Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ilmoittautuminen Sulkasadon syksyn kursseille on alkanut!

[12:26 5.8.2009] Anna Nurro
Ilmoittautuminen Sulkasadon syksyn kursseille on alkanut!

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9–17-vuotiaille maksutonta opetusta kautta maan. Sulkasadon ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Kurssien opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Yksi Sulkasato-kurssi kestää viisi viikkoa, jonka aikana kirjoitetaan viisi tekstiä. Tehtävä vaihtuu viikoittain, ja oppilas saa jokaisesta tekstistä ohjaajalta henkilökohtaista palautetta. Sulkasadon keskustelupalstalla osallistujat voivat keskustella keskenään sekä tehtävänannoista että kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta yleensä. Opetus ja keskustelu tapahtuu suljetuilla sivuilla, joille on pääsy ainoastaan salasanalla.


Ilmoittautuminen kursseille on alkanut! Syksyn aikana järjestetään seuraavat viisi kurssia:

Biisin sanoituskurssi
23.9. – 28.10.
Ohjaajat: Karoliina Suoniemi ja Sami Anttila
Ikäsuositus: 13–17-vuotiaille
Kurssilla tutustumme pop- ja rock-biisien lyriikoiden kirjoittamiseen. Tutkimme biisitekstien tyyliä, rakennetta ja eri ilmaisukeinoja ja teemme sanoitusharjoituksia. Kurssin aikana jokainen osallistuja tekee myös oman biisin sanoituksen, jota analysoimme yhdessä. Kurssille osallistuminen ei vaadi sävellystaitoa tai soittotaitoa.

Kerronnan kätketyt kasvot
Lyhytproosasta proosarunoon, kriittisestä esseestä allegoriaan
23.9. – 28.10.
Ohjaaja: Ville-Juhani Sutinen
Ikäsuositus: 15–17-vuotiaille
Kurssin tarkoituksena on kartoittaa kattavasti erilaisia tarinankerronnan tapoja, proosan monenlaisia muotoja ja niiden mahdollisuuksia kertoa lukijalle erilaisista aiheista tavalla, joka herättää näkemään tutuissa asioissa niiden monimuotoisuuden, erikoisuuden ja kiinnostavuuden. Romaani ja novellia pidetään usein ainoina vaihtoehtoisina kertomakirjallisuuden muotoina, ja ne ovat tämän päivän Suomessa usein typistyneet valitettavan suppeaan valikoimaan keinoja ja ilmaisutapoja. Tavoitteena on käydä läpi erilaisia kertomistapoja, yhdistellä niitä toisiinsa hedelmällisesti ja tarkastella millaisia kurssilaisten valitsemia aiheita mitkäkin ilmaisutavat parhaiten palvelevat. Päämääränä on oppia kirjoittamaan omista aiheista niitä parhaiten ilmentävällä tavalla, joka ei tyydy toistamaan totunnaisia kertomisen tapoja, vaan murtautuu rohkeasti esiin itsenäisenä ja omintakeisena.

Tarralappuja ja vessanseiniä
Kaupungin lukemisen ja kirjoittamisen peruskurssi
4.11. – 9.12.
Ohjaaja: Emma Puikkonen
Ikäsuositus: 12–16-vuotiaille
Kurssilla luetaan suurennuslasin kanssa tekstejä, jotka näkyvät ympärillämme joka päivä: mainoksia, wc-kirjoituksia ja graffitteja. Mitä niissä oikeastaan sanotaan? Entä miten voi itse osallistua kaupungin tai kylän elämään kirjoittamalla ja jättämällä salaisia tai ei-niin-salaisia viestejä kirjaston kirjojen väliin ja sovitettavien farkkujen taskuihin?

Vakoile ja paljastu
4.11. – 9.12.
Ohjaaja: Timo Harju
Ikäsuositus: 12–16-vuotiaille
Mitä kaikkea voikaan vakoilla! Kurssilla vakoilemme esimerkiksi ohikulkijoita, opettajia ja isosiskoja. Teemme uhreistamme tekstejä. Vakoilu ei pääty ihmisiin, vaan etsimme uudenlaista suhdetta myös huonekaluihin, kokonaisiin rakennuksiin, ehkä jopa avaruuteen. Jätämme viestejä. Omaa kehoaankin voi vakoilla, kirjoittaa todeksi. Kurssilla uusissa paikoissa ja uusilla tavoilla, mielellään silloin kun kukaan muu ei näe. Kokemuksista kirjoitetaan ja kirjoituksesta etsitään ituja uusille retkille.

Kuinka katsella maailmaa vinosti?
4.11. – 9.12.
Ohjaaja: Tommi Parkko
Ikäsuositus: 15–17-vuotiaille
Hyvään runoon ei riitä että osaa kirjoittaa kauniilta kuulostavia sanoja peräkkäin. Tarvitaan hyviä havaintoja ja tuoretta otetta maailmaan. Kurssilla autetaan kuinka maailmaa katsotaan vinosti ja kuinka näistä vinoista havainnoista voi kirjoittaa runoja.Ilmoittautuminen ja lisätietoa kursseista osoitteesta www.sulkasato.fi
-------------------------------------------------------------------

Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo, puh. 044 207 4650 laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi

Kurssikoordinaattori, sanataideohjaaja Vilja-Tuulia Huotarinen, puh. 050 466 2077
viljatuu@gmail.com

Sulkasadon toimintaa rahoittaa Suomen kulttuurirahaston Myrsky-hanke, joka on suunnattu erityisesti 13–17-vuotiaille syrjäytyneille sekä taideharrastusmahdollisuuksien ulottumattomissa eläville nuorille. Lisätietoa Myrskyhankkeesta: www.myrsky.info.[14:15 5.8.2009] A.N.
Anteeks mutta missä siellä ne ilmottautumislomakkeet on??? Viimeksikin jäi ilmottautumatta, kun en löytänyt niitä ja kohta olen yli ikärajan, apua !


[23:37 5.8.2009] M.A.
Anniina: Klikkaa tällä sivulla olevaa kurssin otsikkoa, esimerkiksi Biisin sanoituskurssi.

Avautuvalla sivulla pitäisi olla kurssikuvauksen alapuolella ilmoittautumislomake, jos ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä.


[15:25 6.8.2009] A.N.
Aa, kiitos !


[04:56 23.8.2009] T.M.
harmi kun ikää on 3 vuotta liian paljon.. :/


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty