Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Harmittaa..

[14:51 4.6.2009] L.L.
Tämä miten aukeassa kuvat muuttuu epäteräviksi. Nyt laitoin saman kuvan muualle, ja se pysyi terävänä. Mistä tää johtunee.. Taidan siirtyä muualle, en haluu raiskata kuviani.
Sopii katsoa, vain todetaksenne eron.
En sii mainosta.
http://www.harhakuva.org/view/135133


[15:27 4.6.2009] M.H.
Onko kyseessä sama kuva? Bytet ja pikselit eivät täsmää. Jos esim. jpegin tallentaa uudelleen vaikkapa muuttamatta kokoa, laatu kärsii selvästi.


[17:26 4.6.2009] L.L.
Kyseessä täysin sama kuva, tallennettu save for web- toiminnolla. Sama tiedosto. Siksi en ymmärrä. Ja olen huomannut eräiden muiden valittavan samaa, et laatu kärsii. Mut just tämän kuvan kohdalla harmittaa todella[17:36 4.6.2009] M.H.
Omituista. Ajattelin vaan, kun Harhakuvan kuva oli 700 korkea ja Aukean taas 730, että olit isontanut max. mittaan ja tallentanut uudelleen jpegiksi, sehän selittäisi laatueron. Vein molemmat kuvat Photoshoppiin ja katselin 200 prosentilla ja Aukean kuva oli selvästi suhrumpi. Voi olla, että ennen toimeen ryhtymistä, kannattaisi polvistua koneen eteen - ainakin macci toimii paremmin.


[17:56 4.6.2009] L.L.
Harhakuva pienentää ite ne joita ei oo pienennetty. Ja tota en ite pienentänyt. Laadun ne uhkaa kärsivän siellä jos ei ite pienennä, mut parempi se on ku täällä. Joten olen todella ymmällä, ja harmittaa kun sit tulee huonoja pisteitä suhruista kuvista.


[18:19 4.6.2009] M.H.
Kerrataanpa vielä:) Oliko Aukean kuvan lähtökohtana originaali (raw) ja tallennus save for webbiä käyttäen korkeutena 730 pikseliä (pakkaus sinulla turhan raju, koska dataa mahtuisi kolminkertainen määrä). Uusi yritys nimenomaan originaalista, niin laatu säilyy - pakko säilyä:)


[21:05 4.6.2009] S.H.
Tuli vaan mieleen - mitä jos ne on harhakuvassa pienentäneet+skarpanneet kuvan, minä ainakin joudun aina pienennyksen jälkeen tekemään terävöityksen. (En tosin yleensä koskaan terävöitä ennen kuin kuvan lopullisessa koossa.)


[21:44 4.6.2009] minä
Pienennysalgoritmejakin on monenlaisia... luultavasti tuo sinun "save for web" käyttää huonompaa algoritmia kuin mitä harhakuvassa käytetään, ja kuten Sirpa mainitsi, saattavat vielä muutenkin jälkikäsitellä pienennnyksen jälkeen, esim. terävöittämällä. En siis usko että kuvien laatuero johtuu foorumista sinänsä vaan siitä, miten ne on pienennetty ja mitä jälkikäsittelyä on tehty pienentämisen jälkeen.


[10:26 5.6.2009] L.L.
Se nyt vaan sattuu olemaan yhtä terävä oikeasti kuin harhakuvassa. Siis tiedostona omalla koneella. Joten vika on täällä, ei kuvassa.


[12:48 5.6.2009] Ylläpito
Aukeassa kuvia ei muokata sivuston toimesta vaan kuvat esitetään juuri sinä samana tiedostona jona käyttäjä ne sivustolle siirtää.


[14:03 5.6.2009] L.L.
Vaan joku ne muuttaa. Kuva on terävä koneella ja muualla, mutta ei täällä. En voi asialle mitään, mutta näin on. Enkä ole muuten ainoa, olen muiltakin lukenut kuvien alta samoja kommentteja. Mutta olkoon, mitä tuosta. Kunhan vika kuukauden teemakuvani on julkaistu, luulen häipyväni.


[14:27 5.6.2009] M.H.
Älä hyvä ihminen nyt pois lähde pikselien takia, vaikka tuntuvatkin olevan harvinaisen uppiniskaisia:) Täytyy tähän selvyys saada. Kerrataanpa Vielä Osa II
Sinulla on siis koneella YKSI jpg-tiedosto, jonka pisin sivu on 730 pikseliä. Lähetit tiedoston Harhakuvaan, jossa sivuston toimesta se pienennettiin 700:n pikseliin ja laatu oli hyvä. Sitten lähetit SAMAN tiedoston tänne. Täällä se on alkuperäisessä koossa eli 730 pikseliä korkea, mutta laatu oli selvästi huonompi. Näinkö se meni?


[01:42 6.6.2009] minä
Liisa, minusta tuntuu kyllä mahdottomalta, että olisit lähettänyt saman kuvan sekä Aukeaan että Harhakuvaan.

Tuon Aukean kuvan koko on 730 x 507 pikseliä ja kuvatiedoston koko tallennusvälineellä 88.96 kilotavua. Vastaavat luvut Harhakuvan kuvalla ovat 700 x 485 ja 106.64 kt. Harhakuvan kuvan tiedostokoko siis on suurempi, vaikka sen kuvakoko on pienempi! Käytännössä jpg-tiedoston koko riippuu (1) kuvan koosta ja (2) pakkauslaadusta (suurempi kuvakoko kasvattaa tiedoston kokoa ja suurempi pakkaus pienentää kuvakokoa). Jos siis kuvat olisi tallennettu samalla pakkauslaadulla, niin Aukean kuvan tiedostokoon pitäisi olla suurempi kuin Harhakuvan, koska myös Aukean kuvan kuvakoko on suurempi.

Toisin sanoen Aukean kuvaa on pakattu selvästi enemmän kuin Harhakuvan kuvaa, mikä selittää "laatueron". Aukean ylläpidon edustajan mukaan (ks. yllä) "Aukeassa kuvia ei muokata sivuston toimesta", joten kuvasi on pakkautunut siinä "save for web"-toiminnossa. Harhakuvassakaan kuvia ei varmaankaan käsitellä manuaalisesti, vaan siellä on luultavasti joku automaattinen kuvakoon muutos, jossa yhteydessä kuvatiedostoa myös pakataan (koska se tallennetaan jpg:nä), mutta ilmeisesti sitten vähemmän kuin tuo sinun "save for web"-toimintosi tekee.

Toisin sanoen Aukealla ei ole mitään tekemistä huonomman kuvanlaadun kanssa. Jos "save for web" -toiminnon kuvanlaatu ei sinua miellytä, etkä voi/halua/osaa valita itse haluamaasi kuvakokoa ja pakkauslaatua kuvankäsittelyohjelmassa, niin ainahan voit viedä kuvan ensin Harhakuvaan, tallentaa se sitten sieltä (automaattisesti pienennettynä ja pakattuna) omalle koneellesi ja sitten Aukeaan :)

Kuten Markku yllä sanoi, älä nyt ifmeessä pikselien takia lähde Aukeasta, varsinkaan kun "vika" ei ole Aukeassa vaan siinä "save for web" -toiminnossa.


[02:36 6.6.2009] minä taas
Jos nuo kuvakoot ja tiedostokoot tuntuvat hankalilta niin otetaan sama asia vertauskuvallisesti.

Liisalla on kourallinen pähkinöitä, joilla hän aikoo ilahduttaa Aukea-nimistä mummiaan. Mutta hupsista! Lähtiessään Liisa kompastuu ja puolet pähkinöistä lennähtää matolle. Liisa ei tätä kuitenkaan huomaa, vaan painaa jäljelle jääneet pähkinät tohkeissaan Aukea-mummin kouraan. Mummi on allerginen pähkinöille, joten hän kiittää Liisaa kohteliaasti ja laskee pähkinät koskemattomina yöpöydälleen. Sitten Liisa palaa keittiöön ja ottaa täyden kourallisen pähkinöitä Harhakuva-nimiselle vaarilleen. Tällä kertaa Liisa ei kompuroi vaan saa toimitettua vaarille koko kourallisen pähkinöitä. Harhakuva-vaari mutustelee ilahtuneena joitain pähkinöitä ja laskee sitten loput yöpöydälle, mummin pähkinöiden viereen. Samassa pikku-Pekka ilmestyy paikalle, näkee pähkinät yöpöydällä ja alkaa kysellä Liisalta: - Miksi vaari sai enemmän pähkinöitä kuin mummi!? Liisa suutahtaa ja tokaisee: - Kyllä minä vein niille aivan yhtä paljon pähkinöitä, mummi on vain niin kova syömään pähkinöitä! En kyllä enää ikinä vie mummille pähkinöitä, kun on noin ahne!


[15:07 6.6.2009] P.T.
Hmm...en ole kyllä ikinä huomannut että kuvat huononisivat täällä.

Olen pakannut kuvat "save for web" toiminnalla ja kyllä ne on pysyneet ihan täysin samanlaisina sekä koneellani että täällä palstalla.

"save for web" ei aina tee ihan tarkkoja kuvia, senkin olen kyllä huomannut, mutta vaan silloin jos pakkaan kuvan paljon pienemmäksi kun mitä aukean mitat ovat.

Joudun pakkaamaan isot kuvat omaan blogiini noin 600 pixeliin ja alla 100 kilotavuun. Silloin pakattu kuva ihan selvästi kärsii ja oma blogini (joka ei ole valokuvablogi ollenkaan) huonontaa kuvat vielä oikein roimasti alkuperäisestä.

Pitäis löytää jostain blogipohja jossa kuvat pysyis hyvinä...mutta kun oon jumittunut tuonne spaceen...

Älä Liisa nyt sentään tuon asian takia pois lähde, vian täytyy olla jossain muualla kuin aukeassa. Täällä aika moni näyttää kirjoittavan kuvan alle että "huononi kun pakkasin kuvan", mutta ei oikein pakattu kuva paljon näissä mitoissa voi huonontua...


[15:30 6.6.2009] mie
Meni vähän aiheen ohi, mutta vinkkinä Päivi-Maritalle: luultavasti voisit ladata kuvasi vaikka Flickriin ja linkittää ne sieltä blogiisi. Tämä on käsittääkseni aika yleinen tapa blogisaiteilla tms., joissa kuvien tallentamiselle ei ole varattu riittävästi tilaa ja niitä pienennellään ja pakataan mielin määrin. Eli kuvat ovat eri palvelimella kuin varsinainen blogi, jossa kuva sitten näkyy.


[20:48 8.6.2009] K.L.
Liisa näköjään suuttui tosissaan, kun on poistunut Aukeasta.


[22:22 8.6.2009] joo
Noloahan se on myöntää olleensa väärässä... Mutta lapsellista sen takia lähteä. Ois vain pysynyt.


[14:41 9.6.2009] P.T.
Onpa outoa että noin piensestä asiasta suuttuu....Täältähän sais lähteä jokainen vuorollaan jos ottais noin helposti nokkiinsa.

Kukaan ei ole seppä syntyessään ja Liisan taustan tuntien tiedän että hän on kehittynyt ihan valtavasti muutaman vuoden aikana. Pitäis vaan osata ottaa myös negatiiviset asiat opikseen, eikä hermostua pienestä..

Vahinko että Liisa lähti, mutta ketäänhän ei voi pakottaa olemaan palstalla.


[09:18 16.6.2009] E.Y.
"ja harmittaa kun sit tulee huonoja pisteitä suhruista kuvista. " Ja tuoko se pääasia on ?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty