Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

lahjakommentointiako?

[23:22 20.6.2009] keltanokka
Täällä aukea.net:ssä on muutama kuvaaja, joiden kuvat kerta toisensa jälkeen osuu ja uppoaa. Toisin sanoen kuvaajan maku ja tyyli uppoaa minuun, vaikka en itse yllä läheskään vastaavaan tuotokseen - enkä aina pysy tietyssä tyylissäkään. Olenkin muutaman kerran saanut aika positiivista, etten sanoisi jopa huomiota herättävän positiivista kommenttia "fanittamaltani" kuvaajalta.

Onko kukaan muu huomannut vastaavaa? Vai epäilenkö jotenkin aukealaisten vilpittömyyttä (syystä/syyttä?) ja jonkinlaista "lahjakommentointia"?

En haikaile mahdollisimman positiivisten kommenttien perään, vaan toiveina olisi rakentava palute (ei pelkästään positiivinen). Pisteillä ei ole muuta kuin suuntaa antava merkitys.


[00:27 21.6.2009] P.R.
En osaa sanoa paljoakaan tuosta nk. "lahjomiskäytänteestä", mutta sen tiedän, että kritisoimalla muiden töitä saa osakseen enemmän negatiivista kuin positiivista palautetta. ?
Siksi useimmat kommenteista kai ovatkin positiivisia. ? Pinnallistako? Ehkä, mutta sitähän nämä ovat, kuvat. Pelkkää pintaa. Pisteytys sinänsä asettaa kuvat, teokset, yhdelle akselille: hyvä - huono. Uusista toiminnoista "mielenkiintoiset työt" sentään nostaa pintaan uutta puolta Aukeasta, mielipiteitä jakavat, ristiriitaiset/rohkeat/vastustavat/poikkeavat kuvat. Hyvä niin.

En lähde tässä moralisoimaan kehumista tai oletettua vilpillisyyttä; oman kokemukseni mukaan on muiden töitä helpompi kehua ja kaikenkaikkiaan sanoa positiivisia asioita. Johtunee siitä, etten luota omiin taitoihini riittävästi voidakseni "neuvoa" jotakuta muuta. Ainakaan kovin jyrkästi. Ehkä tässäkin voi kehittyä, luomisgallerian käyttäjänä. Ideaalitilanteessa syntyisi kommentoinnin rinnalle/sijaan keskustelua: ideat saisivat jatkoideoita jne. Oma toiveeni on, että täällä voisi vapaasti ilmaista itseään sekä kuvallisesti että tekstuaalisesti. Siis ilman, että sillä olisi vaikutusta "paremmuuteen" teosten julkaisijana.[03:16 21.6.2009] mie
Aukeassa on onneksi joitain kuvaajia, jotka uskaltavat antaa myös "negatiivista palautetta" - tai "rakentavaa kritiikkiä", ihan miten asia halutaan ymmärtää - toisten kuvista omalla nimellään. Havaintojeni mukaan useimmat näistä ovat mielestäni ns. "peruskuvaajia"; sellaiset ns. "hyvät" kuvaajat eivät juuri toisten kuvia kommentoi, tai jos kommentoivat, niin vain silloin jos on jotain hyvää sanottavaa. (Tosin pari poikkeusta taitaa olla.) Ilkeämielisesti voisi jopa epäillä, että "negatiivista palautetta" saatetaan antaa sitten kyllä nimettömänä.

Tällainen käyttäytyminen on sinänsä ihan ymmärrettävää, koska foorumilla on niin paljon epäkypsiä, lapsellisia ihmisiä, jotka eivät kestä aiheellistakaan "negatiivista" kritiikkiä. Ne muutamat rohkeat, jotka uskaltavat sanoa rehellisen mielipiteensä, saavat kärsiä sanomisistaan omien kuviensa kommentoinnissa ja pisteytyksissä.

Mutta ne muutamat rohkeat ovat syy, jonka vuoksi yleensä jaksan Aukeassa vierailla.

Nostan hattua näille ihmisille, joille avoimuus ja rehellisyys on tärkeämpää kuin oma "pistesaalis" ja toivon että lapsellisista kostokommenteista ja -ykkösistä päästäisiin joskus eroon. Voi olla turha toive.


[10:14 21.6.2009] keltanokka
Lähinnähän tarkoitin tuota positiivista palautetta. En mielelläni ottaisi positiivista palautetta vastaan vain sen takia, että olen ensin antanut positiivista palautetta jollekin toiselle (jonka kuvat on minun mielestä oikeasti hyviä). En usko, että puoliammattilaisen mielestä tuotokseni mitenkään erityisen hyviä olisi.

Periaatteenani on antaa kommenttini nimellä - muutamia pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Harkitsen nimellä kommentointia jatkossa, jos oma kommentointi vaikuttaa omista kuvista saaman palautteen suuntaan ja sävyyn.


[10:23 21.6.2009] P.R.
Niin no, kyllä mielestäni on hyvä ottaa vastuu kommenteistaan ja kirjoittaa omalla nimellään - aina. Piste.

"En usko, että puoliammattilaisen mielestä tuotokseni mitenkään erityisen hyviä olisi." Täh? Hei, kamoon. En tietenkään tiedä, mistä tässä tapauksessa on kyse, mutta hiukan enemmän kai sitä voi itseensä ja kykyihinsä luottaa ;)[14:04 22.6.2009] P.T.
Ehkä kuvaajan nimi vaikuttaa sekä negatiivisesti että positiivisesti.

En mielestäni ole antanut ilman syytä kellekään kauhiasti kehuja. Mutta on ihan totta että joidenkin työt vaan on mun mielestäni kerta kerran jälkeen niin hyviä että en voi niitä kehumattakaan olla.

Joskus olen ihan tahallani jättänyt sen kehumiskommentin tekemättä juuri siitä syystä että ei ajateltas että nimen takia aina kehun.

Joidenkin työt vaan iskee eritavalla, en usein edes katso kuvaajaa ennenkuin kirjoitan kommentin. Olis jotenkin hyvä että kuvaajien nimiä ei näkyiskään muuta kun sitten kun on jo kommenttinsa kirjoittanut.

Olen kyllä myös huomannut että jos yksi kehuu kuvaa, niin sen jälkeen tulee monta kehumista peräkkäin...ihan sama juttu on jos eka kommentoija haukkuu kuvan.

Se jotenkin laittaa aatteleen että ollaanko me liikaa laumasieluja...


[11:34 25.6.2009] H.S.
Hmm. Itse en todellakaan laita mieleen kuka sanoi mukavasti ja kuka haukkui! en edes ikäpäivänä jaksaisi muistaa teijän nimiä.. saatikka muistaa henkilöiden mainetta + tai - kommentin antajana.. ja saatikka ny tehä vastaiskua tai jotai... huh. se kävis jo työstä!

kommentoin kuvia, en tekijöitä. ja otan vastaan sanoja ja numeroita, en henkilöitä.

ootte ihan anonyymejä mulle :D


[14:09 26.6.2009] P.P.
Tämä on sitä ison maailman tyyliä, joka ärsyttävää kyllä alkaa yleistymään täälläkin. Eli negatiivisuutta yritetään välttää ja lässytetään jotain tuubaa koko ajan. Sitten vielä odotetaan, että muutkin kohtelee samalla tavalla. Eli käytännössä satanistinen periaate, mistä useimmat näistä tolloista eivät ole edes tietoisia. En tiedä tiedostavatko sitten muuta kuin oman napansa.Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty