä oletko sellainen). :)


[11:52 11.3.2009] urbelt
Yleensä kun hintapyynnön kertoo ostajaehdokkaalle, niin tästä ei kuulu enää mitään.


[19:30 11.3.2009] L.L.
Itse myin kesällä näyttelystä kuvan, ja likka toisen. meillä ne oli koon mukaan hinnoiteltu, joten mä nettosin 40 ja likka 50. Ihan kiltisti se täti makso niistä. Mut se olikin jazz-vieras


[19:35 11.3.2009] aloittelija
Laitoin pienet kuvat näytille ja pyysin kertomaan, että kiinnostaako mikään? (eli odotan kyllä tai ei -vastausta) En puhunut hinnasta mitään, koska se voisi olla se "este" tutustua kuviin tarkemmin.

Kaveri oli katellu mun facebook-albumeita (ja joistakin kuvista on jopa tykännytkin) ja sitä kautta on tullut tietoiseksi kuvausharrastuksestani.


En ole maailmankuulu :) (kts. nimimerkki)


[18:53 12.3.2009] Theodor
Kannattaisi pitää ihan oikeasti jonkinlaista rotia, millä hinnalla kuvansa/itsensä myy! Olen ollut kuvien myyntibisneksessä mukana noin kolmekymmentä vuotta, ja nyt alkaa tuntua siltä tämän internetin suhteen, että mitä vaan annetaan ilmaiseksi kunhan "Kaikki kaverit" vaan ne kuvat näkee! Itselleni ei tule enää tästä lähtien minkäänlaista tappiota siitä, että kuvia annetaan ilmaiseksi, koska olen lopettanut kuvien myyntini, osaksi juuri tämän asian takia... Siirtynyt harrastajaksi jälleen, ja juuri sen tähden, että ilmaiset nettikuvat ovat syöneet kymmenessä vuodessa suurimman osan leivästäni valokuvauksen parissa... Haudatkaa siis tekin haaveenne!.. Kuvata silti aina kannattaa...
[12:31 18.3.2009] P.T.
Eipä noista paljon makseta.
Muutaman kuvan oon saanut myytyä, mutta ei sillä kyllä rikastu:)
Ja pitää muistaa että se on verollista tuloa joten ei siitä paljon käteen jää.

Jos kuvasta saa 50 euroa niin käteen jää noin 25 egeä...

Netti on varmaankin saanut aikaan just tuon ilmiön mistä Theodor kirjoittaa...


[12:57 18.3.2009] L.L.
Wikipedia sanoo näin:
1. tammikuuta 2003 alkaen on taiteilijoiden myymät taideteokset muutettu arvonlisäverolliseksi myynniksi (8 %); taideteosten välityksessä ALV on 22 %. Yksityishenkilöiden, yleishyödyllisten yhteisöjen, sokeiden, vaikeavammaisten ja yritysten, joiden vuosimyynti on alle 8500 euroa, ei tarvitse maksaa myynnistä arvonlisäveroa.[09:36 19.3.2009] P.T.
Hmm..kyllä mulla on mennyt ihan normaali lisäansiovero kun kysyin asiasta verotoimistosta...

Jos on erikseen leipätyö niin eikö lisäansio ole silloin korkeimmin verotetua?

Itsetehdyt käsityöt ovat pienemmällä verotukselle mutta ainakin mulle on aina sanottu että kuvat ovat eri asia.
Koska en ole taiteilija niin eikös kuvat ole todellakin lisäansiota joista menee veroa viimeisen päälle?

Onko verotoimisto huijannut mua?

Tosin saan yleensä veronpalautusta, viime vuonnakin kokonaiset huimat 28 euroa!


[18:18 26.3.2009] A.O.
Olen aina sanonut kavereille, ettei niin vaikeaa ongemaa olekaan(ainakaan valokuvien suhteen)etteikö se nyt yhdellä konjakki/viinipullolla ratkeaisi.
Eri juttu on sitten jos kuvaa käytetään kaupalliseen tarkoitukseen...
Silloin kannattaa pitää puolensa ja rahastella kunnolla!


[13:32 27.3.2009] Theodor
Hei arvonlisävero on ihan eri asia kuin tulovero lisäansioista. Kannattaa pitää asiat selvillä, niin ettei tule sitten mätkyjä! Jos myyntiä on enemmän, helpointa on myydä kaupparekisteriin rekisteröidyllä toiminimellä, jonka perustaminen maksaa jotain kuusi-seitsemänkymppiä. Sen pitäminen vaatii yksinkertaisen kirjanpidon ja erillisen veroilmoituksen yritystuloista ja menoista.


[17:25 28.3.2009] L.L.
Käytettyä tavaraahan saa myydä mielin määrin. Joten ripustakaa kuvat seinälle. Ja sitten käytettyjä tauluja myymään.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty