Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentit piiloon?

[12:51 16.3.2009] T.M.
Paljon Aukeaa selailen, muutamaa kuvaa olen kommentoinut, mutta en ole uskaltanut vielä omia kuvia laittaa. Mielenkiintoinen paikka opiskella kuvaamisen perusjuttuja.

Yksi ehdotus olisi. Jos kuvan kommentit olisi kuvaa avattaessa piilossa kuten annetut pisteet. Kuvan alla voisi olla linkki: "Kommentteja 3 kpl, katso kommentit". Ja sitä klikkaamalla näkisi kommentit.

Olisi mukava ensin itse muodostaa mielipide kuvasta ennenkuin lukee muiden mielipiteet. Nyt joskus kuvan lataaminen kestää hetken ja sen aikaa kommentit on näkyvillä, mutta ei kuvaa. Vaikea olla lukematta... Vaatisi tietenkin vain itsekuria.


[15:38 16.3.2009] J.K.
Aivan, hyvä idea. Olen itse myös miettinyt, että pystyykö objektiivista arviota enää sen jälkeen antamaan, kun joukko kommentoijia on jo antanut murska/loistoarvostelun. Ihan takuulla se vaikuttaa jotenkin, joihinkin enemmän, joihinkin vähemmän.

Itse laitan selainikkunan välillä sen kokoiseksi, että kommentit jäävät näkymättömiin, mutta hiukan hankalaa sekin on.

Kommentit voisi helposti piilottaa vaikkapa Javascriptillä, jolloin ne latautuisivat heti, mutta tulisivat näkyviin vasta nappia painamalla. Ja jos Javascriptiä ei jollain ole käytössä, kommentit näkyisivät heti.


[12:28 18.3.2009] P.T.
Ihan hyvä idea sinänsä, toisten kommentointi vaikuttaa kyllä ihan varmasti monen arvosteluun.

Tosin luulen että moni käsvisi silti ensin katsomassa mitä muut on kuvasta sanoneet ja sitten vasta kirjoittaisivat oman kommenttinsa.

Kaikkein paras olis että kommentit sais esiin vasta kun on itse arvostellut kuvan..teknisesti se varmaan olis mahdollista, mutta tuskinpa aukea sellaiseen järjestelmään siirtyy...


[20:28 22.3.2009] P.H.
Päivin ehdotus on hyvä:)
Kannatan tuota, se toisi kenties lisäväriäkin....


[21:43 22.3.2009] minä
En kannata Päivi-Maritan ehdotusta, mikäli hän tarkoitti "arvostelulla" numeroarvostelua eikä kommentointia. Kaikki eivät halua arvostella kuvia numeroilla. Mulla on semmonen käsitys, että monet niistä "numeroarvostelematta" jättävistä antavat oikein hyvää sanallista palautetta (minkä uskoisin useimpien mielestä olevan arvokkaampaa kuin pisteytys).

Sen verran pitää jokaisella olla itsehillintää ja omanarvontuntoa että arvioi kuvan ensin itse ennen kuin katsoo muiden kommentteja - tai jos katsoo kommentit ensin, niin ei silti anna niiden vaikuttaa omaan arviointiin. Ei ehkä helppoa, mutta mahdollista ja toivottavaa.


[10:24 23.3.2009] P.T.
Tarkoitin arvostelulla nimenomaan kommentointia, mun ulosantini on joskus vähän huonosti ymmärrettävää:)

En itse juuri koskaan näpyttele mitään numeroita. Kyllä kommentti on paljon parempi kuin mitäänsanomaton numero.

Kun katsoo täällä noita ihan huippukuviakin niin eikös niissäkin ole joku valopää naputellut ykkösiä..Niin no makuasioista ei tietenkään voi kiistella niinhän jossain vanhassa sananlaskussa sanotaan.

Voihan olla että ykköstelijä on ihan oikeesti sitä mieltä että kuva on täysin epäonnistunut eikä ansaitse enempää pisteitä.

Enemmän kyllä uskon kiusantekoon, kateuteen tai siihen että hyvän kuvan ottaja on arvostellut negatiivisesti ykköstelijän omaa kuvaa ja sitten se kostetaan antamalla ykkönen vaikka kuva olis kuinka hyvä:)

Nää kaikki kiusanteot ja kateudet on ihan naurettavaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä!

[10:42 23.3.2009] J.N.
Mun mielestä olisi hienoa, jos ykköstä ja vitosta ei voisi antaa ilman kommenttia.


[11:09 23.3.2009] L.L.
Jarin idea on kyllä aikas hyvä... monasti kun jää miettimään. Molemmissa tapauksissa


[11:27 23.3.2009] R.V.
Hieno idea tuo ykkoset ja vitoset kommenteilla. Mutta minkalaisia kommentteja se poikisi? Todennakoisesti niita hyva/huono tai tykkaan/en tykkaa. Minusta nuo kommentit seka ne, jossa on vain esim. "4p" ja nimi perassa vois automaattisesti poistaa. Niista ei ole senkaan vertaa iloa kuin siita, etta se pistearvosana annetaan. En ymmarra niiden kommenttien sanomaa? Itseltani jaa unholaan, etta kuka sen "4p"-kommentin on antanut ja mieleen jaa ne, joilla on oikeasti jotakin sanottavaa. Siis ne, jotka sanovat sen omalla nimellaan.


[01:13 24.3.2009] minä
Itse olen sitä mieltä että tuollaiset "Hyvä, 5p" kommentit nimellä annettuna ovat lähinnä nuoleskelua, toivomuksena että oma teos saisi vastavuoroisesti hyviä pisteitä... ;)


[11:46 24.3.2009] P.T.
En ymmärrä miks kommenttiin pitää laittaa se montako pistettä on kuvalle antanut...?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty