Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

GPS data logger / Canon 450D

[12:49 26.4.2009] T.L.
Olen alkanut himoita ensimmäistä järkkäriäni ja mielessäni on kustannussyistä Canon EOS 450D. Canonin sivustoilla ei ole mainintaa josko tuohon kameraan voi käyttää GPS loggeria jolla saisi kuviin myös paikannustiedot. Jos jollain on tietoa tuollaisesta mahdollisudesta niin autaisi kovasti.


[13:47 26.4.2009] M.Y.
Pikaisesti etsiskeltynä ainut tuohon suuntaan oleva tuote Canonilla oli WT-E - sarja, jolla WLAN-kommunikaation ym. lisäksi saa kameran myös juttelemaan USB-väylällä varustettujen GPS-laitteiden kanssa. Valitettavasti kuitenkin näitä näyttää olevan vain 1-sarjan joillekin kameroille, 5D mk II:lle ja 40D/50D:lle.

Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen; itse olen lomareissuilla pitänyt mukana GPS-kapulaa jossa on jälkilogin tallennus päällä. Sitten kotiin palattuani olen antanut tarkoitukseen sopivan softan etsiä kullekin kuvalle sen aikaleimaan parhaiten osuvan kohdan jälkilogista ja lisätä sen EXIF-tietoihin.

Itse tuohon käyttämäni ohjelma on komentoriviltä ajettava Perl-skripti, mutta tarkoitukseen löytyy kyllä pienemmälläkin käyttöönottokynnyksellä olevia ohjelmia graafisella käyttöliittymällä (hakusanoiksi Googleen gps exif). Tai jos kärsivällisyys on todella suurta luokkaa, tuon voi tietysti tehdä manuaalisestikin, mutta en suosittele :)


[18:30 1.5.2009] M.P.
Näin jossain mainoksen salamakenkään liitettävästä pikkulaitteesta, jolla nuo GPS-tiedot toimii ilmeisesti minkä tahansa kameran kanssa. Valitettavasti en muista laitteen nimeä enkä sitä, missä mainoksen näin.


[18:00 2.5.2009] L.L.
Sama himo kuin Tomilla... ja heinäkuulla se voisi olla mahdollista. Merkkiä ja mallia miettinyt kuumasti. Rahaa ei kamalan paljoo ole...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty