Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Runon avaruus laajenee RunoKaartissa!

[13:32 13.8.2009] Anna Nurro
TIEDOTE 13.8.2009
JULKAISUVAPAA


Runon avaruus laajenee RunoKaartissa!

Poikkitaiteellinen RunoKaarti valtaa Kaartinkaupungin kadut ja sisätilat Taiteiden yönä perjantaina 21.8. Viikonmittaisen Runokuu-festivaalin näyttävästi avaava tapahtuma yhdistää toisiinsa Kulttuuriareena Glorian, Rikhardinkadun kirjaston ja Päivälehden museon. Katutaide ja performanssit siivittävät matkantekoa runorastilta toiselle - elämyksellinen maraton pitää otteessaan pitkälle yöhön asti!

Kulttuuriareena Gloriassa vietettävä Glorian yö tarjoaa mittavan katsauksen tämän hetken runouteen. Alkuillasta uusinta runouttaan lukee yli kaksikymmentä runoilijaa. 1960-luvun kuulentotunnelmia heijastelevassa Runomuotinäytöksessä nykyrunoilijat haaveilevat puolestaan avaruudenvalloituksesta ja verhoutuvat avaruusmuotiin. Illan aikana kuullaan musiikkia harmonikasta vaihtoehtorokkiin ja herkkään akustiseen kitaraan. Oman mausteensa ohjelmaan tuovat Sirkus Kutkut ja Taideryhmä Varis video- ja performanssiesityksillään, sekä iltaklubin juonnot improvisoiva Katriinamies. Kiinnostavimmat runoteokset ja taidekäsityöt voi hankkia itselleen kustantajien ja Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osaston myyntitorilta. Ohjelma Gloriassa on alkuillan ajan ikärajaton – klo 22 alkaen ikäraja on 18 vuotta.

Rikhardinkadulla loistavat Kuun säkeet kun perinteinen Taiteiden yön runoilta järjestetään Rikhardinkadun kirjastossa jo kahdettakymmenettä kertaa. Tilaisuuden ulkomaisena vieraana nähdään virolainen runoilija Hasso Krull, jonka Meter ja Demeter -teos julkaistiin elokuun alussa Nuoren Voiman Liiton ja WSOYn yhteisessä Maailman runo -sarjassa Anu Laitilan suomennoksena. Päivälehden museossa on mahdollista osallistua Runonpainajaisiin ja painattaa omia lyhyitä runojaan perinteisellä kirjapainotekniikalla. Illan aikana museossa on mahdollista nauttia myös romanialaisesta runoudesta.

Kaartinkaupungin kaduilla runo elää Kirjoittajaryhmä Tapiirin kirjoittaessa katuun runoja vuoropuhelussa ohikulkijoiden kanssa. Tapiirin riimit ja rytmit johdattavat tapahtumasta toiseen ja keskustelevat niin ympäröivien seinien ja pilvien kuin kengänpohjienkin kanssa. Illan hämärtyessä on näyttävän tulishown aika. Asfalttikukkina kaduilla loistavat Performanssiryhmä ELVIT.

Tartu runon liepeeseen ja lähde mukaan!

Runokuu-festivaali on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Tarkempaa tietoa Runokuu-festivaalin koko ohjelmasta: www.runokuu.fi.


Lisätietoja:
Nuoren Voiman Liitto, toiminnanjohtaja Laura Serkosalo, p. 044 207 4650, laura.serkosalo(at)nuorenvoimanliitto.fi

Helsingin kaupunginkirjasto, suunnittelija Sinikka Koskinen, p. 050 340 3621, sinikka.m.koskinen(at)hel.fi

Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Maarit Kivistö, puh. 09 6126 5132 / 040 766 9957, kivisto(at)helsinkifestival.fi


[12:45 26.8.2009] A.N.
Täällä olin ja kovasti pidin! ... Tai siis ainakin Gloriassa. Hieno tapahtuma eikä tarvinnut kärsiä niin älyttömästä tungoksesta vaan sai todella rauhoittua runonlausunnan + muun lomassa.. Kiitos!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty