Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Lasten kuvaaminen on haastavaa puuhaa.

[07:15 15.3.2009] K.H.
Vai onko? Ne on nopeita ja tilanteita syntyy, unohtavat nopeasti että kamera on paikalla.

Väittäisin että aikuisten kuvaaminen on vaikeampaa.


[08:26 15.3.2009] T.V.
Lapset yleensä pitävät poseeraamisesta. Vasta vähän vanhempana osa lapsista alkaa vältellä kuvatuksi tulemista tai kokevat olonsa epämiellyttäväksi joutuessaan poseeraamaan. Tästä johtuen sanoisin aikuisten kuvaamisen olevan yleensä vaikeaa. Mulla ei ole aina kamera matkassa, mutta joskus sattuu olemaan, ja haluaisin ottaa kuvan esim. ovensuuhun rupattelemaan jääneistä ihmisistä, harvoin onnistun. Kameran säätöjen kanssa menee usein kymmenenkin sekuntia, niin monesti ihmiset ehtivät hajaantua paikalta. Ilmoitus kuvan ottamisesta ei auta tilannetta yhtään, vaan pikemminkin aiheuttaa nopeamman kaikkoamisen. Lapsille riittää kun ilmoittaa ottavansa kuvan, niin ovat valmiina edustamaan itseään parhaalla mahdollisella poseerauksella. :)

Vai onko digiaika tehnyt aikuisista kärsimättömiä. Kuva pitäisi ottaa nopeasti ja olla heti katsottavissa. Toivottavasti lapsista ei tule samanlaisia.


[18:16 15.3.2009] Juha Saransalmi

Ainahan voi kokeilla vaikka tätä:

http://photojojo.com/store/awesomeness/candid-photography-spy-lens

Omaa kokemusta tuosta ei ole, mutta näyttää hauskalta laitteelta.


[19:38 15.3.2009] L.L.
Miehen veljenpoika on hassu. Ujo kuin mikä, ja ei taatusti kato päinkään normaalisti, mutta kun saan kameran käteen ni jo saan kaverin. Vielä tännekin joskus tulee kuva Toivosta.
Paljon siis riippuu lapsesta.


[20:06 15.3.2009] mää vaa
Riippuu lapsesta - ja aikuisesta, onko helppo kuvata. Minusta haaste on siinä, että lapset on niin erilaisia ja se näkyy yleensä joka hetki.

Olen paljon kuvannut lapsia, joista osa jähmettyy suolapatsaaksi nähdessään minun tähtäävän, osa juoksee karkuun, osa ei välitä, osa poseeraa. Ensimmäisessä tapauksessa lapsi vähemmän ujostelee ja varsinkin tutuille ihmisille väläyttelee leveää hymyään (vaan ei minun kameralle) Karkuun juoksijoista sitten ei saa mitään muita kuin räpsyjä.

Jos taas otetaan perhejuhlapotretti (jonka ottajaksi minä yleensä joudun) niin aikuiset saa kyllä pysymään paikoillaan, mutta minun tuntemat lapset tahtovat vain olla niin eläväisiä, että joko juostaan karkuun tai irvistetään. Ja kun yksi on saatu aloilleen, niin toinen pelleilee. Ota sitten asiallinen perhepotretti!! :) Se, jos mikä on haasteellista!!

Pari kertaa olen koittanut saada yksittäisistä lapsista poseerauskuvaa. Joku malttaa pysyä paikallaan, joku ei.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty