Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ykköstelyn rajoittaminen

Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  [17:33 19.7.2009] m
Kyllä hyvyyttä kauneutta osaa ja voi arvostaa, pitääkin arvostaa.. Silloinkin kun ei jokaista auringonlaskuVALOKUVAA jaksaisi millään katsoa.

Joskus ne hetket vaan ovat paljon parempia koettuna siellä luonnossa, eikä kuvan kautta välity se kauneus sillä tavalla. Lähinnä tulee vastenmielinen tunne taas yhdestä kopioidusta kuvasta ja siitä että kuva nyt vaan piti ottaa, koska on opittu kuvaamaan tällaisia asioita.

Perus sunnuntaikuvaajille ihan normaalia ja ok, mutta innokkaampi harrastaja vaatii enemmän - jotain omaa ajatusta siihen kuvaan... Oli aihe sitten hyvää ja kaunista tai rumaa ja pahaa. Ihan sama pätee siis niihin köyhien maiden lapsiin, joita sitten lomareissulla kuvataan sen kummempaa miettimättä... Ja niin moneen muuhunkin "samaan kuvaan".


[19:40 19.7.2009] mulq 2
"Mielipiteen pitäisi perustua johonkin, siitä tässä on kyse. Jos taiteen arviointi perustuisi pelkkään satunnaiseen mielipiteeseen, niin mikä tahansa sutaisu voisi olla mestariteos. Niin ei kuitenkaan ole, vaan hyvällä taiteella on tapana erottua akanoista."

:D

(Paitsi Paul "Peikko" Pekkarisen mielipiteen ei tarvitse perustua mihinkään muuhun kuin siihen, että hän on oikeassa ja kaikki muut ovat huonoja.)


[14:18 20.7.2009] S.L.
Mitä väliä koko ykköstelyllä edes on, jos niiden antajan tiedetään olevan vammainen mulkkukallo? Joko ykkösen saaja kokee numeron asiallisena palautteena tai sitten häiriköintinä, jolloin hänen luulisi ymmärtävän suodattaa ja unohtaa koko palautteen. Jos oma työ on selvästi niin hyvä, ettei se voi ansaita ykköstä, mitä merkitystä koko asiattomalla ykkösellä edes on? Asia voidaan muotoilla niinkin, että miksi edes asettaa töitään arvosteltaviksi, jos niiden arvon jo tietää. Vai merkitseekö tässä vain taiteilijan imago, jonka taiteilija pelkää häiriköinnin takia menettävänsä?

Jos tämä imagoa rappeuttava pulma koetaan kuitenkin suureksi, niin oma ehdotukseni (ehkä sitä on jo ehdotettu, en lukenut tarkkaan) on, että aina kommentoitaessa näkyisi oma nimi. Vaikka kommentti olisi pelkkä ja mikä tahansa numero, siitä jäisi antajan jälki. Tähän asti tekijä on voinut rajata hänelle annettavan sanallisen palautteen annettavaksi pelkästään nimellä, joten sama toiminee numeroiden kohdalla.


[22:42 20.7.2009] pisteet kohoaisi, entä mieliala?
Pitäisikö asteikko muuttaa kolmesta seiskaan asti ulottuvaksi?


[17:38 21.7.2009] T.T.
En nyt jaksanut tätä ikuisuusketjua kokonaan lukea, mutta yksi idea tuli mieleen noiden pisteiden osalta.

Toimisiko sellainen systeemi, jossa kuvan kokonaispisteet eivät olisikaan puhdas keskiarvo, vaan sitä painotettaisin eniten "ääniä" saaneiden pistemäärien kohdalta. Näin nämä marginaali pisteet eivät vaikuttaisi niin paljon.


[17:38 21.7.2009] P.P.
Ykköstelijät hajoittavat pistesysteemin eli teoksesta ei ainakaan pisteiden avulla saa mitään järkevää palautetta. Jos sitä tasapuolisuutta hakee niin pisteen voisi antaa vasta sitten jos myös kommentoi. Eli kun klikkaa pistettä niin tulee tekstikenttä, johon kirjoitetaan kommentti. Sitten vasta piste rekisteröityy.

Nykyisellään homma ei vaan toimi kun maailmassa on ihan liikaa apinoita joiden ainoa taito on hajoittaa jotain.


[17:52 21.7.2009] m
Ne mitään hajota. Ihme itkua parista ykkösestä sun työssäs vai mikä tässä nyt mättää xD

Eiköhän ne ykköstelijät jaa niitä pisteitään tasaisesti kaikille sitten. Tai ainakin eri ykköstelijät tasoittavat tilanteen.

Elämä tuskin on siitä kiinni onko mun keskiarvo aukeassa 2.5 vai 2.7.

Ja vaikka kuinka olis täysin varma fakta että jokainen pisteklikkaus olisi annettu rehellisesti ja tosissaan, niin se ei anna yhtään sen enempää kuvaa kuin tämä nykyinen, jos ainoa palaute on pistearvot.

Ja ihankun tää ykköstely nyt olis joku todennettu ilmiö, kamala peikko joka pitää saada pois niin sitten taas kaikki on hyvin.

Laittakaa sinne Flickriin kuvia niin ei tuu ainakaan haukkuja.


[18:19 21.7.2009] Outolintu
Mikä ihmeen Flickri? Voisitko vähän valaista?

Mielestäni, jos ykköstelyt tuntuvat ahdistavilta niin sallikaa myös anonyymit kommentit ja selityksiä ykkösille varmasti löytyy. Vai eikö "rakentava" palaute miellytä jos se tehdään anonyyminä?
Palautettahan täällä ei voi antaa muut kuin rekisteröityneet. Sitä silmällä pitäen on aivan ihmeellistä että anonyymiyttä jotkut täällä kuitenkin kammoksuvat. Ilkeilyhän kommenteissa olisi suoranainen itsemurha kun ottaa huomioon faktat. Vain eikö sittenkään totuus miellytä?
Hieman uskallusta kehiin kolleegat ja jättäkää jo noi valitukset ykköstelijöistä!


[18:52 21.7.2009] m
www. eteen ja taakse .com x)

Ei tarvitse pelätä että kukaan jaksaisi kirjoitella muutakuin kehuja tyyliin "hieno kuva" (tosin englanniks) tai sitten jakaa "palkintoja" eli kutsuja kuville ryhmiin.

Jos ei kestä ykkösiä tai kritiikkiä (tai tietoa siitä että joku ei tykkää kuvastas) niin flickr ja pari muuta kansainvälistä sivustoja ovat tällaisia ihan kivoja, missä harvemmin tulee muuta kuin kehuja.


[00:13 22.7.2009] mulq 2
"Nykyisellään homma ei vaan toimi kun maailmassa on ihan liikaa apinoita joiden ainoa taito on hajoittaa jotain."

No mutta mitä hittoa sinä sitten siitä välität? Eihän se tähänkään asti ole estänyt sinua tekemästä sellaisia töitä kuin lystäät.

(Tai nauramasta jälkeenpäin sille, kuinka kaikki, jotka niistä eivät pidä, ovat huonoja/apinoita/tyhmiä/idiootteja/lapsellisia, eivätkä vaan ymmärrä suurta nerouttasi. :)


[12:08 22.7.2009] T.T.
Olen Paulin edellisen kommentin kanssa samoilla linjoilla. Tässä mua ei kovasti kiinnosta omiin "teoksiini" lyödyt ykköset, vaan koko systeemin toimivuus. En mä jaksa selailla läheskään kaikkia kuvia tai muita teoksia ja mielelläni keskittyisin niihin laadukkaimpiin. Nyt se on vain aika arpapeliä, koska keskiarvoja vääristää rajusti nämä ykköstelijät ja vitostelijat. Näiden ihmisten motiivi on selvästi jokin muu, kuin itse teoksen sisältö.

En salli nimettömiä kommentteja omiin teoksiini, koska itse kirjoitan kaiken omalla nimelläni ja näen, että muidenkin on siihen kyettävä, jos he haluvat olla vuorovaikutuksessa kanssani. En edes tekisi mitään näillä nimettömillä kommenteilla, koska en voi arvostaa ihmistä niiden takana. Yhtä hyvin voisin kerätä tietokannan vaikka 10 000 kommentista ja arpoa itse jokaiseen kuvaani sopivan määrän kommentointia.

Lisäksi nimettömän kommentoinnin ongelma on jatkuvuuden puute. Minulla ainakin kestää aikansa, ennen kuin opin omaksumaan erilaisten ihmisten tapaa kirjoittaa ja kommentoida. Tämä vaikuttaa huomattavasti siihen, miten sen kommentoinnin lopulta sisäistän.
[13:11 22.7.2009] R.V.
Välähtipä lamppu minunkin päässä. :)

Täällä keskusteluissa kun käydään keskustelua nimillä tai nimimerkeillä, niin miksi ei ottaisi samaa tyyliä kommentointeihinkin??

Aivan kuten Teemu edellä mainitsi, että nimettömät kommentit harvoin poikii minkäänlaista keskustelua (ja siksi yleensä kommentoinkin nimelläni) ja se se olisi, mitä minä haen ja haluan. En ykköstelyä/vitostelua ja "hyvä kuva/huono kuva" kommentteja.

Minä kommentoin siksi nimellä, koska haluan seisoa sanojeni takana ja kantaa seuraukset siitä, mitä sanon (yleensä ei seuraa mitään järisyttävää). Mutta jos joku arkailee nimensä esiintymistä, niin auttaisiko tuo nimimerkki?


[16:55 22.7.2009] Outolintu
Jeps, ja sitten tullaan niiden suurten kysymysten äärelle jälleen. Jos esimerkiksi omalla nimelläni annan vitosen ja lisäksi perustelen sen niinkuin vitonen yleensä perustellaan,katsotaan se helposti nuoleskeluksi.
Kun taas annan ykkösen nimelläni ja perustelen sitä, on se haaste ykköstelykisaan. On tasan varmaa että seuraavassa näytille laittamassani teoksessa on yksi ylimääräinen ykkönen jos ei useampiakin. Niin se täällä nyt vain pelaa sanokaa mitä sanotte, nähty on.
Miksi ihmeessä on niin vaikeaa sallia myös anonyymit kommentit? Miksi se on sellainen mörkö teille joillekin.


[18:33 22.7.2009] S.K.
Mikseri.netissä on hyvä systeemi: Siellä pisteet tulee lähtokohtaisesti aina kommenttien kera. Se on ihan hyvä juttu, koska se pakottaa arvostelijankin pohtimaan, millä perusteilla numeronsa lyö tiskiin. Toisinsanoen, molempi parempi.

Tähän syteemiin täällä Aukeassa ei varmaankaan ole menty siksi, että se tekisi mahdottomaksi kommentoimisen, ilman pisteytystä. Ikävä kyllä nyt tulee numeroita enemmän kuin kommentteja, joka on tylsää.


[19:24 22.7.2009] T.T.
Tuskin sinun nimimerkki "Outolintu" antamaasi vitosta tai ykköstä katsotaan sen kummemmin, jos kerran olet sen perustellut. Perustelusi pätevyyshän on kaikkien todennettavissa siitä teoksesta omin silmin.

Mikäli kaikki kommentointi ja pisteytys tehtäisiiin omalla nimellä, koko tätä keskustelua ei tarvitsisi käydä ja ongelma olisi sillä hoidettu. Harva kehtaa omalla nimellään niitä kostoykkösiä käydä naputtelemassa ja luultavasti myös perusteettomat viitoset vähenisivät huomattavasti.[19:53 22.7.2009] K.S.
onko kysymys sitten pelkuruudesta ja yleisestä vihamielisyydestä tämän koko pisteytys-jähäämisen yhteydessä? Puhutaan nyt rehellisesti. Ketä vituttaa vitoset? vastaus: ne ketkä ei niitä saa.
Ketä vituttaa ykköset: ne ketkä ei saa vitosia.

Onko tää nyt tässä? tehkää jotain parempaa ajallanne ja kirjoittakaa ylläpidolle vaikka adressi niin ehkä pisteytys voi muuttuakin kun tarpeeks on sen asian ajajia ja homma esitetään järkevästi ja johdonmukaisesti eikä lähdetä purkamaan mitään henkilökohtaisiin kaunoihin, piileviin alemmuudentunteisiin ja kateuteen nojaten.


[22:50 22.7.2009] T.T.
"Ketä vituttaa vitoset? vastaus: ne ketkä ei niitä saa. Ketä vituttaa ykköset: ne ketkä ei saa vitosia."

Mitä Kirsi sitten jos saa molempia??? :D


[22:54 22.7.2009] J.L.
http://www.echonews.com/pictures/12_15/scene-Idiots.JPG


[23:02 22.7.2009] K.S.
Teemu, sellainen tilanne onkin jo monumentaalinen sivustonsisäinen ohjelmistobugi =D

Jarkon pistämä kuva kerto kyl niin kaiken olennaisen että!! :D


[11:44 23.7.2009] Outolintu
Lainaanpa Teemun kommenttia: "Perustelusi pätevyyshän on kaikkien todennettavissa siitä teoksesta omin silmin."

Perustelusi pätevyys??
Mitä ihmeen pätevyyksiä näistä kommenteista täällä tarvitsee hakea.
Olen aina ollut siinä uskossa että tuo kommentointimahdollisuus teoksen yhteydessä ylipäätään on tarkoitettu mielipiteille ja tuntemuksille mitä kuva herättää. Ihminen voi joko pitää kuvasta tai olla pitämättä, eihän asia tuon vaikeampaa voi olla.
Tämähän on nimenomaan harrastajien luomisgalleria jossa toivotaan muiden samanlaisten mielipiteitä omasta harrastuksesta, eikä mitään virallisia arvosteluja jolloin kommentoijan pätevyyttä voi oikeutetusti perätä.
Pidetään tämä edelleenkin sellaisena jooko?


[12:40 23.7.2009] P.P.
Ai Kirsikin ajattelee, että ongelma on niissä jotka valittaa ykköstelijöistä. Kirsi on varmaan sellainen ihminen, joka kääntää puheen kiusaajistakin niihin kiusattuihin, kun ne nyt niin kovasti valittavat kiusaajista...

Ainoa ongelma tässä on ne ykköstelijät. Sinänsä anonyymit pisteet ja kommentit eivät olisi ongelma, jos sitä mahdollisuutta osattaisiin käyttää oikein.


[13:16 23.7.2009] Outolintu
Kyllähän sen haistaa milloin pisteet ja kommentit ovat "hakuisia". Kannattaako niistä niin edes välittääkään? Ei nää jutut täällä sentään niin hemmetin vakavia ole.


[14:41 23.7.2009] mulq 2
PP ei vastannut mun kysymykseen.

Ja Kirsi on sitten tästä lähtien mun idoli. :)


[15:01 23.7.2009] K.S.
Pauli, kaipa mä sit oon 'sellanen ihminen'. Saat edelleen ajatella musta mitä tahdot, kuten olet tähänkin asti tehnyt. Kiusatut ja kiusaajat, kuten tässä asian ilmaiset, ovat molemmat osa kokonaisuutta (tai ongelmaa, jos sen niin haluaa nähdä), ollaan kaikki tässä yhdessä kuitenkin.
Usein käy niin esimerkiksi vallankumouksissa, missä Kiusatut nousevat Kiusaajiaan vastaan ja osat vain vaihtuvat ja asiat todennäköisimmin vain pahenevat (mieti esim Israelia nyt). Onko vallankumous ja syyttely silloin oikein kumpaakaan osapuolta kohtaan? Psykologinen dilemmahan tämä, vaikka kyse olisi vain Aukean pisteytyksestä. Eipä tästä sen enempää, tuli vaan tuosta assosiaatioita mieleen. Joo Outolinnun kanssa samaa mieltä, että keveyttä menoon.
Mulq 2, jeee \o/


[18:32 23.7.2009] T.T.
Lainaanpas sitten minäkin Outolinnun komenttia "Olen aina ollut siinä uskossa että tuo kommentointimahdollisuus teoksen yhteydessä ylipäätään on tarkoitettu mielipiteille ja tuntemuksille mitä kuva herättää. Ihminen voi joko pitää kuvasta tai olla pitämättä"

Mä olen luullut tai kuvitellut, että tämä Aukea on kuitenkin jollain tavalla jotain muuta kuin "hot or not" tyyppinen media. Tietysti osa kommentointia on ja saakin olla sen tyyppistä omien mieltymysten julkituontia. Itse en kuitenkaan pääasiassa hae tämän tyyppistä kommentointia (nämähän ovat täysin makuasioita), vaan lähinnä muiden harrastajien ja ammattilaisten näkemystä miten omia tuotoksiani voisi parantaa ja itse kehittyä valokuvaajana.

"paska kissakuva... en tykkää kissoista"[19:07 23.7.2009] Nekq
Mitenkäs vähemmän kokeneiden harrastajien pitäisi kommentoida näitä kokeneita harrastajia ja ammattilaisia? Pitäiskö pysyä vain hiljaa, jos ei ole resursseja analysoida, arvioida tai neuvoa? Kai silloin voi vain ilmaista tykkäävänsä/ei tykkäävänsä, mieluummin kuin hiljaa näpsiä ykkösiä tai viitosia.

"ihana kissakuva... tykkään niin kissoista"[19:57 23.7.2009] T.T.
Jos luit tarkasti "Nekq" niin kirjoitin ---> "Tietysti osa kommentointia on ja saakin olla sen tyyppistä omien mieltymysten julkituontia" En millään tapaa aliarvosta "alaa" tuntemattominen kommentointia, monesti he näkevät huomattavasti raikkaimmin silmin. Mutta uskon ja toivon, että se kommentointi mahdollisuus kuitenkin on tarkoitettu pääasiassa tai edes osittain siihen minun tarkoittamaani toimintaa. Näin onneksi on tähän asti ollut.

Outolintu nyt tuossa tarttui yksittäiseen sanaan, joka ehkä oli huonosti valittu. Jotenkin sekava tämä keskustelu, vaikka voihan olla, että Outolintukin on multipersoona? Tai jopa minä itse:-)


[20:43 23.7.2009] P.P.
Ykköstelijät ovat edelleenkin ainoa osa tätä ongelmaa. Vai onko esimerkiksi niin, että raiskaajat ja raiskatut ovat osa kokonaisuutta, ja näin voidaan ikäänkuin jopa syyttää raiskattuja siitä, että ne pitivät liian seksikkäitä vaatteita tai muuta yhtä älytöntä.[20:49 23.7.2009] grim
kaikki johtuu paskoista vanhemmista kuitenkin.


[21:46 23.7.2009] Outolintu
"Ykköstelijät ovat edelleenkin ainoa osa tätä ongelmaa"
Ei se mikään ongelma mielestäni ole. Jos samassa työssä on ykkösten lisäksi vitosia niin silloin sinun kannattaa olla jopa ylpeä että työ herättää niin paljon myös kateutta.

Lisäksi varsinkin suomalaisilla ihmisillä on vielä pirun hyvä muisti. Jos ehkä olet joskus "entisessä elämässäsi" haukkunut joidenkin töitä ajattelemattomin sanoin, niin varmaa on että sellainen täällä muistetaan.


[22:24 23.7.2009] grim
nyt Outolintu lähestyy asian ydintä..aijaijai kuinka pitkä muisti meillä onkaan. Ja se on myös hyvin myrkyllisen vihreä useimmissa tapauksissa, totta puhut.


[11:50 24.7.2009] Outolintu
Jep, noinhan ei saisi olla mutta minkäs teet. Varsinkin meidän amatöörien keskuudessa tuollainen "kostaminen" on tavallista. Ammattilaiset sen sijaan osaavat suhtautua kaikenlaiseen kritiikkiin asiallisesti...siis melkein kaikki. Toki heissäkin saattaa olla joitakin Urpoja.
Jos taiteilija tietää ja on vakuuttunut omista taidoistaan niin hän ei lotkauta edes korviaan noille ykkösille eikä negatiivissävyisille kommenteillekaan.
Minun mielestäni sellainen taiteilija joka jatkuvasti on tukkanuottasilla mielipiteiden antajien kanssa paljastaa itse oman epävarmuutensa ja näin todella allekirjoittaa juuri sen että itsekin on samaa mieltä ja negatiivisen mielipiteen antajan kanssa ja yrittää kynsin ja hampain puolustaa edes rippeitä niistä omista taidoistaan.
-siis minun mielestäni. Muut saavat olla mitä mieltä tahansa.
Täälläkin pitää tuntea taiteilijat keille uskaltaa antaa oikeasti rakentavaa kommenttia että hän ei ota niin valtavasti itseensä. Senkään vuoksi niitä ykkösiä ei varmasti uskalleta perustella ja varsinkaan omalla nimellään.
[12:23 24.7.2009] T.T.
Kirjoitit Outolintu "Senkään vuoksi niitä ykkösiä ei varmasti uskalleta perustella ja varsinkaan omalla nimellään" ja aiemmin "Kyllähän sen haistaa milloin pisteet ja kommentit ovat "hakuisia". Kannattaako niistä niin edes välittääkään? Ei nää jutut täällä sentään niin hemmetin vakavia ole."

Jotenkin ristiriitaista, vai ymmärsinkö väärin jossain kohtaa. Et halua antamiasi ykkösiä perustella omalla nimelläsi, kun pelkäät kostoa ja toisaalta et niistä ykkösistä kuitenkaan omissa töissäsi välitä?

Mä nyt otan ykkösiä lähes aina omiin teoksiini, kun avaan suuni täällä keskusteluissa tai kommentoin toisten tuotoksia. En kuitenkaan nää sitä syyksi aloittaa esiintymään nimettömänä. Jos sallisin nimettömän kommentoinnin, niin varmasti osani saisin siinäkin lajissa.

Edelleen eräs hyvä idea on se, että ykköstä ja vitosta teokselle antavat esiintyivät omalla nimellään ja näissä numeroissa kommentointi olisi pakollista. Tämä varmasti parantaisi jonkin verran pisteiden laatua. Itselleni tämä ei olisi mitenkään ongelma. Nytkin joskus muistessani laitan antamani pisteen nimellä antamani kommentin osaksi.


[15:11 24.7.2009] Outolintu
Tiedätkö Teemu, en kertaakaan ole vielä antanut ykkösiä ja kakkosiakin todella harvoin ja silloin myös perustelen ne. Mutta perustelen ihan vain nimettömänä, kuten myös antamani vitosetkin.
Jos teostensa esittelijä ei salli anonyymejä kommentteja niin silloin jätän myös kokonaan pisteyttämättä usko tai älä.
Tällainen on minun periaatteeni koska olen sitä mieltä että jos annan itse mielipiteeni ja pisteeni teoksesta nimettömänä niin se ei ainakaan mitenkään ohjaile heitä jotka vastaavasti antavat niitä minulle omiin teoksiini.
Mielestäni sellainen on reilua peliä eikä kukaan pysty väittämään minun nuoleskelleen ketään.
Näin meinaan jatkaa myös tästä eteenkin päin.


[16:07 24.7.2009] T.T.
Okei, tuossa kieltämättä on logiikka nyt kun noin sen muotoilet. Silti olet todennäköisesti yksi harvinaisista poikkeuksista.

Toisaalta ihmetyttää, että et ole antanut ykkösiä ja kakkosiakin vain harvoin. Vai valikoitko kommentointisi arvoiseksi vain kermat päältä?

EDIT: Noin seikkailumielellä voisin kokeilla sallia nimettömän kommentoinnin omiin teoksiini ainakin koeajaksi. Vaikka edelleen olen nimen käytön kannalla, kun sellainen meille kerran on annettu.


[23:36 24.7.2009] V.J.E.M.
Itse olen aina kommentoinut nimelläni ja yleensä olen kommentissa maininnut antamani pistemäärän ja myös pyrkinyt selittämään -joskus turhankin pitkällisesti ja jaarittelevasti, tunnustan- arvioni perusteet. Katson, että jos joku näkee vaivan kirjoittaa (moni täällä puhuu kuvista, mutta niihin taas itse en sekaannu), voin minäkin nähdä hieman vaivaa työn arvioimiseen. Toivon ja myös vilpittömästi uskon, että kukaan ei ole ottanut positiivisia arvioitani mielistelynä, ja kääntäen: ettei kukaan ole ottanut "rakentavaa kritiikkiä" loukkauksena.

Kirjoittelen yleensä melko pitkiä tekstejä, joten jaksan aina hämmästyä kommentoimattomia pisteytyksiä, olivat ne sitten mitä tahansa. "Jos joku tuon viitsii lukea, niin miksei edes sanalla tai parilla arvioida sitä?", ajattelen. Onko todellakin niin, että koska olen rastittanut "kommentointi vain nimellä" -ruudun, ei osa lukijoista uskalla avata sanaista arkkuaan?


[08:39 25.7.2009] Outolintu
"Toisaalta ihmetyttää, että et ole antanut ykkösiä ja kakkosiakin vain harvoin. Vai valikoitko kommentointisi arvoiseksi vain kermat päältä?"

En valikoi, mutta kai nyt olen sitten niin peruspositiivinen tyyppi kun tahdon nähdä kaikessa jotain hyvääkin. Ai kun tuntuikin mukavalta sanoa toi anonyyminä! Noin en millään muotoa voisi kehua itseäni nimelläni, minä kun olen hiukan häveliäs ja ujo.

Leikki leikkinä ja perse pois tyynyltä. Ihan totta Teemu, kannattaa kokeilla...sitäpaitsi et ole ollenkaan hassumpi valokuvaaja.

Ville: Viihdyn kyllä kirjallisuudenkin puolella paljon ja tykkään lukea teidän juttujanne mutta en vielä rohkene ottaa niihin kantaa. En koe itselläni olevani siihen tarpeeksi asiantuntemusta ainakaan vielä.


[22:11 26.7.2009] mulq 2
"Ykköstelijät ovat edelleenkin ainoa osa tätä ongelmaa. Vai onko esimerkiksi niin, että raiskaajat ja raiskatut ovat osa kokonaisuutta, ja näin voidaan ikäänkuin jopa syyttää raiskattuja siitä, että ne pitivät liian seksikkäitä vaatteita tai muuta yhtä älytöntä."

Ai nyt ykköstelyä vertaillaan raiskaukseen. Kyseessä on varmaan jokseenkin samantapainen juttu? Koetko kenties, että ykköstelijä on jotenkin henkisesti raiskannut sinut?

No katsos kun täti/setä selittää:
Niinkin pienessä yhteisössä kuin aukea.netissä lienee mielekkäämpää käsitellä niinkin pieniä ongelmia (kuten ykköstelyä) ennemmin henkilökohtaisella kuin yhteissöllisellä tasolla. Siten ongelmalla on tässä aina kaksi osaa: sisäinen (yksilön kokemus) ja ulkoinen tekijä. Eräässä yksittäisessä esimerkkitapauksessa yksilö olkoon vaikka mr. Pekkarinen ja ulkoisena tekijänä toimikoon "ykköstelijät". Jos nämä ykköstelijät ovat sitten (mr. Pekkarisen mukaan) ainoa osa tätä "ongelmaa", niin herranjestassentään sehän tarkoittaa, ettei ketjun aloittaja, mr. Pekkarinen, koe ykköstelyä ongelmana ja siten sisäinen tekijä jääpi puuttumaan. Koska koko ongelmaa ei täten ole edes olemassa, sillä ykköstelyähän ei ilmeisesti tässä (täysin hypoteettisessa) esimerkkitapauksessa kukaan koe ongelmaksi - paitsi tietysti pahantahtoiset "ykköstelijät", nuo sieluistaan arpiset ihmisrauniot, jotka koittavat peittää syvää henkistä tuskaansa lätkimällä ykkösiä Paul Pekkarisen töille - niin en voi tosiaan kuin ihmetellä uudelleen, nyt jo kolmannen kerran, että mistä helkutista tässä ketjussa oikein on kysymys.


[08:40 27.7.2009] P.P.
Mulq on vähän kuin sellainen ihminen, joka ääntelee jotain sanoja, mutta ei oikeasti sano mitään eikä keskustele toiselle ihmiselle, vaan haastaa riitaa. Luuletko sinä onneton, että kukaan ei huomaa sitä?


[13:28 27.7.2009] mulq (1)
Ehdotan että annetaan jokaiselle töiden näytteilleasettajalle oikeudet poistella mielestään epäoikeudenmukaiset arvosanat.

Samoin joku neuvosto voisi olla oikeutettu poistelemaan esimerkiksi vitoset tai ykköset työstä johon ne eivät selvästikään kuulu. Neuvoston johtoon voisin ehdottaa Paul Pekkarista.

Täällähän jatkuvasti todetaan, että on kuvia joissa ei vain voi olla ykkösiä ja toisaalta varmasti monen mielestä johonkin suttukuviin tulee vitosia joita ne eivät ansaitse.

Tässä alkaa jo tehdä mieli nostaa se H____-kortti esiin. On aika jännä miten eräiden mielestä kaikkien pitäisi olla niin samaa mieltä asioista, että näitä poikkeuksia ei hyväksytä ollenkaan. Syytetään siis poikkeavia "mielipiteitä" esittäviä kostosta ja anarkiasta ja muusta vastaavasta.

Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty