Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

silloin kun olisi ollut kamera..

[23:27 15.5.2009] nimetön
Olen ollut setäni luona maalla kattohommissa ja yövyn täällä, koska koti on kaukana. Illalla ennen nukkumaanmenoa katselin pellolle, joka oli kesannolla. Siellä oli usvaa ja aurinko oli laskemassa metsän taakse. Usvasta ilmestyi joutsen ja se liihotti kauas kohti auringonlaskua. Sydän meinasi pakahtua..


Jakakaa omat hetkenne, joita ette voi jakaa visuaalisesti.


[14:35 19.5.2009] A.O.
... Ajoin noin 80km-tuntivauhtia autolla kantatietä pitkin, kun huomasin että edessä tien notkossa tapahtui jotakin erikoista. Edessä oli harjanne, jonka jälkeen tie painui notkoon noustakseen taas ylemmäs. En nähnyt mitä siellä tapahtui, ennen kuin nousin harjanteelle... Hiljensin vähän vauhtia. Kolme täysikasvuista hevosta juoksi täyttä ravia vastaani rinnakkain koko tien leveydeltä noin sadan metrin päässä. Kohtaamiseen oli siis vain pari sekuntia. Pysäytin autoni niin että sen vasen pyörä oli keskellä tietä ja toivoin hartaasti hevosten hajaantuvan niin että kaksi ohittaisi vasemmalta ja yksi oikealta puoleltani. Niin sitten kävikin, eikä kukaan niistä liukastunut vaikka tien reunat olivat vielä kevättalven jään peitossa. Huhhuh...
No, tilanne tuli kyllä niin nopeasti, etten olisi ehtinyt kuvaamaan vaikka kamera olisikin ollut valmiina. Mutta jos olisi kuva tuosta niin... näyttäisin kyllä lastenlapsillekin :)


[16:37 19.5.2009] ilmojen teilla
Kun lentokoneen ruumassa oli muuttokuorma ja mina itse matkustamossa matkalla maailmalle. Koneen laskeutuessa laski myos aurinko. Ja varsin komeasti laskikin, meren taakse. Kamera oli kylla mukana, mutta paani ylapuolella, josta sita ei laskeutumisen aikana oteta. Silloin ei niinkaan harmittanut, kun ajattelin, etta "tuleehan noita lisaa". Mutta kun ei ole tullut, ei ainoatakaan!! Kuva tuskin olisi ollut mikaan loisto-otos (naarmuisen lentokoneen ikkunan lapi) - valokuvana, mutta itsellani oli siina hetkessa varsin voimakas tunnelataus. Vaikka tuo koneen kanssa kilpaa laskeva aurinko onkin jaanyt aivofilmille, niin olisi sita mukava joskus katsoa paperilta/kuvaruudultakin.


[11:27 20.5.2009] Pekka
Tämä menee hieman otsikon ohi, mutta kuitenkin kuvaamatta ja mieleen ikuisesti jäänyt tilanne Hong Kongissa 1991:

Seisoin ratikkapysäkillä hieman keskustan ulkopuolella ja näin kaukaa tulevan paikallisen kulin fillarillaan kohti minua. Laihan kuikelolla kaverilla oli päässä tuo perinteinen kiinalainen kartion mallinen hattu, jonka alta niskassa heilui pitkä letti. Ainoana vaatteena lantion ympärille kietaistu kangaskappale ja fillarin pakkarilla puolisen metriä kanttiinsa kokoinen jääpala narulla sidottuna. Ilma oli täynnä lämpöväreilyä (n. 35 C varjossa). Seurailin ilmestystä valmiiksi kameralla liikkuvan kohteen tarkennusautomatiikka päällä odottaen, että hän tulisi taustaksi harkitsemani rakennuksen kohdalle. Juuri kun painoin laukaisinta, niin toisesta suunnasta kohteeni eteen pysähtyi ratikka ja se oli ainoa mikä kuvassa näkyi. Silloin diarullassa oli muutama kuva jäljellä, joten ei tullut otettua yhtään kuvaa edes ennakkkoon. Arvaa harmittiko (vieläkin) ...

Ei tullut vastaavaa tilannetta toista kertaa 10 pv:n aikana eikä myöskään viikon reissulla viitisen vuotta sitten.


[02:02 30.5.2009] Kaitzu
Olen töissä lentokentällä ja työhuoneeni ikkunan eteen parkkeerataan usein lentokone odottamaan siirtoa. Yksi kaunis aamu kun menin huoneeseeni ja aukasin ikkunaverhot auki niin siinä lentokoneen pyrstönpäällä istui iso ja komee haukka, siinä me sit katseltiin toisiamme ja se haukka viihtyi tosi kauan siinä. Silloin harmmitti kun ei ollut kameraa mukana, ei edes kännykameraa, kotona oli kameroita läjäpäin mutta kaikki niin isoja ja hankalia kannettavaksi päivittäin mukaan. Silloin päätin hommata pienen pokkarikameran joka on mulla aina mukana. Mutta haukkaa en enään ole nähnyt.


[08:37 30.5.2009] P.T.
Muutama vuosi sitten illansuussa katselin ihmeissäni kun siili kiipesi ketterästi noin 1,5 metriä korkean verkkoaidan yli.

Kukaan ei tainnut ikinä uskoa kun kerroin asiasta. Nyt muutama päivä sitten lehdessä oli juttu, että siilit ovat varsinaisia akrobaatteja ja pystyvät kiipeämään jopa parimetrisen verkkoaidan yli..nyt voin sanoa että puhuimpas totta:))

Se oli kyllä ihan huisin hienoa katseltavaa kun piikkipallero venytteli julmetun pitkiä koipiaan ja otti kynsillään kiinni verkosta ja tuli hetkessä aidan yli:))

Oispa ollut sillon se kamera...


[12:56 30.5.2009] mää mää lampaani
Olikohan se Suomi 48h-teema, kun oli sanomalehdissä esillä, kun tämän tilanteen näin.

Olin Jyväskylän matkakeskuksessa odottamassa junaa, tavarat rinkassa, myös kamera. Siinä odotellessa tuli rullaportaita alas kuusi remppamiestä firman työvaatteet päällä. Seisoivat nätisti parijonossa tasaisin välein ja rullautuivat alas. Ylöspäin ei ollut menossa ketään.

Tilanne oli minusta aika hauska ja olisi sopinut tuohon alussa mainitsemaan teemaan. Ajatuksissani "rajasin" kuvan, mutta tilanne meni ohi niin nopeasti, etten olisi millään ehtinyt kaivaa kameraa ainakaan huomaamattomasti.


[16:20 1.6.2009] Tiina
Irlannissa olin aamulla bussilla menossa Dubliniin. Aurinko pilkisti pilven raosta ja niityllä oli hevonen puoliksi pienen kivisillan päällä... Se kuva on jäänyt mieleen ja kaduttaa ettei ollut kamera koko ajan käsillä.
Toinen kuva on jäi mieleeni Australiassa ollessani tänä vuonna. Kello kuusi aamulla bussissa myöskin. Aurinko paistoi ja höyryä nousi joltain "suoalueelta". Kaikki oli sinertävää... Olisi ollut paljon aikaa ottaa kamera pois laukusta, mutta unenpöpperössä tajusin vain nauttia näkymästä.

Enää en todellakaan jätä kuvakohteita kuvaamatta!


[08:52 5.6.2009] R.V.
Taalla Riikassa nuo normaalissa kaytossa olevat ratikat ovat menneelta vuosituhannelta (pitkalta sielta) eli vanhan vallan ajalta. Aika nostalgisiksikin niita voisi kutsua. Joka aamu niilla kuljen toihin ja takaisin. Joskus olisi kamera tarpeen, mutta toihin en ole sita kertaakaan viitsiniyt ottaa - turvallisuussyistakin.

Sadesaalla (tai pakkasella?) ikkunat huurustuu ja kun matkustajat haluavat nahda pihalle, lasia pyyhitaan sen verran, etta nahtais. Noita paita kun on pitka rivi - moni mummeroinen ja papparainen. :) Se on hauska, kuvauksellinen, nostalginen naky, joka sopisi paremmin Neuvostoliittoon kuin 2000-luvulle ja EU:iin. :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty