Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Taas on tyrmätty

[17:06 19.8.2009] S.H.
ja päästy eroon yhdestä vääräoppisesta, joka olisi voinut laajentaa kuvien aihepiiriä. POISTAKAA nyt helkutissa se PISTEYTYS, eikä lupaavia IHMISIÄ!! Taidan itsekin luovuttaa ja häipyä tästä ahtaasta putkesta (potkimalla minua ei saa ulos ;-) Anteeksi tämä vuodatus, olen nyt vihaisella tuulella.


[17:46 20.8.2009] P.T.
Kukas nyt on suuttunut ykkösistä?

Pisteytyksen suhteen olen samaa mieltä sun kanssas että turhaan täällä pisteitä voi antaa koska osa pisteistä on aina piruuttaan annettuja.

Sen suhteen että suuttuu ja lähtee huonojen numeroiden takia, olen sitä mieltä että ellei ole "munaa" ottaa vittuiluja vastaan niin ei parane laittaa kuviaan esiin muuta kun omaan blogiinsa.

Kurjaahan se on että mollataan ja annetaan piruuttaan huonoja numeroita, ei niistä silti noin sais hernettä nenuun vetää.

Elämä on yhtä perseeseen potkimista...sen tulee huomaamaan kun tarpeeks kauan elää....
[22:31 20.8.2009] m
Voi V#"¤%& mä sanon näitä juttuja... mitä väliä sillä on jos joku on niin pihalla että käy jotain piruuttaan klikkaamassa?

Sekö tässä on ongelmana häh?

Vai oisko parempi miettiä ihan vaan sitä että ottais parempia kuvia tai että jaksais kirjotella sanallista rakentavaa palautetta?

Mitä väliä jollain random ykkösellä??

Ps. ois kiva tietää mistä puhutaan myös


[11:38 21.8.2009] S.S.
Sirpa taidat tulla pettymään pahasti jatkossakin jos et kestä kritiikkiä ollenkaan :)

Tämäkin mahdollisuus on olemassa

Pisteet
[ ] Näytä pisteet
[x] Piilota kaikki pisteet ja arvosteluasteikko


[13:13 21.8.2009] S.H.
Kyse ei nyt ollut lainkaan minun henkilökohtaisesta kritiikin kestämättömyydestäni! Olen turhautunut täällä hallitsevasta suppeasta näkökulmasta valokuvaukseen ja sen ilmaisumahdollisuuksiin. Nyt karkotettu henkilö oli kuvannut näkemyksellisen sarjan normaalista työpäivästään. Kuvat arjen tilanteista ovat tulevaisuuden kulttuurihistoriaa, miksi ne kaikki pitäisi haudata kotialbumeihin?

Ehdotan seuraavaa kuvaustehtävää kaikille aukealaisille:
Kerro n. viiden kuvan sarjalla omasta tyypillisestä arki- tai vapaapäivästäsi :-) Liimaa kuvat kotialbumiin tai julkaise Aukeassa, säilytä jälkipolville.


[13:15 21.8.2009] Argos
"Tämäkin mahdollisuus on olemassa

Pisteet
[ ] Näytä pisteet
[x] Piilota kaikki pisteet ja arvosteluasteikko"

Humpuukia tuo "mahdollisuus" niin kauan kuin se näkyy kuitenkin kaikille muille käyttäjille.[14:06 21.8.2009] M.P.
"Kuvat arjen tilanteista ovat tulevaisuuden kulttuurihistoriaa, miksi ne kaikki pitäisi haudata kotialbumeihin?"

Yleensä kuvat arjen tilanteista ovat merkityksellisiä vain niille ihmisille jotka ovat joko kuvissa/muuten paikalla kuvien otto hetkellä.

Silmäkarkkia ei sen tapaisissa kuvissa ole sitten yhtään, joten mistä sitten pitäisi ulkopuolisen nautiskella, joka ei pysty jakamaan sitä tunnetilaa/iloa/surua mikä kuvien ottohetkillä on vallinnut?

Kulttuurihistoriasta sen verran että yleensä merkkihenkilöt ovat päässeet kirjojen kansien väliin. Ketä oikeasti kiinnostaa mattimeikäläisen kotielämä 50 vuoden päästä?


[14:55 21.8.2009] T.T.
"Nyt karkotettu henkilö oli kuvannut näkemyksellisen sarjan normaalista työpäivästään."

Miten multa jäi tommonen julkaisu huomaamatta ja karkoitus myös? Kommentointini pyörii tässä asiassa siis ihan yleisellä tasolla.

"Olen turhautunut täällä hallitsevasta suppeasta näkökulmasta valokuvaukseen ja sen ilmaisumahdollisuuksiin."

En kyllä ihan allekirjoita tätä lausahdusta. Jotkut varmasti kokevat näin ja siitä on aiemminkin keskusteluja käyty. Minkälaista näkökulmaa haluaisit? Sellaistako, että jokainen teknisesti ja sisällöllisesti epäonnistunut otos hyväksyttäisiin hymisten jonkinlaisen avarakatseisuuden nimissä? Mikäli valokuvaaja uskoo tekemäänsä ja on todella jonkinlainen uudistaja ja tienraivaaja, on hänen myös henkisesti oltava valmis ottamaan lunta tupaan. Siihen ei myöskään kuulu luovuttaminen heti muutaman ensimmäisen tyrmäyksen jälkeen. Tämä ei jostain syystä tunnu kaikille olevan ihan selvää.


[16:41 21.8.2009] P.T.
Kyse oli ilmeisesti siitä kuvasarjasta joka oli erään au-pairin ottama hoitolapsistaan.

Myönnän arvostelleeni sitä että lapset olivat muutamassa kuvassa alasti. En tiedä oliko kyseisellä kuvaajalla lupa lasten vanhemmista laittaa kuvat nettiin, sitä ei ilmoitettu.

Kuvasarja oli ihan mukava - siis omassa albumissa.

Nythän pitää muistaa että niinkutsuttu kotialbumikama ei tarkoita välttämättä HUONOJA kuvia, vaan kuvia jotka ovat tavallaan merkityksellisiä vain kuvien ottajalle.

Jos otan kuvan lapsistani jotka ovat mulle tärkeitä niin kuvassa pitää olla todella paljon mielenkiintoa että siitä jaksaa olla kiinnostunut muutkin kuin sukulaiset.
Ja alastonkuvat lapsista on aina vähän niin ja näin, jossain vaiheessa ne voivat joutua vääriin käsiin ja se vaan ei sovi mun ajatusmaailmaani.

Täällä on ollut huiman hienoja lapsikuvia, kyse ei ole siitä etteikö lapsista tai lemmikistä saisi kuvia jotka ovat kiinnostavia.

En antanut kyseisille kuville ykkösiä enkä muitakaan numeroita, en yleensäkään pisteytä kuvia. Sanon sen mitä ajattelen, en osaa muuttaa sitä tyhjiksi numeroiksi.

Valitan jos mun kommenttini takia kuvaaja veti herneen nenäänsä. Voi voi, kyllä mäkin olen saanut täällä kylmää kyytiä mutta silti roikun täällä kuin iilimato mutalammikossa rämpivän persuksissa....

[17:10 21.8.2009] R.V.
Teemu sanoi sen oleellisen: "Mikäli valokuvaaja uskoo tekemäänsä ja on todella jonkinlainen uudistaja ja tienraivaaja, on hänen myös henkisesti oltava valmis ottamaan lunta tupaan. Siihen ei myöskään kuulu luovuttaminen heti muutaman ensimmäisen tyrmäyksen jälkeen."

On jotenkin jopa säälittävää huomata sellasta asennetta, että ollaan muka erittäin luovia ja tienraivaajia ja jos/kun tulee lunta tupaan tuiskuttamalla, ihmetellään tai suututaan. Eikö se ole jo vuosisatojen ajan nähty, että kritiikkiä tulee!! Joistakin kuuluisista taiteilijoista on tullut kuuluisia vasta kuolemansa jälkeen. Ei sovi tähän maailmanaikaan, jossa haaveillaan boheemista taiteilijaelämästä heti ensimmäisen tai toisen julkaistun teoksen jälkeen.

Ei ole tarkoitettu mitenkään henkilökohtaisesti ketään kohtaan, mutta olis parempi kuvaajan itsensä kannalta, että hyväksyis sen tosiasian, että lunta tulee tupaan!! Jos ei sitä kestä, pitäköön kuvansa kotialbumissaan ja niillä sivustoilla, joissa niitä VAIN kehutaan.

(en muuten olis täällä, jos haluaisin kuvilleni VAIN kehuja - saan niitä halutessani kavereilta)

Niin, ja tuossa "tavallisen arkipäivän" kuvaamisessa pitää minusta olla aikalailla ammattilainen, että tuotos on kunnolla julkaisukelpoista. Jos ei kestä sitä, että tulee lunta tupaan, kannattaa ladata tänne vähän helpompia aiheita.


[00:51 22.8.2009] minä
"Ketä oikeasti kiinnostaa mattimeikäläisen kotielämä 50 vuoden päästä?"

Mua ainakin kiinnostaa kovasti tietää miten mattimeikäläiset elivät 50 tai 500 vuotta sitten. Historia on yleensä vain valtioiden ja valtaapitävien historiaa...


[10:22 22.8.2009] Minäkin
Söin just äsken kananugetteja, siinäpä sitä olisi jälkipolville ihmettelemistä :)


[13:47 22.8.2009] T.T.
Vai siitä näyttelystä oli kysymys.

Kuvien sanoma työpäivän kuvauksena jäi varsin heikoksi. Siksi en edes yhdistänyt kuvaustasi noihin otoksiin.

Kuvissahan oli lapsia leikkimässä. Laatu ja sommittelu ei päätä huimannut. Yksi kuva noista oli sellainen, että siinä olisi saattanut olla potentiaalia hieman toisin toteutettuna.

Jos esim. maalitehtaassa työssä oleva ihminen kuvaa työpäiväänsä voisi olettaa ja toivoa, että kuvissa on muutakin kuin maalipurkkeja:D


[15:38 22.8.2009] S.H.
Olenkin puhunut potentiaalista, siis kehityskykyisestä kuvaajasta, en valmiista kaikki aukealaiset voittavasta kuvasarjasta. Minä näin kuvissa, ja nimenomaan kuvasarjassa sellaista näkemyksellisyyttä, että taitojen ja kokemuksen karttuessa juuri tällainen visuaalisesti kertova kuvaustyyli löytäisi tekijänsä. Ja sen verran minulla on kokemusta tuonikäisten lasten päivistä, että voin sanoa sarjan sisältäneen oleellisia asioita: perustarpeita, ristiriitaisia tunteita, suurta iloa pienistä asioista..... Näiden ilmaisua kuvilla voi harjoitella loputtomasti ja päätyä monenlaisiin tuloksiin.

Aiheena "kotialbumikuvat" (en tarkoita nyt ko. sarjaa) voivat olla alkuna jopa gallerianäyttelylle ja mahtuvat nykyvalokuvauksen piiriin erilaisissa muodoissa ja erilaisina teemoina. Julkaisukanavia voivat olla myös esim. kuvatoimistot, kirjat, tutkimukset, dokumenttiohjelmat.. Mutta nyt ei ollakaan enää Aukealla :-)

Riina kirjoitti:
"On jotenkin jopa säälittävää huomata sellasta asennetta, että ollaan muka erittäin luovia ja tienraivaajia ja jos/kun tulee lunta tupaan tuiskuttamalla, ihmetellään tai suututaan. Eikö se ole jo vuosisatojen ajan nähty, että kritiikkiä tulee!! Joistakin kuuluisista taiteilijoista on tullut kuuluisia vasta kuolemansa jälkeen. Ei sovi tähän maailmanaikaan, jossa haaveillaan boheemista taiteilijaelämästä heti ensimmäisen tai toisen julkaistun teoksen jälkeen."

Ja jottei jäisi väärää mielikuvaa "häädetystä" harrastajasta: tuskin tarkoitat tätä ensi kertaa aukealla julkaisutta, aloittelijaksi itsensä esitellyttä harrastajaa, joka olisi ollut valmis mielipiteiden vaihtoon. Tuskin hän suuttui, pettyi ehkä kun hänelle tuli selväksi, ettei Aukea ole oikea foorumi hänen "kotialbumikuvilleen".
Jos taas säälisi suuntautuu minuun, kiitän huolenpidosta ja neuvoista :-)


[17:51 22.8.2009] M.P.
"Julkaisukanavia voivat olla myös esim. kuvatoimistot, kirjat, tutkimukset, dokumenttiohjelmat.. Mutta nyt ei ollakaan enää Aukealla :-)"

Siinähän se asia tulee sitten pähkinänkuoressa.

Ko. kuvat voisivat toimia esim. jonkin artikkelin liitteenä, jolloin ne tuovat visuaalisen puolen esiin. pelkästään kuvina ilman tekstiosuutta niillä tuskin on ulkopuolisille paljoakaan annettavaa.

Eli tekstin täytteenä toimisivat todella hyvin.
Taiteestakaan en lähtisi puhumaan tämäntyyppisten kuvien kohdalla, enemmänkin reportaasi/dokumentti kuvia.

Mitähän mahdat tarkoittaa nykyvalokuvauksella?
Toivottavasti ko. käsite ei ole tekemässä valokuvaukselle samaa kuin kameran keksiminen on tehnyt maalaustaiteelle...[18:30 22.8.2009] R.V.
Markus kirjoitti juuri sen, mitä itsekin ajattelin arkeni askareissa: "Ko. kuvat voisivat toimia esim. jonkin artikkelin liitteenä, jolloin ne tuovat visuaalisen puolen esiin. pelkästään kuvina ilman tekstiosuutta niillä tuskin on ulkopuolisille paljoakaan annettavaa."

Dokumentinomaiset kuvat ilman tekstejä on oikeastaan aika mitäänsanomattomia - täällä taas ei aina jakseta lukea edes kuvalle annettua nimeä, puhumattakaan saateteksteistä (niitä on kuitenkin suotavaa laittaa, jos kuva on sen tyyppinen). Taiteellisiin ja ajatuksia herättäviin kuviin saatetekstejä on parempi olla laittamatta, jotta ei liikaa johdateltais katsojan ajatuksia.

Muistan muuten nähneeni täällä jonkun kuvasarjan jonkun tehtaan tavallisesta työpäivästä erilaisissa työtehtävissä - ja se oli minusta dokumentaarisesti hyvä. Taisi olla saatetekstitkin aika vähissä. :)

Jos henkilö kokee aukean vääräksi foorumiksi itselleen, hänelle suodaan vapaus valita oma paikka esitellä kuviaan. Täällä ei minun kokemuksella kovin paljoa tunteilla (tai aina edes sallita tunteilua). Lapset ja eläimet on kohteita, jotka herättävät ihmisissä monenlaisia tunteita.


[19:56 22.8.2009] T.T.
Ykköstely tuntuu muutenkin olevan hyväksyttävä tapa ilmaista anonyymi ärtymyksensä henkilöä ja hänen mielipiteitään kohtaan. Tämänkin keskustelun aikana kuluessa otin taas muutaman kosto ykkösen lisää kuviini. Onhan se imartelevaa, että joku viitsii oikein käydä etusivulle nostamattomia kuvia "pisteyttämässä":D Näitä reppanoita riittää ikävä kyllä tähän maailmaan.

Jos järjestelmää ja/tai valvontaa ei ylläpidon toimesta haluta kehittää parempaan suuntaan, niin sille rivi Aukealainen ei mahda mitään. Turha sitä on tapella tuulimyllyjä vastaan. Itsekin lähden nyt saunaan ja kun tulen takaisin vetäisen virkistyneenä reippaan ykköstelykierroksen ihan randomina.


[20:11 22.8.2009] R.V.
Teemu, älä unohda minua siltä kierrokseltas. ;D Kai minäkin olen ykköseni ansainnut?? :P (eikä tämän kierroksen aikana ole silmiinpistävää ykköstelyä huomannut)


[20:51 22.8.2009] S.H.
Teemu kirjoitti: "Tämänkin keskustelun aikana kuluessa otin taas muutaman kosto ykkösen lisää kuviini. "
Minulle on tippunut ykkösiä jokaisen kuvakommenttinikin jälkeen :D

Markus kirjoitti:"Mitähän mahdat tarkoittaa nykyvalokuvauksella?
Toivottavasti ko. käsite ei ole tekemässä valokuvaukselle samaa kuin kameran keksiminen on tehnyt maalaustaiteelle..."
Lainaan vastaukseksi Marjukka Vainion yhtä ajatusta:
"Aluksi valokuvaus jäljitteli maalaustaidetta. Sitten se muutti
maalaustaidetta. Vähitellen maalaustaide alkoi jäljitellä
valokuvaa. Digitaalinen kuvankäsittely muutti valokuvaa ja nyt
maalaustaide ottaa vaikutteita kuvankäsittelystä."
Täällä pohditaan lisää, mitä on valokuvataide

Muutama muukin linkki valokuvataide-aiheesta, niistäkin löytyy vastauksia:
Lyhyt kuvaus nykyvalokuvasta
Suomen valokuvataiteen museon näyttelyitä (vain lehdistökuvat)
Täältä löytyy myös muutamien nimekkäiden valokuvataiteilijoiden töitä
New generation. Nuorten journalistien näyttelystä

Eiköhän tämä ketju ole minun osaltani nyt käsitelty :-)[21:00 22.8.2009] M.P.
Mielestäni kameran keksiminen tappoi maalustaiteen osaamisen, eritoten muotokuvamaalauksien osaamisen.

Sen sijaan että olisi tehty esittävää taidetta, alettiin tekemään abstraktia taidetta.

Nykytaide on mielestäni aika merkityksetöntä, koska melkeinpä mitä vaan, mikä mieleen juolahtaa (osaamisesta viis) voidaan kutsua taiteeksi. Onhan se nähty Kiasmassakin.


[12:36 23.8.2009] P.T.
En ole käynyt katsomassa kuinka paljon ykkösiä mä olen tän keskustelun aikana saanut, kaipa niitä voi muutama olla...

Annetaan nyt niille ykköstelijäreppanoille anteeksi ja sovitaan että saavat ykköstellä niin paljon kuin haluavat, pitäähän heilläkin jokin purkautumistie patoutuneille tunteilleen olla.

Sitä en oikein ymmärrä että heti ekan kylmän kylvyn jälkeen lähtee kokonaan palstalta pois.
Palstallahan nimenomaan annetaan neuvoja siihen minkä olis ehkä voinut tehdä paremnmin.
Niitä neuvoja kannattaa kuunnella, mä ainakin olen saanut täältä paljon hyviä vinkkejä vaikka kuvani ei juuri koskaan ole hurraahuutoja saaneetkaan:)

Kyllä ihmisen pitää kestää kritiikkiä, saahan sitä normielämässäkin ainakin meikäläinen ihan tuutin täydeltä lähes päivittäin.
Aina tappouhkauksista lähtien....

Ehkä jotkut vaan elävät niin pumpulissa että pienikin kritiikki saa heidät suutahtamaan.
Heille antaisin neuvon että ei kannata turhia stressata..se nostaa vaan verenpainetta ja on muutenkin epäterveellistä.[13:03 24.8.2009] K.N.
Jos ykköstelyt ärsyttävät, niin vaihtoehtona voisi käyttää FB:ssa käytetty, tykkään/en tykkää.

Mulle ihan sama.


[20:03 24.8.2009] R.V.
Paitsi, että FB:ssä voi vaan tykätä tai olla kertomatta mielipiteensä - ja kommentoida/olla kommentoimatta.


[09:52 27.8.2009] J.T.
Pieni tyrmäys ei tee ihmiselle pahaa.. ollaan me meinaan sen verran huonoja nisäkkäitä..

Mielestäni ihmisen pitäisi kokea joka päivä tietynlainen turpiin veto :)

Opittais olemaan ![12:49 28.8.2009] j.v.
Noitakan aloitetta peesaillen, mikä pointti on ylipäätään antaa mahis pisteyttää ilman allekirjoitusta ?

Nakkasin juur eilen omavarastoni typötyhjäksi, joskin osittan siksikin, että mitäpäs noita vanhoja ykköskakkosia enää muistelemaan hyvällä tai niin pahallakaan. Samalla lens pihalle vain jokunen päivä sitten jemmattu näyttely, joka oli jo kerryttänyt tuon niin kovin tutun matalan ykköskakkosen palkistoina. Nimmariaan, saati muuta virkettä ei toki ollut kumpikaan ( kukaan ) pisteyttäjistä viitsinyt esille jättää.

Eipä siinä mittään, enpä tuotakaan settiä pelkkien viitosten satsiksi olettanutkaan. Mutta ainakin muutamaisen noistakin kuvista ilman ja muuta sentään keskikastiin mielessäni pistin. Ja saattahan se olla että julkisemmin julkistettuna noinkin korkealle joku niistä peräti olisikin rankattu, vaan samapa tuo sitten.

Niin että josko tuo palkittelu voitaisiin edes sitoa allakirjoituspakkoon, ja siten pääsisi kuikkimaan että kukapa se oikein onkaan tämä huippulahjakas kuvaajamaestro, se joka viitsii hiippailla peräti meidän lahjattomienkin varastoissa asti ykköstelemässä.....Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty