Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvan koon muuttaminen?

[18:27 5.7.2009] E.S.
Pystynkö muuttamaan kuvan koko mitenkään muuten kuin rajaamalla kuvaa?


[20:20 5.7.2009] P.P.
Tottakai pystyt. Tekniikka vaan riippuu siitä, mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät. Esimerkiksi photoshop elements 5:n tapa on tällainen;
-ylävalikosta IMAGE-->RESIZE-->IMAGE SIZE-->
ja sitten avautuvasta ruudusta voit muuttaa kuvan korkeuden/leveyden naputtelemalla jompaan kumpaan ruuduista (WIDTH/HEIGHT) haluamasi arvon. Sitten vaan klikkaat OK ja tallennat kuvan normaalisti.
Ilmaisista ohjelmista Paint.net toimii ihan samoin... joskin ihan suomenkielisenä; ylävalikosta KUVA-->MUUTA KOKOA--> ja sitten vaan sama temppu kuin jo yllä kuvasin, eli valitset haluamasi kuvakoon (pikselit korkeus/leveys). Kaikissa ohjelmissa voit vielä kuvaa tallentaessa valita tallennuslaadun, eli tiedostokoon. Paras laatu merkitsee suurinta tiedostoa ja hieman pakattu kuva on tietysti kooltaan pienempi.


[20:48 5.7.2009] E.S.
Kiitoksia! En ole ihan täysillä perehtynyt näihin kuvanmuokkaus asioihin, mutta pitäisi rueta! :)


[21:32 5.7.2009] P.P.
;o) Eihän noita niksejä opi, ellei opettele. Kokeilet vaan rohkeasti kaikkia namikoita, mitä ohjelmasta löydät, sillä kuva ei mene siitä pilalle. Vasta tallentaessa pitää olla tarkkana, sillä kuvatiedoston nimi kannattaa muuttaa esim. 001-->001B, jolloin alkuperäinen säilyy ja muokattu/korjattu kuvatiedosto tulee alkuperäisen rinnalle samaan kansioon. Sen jälkeen voitkin sitten siirtää muokatut kuvat haluamaasi tallennuspaikkaan. Muistathan myös varmuuskopioida kuvasi (ja muutkin tärkeät tiedostot) säännöllisesti, sillä tietokoneen kovalevy ei kestä ikuisesti.


[20:07 6.7.2009] minä
Sekin kannattaa muistaa, että jos kuvaa suurentaa alkuperäisestä, niin kuvanlaatu kärsii aina, koska ohjelma joutuu "arpomaan" kuvaan kuvapisteitä, joita siellä ei ole. Myös kuvaa pienennettäesssä laatu saattaa kärsiä, mutta luulisin, että ei niin paljoa kuin suurennettaessa. Ja kuten Pasi sanoi, ei kannata ikinä tallettaa käsiteltyä kuvaa alkuperäisen päälle, vaan jollain toisella nimellä.


[21:07 6.7.2009] E.S.
Juu, tuon huomasin kun testailin, että jos sitä kuvaa paljon suurentelee, niin laatu huononee, mutta todella paljon taas sain pienennellä, että laatu huononi, mutta onneksi minun kohdalla täytyi vain pienennellä niitä! :)


[15:12 8.7.2009] s.s.
Onnistuuko kuvan koon muuttaminen Picasalla?[17:53 8.7.2009] P.P.
Picasasta en ainakaan itse löytänyt kuvan koon muuttamiseen muuta työkalua, kuin kuvan rajaamisen... eikä se ole sama asia. Ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista vaikkapa Paint.net, Gimp tai Photofiltre osaavat aika paljon samoja temppuja kuin kalliit kaupalliset ohjelmat. Jotkin asiat on jopa paljon helpompi tehdä noilla ilmaisohjelmilla.


[00:52 9.7.2009] minä
Joo, Paint.net ja Gimp ovat molemmat ihan hyviä kuvankäsittelyohjelmia kunhan niitä oppii käyttämään. Ja ennen kaikkea ilmaisia. IrfanView on myös ilmainen softa. Se on oikeastaan kuvienkatselua varten, mutta siinä on myös paljon kuvien käsittelyyn liittyvää toiminnallisuutta, mm. kuvan koon muuttaminen. XnView on myös ilmainen, hyvä ja monipuolinen kuvankatselu ja -käsittelyohjelma.


[10:54 9.7.2009] R.V.
Picasa on kuvan perusmuokkauksen kannalta ihan hyvä, mutta se puute siinä on, että kuvan kokoa ei voi muuttaa. Teen sen Gimpillä. (sain Canonini mukana jonkun ohjelman, mutta sillä pienennettäessä kuvan laatu kärsii huomattavasti, joten luovuin sen käytöstä)


[18:14 15.7.2009] T.L.
Käsittelyohjelmista. Itse käytän lähes pelkästään ohjelmaa nimeltä < Irfan View > joka on asennusvaatimuksiltaan pieni ja sen saa netistä helposti eikä tarvii edes rekisteröityä mihinkään "klubiin". Tuossa ohjelmassa on yllättävän paljon toimintoja ja niitä voi jopa lisätyökaluin lisätäkin. Ohjemassa on siis tottakai myös tuo kuvakoon muuttamismahdollisuus "Resize" sekä myös hyvin toimiva tallennuslaadun säätö (Aukeaan kun aon melkoisen hankala saada esim. 1000*730 kokoista kuvaa saada mahtumaan hyvälaatuisena).
Suosittelen.

Ohjelman voi ladata esimerkiksi seuraavasta:
http://download.cnet.com/IrfanView/3000-2192_4-10021962.html?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button


[21:50 19.7.2009] T.K
Picasasta senverta, että kyllähän sillä onnistuu kuvakoon muuttamiset siinä missä muillakin kuvankatseluohjelmilla.
Maalaat vain haluamasi kuvat jonka jälkeen klikkaat alapalkista kansiota "Vie". Ohjelma pyytää valitsemaan kohdekansion jonne kuvat tallenetaan, joko alkuperäisessä koossa tai sitten muutettuna. Kuvanlaadun voi myös säätää mieleisekseen.

Itse kuitenkin käytän kuvankatselu/editoitiohjelmaa nimeltä FastStone jos haluan pikaisesti jotain säätää.

Ohjelmasssa todella monipuoliset toiminnot ja tietysti ilmainen.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty