Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ykköstelyn rajoittaminen

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  [12:31 29.7.2009] Nimimerkki täälläkin
http://www.narsistienuhrientuki.info/index.php?valikko=3&alasivu=135

suosittelen lukemaan ja pysähtymään.


[12:36 29.7.2009] mulq
Kaupallinen puoli ja "luova taide"... se on jännä miten niitä sitten vertailee.

Toinen piirtelee vaikkapa taustoja automainokseen ja toinen dokumentoi kameralla Afganistanin sotaa tai arkista elämää. Varmaan se bemarin piirtelijä saa enempi hilloa hommasta, mutta kuinka luovaa ja ilmaisurikasta se sitten on?

Paul Pekkarinen voisitko keskustella vaihteeksi siitä mistä muutkin ja lopettaa pelkän trollaamisen?
Aika jännä alkaa puhua tuntemattoman nimimerkin työtilanteesta ja jostakin Kirsistä tässä yhteydessä.


[12:40 29.7.2009] P.P.
Taisi osua ja upota. Tosiaan kun haetaan oikeaa osaamista niin siinä vaiheessa on aika turhaa vedota siihen mystiseen, perustelemattomaan "mielipiteeseen". Pitää osatakin jotain;)

Onhan se varmasti henkisesti aika raskasta tiedostaa, että itse ei voi koskaan olla niin hyvä, vaikka harjoittelisi kuinka paljon. Sellaista on lahjakkuus ja sen puuttuminen. Siinä tilanteessa voi katkeroitua ja alkaa antamaan ykkösiä hyvillekin teoksille;)


[12:49 29.7.2009] mulq 2
Tuli äkkiä semmoinen myötähäpeän tunne... ei itse asiassa osunut, taide on minulle harrastus ja toisin kuin eräät, en kärsi "Nimimerkki täälläkin":n äskettäin esittelemästä suomalaisesta alemmuuskompleksista. Taidat edelleen olla ainoa, jolla täällä on perustelemattomia mielipiteitä, ja siksi täytyy turvautua tällaisiin "olet vain kateellinen kaikille" -kortteihin. Halusin vain paljastaa sinut trolliksi, ja näyttäisi onnistuneen. Vai oliko sinulla kenties jokin muukin syy tämän threadin aloittamiseen?

Ylläoleva linkki oli oikein hyvä. Suosittelisin minäkin lukemaan.


[13:07 29.7.2009] mulq
Ei kyllä me ollaan kaikki katkeria häviäjiä jotka perustelee osaamattomuuttaan subjektiivisuudella, koska emme ole töissä alalla.

Paul Pekkarisen töiden perusteella onkin helppo ymmärtää mistä tällainen katkeruus luovempaa tuotantoa kohtaan. Jos itse tykkää raapustella tietokoneella tommosta 3D-mallin näköstä kamaa niin hyvä työpaikkahan voisi olla vaikkapa jossakin koneistamossa CAD-ohjelmistoa pyöritellen. Voisi ainakin sanoa osaavansa jotain ja palkkakin varmaan ihan ok. Voisi haistattaa pitkät subjektiivisuudelle ja TAITEELLE ainakin ;).

Kannatta myös pitää mielessä että kun tässä Aukean yleisellä keskusteluosastolla ollaan, niin emme todellakaan kaikki ole niitä epäonnistuneita AD-graafikkoja tai harrasta samoja kuvataiteen lajeja kun sinä, Paul.


[13:18 29.7.2009] P.P.
Kyllä minulla pysyy sivellinkin kädessä.

3D-mallinnuksissa on muuten huvittava juttu, että ihmiset tuppaa juurikin ohittamaan sen taiteellisen sisällön ja keskittyvät tekniseen toteutukseen. Yhtäkkiä kaiken pitääkin näyttää ulkoisesti hienolta;)[13:35 29.7.2009] mulq
Paljonko oot repiny hilloo sivellintöistä?


[12:14 30.7.2009] P.P.
Kun kysymykset ja ulosanti on tuota "tasoa", niin voi pohtia oletko itse ikinä edes koskenut siveltimeen. Jos uskaltaisit kirjoittaa omalla nimelläsi niin sitten ehkä tiedettäisiin paremmin. Koot kot.. chicken chicken..


[13:25 30.7.2009] V.J.E.M.
Tahdoin vain vielä loppuun kertoa, miten suunnaatoman paha mieli tätä keskustelua lukiessa tuli. Tai keskustelua ja keskustelua. Pääasiassa tämä tuntuisi koostuvan valtavasta paskamyrskystä ja ad hominem -viidakosta, jonne ei viitsi päätänsä työntää. Minulla ei muuta, kiitos huomiostanne, voitte jatkaa.

(Mukavaa tietysti olisi, jos mielipiteensä saisi seisomaan omillaan, ilman tukeutumista loukkauksiin ja epämääräisiin "kyllä sut tiedetään" -viittauksiin. Ja tällä en tarkoita edes ketään yksittäistä keskustelijaa, valitettavasti tauti on näyttäisi olevan kovin laajalle levinnyt.)


[20:41 30.7.2009] mulq 2
Ville, tottakai koostuu kun se oli näemmä ketjun aloittajan ainoa tarkoituskin. Tuli kyllä jo ensimmäisen sivun aikana selville, että tässä on aika turha pyrkiä minkäänlaiseen asialliseen/produktiiviseen keskusteluun. Mä olen vain esittänyt kysymyksiä (joihin kukaan ei ole vaivautunut vastaamaan) ja perustellut kantani - eli ainakin edes yritin. Nyt alkaa kyllä menemään jo niin naurettavaksi, ettei enää voi kukaan jaksaa.


[02:59 1.8.2009] Nimimerkki täälläkin
mitäääääh tämä mulqun hyökinnät Paulin 3D:hen liittyvään tuotantoon ja Paul vain jatkaa tuota samaa sontaa?? miksette te halua ajatella enemmän tuota ylinnä olevaa linkkiä? ajatelkaa mitä se sisältää, ihmispoloiset! se on pelastusrengas - käsittäkää jo.

mulq 2 on sentään jonkin jäljillä, joka on ainoa positiivinen tulkinta tähän mennessä oikeastaan mistään.


[14:43 1.8.2009] R.V.
Mennäänpäs sitten asiaan.

Tuo otsikko "ykköstelyn rajoittaminen" on sinänsä harhaanjohtavaa, kun loppujen lopuksi aka harva on sitä mieltä, että ykkösiä pitäisi antaa vähemmän.

Sen tosiasian olen vain huomannut, että teos, joka saa valtavasti vitosia, saa myös valtavasti kommentteja (joista iso osa on tasoa "hieno/huippu/hyvä/ihana"). Mutta työ, joka saa valtavasti ykkösiä, ei välttämättä saa ainoatakaan kommenttia.

Siis

PISTÄKÄÄ PERUSTELUA!! Haukkumisen sijaan voisi keskittyä siihen, mikä olisi ensimmäinen (ja toinen) parannuskohde - mistä olisi helpointa lähteä liikkeelle saadakseen aikaan parempaa lopputulosta.


[16:15 4.8.2009] T.T.
http://aukea.net/nayta.php?teos=45464

Heti kärkeen kaksi ykköstä, eikä tietenkään mitään perusteluja:-)


[15:08 5.8.2009] mulq
Harvempi jaksaa mielestään "toivottomille tapauksille" tai tylsille kuville alkaa kertoa miten kuvata. Kun ei mikään pakko ole, niin joku kipinä siihen kirjoittamiseen pitää olla.

Tuskin se auttaa yhtään enempää jos niitä vitosia tulee kommentilla "Hieno kuva!" tai todetaan kuvasta joitakin tosiasioita ja kehutaan niitä.

Rakentavaa palautettahan täältä varmaankin halutaan, eikä mitä tahansa sanallista kommenttia. Se vaan ei oo edes niin helppoa antaa, saati sitten huvikseen aukeaan sepustella kun siitä ei kukaan maksa.

Yleensä ne tulee sitten kirjoiteltua kuviin joiden tyylistä tykkää mutta toteutukseen keksii parempaa. Näin ainakin ittellä. En todellakaan jaksa ihan mitä vain kuvia alkaa analysoimaan, mutta jos idea tai tyyli on kiinnostava niin mielellään sitä kertoo omat mielipiteensä.

Se ei tarkoita että vain "hyvän arvosanan töitä" kommentoisi, vaan nimenomaan löytyy se pieni juttu teoksista joista huomaa että on jotenkin samoilla jäljillä.


[10:52 6.8.2009] R.V.
Turha inistä, että aukean taso on huono, jos ei huonolle kerrota, että missä asiassa ne on huonoja. Kommentittomasta ykkösestä kun ei tiedä yhtään, mitä siellä takana on. Onko se oikeesti ykkösen arvonen, vai onko se ykkönen lätkästy vaan ykköstelyn ilosta?

Ei se 'hieno kuva' -kommenttikaan juuri mitään muuta kerro kuin, että kuvaaja on jonkun mielestä onnistunut. Mutta ei edelleenkään sitä, missä asiassa on onnistuttu niin hyvin, että kuva on hyvä.


[14:36 17.9.2009] Jotkit asiat eivät vain muutu
Olenkohan ollut nyt vuoden vai puoli poissa aukeasta ja silloinkin itkettiin, kuinka joillekkin kuville annetaan ykkösiä tai kakkosia.
Sama itku näköjään jatkuu vieläkin.
Suurempi ongelma aukealla on mielestäni aina ollut se kuuluisa sisäpiiri jossa henkilöt lähinnä kehuvat vain toistensa töitä.
Toinen paha aukean ongelma on nuoluviitoset eli viitoste jotka annetaan vain sen takia, että halutaan kuvaajan tms. antavan itsellekkin hyviä pisteitä.
Vai keksiikö joku jonkin muun selityksen sille miksi jotkut kommentoivat vain toteamalla "5p ja nimi perään"?
Ymmärrän hyvin miksi ette aukeassa pidä nimettömyydestä sillä sehän tappaisi täysin mahdollisuuden ykkösten kostamiseen tai ei kehuvista kommenteista kostamiseen.
Mitään muuta selitystä ei voi olla miksi nimettömyyttä niin vastustetaan.
Häiriköiden takia tämä ei voi olla sillä ylläpito näkisi kyllä häiriköiden nimen ja poistaisi heidän tilinsä aukeasta.

Mutta jatkakaa ihmeessä tällä samalla tyylillä niin saatte aukean pilattua vielä pahemmin.

Järkevämpää mielestäni olisi jos tehdään hommaan selvät säännöt joissa nimettömyys sallitaan (tietysti niin, että ylläpito näkee kirjoittajien nimet) sekä, että turhista kommenteista saisi "bannia" jolloin nämä nuolu vitoset saataisiin ehkä vähenemään.

Jotain ehkä kertoo aukean käyttäjistä se, että selvää nuoleskelua ja perusteettomia vitosia/kehuja pahempaa on nimettömyys ja huonot pisteet.

Ei aukean pitäisi olla mikään päiväkoti jossa kaikkia pitää kehua jotta ville 5v:lle ei tulisi pahamieli. Aukean tulisi auttaa ihmisiä kehittymään ja antaa mahdollisuus saada mahdollisimman riippumatonta ja rehellistä palautetta töistään.


[16:04 17.9.2009] mulq 2
Voi vali vali mäkä mäkä. Eli ykkösten lisäksi nyt ei saisi antaa vitosiakaan? Pitikö tämä nyt ihan oikeasti nostaa? Eikö niitä negatiivisia tunteita voisi purkaa vaikka nyrkkeilysäkkiin tai paperille? Kumpikin olisi paljon produktiivisempaa ja tehokkaampaa.

Annetaan turhan ketjun painua syvyyksiin. Jooko.


[10:33 18.9.2009] m
Voi voi. Joku ei oo tyytyväinen kaikkeen ja esittää kritiikkiä. Hiljennetään se äkkiä, kyllä täällä ihan hyvin menee... Laput silmillä vaan sitä samaa rataa. Ei kannata koskaan pyrkiä parempaan, ainakaan jos se vaatii negatiivisia tunteita ja kommenttia =)


[18:59 19.9.2009] J.S.
Antakaa tänne ne vitun ykköset. Minä otan ne!

Ai mitäkö teen niillä?

Annan ne tälle riivatun hiirelle, joka asuu patjani uumenissa. Tehköön niistä puvun. Sitten kuljen ykköset päällä...


[12:40 22.9.2009] P.P.
Yleensä ottaen ongelmana on tavistelu eli annetaan jotain "kostoykkösiä" ja sitten nuolentaviitosia. Ei minkäänlaista käsitystä taiteesta tai kritiikistä. Sama ongelma on taiteessa yleensä, jos ajatellaan koko järjestelmää, jossa pääasia on jaettavat apurahat ja jonkinlainen naurettava mediajulkisuus, sen sijaan että tehtäisiin oikeaa taidetta. Ihmisten pystyynkuollut keskinkertaisuus latistaa kaiken, ja tekotaiteellisuuden harmaat massat vyöryvät estetiikan ylitse.


[17:55 22.9.2009] J.S.
Onhan se niinnii... Mutta toisiin ihmisiin ei voi vaikuttaa. Ei voi. Voi vaikuttaa vain omiin tekoihinsa ja minulla ne on etten anna kostoykkösiä tai nuoluviitosia. En annna. Se on vähäisen, mutta 100varman laatuni tae. Ja etten aio kirjoittaa ensimmäistäkään kommenttia ilman nimeäni.


[02:28 24.9.2009] m
Lupaisit ennemmin että pyrkisit kirjoittamaan kommentteja ajatuksella. Kertoa mitä ajatuksia kuvat herättävät ja antaa parannusehdotuksia ja asiallista kritiikkiä jos tulee mieleen.

Ei ketään auta etenemään se, annatko ykkösen tai vitosen syyttä tai syystä, eikä se että allekirjoitat kommentin nimelläsi.

Ei varsinkaan jos kommentti on "5p" "tosi hyvä" "kivat värit" "söpö" "tykkään" "en tykkää" jne... ;-)

Itse lupaankin ihan vaikka vittuillakseni jättää kommentoimatta sellaisia töitä, joissa nimettömät kommentit ovat kiellettyjä. Se kertoo lähinnä siitä, että ollaan väärällä asenteella liikkeessä ja pelätään jotain internet-sivulle ilmestyvää tekstiä - jonkun täysin merkityksettömän häiriökommentin (jotka voi poistaa) takia uhrataan muka nekin nimettömät kommentit joista voisi jotain saada ammennettua.


[09:04 24.9.2009] mulq 2
No mun mielestä kaikkein suurin ongelma tällä hetkellä on tämä ainainen äärettömän turha valittaminen kaikesta turhasta tauhkasta, kuten pisteistä.


[11:54 24.9.2009] J.S.
^^ Ei aina voi olla sellaisessa "kriitikko" -tilassa, että pystyy ja osaa antaa hyviä parannusehdotuksia ja asiallista kritiikkiä. Jos sanon, että "loistavaa" ja annan viisi pistettä, koska teos on minun makuun aivan mahtava, niin saa luvan riittää... Ei ole paranusehdotuksia tai rakentavaa kritiikkiä enää antaa...
Ja esim. runoissa, joihin olen antanut parannusehdotuksia: luuletko muka että kovinkaan moni ottaa tilaisuudesta isoisän -
muuttaa oman teoksensa näkemykseni kaltaiseksi, vaikka olisinkin oikeassa? Ei, ennemmin runo haudataan...
Ja siinä olen (kerrankin) Pekkarisen kanssa samaa mieltä, että antaisit sinäkin nuo kommenttisi omalla nimelläsi. Eikö ole miestä tai naista seisoa näkemyksiensä takana?


[15:44 24.9.2009] m
Itse en pyöri runoilupuolella joten en siihen ota kantaa.

Kommentti "loistavaa" on yhtä tyhjän kanssa ja lähinnä tekee antajasta perseennuolijan tai pellen, riippuu keneltä kysyy. Sen voi aivan yhtä hyvin jättää antamatta ja klikata arvosanan 4-5. Tietysti tuolla "allekirjoituksella" pääsee katsomaan millainen tyyppi teoksesta tykkää, mutta aika tyhjäks jää.

En ymmärrä mitä mun nimettömyys haittaa tai mitä se tähän kuuluu. Jos jotakuta se häiritsee niin se on hänen henkilökohtainen menetyksensä. Asia ei siitä miksikään muutu, lukeeko alla nimi vai ei. En ymmärrä mitä "vastuuta" mun pitäis ottaa ja miksi, että kaikki näkisivät kuka tässä kirjoittaa? Sen voin kertoa että ainakaan kostoykköset ei ole se peloite :). Uskoo ken tahtoo.
Sen sijaan en välttämättä halua tänne lapselliselle palstalle kirjoitella omalla nimellä, koska muutkuin kuin HC-aukealaiset näitä kuitenkin lukevat :)


[18:04 24.9.2009] J.S.
Kyllä minä ymmärrän tuon valokuvauspuolen dilemman. Siellä on tekniikka ja koulukunnat jne... eri valuuttaa...
Minä en siksi suoraan sanoen ilkeä muuta laittaa kuin loistavaa valokuvan kohdalle. En tajua siitä mitään kuin onko kuva mieleeni ja jos menisin arvostelemaan: SILLOIN tekisin itsestäni 100% pellen. On kiva katsella kauniita kuvia ja kai se siihen pitäisi jättääkin. Annan vain typerän maallikkonäkemykseni: loistavaa ja ne pisteet. En todellakaan toivo, että kuvan ottaja klikkaisi nimeäni ja menisi antamaan runoakaan lukematta hyvän numeron takaisin. En minä ole sitä varten täällä. Olen jo itse luonut omille tekeleilleni oman arvonsa. Ei nämä muiden antamat numerot niitä muuta. Ja sitäkään en halua, että joku tekee vastavierailuja pakosta, kun tuon tuonkin urpon nimi (oma) kerran siellä tokottaa... Käyn hyppimässä eri teosten luona randomina ja heitän teoksen antaman fiiliksen mukaan numeron. Kai sitä pitäisi sitten paneutua enemmän, osia ja pilkkoa, mutta ennemmin lähettäisin esim. omat tekstini arvostelupalveluun kuin odottaisin syväanalyysia Aukeassa.
Sitten jos aistin, että kirjoittaja on aloittelija, niin pyrin olemaan armollisempi. Sekin voi olla väärin ajateltu, mutta kipinää pitää antaa, että runouden tuli sieltä leimahtaa.


[22:10 24.9.2009] m
Ei oo väärin olla armollisempi. Aina voi samankin asian sanoa pehmeämmin, mutta tuoda silti se ajatus esiin että mikä on mielestään vinksallaan. Ei kannata silti jättää kertomatta niitä asioita siksi että tekijä näyttää aloittelijalta.

Toki voi sitä käydä vaan kurkkimassa teoksia ja nauttia valokuvista, mutta tekijä on aina kiitollinen asiallisesta palautteesta ja rakentavasta kritiikistä. En tiedä ilostuuko moni, kun huomaa kuviinsa tulleen kommentteja ja ne ovatkin näitä yhden sanan kehuja tai haukkuja. Mua ainakin saattais tympiä. En myöskään pysty ymmärtämään mikä järki niissä ylipäätään on, vaikka eivät isosti haittaiskaan.

Itse siis pidän ennemmin suuni kiinni jos tuntuu, ettei ole teoksen tekijälle annettavaa josta hän voisi saada ideoita tai inspiraatiota. Klikkaan vaikka vain sitä numeroa jos siltä tuntuu, tai ohitan olankohautuksella.

Voin myös sanoa omasta puolestani, että olisin melkeinpä huolissani jos aukean keskiarvot mun kuvissa liian korkeiksi nousisivat ;). Oon ainakin huomannut että sen tyyliset kuvat joista pidän, jakavat mielipiteitä ja samoin on välillä omille käynyt. En väitä että siihen tulisi pyrkiä, mutta ehkä se vaan sattuu olemaan niin tietynlaisien kuvien kohdalla.


[22:39 7.10.2009] J.S.
Ykköstelijä iski tuotantooni! Nyt ymmärrän tämän juidun. Joku joka on vittuutunut suoriin kommentteihini, ehkä jo tällä ketjulla, odotti hetken tai sitten tämä on ammattilainen... Kateellinen paska. Oli liian hyvä k-arvo... Eihän tuo voi muuta tosiaan olla jos annetaan vain nimettömiä ykkösiä, ilman kommentteja. On tää kyllä pelle saitti, siis käyttäjiltään... En olis moista uskonu.


[14:11 8.10.2009] m
Voi ei, sattu kovastikin kun aukea.net pellesaitilla töittes keskiarvo laski hieman :D?

Elämä on kovaa.........


[14:14 8.10.2009] J.S.
Sieltähän se kalikka kalahti ;O


[14:17 8.10.2009] m
Meinaat että käyn sulle jotain kostelemassa, että niin paljon kiinnostaa sun pistees :D.

Herää


[14:23 8.10.2009] J.S.
Tuntuuhan nuo kommenttinikin vaan kiinnostavan... ;O

Ja vahingoniloa löytyy eli juuri niin kuin tekijältäkin. Et sä mikään asiallinen ihminen ole. Eikä tarvi olla asiallinenkaan, kunhan löytyis sen verran munaa niin kuin esim. Paulilta, että mies seisoo sanojensa päällä...

Mutta jos kommentoit niin lue kunnolla kirjoittamani teksti. Aukea ^ ei ole mielestäni pellesaitti, vaan osa sen käyttäjistä herra M... Siinä on aika iso ero.


Ai niin ja juu... pientä tuo nyt on siihen verrattuna mitä Ahtisaaren miljoonalle yritettiin tehdä :D


[15:32 8.10.2009] P.P.
Minä annoin ne ykköset.


[15:37 8.10.2009] J.S.
Häh? Loistavaa! Tuo on jo miehen työ... Mikset nimelläsi?


[15:56 8.10.2009] m
Mä annoin ne vitoset pari viikkoa sitten. Vittuillakseni


[16:04 8.10.2009] J.S.

Juu, tuon minä allekirjoitan aivan täysin. Sieltä oli tullu viitonen tuotokseen, missä ei ole - tahallisesti - kylläkään mitään taiteellista arvoa... Kyllä minä tuon haistoin. Ei tuntunu sen paremmalta sekään :(
Nyt lopetan kommentoinnin, paukuttakaa niitä numeroitanne, jos kerran hupia siitä saa... Tulee jo mattivanhas olo tästä -ihan oksettaa...

Suurin syy nimittäin miksi laitoin kamani tänne on että täällä ne on tallessa? Ellei tää romahda uudelleen.


Jatketaan!


[18:35 8.10.2009] R.L.
Minä olen ykkönen, minua ei rajoiteta!!!


[21:28 8.10.2009] m
Ihan hyviä ne kuvat oikeasti oli. Tai paljon mielenkiintoisempia kun se keskiverto aukeakuva, joka on kopion kopio eikä siltikään hiottu. Ansaittu kostovitonen siis.


[09:30 9.10.2009] J.S.
Noh, näin hiljaa olin puhumati... Kun kävin katselemassa noita Pekkarisen töitä, niin oli äijälle hakattu kasoittain ykkösiä töistä mitkä ei tasan ole ykkösen arvoisia... Onko se sitten niin, ettei taiteilijat kestä suoria lauseita? Itse asiassa aika harva työ täällä on sen 1 arvoinen. Itse olen tainnut antaa sen yhden (1) kerran.


[13:21 9.10.2009] m
Tosi moni on. Mutta se riippuu pisteyttäjästä. Aina voi sen suhteutuksen tehdä niin eri tavalla. Itse en rajoitu esim. aukeaan tai Suomeen vaan vertaan kaikkeen mitä oon nähny. Se on mielestäni järkevin tapa. 1-5 on kapea skaala ja siinä niitä ykkösiä tulee helposti. Ei jaksa väkisin kaivaa teoksista sellaista mikä ne nostais kakkoseks, kuvan pitää kyllä toimia jos se pisteitä ansaitsee.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty