Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Muusa-kirjoituskilpailu etsii koskettavia tekstejä

[13:24 6.5.2009] T.H.
Huutomerkki ry, Oulun Kaupunki, Aikakauslehti Kaltio sekä Nispero Kirjakahvila julistavat käyntiin perinteisen Muusa-kirjoituskilpailun. Kilpailu etsii jälleen uusien lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia runo- tai proosateoksia.

Tänä vuonna kirjoituskilpailun aiheena on kosketus. Ylituomarina voittajat valitsee tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Pirjo Yli-Maunula on oululainen freelance-tanssitaiteilija, joka on työskennellyt tanssijana, koreografina, tanssinopettajana ja organisaattorina vuodesta 1980 lähtien. Hän on toiminut muun muassa Oulun Tanssistudion johtotehtävissä sekä JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen ja Täydenkuun Tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana. Yli-Maunula on tanssinut useiden merkittävien suomalaiskoreografien nykytanssiteoksissa ja esiintynyt laajasti niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este osallistumiselle. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia. Huutomerkki ry:n ja Aikakauslehti Kaltion valitsema esiraati karsii kilpailutöistä parhaat ylituomarin arvioitavaksi.

Kilpailuun voi lähettää enintään 5 runoa tai 2 proosatekstiä (max. 5 liuskaa). Tekstien tulee olla perillä perjantaina 31.7.2009 klo 16 mennessä. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, ja työt lähetetään postitse osoitteeseen:

Kaltio
PL 42
90015 Oulun kaupunki

Kuoren päälle merkitään ’Muusa-kirjoituskilpailu’. Lisäksi mukaan on liitettävä erillinen nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on kilpailijan nimimerkin lisäksi oikea nimi sekä yhteystiedot. Vain koneella kirjoitetut kilpailutyöt arvioidaan. Kilpailutöistä kannattaa ottaa itselle kopiot, koska niitä ei palauteta.

Palkintoihin on varattu yhteensä 400 euroa. Summan jakautumisesta kilpailijoiden kesken päättää raati. Voittajat julistetaan Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalin Muusa-klubilla lauantaina 5.9.2009. Kilpailija suostuu mahdolliseen kilpailutekstien julkaisemiseen Aikakauslehti Kaltion toimesta ilman eri korvausta. Vain palkituista kilpailutöistä annetaan yksittäisiä arvioita.

Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaali järjestetään 1.-6.9.2009. Muusa-kirjoituskilpailun merkeissä kisaillaan tänä vuonna jo viidettä kertaa.

Lisätietoja kilpailusta:
Huutomerkki ry
yhdistys(at)huutomerkki.fi
www.huutomerkki.fi


[23:58 12.7.2009] T.H.
Vielä ehtii osallistua. Pari viikkoa aikaa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty