Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Julkaisuraja ?

[14:15 30.6.2007] P.I.
Onko totta, että kuvien julkaisuraja on kuukausi ?
Viimeksi olen lisännyt 5.6 ja todellakin seuraavankerran saisi lisätä, 6.7 ???
Voisin väittää turhan pitkäksi tuota julkaisurajaa, jos se on Kk.


[14:25 30.6.2007] A.H.
Oli se ennen ja niin kai on nykyäänkin.. Alussa tais olla joku lyhennetty..?


[14:29 30.6.2007] P.I.
En kyllä muista, että ennen olisi ollut noin pitkä.(tosin mullahan on se D:llä alkava)


[14:34 30.6.2007] J.H.
Kolkyt päivää valokuvapuolella. Muilla kai se kaks viikkoo.


[15:27 30.6.2007] Juha Saransalmi

Olisi reilua, jos raja olisi kaksi viikkoa myös valokuvapuolella. Etenkin kun tilaa lienee nyt moninkertainen määrä vanhaan Aukeaan verrattuna.[15:39 30.6.2007] K.G.
Joo, kaks viikkoo kuulostaisi hyvältä.
Ja jos alkaa tulvimaan niin ajan voisi palauttaa takaisin kuukaudeksi.
Nyt on ainakin ollut turhan hiljaista.
Paljonko aukealaisia on tätänykyä?[18:13 30.6.2007] P.H.
Kannatetaan silloin voisi jo julkaista jotain:)))))))
Ja viitaten Juhaan, tilaa varmankin on, vai onko siihen olemassa jokin syy miksi ei voisi olla kaksi/kolme viikkoa???????


[18:24 30.6.2007] J.M.
Kaks kuukautta!!!

Perustelu: se ois parempi. Se vaan ois.

Ehtis jokainen miettiä sitä omaa työtään vielä kahenteentoista kertaan, ennen julkaisua.

Sitten saatais tietysti kymmenen uutta "sekalaista" -näyttelyä. :)


PS: Tämä viime päivien hiljaisuus johtuu varmaankin siitä, että tää aukea aukes just, ja alussa kaikki rynnistivät heittämään omat kuvansa peliin. Nyt kaikki ne odottaa kiltisti omaa vuoroaan :) Minä teen taktisesti, ja odotan viikon vielä, vaikka tänään saisinki jo lisätä.


EDIT: Kyllä se kuukausi on hyvä pitää. Kaksi voisi jo aiheuttaa tylsistymistä, jos jollain oikiasti on paljon töitä, joista haluaa palautetta.


[20:57 30.6.2007] Juha Saransalmi

Olihan sitä vanhassakin aukeassa silloin tällöin tällaisia hiljaisia hetkiä, vaikka väkeä oli kuin pienessä kylässä, jossa ei ollut ketään kotona =)

Sen verran vielä tuosta julkaisurajasta, että kyllä kuukausi on melko pitkä aika etenkin, jos joku laittaa yleensä vain yhden kuvan kerralla. Eihän se ole kenenkään pakko laittaa kahden viikon (tai jopa viikon) välein, ellei halua. Tiettyä vaihtelua ja "notkeutta" sekä nuorekkuutta tulisi enemmän lyhyemmän julkaisurajan myötä.

Mitä tulee tuohon Jannen oivaan ehdotukseen miettimisajasta, niin se on toki monessa tapauksessa paikallaan - mutta kyllä mietintämyssy pitää olla päässä jo ennen kuvan ottamista ja viimeistään sen ottamisen aikana.
[15:41 1.7.2007] BLLE
vuosi... se olis vielä parempi


[16:09 1.7.2007] E.M.
Kuukausi on riittävä. Aukean aukaisun suhteen tuli liian suuri kuvien julkaisujen määrä ja moni hyvä kuva meni ohitse varmasti. Ja harkintaa kannattaa olla kuten Mankila ilmaisi edellä, muutenkin asiaa oli hänen tekstissään. Mutta eiköhän ylläpito osaa hommansa varsin hyvin jos aikoja pitää uudelleen harkita.


[22:17 1.7.2007] Juha Saransalmi

Mutta ajatelkaapa kuinka paljon enemmän ja nopeammin palautetta ja hyviä neuvoja kuvaajille tulisi nopeamman julkaisutahdin ansiosta =) Nyt pitää odottaa noin 30 päivää saadakseen uusia ohjeita - eihän se ole enää nykyaikaa niin verkkainen meno ;) Itse olen edelleen viikon tai korkeintaan kahden kannalla.
[11:15 2.7.2007] P.T.
Jos raja on viikko tai kaksi niin varmaan jotkut laittavat kuvia tänne aina kun on mahdollista, se ei aina ole järkevää vaan pitäis odottaa niin kauan että on sellainen kuva jonka omasta mielestään tänne voi laittaa..vaikka sitten julkaisis vaan kerran vuodessa.

Mua häiritsee kuvat joissa lukee jotain näin että "tää nyt on tällänen äkkiä otettu räpsy, kun en muutakaan nyt keksiny"

Miks ihmeessä pitää laittaa ellei ole kunnon kuvaa?

Kriittisyyttä omia kuvia kohtaa pitäs kasvattaa, ei liian lyhyttä julkaisuaikaa koska täällä on kuitenkin aika paljon kuvaajia ja lisää tulee kaiken aikaa.

Kuukausi on ihan OK.[12:01 2.7.2007] K.G.
Totta kai kriittisyyttä, mutta en kuitankaan usko, että taso heikentyisi jos julkaisuväli olisi kaksi viikkoa.
Tai vaikka yksittäisille kuville kaks viikkoo ja näyttelyille kuukausi.
Välillä raaskisi kokeilla hieman helpommin erityylistäkin kuvaa.
Tosin kun Kuukauden teemat joskus pyörähtävät käyntiin niin tuo ongelmani helpottuu.


[12:27 2.7.2007] Juha Saransalmi

"Jos raja on viikko tai kaksi niin varmaan jotkut laittavat kuvia tänne aina kun on mahdollista, se ei aina ole järkevää vaan pitäis odottaa niin kauan että on sellainen kuva jonka omasta mielestään tänne voi laittaa..vaikka sitten julkaisis vaan kerran vuodessa."

Ei se kuukauden väli kuvien laatua paranna, jos ei vielä ole taitoa ja kokemusta kertynyt. Monesti teokset jopa menevät huonompaan suuntaan, kun alkuinspiraation tuomaa ideaa ruvetaan hiomaan liian pitkälle. Tämä ilmiö on tuttu kaikilla eri taiteen aloilla.

Miksi pitäisi rajoittaa kokeneempien kuvaajien (joilla olisi paljon annettavaa esimerkkimuodossa aloittelevimmille) julkaisuja sen takia, että jotkut laittavat esille huonoja kuvia! Olen sitä mieltä, että kuvaajan on osattava suhtautua työhönsä tai harrastukseensa oikealla kriittisyydellä - kuvalaadun parantaminen pitkällä julkaisuvälillä on toiveajattelua.[12:36 2.7.2007] N.N.
Niin, eikös tuo julkaisuväli laitettu aikoinaan kuukaudeksi juuri siksi että se selvästikin lisäsi harkintaa aiempaan täydelliseen vapauteen verrattuna?


[12:50 2.7.2007] BLLE
Juha puhuu asiaa, ei ne kuvat nytkään niin puhki mietittyjä ole, että ei se viikkoon lyhennys varmaan mitään haittaa..

Voiko tästä edes alemmas paljoa mennä? ;)


[08:15 3.7.2007] M.M.L.
Ton julkaisuvälin ohitse...


Ois kiva nähä kuvia jotka on karsiutunut pois "juryn" toimesta. Tuntuu välillä tosiaan ettei mitään kuvia karsita.

ihan näin btw vaan, jatkakaa.


[08:48 3.7.2007] Musta Humoristi
Kyllä mä näkisin, että jos täältä rupeis kuvat katoamaan itsekseen, niin oltais väärillä raiteilla ja ainakin mä nostaisin kytkintä. Jury vois kyllä huomauttaa tekijää, jos taso on liian alhaalla.
Toisekseen, olen Juhan kanssa samaa mieltä, ettei pitkä julkaisuväli tasoa paranna, muttei myöskään liian lyhyt, päinvastoin. Mun mielestä sopiva julkaisuväli mitataan pikemminkin kuvapostauksina / päivä. Nyt täällä on ollut aika hiljaista, vai kuinka?


[10:03 3.7.2007] Huumoriton
Ihan samaa mieltä karsinnasta, se muuttaisi mielestäni ihan liikaa aukean "luonnetta" ja perusideaa. Antaa kaikkien kukkien kukkia ja luotetaan siihen, että jokainen kehittyy ajan kanssa ja samalla tulee vähän sitä itsekritiikkiäkin lisää.
[10:58 3.7.2007]
ja sitten takaisin aiheeseen, kitoos!


[12:56 3.7.2007] Aiheessa pysyen
Eikös täällä ylläpitäjät ja osa käyttäjistä valitse oita kuvia mitkä menee läpi / karsii kuvia vai oonko ymmärtäny väärin?


[15:44 3.7.2007]
"Aiheessa pysyen"

tuo karsinta-aihe ei ole täällä, vaan nyt puhutaan julkaisurajasta:

http://aukea.net/keskustelu.php?id=1315&a=21[22:08 3.7.2007] Helena Sydänmetsä
Minusta kuukausi on ihan hyvä. Mutta tosiaan ne sekalaista-näyttelyt on ärsyttäviä. Jotkut osaa käyttää näyttelyt hienosti ja osa ei. Itselläni ei kyllä edes joka kuukausi tule niin hyvää kuvaa että saisi aukeassa kivat pisteet. Ihanan haasteellinen paikka :)


[08:26 4.7.2007] mml
Toivottavasti kukaan ei kuvaile miettien että tuleekohan nyt aukeassa hyvät pisteet


[10:39 4.7.2007] S.S.
Kuukausi on hyvä, sillä eihän tämä (Eihän!?)ole mikään teollinen kylmä liukuhihna.


[17:58 4.7.2007] K.G.
Kuukauden väli tekee sen, että näyttelyitä tulee paljon enemmin ku porukka yrittää ymppää mukaan kaikki "onnistuneet" otokset.
Parin viikon julkaisuvälillä voitaisiin jopa nähdä vähemmän ja parempilaatuisia kuvia.

Nythän on viikon ollu sellainen tulva, että alta pois. Sitä ennen oli taas tylsän hiljaista. Ajan kanssa onneksi varmaan tasaantuu.


[00:13 5.7.2007] M.Y.
Sopiva julkaisutahti on kovin suhteellinen asia. Omalta osaltani kuukauden rajoitus ei haittaa yhtään, kun koen saavani aikaan ylipäänsä ehkä muutaman kerran vuodessa jotain sellaista, mitä Aukeaan viitsii laittaa.


[15:45 5.7.2007] P.T.
Tulva jatkuu jonkin aikaa koska uuden aukean avauduttua kaikki laittoivat kuviaan innolla sisään ja kun väli on se kuukausi niin seuraava tulva on sitten tietenkin kuukausi aukean aukeamisesta:)

Kyllä se ajan kanssa tasaantuu.
Olis tiettty mielenkiintoista kokeilla mitä tapahtusi jos olisi kahden viikon julkaisuväli, Kimmo on sitä mieltä että kuvat ehkä paranis ja mä sitä mieltä että ne ehkä huononis:)

Mulle on ihan sama onko kuukausi vai kaksi viikkoa, ehkä kokeilemalla löytyisi se paras aika.


[10:11 7.7.2007] J.P.
Kaksi kuukautta saa kannatusta minultakin.

Perusteluna vähemmän kuvia, enemmän toivoa laadusta ja itsekritiikistä julkaisun suhteen..

Lisäsääntönä rangaistus kuvasarjan julkaisusta kun sarjan kuvilla ei ole muuta funktiota kuin saada monta kuvaa yhden sijasta julkaistua, eli kierrettyä kuukausisääntöä. Rangaistus voisi olla 2kk:n karenssi julkaisuun vaikkapa :)


[11:34 7.7.2007] T.R.
Tai mitä jos rangaistaankin siitä että jos kuvan keskiarvo jää alle nelosen. Sen jälkeen saisi laittaa seuraavan kuvan vuoden päästä.
Ei takuulla olisi kuvatulvaa ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Niinkö?


[11:52 7.7.2007] H.K.
Minusta on vain hyvä, että niitä "huonojakin" teoksia on täällä, ne opettavat osaltaan huomaamaan niitä virheitä/puutteita. Kuten minua on eräässä urheilulajissa opetettu; "opettele lyömään vasuriin ja oikealle (l. väärin), jotta huomaat miten lyödään eteenpäin".


[11:15 14.7.2007] Helena Sydänmetsä
Itseasiassa minä saatan joskus miettiäkin että miten sais semmosen kuvan aukeaan että oksat pois. Onko se sitten huono juttu? tuo siis mml:lle


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty